Ako postupovať, keď chcem dať dieťa na adopciu?
Ahojte, nie není to vymyslená téma a naozaj potrebujem radu, uvažujem o tom že by som dala dieťa na adopciu, dôvody tu nechcem písať ale ubezpečujem vás že by som to spravila z lásky aby dostalo dieťa dobrú šancu na život, a aby ľudia ktorý celý život nemohli mať deti a čakajú naň dlho mohli tiež cítiť najväčšiu lásku. Mám len jeden problém, nakoľko už jedno dieťa mám a mám aj rodinu kamarátov, známych tak tehotenstvo nejde nejako utajiť, bojím sa otázok a čo to bude? A po tehotenstve kde je bábätko a podobne. Neviem čo mám na to povedať, lebo aj keby poviem rodine že dieťa neprežilo čo je kruté ale čo iné povedať tak budú sa pýtať na pohreb a tieto hnusné veci, nechcem o tom hovoriť s nikým, nakoľko predsudky ľudí nepoznajú hranice.
Utajeny porod … mozes povedat, ze porod nedopadol dobre. Aj to sa stava …. V podstate v tomto pripade, pre teba naozaj dieta prestava existovat a nebudes vediet ani ako sa vola ani nic. Nezabudni poziadat o sterilizaciu. Ak si nemozes viac deti dovolit .. mas poriesene a uz nesposobis problemy ani sebe ani nikomu inemu a uz dost ta bude stat to tentokrat zvladnut … bez nejakej terapie ta to bude zrat … tak pozri aj hned nejaku profesionalnu pomoc urcite ta budu vediet nasmerovat lepsie ako MK
@pribinak neviem, ci ma alebo nema narok na matersku. Ale povedat zene, ze moze hned po porode pracovat? Fuha, ja by som si netrufla, a to som mala porody v pohode a ziaden cisarsky.
@anonym_1b4bd0 sterilizaciu? Nevies predsa, preco si nemoze dieta nechat. Dovody mozu byt velmi rozne a casom moze byt pripravena mat dalsie dieta a ak sa da, kvoli psychike by som to aj odporucala.
@anonym_autor skus sa ozvat tuto: https://alexisporadna.sk/
Pokial viem, riesia aj prave tieto prakticke problemy, mali by ti vediet poradit, maju skusenosti.
@nicoletta98 Klamstvo o smrti dieťaťa je obrovská trauma pre celú rodinu, najmä pre staršie dieťa. A adopcia sa tak či onak odhalí; testy DNA sa v dnešnej dobe robia všade. Klamstvo o tom znamená pochovať sa v hlbokých problémoch teraz aj v budúcnosti.
@taisu .... DNA testy síce sú, ale nie databáza DNA. Tu to nefunguje, že si dáš spraviť DNA testy a oni ti nájdu príbuzných podľa DNA. Keď vyslovene nie sú dve DNA vzorky,ktoré možno porovnať, tak nemajú ako zistiť, či dvaja ľudia sú príbuzní.
A na Slovensku sú uzatvorené adopcie.Po uplynutí lehoty strácas rodičovské práva a akékoľvek informácie o dietati
Si skvelá silná žena plná lásky, ktorú dopraješ svojmu dieťaťu a neplodnemu paru. Klobuk dolu. Vybrala si si náročnú cestu, ale radšej žiť s pocitom, že si dieťaťu dopriala žiť ako si ho zabiť.
Nie, neklamala by som, len poprosila o rešpektovanie tvojho rozhodnutia a bodka.
@pribinak neviem, ci ma alebo nema narok na matersku. Ale povedat zene, ze moze hned po porode pracovat? Fuha, ja by som si netrufla, a to som mala porody v pohode a ziaden cisarsky.
@anonym_1b4bd0 sterilizaciu? Nevies predsa, preco si nemoze dieta nechat. Dovody mozu byt velmi rozne a casom moze byt pripravena mat dalsie dieta a ak sa da, kvoli psychike by som to aj odporucala.
@anonym_autor skus sa ozvat tuto: https://alexisporadna.sk/
Pokial viem, riesia aj prave tieto prakticke problemy, mali by ti vediet poradit, maju skusenosti.
@kivivi môže ísť na pn
Preco klamat? Ved povedz pravdu. Ked si sa tak rozhodla tak su to naozaj vazne dovody. Bud uprimna a povedz pravdu.
@taisu .... DNA testy síce sú, ale nie databáza DNA. Tu to nefunguje, že si dáš spraviť DNA testy a oni ti nájdu príbuzných podľa DNA. Keď vyslovene nie sú dve DNA vzorky,ktoré možno porovnať, tak nemajú ako zistiť, či dvaja ľudia sú príbuzní.
A na Slovensku sú uzatvorené adopcie.Po uplynutí lehoty strácas rodičovské práva a akékoľvek informácie o dietati
@doriiis ancestry.com, 23andme, etc. V dnešnej dobe to veľa ľudí robí zo zvedavosti, aby sa dozvedeli o genetických predispozíciách k chorobám, alebo len tak. Myslím si, že o dvadsať rokov to bude dosť populárna zábava. Na Quore je množstvo príbehov o ľuďoch, ktorí nachádzajú neznámych bratov a sestry, a objavili sa neuveriteľné príbehy zo života manželiek, manželov, matiek, otcov a starých rodicov. Už sa nič nedá skryť.
@doriiis ancestry.com, 23andme, etc. V dnešnej dobe to veľa ľudí robí zo zvedavosti, aby sa dozvedeli o genetických predispozíciách k chorobám, alebo len tak. Myslím si, že o dvadsať rokov to bude dosť populárna zábava. Na Quore je množstvo príbehov o ľuďoch, ktorí nachádzajú neznámych bratov a sestry, a objavili sa neuveriteľné príbehy zo života manželiek, manželov, matiek, otcov a starých rodicov. Už sa nič nedá skryť.
@taisu no to si moc neviem predstaviť v dnešnom svete IVF, tí darcovia spermií, darkyne vajíčok kam utečú pred tými 100deťmi?😱
Ja by som sa asi nemohla dívať na svoje staršie a žiť s pocitom, že moje ďalšie je u niekoho cudzieho. Každopádne to máš ťažké... uvidíš, čo ti poradia
Ja neviem, ale ked niekto da dieta na adopciu ma k tomu nejaky dovod to dieta ochranit ( pred muzom, podmienkami, chudobou), milion vaznych dovodov a vtedy ta zena vie preco to robi. Ci si niekto mysli, ze deti da niektonprec ako pouzite lego? Lebo ta zena s tym musi vediet dalej zit.
My máme dieťa z utajeného pôrodu a okolie jeho bio mamy nevedelo, že je tehotná. Bola trochu "pri sebe" a celý čas sa jej darilo tajiť tehotenstvo.
My máme dieťa z utajeného pôrodu a okolie jeho bio mamy nevedelo, že je tehotná. Bola trochu "pri sebe" a celý čas sa jej darilo tajiť tehotenstvo.
@anonym_008f4a nech vám robí radosť. 🙏🏽🫶🏽
,,aby dostalo dieťa dobrú šancu na život,,
nech mi to svet prepači, ale tomuto neverím, bola som adoptovaná ako bábätko. Áno, dostala som novú mamu a nového otca, a možno som bola aj nejaký čas šťastná, len si na to už nepamätám. Im sa potom narodilo vlastne dieťa a ja som bola odložená na vedľajšiu koľaj. Napr. bývala som u ich rodičov, roky chodili na dovolenku počas šk.r. a mňa nebrali, že nemôžem chýbať zo školy. Stále som strážila brata aj keď som sa chcela s niekým stretnúť musela som ho brať so sebou, ešte aj na triedny výlet. Musela som vstavať zavčasu ráno a starať sa o hospodárske zvieratá pred odchodom do školy aj po návrate. Nemohla som študovať odbor ktorý som si priala, nemohla som na internát, cestovala som denne 3hod. tam a 3 späť. Zaklincovali to tým že mi nedovolili isť na vš.
V 18 ticho ako som niečo nasporila vypadla som stáde. Ich vlastné dieťa samozrejme mohlo alé ani tri semestre nezvládlo
nech mi to svet prepači, ale tomuto neverím, bola som adoptovaná ako bábätko. Áno, dostala som novú mamu a nového otca, a možno som bola aj nejaký čas šťastná, len si na to už nepamätám. Im sa potom narodilo vlastne dieťa a ja som bola odložená na vedľajšiu koľaj. Napr. bývala som u ich rodičov, roky chodili na dovolenku počas šk.r. a mňa nebrali, že nemôžem chýbať zo školy. Stále som strážila brata aj keď som sa chcela s niekým stretnúť musela som ho brať so sebou, ešte aj na triedny výlet. Musela som vstavať zavčasu ráno a starať sa o hospodárske zvieratá pred odchodom do školy aj po návrate. Nemohla som študovať odbor ktorý som si priala, nemohla som na internát, cestovala som denne 3hod. tam a 3 späť. Zaklincovali to tým že mi nedovolili isť na vš.
V 18 ticho ako som niečo nasporila vypadla som stáde. Ich vlastné dieťa samozrejme mohlo alé ani tri semestre nezvládlo
@anonym_32ea7e to je strašne. Je mi to ľúto. Prajem ti v živote len to najlepšie a nech zažívas len pekne veci.
@anonym_autor v podstate tým ho zabiješ keď ho vynosíš a dás na adopciu. Myslíš že v dnešnom svete je to také ľahké? Veď keď si veriaca tak choď na potrat, to dieťa pojde do neba a tam mu bude lepšie ako v tomto hnusnom svete.
@anonym_008f4a ako vieš info o jeho biomame keď je to utajené?
@anonym_32ea7e nechápem načo si ľudia adoptujú dieťa keď mu potom ubližujú...
Si skvelá silná žena plná lásky, ktorú dopraješ svojmu dieťaťu a neplodnemu paru. Klobuk dolu. Vybrala si si náročnú cestu, ale radšej žiť s pocitom, že si dieťaťu dopriala žiť ako si ho zabiť.
Nie, neklamala by som, len poprosila o rešpektovanie tvojho rozhodnutia a bodka.
@fineta takto ho zabije. Potrat je viac kresťanske riešenie.
@fineta takto ho zabije. Potrat je viac kresťanske riešenie.
@viktoriakrajnakova nestotožňujem sa absolútne s tvojim názorom.
Ja by som v pohode utajila tehotenstvo, nikto si nič nevšimol, chodila som v bunde, kabáte, mala som kardigány, dlhé svetre keď som vyzliekla kabát.
Keď som začala kočíkovať susedia, známi sa pytali komu vozím, nič si absolútne nevšimli, stačí hodiť niečo velké, dlhé na seba. Pribrala som 16kg pri výške 163cm
Super rozhodnutie, moc ti držím palce.
@anonym_c5cf1a no nechcela by som byť tvoje dieťa. Mat matku čo s az amňa hanbí je svinstvo
@anonym_autor v podstate tým ho zabiješ keď ho vynosíš a dás na adopciu. Myslíš že v dnešnom svete je to také ľahké? Veď keď si veriaca tak choď na potrat, to dieťa pojde do neba a tam mu bude lepšie ako v tomto hnusnom svete.
@viktoriakrajnakova U Boha je cenný každý život aj život nenarodeného dieťaťa
v Mojžišovskom zákone máš ako sa na to boh pozerá 2. Mojžišova 21:22-23
Ak niekto udrel tehotnú ženu a vyšlo dieťa, ale nič sa mu nestalo mal ten vinník zaplatiť pokutu ktorú určil manžel ženy alebo sudcovia
Ak však dieťa zomrelo, žena potratila, musel vinník zaplatiť vlastným životom za smrť dieťaťa.
@viktoriakrajnakova U Boha je cenný každý život aj život nenarodeného dieťaťa
v Mojžišovskom zákone máš ako sa na to boh pozerá 2. Mojžišova 21:22-23
Ak niekto udrel tehotnú ženu a vyšlo dieťa, ale nič sa mu nestalo mal ten vinník zaplatiť pokutu ktorú určil manžel ženy alebo sudcovia
Ak však dieťa zomrelo, žena potratila, musel vinník zaplatiť vlastným životom za smrť dieťaťa.
@anonym_9eef29 skús si bibliu prečitať pozornejšie a aj rozmýšlaj nad tým čo čítaš. Táto cast biblie sa vzťahuje na chcené deti. Ale potom je tam písané že sex pred svadbou je jeden z najťažsích aký može byť. Prečo? Lebo keď neboli zosobásení z toho častokrát vznikali nechcené deti. A to je to najhoršie.
@viktoriakrajnakova nestotožňujem sa absolútne s tvojim názorom.
@fineta a aký štart bude mať do života také dieťa? Ešte v dnešnej dobe?
@anonym_c5cf1a no nechcela by som byť tvoje dieťa. Mat matku čo s az amňa hanbí je svinstvo
@viktoriakrajnakova keby tvoja mama čítala čo si tu za pár dni popisala tak sa za teba bude hanbiť 100% a po Michalovciach bude chodiť kanalmi
@anonym_c5cf1a ty si tupa keď skrývaš tehotenstvo
@viktoriakrajnakova keby tvoja mama čítala čo si tu za pár dni popisala tak sa za teba bude hanbiť 100% a po Michalovciach bude chodiť kanalmi
@anonym_b01df4 ja sa nemam za co hanbiť, prave naopak. A aspoň sa rozumiem do krestanskych zalezitosti.
@anonym_c5cf1a ty si tupa keď skrývaš tehotenstvo
@viktoriakrajnakova nauč sa čitať a potom píš nezmysli tupelo

Nemala by si klamať že babetko zomrelo. Nie je to dobrý nápad. Je to kruté pre rodinu. Pravda raz vyjde na javo.
@anonym_e412be ako vyjde pravda najavo? Staci povedat nedopadlo to dobre, nechceme o tom hovorit.