icon

Ako postupovať, keď chcem dať dieťa na adopciu?

24. nov 2025

Ahojte, nie není to vymyslená téma a naozaj potrebujem radu, uvažujem o tom že by som dala dieťa na adopciu, dôvody tu nechcem písať ale ubezpečujem vás že by som to spravila z lásky aby dostalo dieťa dobrú šancu na život, a aby ľudia ktorý celý život nemohli mať deti a čakajú naň dlho mohli tiež cítiť najväčšiu lásku. Mám len jeden problém, nakoľko už jedno dieťa mám a mám aj rodinu kamarátov, známych tak tehotenstvo nejde nejako utajiť, bojím sa otázok a čo to bude? A po tehotenstve kde je bábätko a podobne. Neviem čo mám na to povedať, lebo aj keby poviem rodine že dieťa neprežilo čo je kruté ale čo iné povedať tak budú sa pýtať na pohreb a tieto hnusné veci, nechcem o tom hovoriť s nikým, nakoľko predsudky ľudí nepoznajú hranice.

Strana
z5
anonym_9eef29
24. nov 2025

Utajený pôrod, ako prebieha? Je šancou na život pre nechcené deti, ročne sa u nás takto narodí až 40 bábätiek
https://najmama.aktuality.sk/clanok/gj8scc9/uta...

martul
24. nov 2025
@anonym_9eef29

Utajený pôrod, ako prebieha? Je šancou na život pre nechcené deti, ročne sa u nás takto narodí až 40 bábätiek

@anonym_9eef29 ona má problém aby to nevedela rodina a známy, bruško .... utajený pôrod je už len nakoniec

slavomira236
24. nov 2025
@anonym_9eef29

@anonym_9eef29 ake rodina si vsimne ze je tehotna. No mozno aj nie ak nebude mat velke brucho

cyberk
24. nov 2025

Povies, ze mas nador…

pribinak
24. nov 2025

Kde je otec dieťaťa?

anonym_e92128
24. nov 2025

Neviem ako to utajiť alebo vyriešiť s rodinou a známymi….ale chcem ti len povedať, že ti veľmi držím palce. Je to ťažké rozhodnutie.

michaela329
24. nov 2025

Nechceš sa skúsiť poradiť s OZ, ktoré to riešia? Návrat a podobne. Možno budú vedieť poradiť aj prakticky.

anonym_1b4bd0
24. nov 2025

Utajeny porod … mozes povedat, ze porod nedopadol dobre. Aj to sa stava …. V podstate v tomto pripade, pre teba naozaj dieta prestava existovat a nebudes vediet ani ako sa vola ani nic. Nezabudni poziadat o sterilizaciu. Ak si nemozes viac deti dovolit .. mas poriesene a uz nesposobis problemy ani sebe ani nikomu inemu a uz dost ta bude stat to tentokrat zvladnut … bez nejakej terapie ta to bude zrat … tak pozri aj hned nejaku profesionalnu pomoc urcite ta budu vediet nasmerovat lepsie ako MK

anonym_e412be
24. nov 2025

A otec dieťaťa vie o tom ? ?? Je možné že on túži byť otcom a rád by toto dietatko vychoval.

oslo1
24. nov 2025

Rodine povies, ze porod nedopadol dobre. Ze dietatko zomrelo.
A viac nevysvetlovat.
Ked sa budu pytat na pohreb, tak povies, ze tam chces ist sama.
Nezabudni, ze aj ked sa dietatka vzdas, nedajboze zomrie, tak mas stale narok na matersku.

pribinak
24. nov 2025
@oslo1

A viac nevysvetlovat.
Nezabudni, ze aj ked sa dietatka vzdas, nedajboze zomrie, tak mas stale narok na matersku.

@oslo1 nie som si istá, že či má nárok na materskú ak bude rodiť v režime utajeného pôrodu

doriiis
24. nov 2025
@oslo1

A viac nevysvetlovat.

@oslo1 ... Nie, ak dá dieťa na adopciu, tak nemá nárok na materskú dávku ani materskú dovolenku

anna777115
24. nov 2025

Počas šiestych tyždnov po porode má biologicka matka šancu si to rozmysliť a na dieťa budr mať narok. Až po šiestych tyzdnoch sa v zdravotnej poistovni skartuju vsetky doklady rodičky, ktora rodila v rezime anonymneho porodu.

doriiis
24. nov 2025

Keď už to chces riešiť takto, tak buď úprimná. Od začiatku až do konca. Klamať o smrti dieťaťa je zmrdactvo v každom smere. Chces klamať rodičom,svojmu dieťaťu? Tak dáš dieťa na adopciu, nebudeš prvá ani posledná. Ale klamať o smrti? To fakt nie.

anonym_ad92ba
24. nov 2025
@anonym_1b4bd0

Utajeny porod … mozes povedat, ze porod nedopadol dobre. Aj to sa stava …. V podstate v tomto pripade, pre teba naozaj dieta prestava existovat a nebudes vediet ani ako sa vola ani nic. Nezabudni poziadat o sterilizaciu. Ak si nemozes viac deti dovolit .. mas poriesene a uz nesposobis problemy ani sebe ani nikomu inemu a uz dost ta bude stat to tentokrat zvladnut … bez nejakej terapie ta to bude zrat … tak pozri aj hned nejaku profesionalnu pomoc urcite ta budu vediet nasmerovat lepsie ako MK

@anonym_9eef29
@anonym_1b4bd0 Ved citajte poriadne co pise 🤦‍♀️

anonym_aa7b5a
24. nov 2025

@anonym_autor preco nejdes na interrupciu?

anonym_e412be
24. nov 2025

Nemala by si klamať že babetko zomrelo. Nie je to dobrý nápad. Je to kruté pre rodinu. Pravda raz vyjde na javo.

anonym_8b7da4
24. nov 2025

@anonym_autor Pfuha to chce brutálne silnú psychiku to zvládnuť. Práve keď by som dieťa mala o to viac všetko prežívam a tá predstava ma esí a vysvetľovať všetko všetkým to by som nedala. Srdce by mi puklo.
Ake to som ja .Netuším ako to utajiť a ako to prebieha, ale premyslite si dobre. To radšej potrat ako ho nosiť pod srdcom a potom sa len tak vzdať 😭

anonym_8b7da4
24. nov 2025

@anonym_autor Veľmi dlho som nemala také zimomriavky ako teraz. Nepredstaviteľné..a klamstvo ra raz dobehne a ťažko budeš vysvetľovať, tomu ver.

anonym_8b7da4
24. nov 2025
@cyberk

Povies, ze mas nador…

@cyberk Tak si ho privolá..karma je sviňa. Poznám veľmi podobný prípad.

anonym_1f5668
24. nov 2025

Vymyslat si ze babo zomrelo,nador a ine hluposti to nieeeee. To by som sa radsej schovavala ako by to len slo. Pozri ak s tym muz suhlasi,rodinu neries. Neodpovedaj,nevyjadruj sa. Neries rodinu nech si myslia co chcu. Radsej takto ako klamat ze sa akoze nieco stalo.

nikha2809
24. nov 2025
@anonym_aa7b5a

@anonym_autor preco nejdes na interrupciu?

@anonym_aa7b5a keby napise ze chce ist na interupciu tak ju tu 90% koňa zvozí pod čiernu zem ze ma dieta donosit a dat na adopciu

nicoletta98
24. nov 2025

Keď nejdete ženy zhadzovať za to, že sa rozhodli pre potrat, tak ich idete zhadzovať za to, že aké klamstvo povedia rodine, keď sa rozhodnú dieta porodiť. Nie je vám trápne? Mne by bolo

anonym_c5cf1a
24. nov 2025

Ja by som v pohode utajila tehotenstvo, nikto si nič nevšimol, chodila som v bunde, kabáte, mala som kardigány, dlhé svetre keď som vyzliekla kabát.
Keď som začala kočíkovať susedia, známi sa pytali komu vozím, nič si absolútne nevšimli, stačí hodiť niečo velké, dlhé na seba. Pribrala som 16kg pri výške 163cm
Super rozhodnutie, moc ti držím palce.

oslo1
24. nov 2025

@doriiis
@pribinak
Naozaj? To som nevedela, ani 6 tyzdnov? Som si myslela ze ma 6 tyzdnov narok.
Tak sa ospravedlnujem za chybnu info.

doriiis
24. nov 2025
@oslo1

@doriiis
@pribinak

@oslo1 ... Ak zomrie dieťa, tak áno. Ale to treba samozrejme vydokladovať umrtnym listom. Lebo je rozdiel, keď ti dieťa zomrie pred pôrodom alebo po .
Takéto klamstvo autorke jednoducho nemôže vyjst

anonym_23f367
24. nov 2025

V koľkom si týždni? Bolo by riešením, keby si sa s rodinou a priateľmi čo najmenej stretávala, alebo vôbec, aby si tehotenstvo nevšimli napr vyhovor sa že máte kovid a pod. Keď už začne byť bruško dosť vidno, bolo by riešením na pár týždňov odcestovať aj s druhým dieťatkom napr. ku kamarátke, ktorej môžeš dôverovať a porodiť tam. Pôrod sa dá vyvolať aj skôr, napr v 38tt, nemusíš čakať do 40tt.

taisu
24. nov 2025
@nicoletta98

Keď nejdete ženy zhadzovať za to, že sa rozhodli pre potrat, tak ich idete zhadzovať za to, že aké klamstvo povedia rodine, keď sa rozhodnú dieta porodiť. Nie je vám trápne? Mne by bolo

@nicoletta98 Klamstvo o smrti dieťaťa je obrovská trauma pre celú rodinu, najmä pre staršie dieťa. A adopcia sa tak či onak odhalí; testy DNA sa v dnešnej dobe robia všade. Klamstvo o tom znamená pochovať sa v hlbokých problémoch teraz aj v budúcnosti.

pribinak
24. nov 2025
@oslo1

@doriiis
@pribinak

@oslo1 nemá nárok, lebo materská dovolenka je nemocnicna dávka, ona pracovať môže, nestará sa o novorodenca

Ja by som neklamala o smrti, je to blbosť. Možno by som zvazila, oestunsku starostlivosť

kiki68
24. nov 2025
@taisu

@nicoletta98 Klamstvo o smrti dieťaťa je obrovská trauma pre celú rodinu, najmä pre staršie dieťa. A adopcia sa tak či onak odhalí; testy DNA sa v dnešnej dobe robia všade. Klamstvo o tom znamená pochovať sa v hlbokých problémoch teraz aj v budúcnosti.

@taisu preco, stava sa to bezne. Proste sa stalo a hotovo.

Strana
z5