Novorodenec na adopciu
Ahojte, chcela by som sa opýtať, mala som katastrofálne tehotenstvo a dieťa podľa všetkého nebude v poriadku - najmä mozog - psychomotorika, jazyk, ADHD/ autizmus/ MR atď. K dieťaťu nemám žiaden vzťah, nemám ho rada a nechcem si ho nechať, už len kvôli tomu tehotenstvu. Je to, ale biely novorodenec, takze si myslím, že do rodiny by sa dostal raz dva. Ja si postihnute dieta nechať nechcem preto ho dávam preč. Ako mám postupovať, keď ho už mám doma? Pozerám naňho a neznášam ho?
Vyhľadaj psychiatra.. Je mi zle z toho co píšeš...
sprav podla seba a ser tu na premudrele humanistky čo budu na teba kydat tu ze si ludsky odpad..je to tvoj zivot tvoje dieta tvoje rozhodnutie a vsetci tu ti mozu max fukat cukrovy prasok
Precitala som všetky príspevky a nikde nie je spomenutý otec dieťatka. Tým skôr, že bolo dieťatko plánované. Čo on na to hovorí?
prosím už nikdy nemaj deti
Citala som len prvú stranu a mam dosť.... je to tvoj život ...ale nejlepsie urobis ak ho das do hniezda záchrany..ludom ktory ho budu ľúbiť..
Dieta mozes vlozit do babyboxu a zanechat tam dokumentaciu. Na dieta sa nesmies 3 mesiace dotazovat. Tym padom ho bez problemov uvolnis na adopciu. Urcite mu bude lepsie u niekoho, kto ho chce a kde bude mat milujuci domov. Poznam vela ludi, co uz roky cakaju na telefonat. Takze nie je dovod dalej trpiet a dieta pojde do najlepsieho ruk a velmi bezpecnym sposobom. Je mi to velmi luto, ale vidim , ze to dieta proste vnutorne nechces. Ale neviem ci by some este neskonzultovala toto s otcom dietata, ci nechce dieta on alebo jeho rodina. ty sa mozes vzdat rodicovskych prav.
Ja nechápem, ako sa z tohto fóra vytratila empatia a ľudskosť... ☹
OK, téma možno vymyslená, tak si kopneme.
Téma možno nevymyslená - ale aj tak si kopneme, lebo JA by som také niečo nikdy neurobila, ja som tá dobrá a autorka s problémami je ľudský odpad. Really, ženy???
Vás skutočne nenapadlo, že sa môže jednať o vážny psychický problém a že sem napísala skutočná žena, ktorá ho má? A možno podvedome čaká pomoc? A toto je jediná vec, ktorú je schopná v tejto chvíli urobiť? A my ju tu namiesto povzbudenia odsúdime? A potom budeme pohoršene prskať, ako to tu ide dole vodou?... 🙄
Autorka - preber to prosím s manželom, rodinou, nerozhoduj sa sama. Daj si chvíľku čas, požiadaj o pomoc, určite vyhľadaj odbornú pomoc. Nie je to hanba, práve naopak. Si na dobrej ceste, lebo si uvedomuješ, že to, čo sa s tebou deje, nie je OK. Držím ti palce, nevzdávaj to.
@elizabeth175421 som velmi stastna, ze to dobre dopadlo. Ach kolke stastie!nech uz synceka nic nepostihne! zatial sa prekazkam dobre vyhybal, to bude raz uspesny muz 😉
Akurát som si prečítala všetky komentáre. Nechceš sa ísť poradiť ohľadne zdravotného stavu dieťatka aj k inému neurológovi? Je tu skupina s rizikovým tehotenstvom alebo predcasniatkami a veľakrát som tam zachytila príbehy mamičiek, kde lekári detom nedávali nádej a same negatívne prognózy a deticky sú nakoniec zdravé a nič im nie je. Dokonca aj takto v diskusiách je veľa podobných príbehov keď jeden lekár povedal jedno, mamičke to nedalo, tak išla za ďalšími a ti tvrdenia prvého lekára vyvrátili a nakoniec dieťatku naozaj nič nebolo. Kým sa definitívne rozhodneš, tak urob maximum v tom aby si mala 110% istotu v tom, že sa lekár nemýlil... Aby si si raz nevyčítala ak ťa náhodou vlastne dieťa vyhľadá a pred tebou bude stáť mladý, zdravý, inteligentný a láskavý človek a ty mu na otázku, prečo si sa ho vzdala povieš, že len preto, že ti povedali, že bude chorý.
Mojím rodičom tiež uznávaná neurologicka povedala kadečo (a fakt len samé negatíva) lebo som sa narodila skor a nenaplnilo sa nič z toho.
@ptmt1011
@zazvorka jaj mam tak vas nazor hlboko u prdele...kazdy si svoj zivot zije podla seba a podla vlastnych rozhodnuti a nie podla pi*ovania cudzich ...a rovnako nie kazdy ma ultra galakticky zensku silu a ja neviem co na to aby sa emocne, psychicky a vsetkym okolo toho vedel preniest cez strach a viest tazky zivot s chorym dietatom
@ptmt1011 kde som sa hnusne vyjadrila? Ani ty nie si v poriadku.
Ahoj, som psychologička a rada ti pomôžem ak máš záujem otvorene sa porozprávať, nájdeme kompromis, ktorý bude dobrý pre teba aj dieťa. Ozvi sa, ak máš záujem. Každá situácia má riešenie.
Samozrejme zdarma
@ptmt1011 ty nerozumieš tomu že je chorá??? Áno môže ublížiť aj bábätku pokiaľ sa nebude liečiť (a už som aj písala reálny prípad čo sa stal ako dôsledok neliečenia) a myslím že urobila prvý krok už keď tu napísala...a ty tu už prosím nič nepíš, lebo sa len pričiníš o nešťastie...radšej choď a staraj sa o seba a takéto výlevy si nechaj pre seba, prípadne si aspoň doštuduj čo je to popôrodná depresia a čo sa môže stať ak sa včas nepodchytí
@ptmt1011 a čo je ťažké pochopiť na tom, že nie každý chce obetovať svoj život postihnutému dieťaťu? Že sú ženy, áno sú, ktoré jednoducho nenájdu v sebe silu a chuť sa o take dieťa starať? To je ako hneď hyena? Lebo ho nechce?
@ptmt1011 pozri ona potrebuje pomoct a nie este si do nej kopnut, ked uz niekto psychicky lezi na zemi a nevie skade von, ze uvazuje, ze najlepsie bude dat dieta prec je len absolutna obranna reakcia a strach a rozvinuta psychoza. Jej ponadavat myslis, ze je v tejto situacii nejako prinosne? Uz tak sa citi zle, lebo tie pocity, co ma nie su spravne a ako by mali byt - a aj tak ich ona ma! Tieto neliecene psychozy koncia velmi casto samovrazdou alebo tym, ze spravi zena nieco sebe a dietatu, ona aspon rozmysla racionalne, ze dietatu bude v tej situacii inde lepsie. To dieta chore pravdepodobne vobec nie je!!!!! Len je tam to male mozno, proste strach jej spravili a kedze uz mala silne depresie tak to uz stacilo. Nemozes porovnavat s myslienkovymi procesmi zdraveho hormonalne vyvazeneho cloveka. A nerobi to s nej ziadnu obludu, pomozu jej a moze byt stale tomuto dietatu milujucou mamou.

Autorka môžeš mi napísať správu? A dalšia vec to čo ti povedala neurologička je somarina ona ako môže vedieť u takého malého dieťata že bude mať také postihnutie ? Ved to ti nikto toto nepovie to sa nedá zistiť tak skoro, je to taká blbosť ako tá lekárka :D