Oplodnenie darcom verzus adopcia
Mame s muzom problem mat babetko....ja som ok ale manzel nanic spermiogram tak sme vyskusali ivf,ket.... Tak rozmyslam do buducnosti co urobime......
@annastasia22 pokiaľ je partner proti darcovi - podľa mňa nemáš na výber.
+ to čo si písala "chcem mať aspoň jedno dieťatko naše" nie je pravda, pretože ak sa rozprávame o verzii darca vs adopcia, ani v jednom prípade by sa nejednalo sprvoti o vaše dieťa. Jedná sa o tvoje dieťa vs geneticky cudzie dieťa. Netlač na manžela a nechaj ho premýšľať. Ale nikdy mu nepovedz - chcem mať naše dieťa ak on nemá nádej zo seba dostať zdravú spermiu...
Keby som bola na vašom mieste - riešila by som adopciu a nechala by som voľný priebeh na prirodzené otehotenenie - hormóny sú neuveriteľná vec a dokážeš otehotnieť keď to najmenej čakáš...
ja som jednoznacne za adopciu 🙂
@annastasia22 Tvoj príspevok zo 16,50 ... na to ti poviem len jedno... ja som to urobila, rozhodla som sa pre adopciu obetovaním vlastného dieťaťa a neľutujem... ostali sme s mm spolu, je nám fajn, skús sa vžiť do situácie, že by si bola na jeho mieste, mne mm povedal, keď sme sa dozvedeli, že máme šancu iba s darcom, že on by stále v tom malom videl len tú polovicu, ktorá NEMOHLA byť jeho... a mala som riskovať, že to malé nevinné dieťa nebude chcieť, že sa ho nenaučí mať rád? nie, SPOLU sme sa dohodli inak... ja som ustúpila od v niečom, on tiež v niečom a je to dobre... skús viac manžela počúvať a snažiť sa pochopiť... adopcia nie je HORŠIE riešenie, je to iba INÉ riešenie... 😉
ja mám kamarátku, čo má bábo od darcu - zvláštne, nikdy sme to neriešili, a veru neviem, či aj oni.....Už je to veľká slečna....
ja mám jedno bio, jedno adoptované - môžem len povedať, že pocity sú úplne rovnaké - či sme si doniesli jednu, či druhú - nevidím v tom žiaden rozdiel - milujem ich, sú to malé uzlíky, ktoré nás potrebujú a ľúbia....
ja zas hovorím - nedá sa nikoho nútiť ani prehovárať do adopcie.... nie každý to dokáže.... podľa mňa to musí byť v tom človeku..... držím palce 😉
@annastasia22 - no ja by som povedala - darcu. Tvoj manzel pri tebe bude cele tehotenstvo, pri porode, to dieta JEMU prvy raz povie ocko, proste bude jeho / vase. Puto matky a dietata je uzasne a vznika uz v tehotenstve, otcovia sa stavaju otcami az vytvaranim vztahu po narodeni, zeny pred nim, manzel ma vsetky sance citit sa ako otec aj ked to nebola jeho spermia, co po tom.
@anjelicek26 aj ja so to tak myslim ale povedal mi ze keby sa pozrel na to dieta tak by videl vzdy svoju neschopnost.....chlapska hrdost.....a moje city su kde? ☹ a navise uz sa u nich v rodine posepkava ze nemozem mat deti...tak sila ja sa snazim robim vsetko mozne,aby som otehotnela a este toto....myslim si ze som si to nezasluzila....este jeho starka ma dorazila ze,si aj ona vsimla ako sa smutne pozeram po detoch...a naco prisla?ze som chudiatko ze nemozem mat deti.....sila!
@annastasia22 - neschopnost? Otca genetika nerobi, uz vobec nie toho dobreho. Kolko otcov ma doma deti, co ani nie su ich, super ich vychovavaju, nevedia to - tot jediny rozdiel. Isteze ak to tak citi, s nim tazko. Stastny a suhlasit s tym musite obaja.
@annastasia22 U nás to bolo presne opačne muž súhlasil s darcovstvom no mne sa to moc nepáčilo 😵 No dohodli sme sa ! a to sa dá len keď sa o tom budete rozprávať spolu a ak sa dá aj s tou jeho rodinou bolo by lepšie ak by vedeli aká je presne situácia bola by si potom možno kľudnejšia a lepšie by sa vám SPOLU rozhodovalo ....
My sme sa rozhodli pre adopciu a sme najšťastnejší rodičia na svete .... 😵
@annastasia22 ahoj necitala som vsetky reakcie tak neviem co pisali baby predomnou , ale ja osobne si neviem predstavit ze by som isla do toho myslim darca , je to presne kvoli tomu ze moj muz by si to nezasluzil / JE TO LEN MOJ NAZOR/ samozrejme zalezi na vsetkych okolnostiach medzi vami , neviem aky mate vztah , akeho mas muza, preto by som isla radsej do adopcie , neviem si predstavit ze by som bola na jeho mieste ....
ale ako hovorim je to len na dohode medzi vami , nieje to lahky krok, ak sa rozhodnete pre darcu neskor si mozes vycitat ze si mala ist do adopcie alebo naopak ... my ti tu asi neporadime , musite si to vyriesit medzi vami , ale aj tak silno drzim palce aby ste sa spravne rozhodli 😉
ja som bola hlavne za adopciu,nevylučovala som darcovstvo. MM bol za darcovstvo, možno by sa bol dal ukecať na adopciu. Osud to nakoniec zariadil inak
@annastasia22 podla mna je to o vas dvoch... z jednej strany chapem aj teba ze si chces prezit tehotenstvo, dojcit atd... a na druhej strane je to aj otazka ako by to vnimal tvoj muz keby ste mali darcu.....
toto su rozhodnutia ktore musi kazdy z partnerov urobit slobodne a dobrovolne inak sa to vrati ako bumerang....
pre mnohych muzov je prijatelnejsie aby si adoptovali ako riesit darcu.... vlastna skusenost...
fakt si to prejdite dajte si pre a proti a uvidis sama co ti povie...
Kdyby kdyby kdyby 😉
Kdyby by mi bylo tolik jako je..kdybych mela zkusenosti jake mam..
kdybych se mela rozhodnout..
a jelikoz o Svete a svetovem deni premyslim tak jak premyslim, ...zvolila bych SAMOTU 😔
@anjelicek26 no pekne si to napisala 🙂 ale muzska jesitnost je niekedy silnejsia 😒
@annastasia22 Ahoj, neviem koľko máš rokov, ale ak 22, tak radšej počkaj a ujasnite si to tak, aby ste boli obaja v pohode, vekom sa názory menia. Ja som mala 33 keď sa ukázalo, že manžel nemá šancu mať dieťa. Lekár mu vtedy povedal, ak máte nejaké pochybnosti, po prvom utz sa stratia a keď sa dieťa narodí už ani nebudete vedieť. A mal pravdu. Určite by som však nešla proti manželovi, skôr hľadať argumenty. Inak veľmi silná mienka je v okolí, ak máte možnosť, utajte to, ľudia sú zlí, u nás to nikto nevie, len ja, manžel a lekári. A ani to nikomu neplánujeme povedať. A vieš koľko ľudí hovorí mužovi, že dcérka je celá on a pod? ... Nám ešte pomohlo, že manžel má aj iné zdravotné problémy a zavážil argument, že takto jeho deti môžu byť zdravé. A teraz pri druhom sme darcovstvo vôbec neriešili, len som mu dala papier, tu máš, potrebujem overiť podpis od notára a bodka. Želám správne rozhodnutie.
Ahojte ja som tiež v podobnej situácii a zavažujem darované embrijo, aby sme na tom boli s manželom rovnako.
@vivera dobre zváž, chlapi sú ješitní, myslíš, že on by to isté urobil pre Teba? A aj tak na tom nebudete rovnako, všetko bude na tebe. To, že sa rozhodnee pre darcovské spermie alebo embrijo vôbec neznamená, že hneď otehotnieš. Po jeho "chlapskom" rozhodnutí, že ok, som mala 6x IUI, 2xIVF a 5x KET kým sme sa dopracovali k prvému bábu a ďašie 2 IVF a 3xKET k druhému bábu. Je to kopa liekov, hormónov , injekcií, vyšetrení, času u lekárov a nervov. A to som bola zdravá, nemala som žiadne komplikácie a všetko som dobre znášala Pre chlapa to znamená ísť raz k notárovi a podpísať papier, resp. pri dvoch deťoch ísť 2x k notárovi. Čo keby bol on tak ohľaduplný a súhlasil s darcovskými? Želám veľa úspechov.
@silviami ja viem, zvažujem všetky možnosti, chcela som sa vyhnúť IVF. Už mám tých hormónov a odberov viac než dosť. Toto sa mi zdalo lepšie riešenie aj pre mňa. Mám za sebou 3IVF a jeden KET. Bolo pre mňa stresujúce, že s 10-12 vajíčok nám vyšiel iba jeden ket. Vždy sa embrijká nedožili ani mrazenia, a ak nejaké to jedno ano, neprežilo rozmrazenie. Uvidím, čo mi povie dr v centre.
Prosim vas aky je postup pri darcovstve?je to ivf,alebo inseminacia.nechapem tomu
@annastasia22 zelam dobre rozhodnutie, hlavne sa rozhodnite spolu... My sme sa spolu rozhodli pre adopciu, darcovstvo sme ani neriesili! Skuste skor tm poliecit, pripadne skusit IVF, operacne ziskat spermie atd..., ak tuzite po biologickom dietatku...
co a ako s darcovstvom sa dohodnes s CAR kam chodis... Ale ak sa takto pytas, v CAR (centrum asistovanej reprodukcie) ste este neboli, jednoznacne odporucam 😉 Ak si z okr. Martin ako mas v profile, su tam hned dve dobre centra v Univerzitnej nemocke.

@lubkaeck az teraz citam, ze uz si "dohovorila"