Pestúnska starostlivosť - ničia nám doma nervy
Zdravím moji rodičia si raz vymysleli že sa stanu profi rodičmi tahalo sa to 2 roky kym nám zverili 2cky dievca chlapca..zatajil nam decky domov že su poloviciary a ze mater im fetovala..takze maju poruchy....davali sme im vsetko uz su u nas 6 rokov a nicia rodinu...mozno sa vam to zda sebecke ale doma su hadky deti kradnu vsetko..vsetkym soc.praovnicky odporucili vsetko zamkynat..super ..a ist k psychologovi ..tam ako keby ich 9btazujeme proste uzas ....nehovorim kolko nervov nam deti zozrali.. snažili sme sa im davat lásku vsetko ale aj tak kradnu ..okradaju spoluziakov vsrtkych a uz zacinaju robit vacsie problrmy a to naju 11....mama sa boji ich vrátiť ale uz nemam chut ani chodit domov..subto bordelari.. ...dokazu sa v bordeli kupat...
Ja vsetkym prajem pevne nervy noazaj naozaj aj tych co ten clanok poburil..len viete staci malo a viem ze ja deti nechcem a ovela radšej zvieratá 😉😊 a obdivujem tych co tym detom davaju sance.u mna koniec
Drzte sa ludia
https://www.modrykonik.sk/group/8771/ahojte-zen... tu pise taka adoptovana uz pani svoj pohlad, skusenost, vdacnost... Takze naozaj nehadzme vsetky deti do jedneho vreca
@mtsl , máš recht. Áno, aj ja som pred 12 rokmi inak písala a úplne chápem aj postoj @adalmba . Vieš, my ZATIAĽ (a uvedomujem si zmysel slova zatiaľ...) neriešime nič z toho čo píšeš, namiesto toho riešime veci, ktoré by mi tiež teda vôbec nenapadli, že budem niekedy riešiť, ale mohlo by sa to stať aj u biodieťaťa. Vidím aj to, že puberta týmito deťmi zamáva poriadne a uznávam, že krádeže by ma veľmi, ale veľmi, mrzeli a nedám ruku do ohňa, ako by som reagovala. ZATIAĽ. Napriek tomu si myslím, že ten "prehnaný optimizmus" do začiatku patrí, veď ako by vznikalo to puto, ktoré aj vám pomohlo prežiť 20 rokov s dcérou , keby som už v tom drobčiatku videla budúceho zlodeja, ehm....prostitútku, či v lepšom prípade "obyčajného" nemakačenka.... uznávam, že z tohto pohľadu mám bezproblémové deti zatiaľ a pevne verím, že to vydrží čo najdlhšie, lebo pubertu tu je a dieťa sa mení pred očami, ale ZATIAĽ len toľko, ako aj väčšina jej rovesníkov. (teda....až na tú jednu vec navyše a tá je zložitá a ťažká pre každé dieťa v takej situácii )
A k tej veci s peniazmi a zarábaním.... hmmm, chcela by som deťom šetriť celé dávky, bohužiaľ mladšia je ZŤP a musím s ňou byť doma, ako písala @najjulinka - robiť (a aj niečo zarobiť), keď máš k dispozícii 4 hodiny čistého času je ťažko. Občas mám pocit, že niektorí ľudia majú pocit, že "zarábam na deťoch", ale takým poprajem len jedno - skúsiť si taký život. Až potom majú právo hodnotiť.
@sany7772
Nedaj sa odradit....pamataj geny su viac ako vychoca...ostatne je len nahoda...takze tvoje deti budu po svojich rodicoch
Pinker, prominentny psycholog a profesor na Harvarde, tvrdí, že to, prečo sa jednotliví ľudia medzi sebou líšia môžeme podľa výzkumov z 50 % vysvetliť vplyvom génov. Vplyv rodinného prostredia podľa neho vysvetluje ubohých 10 %. Zbytok je len prostá náhoda.
Pekne sa to da vysvetlit prikladom...ked raz v hlave nemas, tak to do nej nikdy nenalejes...teda, ked je raz clovek mentalne obmedzeny, nikdy Einsteinom nebude
@erikavesela Iný príklad zas je, keď sa baby Einstein dostane do prostredia, kde sú samí mentálni retardi... darmo má gény génia, ak bude musieť objavovať koleso, tak nobelovku nedostane...
Aby som to zhrnula: gény obmedzujú náš strop (svoj tieň nikto neprekročí)
Prostredie určuje náš spodný limit (ak nikdy neuvidíš husle, nenaučíš sa na nich hrať, aj keď "gény" na to máš.)
@macocha v tom prvom prípade nemáš pravdu. Ak sa geniálne dieťa dostane do priemernej rodiny tak sa v škole ukáže, že je výnimočné. Bude sa to prejavovať na pamati a logike. Nežijeme v 15 storočí, kde deti chudobných rodičov nemali prístup k vzdelaniu. Obzvlášť v EU je školská dochádzka povinná. Každé dieťa dostane možnosť prejaviť sa. Navyše extrémne talentované deti sú zvedavé, a kladú dobré otázky, sú šikovné, a s dobrým prospechom nie je problém na dobrú školu ktorá ich bude ďalej rozvýjať. Ak budú rodičia márny môže dostať štipendium.
@kittykat22 Ak nadane dieta neziska motivaciu, to nadanie nikdy neprejavi.
@jesienka22 nadane dieta nemusis motivovat, ma to v sebe. Nas syn ma nadanie na matematiku. V 4 rokoch mi oznamil ze vie kolko je 5 a 3. V 5 pocital uz pekne. V hlave - co je vtipne. Ani si neukazoval na prstoch.
@kittykat22 predpokladám, že váš syn má na to, aby svoje nadanie prejavil (v 4 rokoch oznámil, že už vie, koľko je 5 a 3) preto, lebo má vami na to vytvorené dobré podmienky. 🙂
@jaron nema ziadne podmienky. nikdy sme ho pocitat neucili. Prisiel s tym sam, v autobuse. A nemyslim si ani ze je realne naucit dieta, aby si v 4 rokoch spocitalo v hlave ze 5 a 3 je 8. Su veci ktore nemozes naucit dieta. Nas syn si napriklad nepamata veci. Mozeme sa postavit na hlavu, a nie je schopny si dat do hlavy basnicku. A ked sa ju uz nauci, za mesiac o nej nevie. Su veci ktore deti maju v sebe, a su take, ktore mat nebudu, ani ked sa rodicia postavia na hlavu. Pretoze my sme sa mohli rozkrajat a tie basnicky si nas syn basnicku bude pamatat po 2 tyzdnoch a nie po 5 minutach.
@kittykat22 mam kamaratku - zlatu dobru milu. Maju s muzom syna. Od mala su s nim problemy...teraz uz mozem povedat - grazel-cele zle. Preco? Ked geny su ok. Obaja rodicia z normalnych rodin.
Moji dvaja bratranci - rovnako vychovani.- rovnaki genofond - preco je kazdy iny ? Jeden sa alkoholu nedotkne od mladi - druhy ho miluje. Ved podla genov by to tak nemalo byt.... 😕
@kittykat22 asi si celkom nerozumieme, vy ste ho nemuseli učiť počítať, to je práve tá časť, ako písala @macocha, ktorú neovplyvníme, ktorá je daná. Ale aby sa mohlo to dané prejaviť, vytvorili ste pravdepodobné to, čo vôbec nemusí s matematikou súvisieť, pokoj, pocit bezpečia, prijatie, lásku...
Ktosi povedal, že v Afrike sa rodí ročne možno desiatky Einsteinov, Edisonov a pod., ale svet sa o nich nikdy nedozvie...
@kittykat22 vas syn nie je dobry priklad toho, co pisala macocha. Vezmi ako priklad dieta z osady...
Moja adodcéra je zo 7 ci 8 ci 9 surodencov... Hrá na keyboard a husle. Som presvedčená, že aj jej súrodenci majú talent, daktori určite aj lepšie vôlove vlastnosti, no nik z nich nehrá, nespieva, ne tancuje. Nemajú podmienky. Chodia do špeciálnej školy. Ja ju silou vôle a všetkými možnými snahám a 150%nadadenim držím v normoskole. No jedničky, ani dvojky, a za chvíľu ani trojky mať už bars nebude. Ale je tam. To je strop jej, aj jej súrodencov. No oni nemajú podmienky. Svoj tieň neprekročí ani moja. No vytvorila som jej podmienky, aby rozvinula nadanie na hudbu. Oni majú talent, ale nemá sa kde rozvinúť lebo bojujú o prežitie
@jaron
@jesienka22 ved ale vy dvaja ste sa kde dostali do osady v Afrike. Toto je diskusna tema o starostlivosti deti na Slovensku. Ako teoreticke reci co sa deje v Indii su v tejto teme uplne zbytocne. Bavime sa o detoch u nas, o moznostiach ktore maju u nas. A aj keby u nas bolo dieta z romskej osady tak tieto deti musia chodit do skoly, maju pracovnicky ktore im pomahaju atd. atd. Ja chapem o com pisete, ale to je uplne mimo temu. bavime sa o slovenskych detoch, v slovenskych rodinach a o slovenskych moznostiach.
@kittykat22 hej... A prídu domov a tam bitka, cuco, hlad, ohrozenie.... Tam aj talent ide do riti, keď im ide o kejhak. A keď si myslíš, že to na Slovensku nie je, tak bohužiaľ..... Je. Je, viem to, vidím to.
@yukki ale ty pises o romskych detoch? Valna vacsina z nich ma talent na hudbu. Romske deti su velmi dobre pohybovo a hudobne nadane. Lenze uzivit sa hudbou je velmi tazke.
@kittykat22 no a sak to je jedno, nie... O to tu nešlo.
Každé a jedno dieťa sa vyvíja lepšie v podnetom a bezpečnom prostredí, než v prostredí, kde musí bojovať o základné potreby, o prežitie. No ak je jeho zdedene IQ na úrovni ľahkej mentálnej retardacie, medicínu nevystuduje ani v najpodnetnejsom prostredí. A ak má náhodou namiesany neskutočný hudobný sluch, tento jeho talent je potlačený do úzadia ak nemá dostatočne bezpečné prostredie na prežitie.
no že niekomu zatajili že su polo romovia neverim,tam sa podpisuju papiere,udaje su tam všetky,kde su rodičia,odkiaľ pochadzaju,akej su narodnosti,a to že budu s nimi určite problemy,s tym ste ako rodina mali ratať,😨

Lenže nie ja ich mam darmo mame hovorim ja len pocuvam po dedine ako ukradli cigy ako pozyvaju stale deti do krcmy a ja len rozmyslam kolko som mala penazi v peňaženke 😤😤 ..ja som chcela upozorniť tych co nad tym rozmyslaju
.ze ake je to mat dieta s decaku.."uzasne" strazit doma ako azkabane..ja ked ich pozorujem ake su to protivne deti normalne mi je zle s nich...ja som aspoň úprimná..