icon

Platím alimenty za dieťa, ktoré dám na adopciu?

rommieee
2. feb 2011

Dobrý večer.
Som momentálne v 36tt., ale dieťatko ide žiaľ vzhľadom na moju situáciu (ako finančnú, tak aj čo sa týka rodinného zázemia) hneď po pôrode na adopciu. Dnes som bola na UPSVARe sa informovať, čo sa adopcií týka a bolo mi soc. pračovníčkou povedané, že sa to rieši všetko po pôrode, že oni im dajú z nemocnice vedieť, keď sa bábo narodí a na základe toho sa podniknú ďalšie kroky.
Rada by som vedela, či je pravda, že keď dám dieťa k adopcii, tak platím na neho alimenty..to mi bolo totiž povedané a ja nie som v situácii, aby som to zvládala finančne.

Rada vy som počula vaše názory, alebo rady ohľadom tohto.

Ďakujem za všetky odpovede.

latvia
2. feb 2011

@rommieee drzim ti palce, aby sa ti v zivote uz len a len darilo....verim ze sa tvoje dieta dostane do milujucej rodiny a raz mu vysvetlis preco si konala ako si konala a on ta pochopi....a vazim si ta ze si na potrat nesla 🙂

gawin
2. feb 2011

@kasami Tak ja sa uz aj pridavammmmmmmmmmmm 😉 😉 😉 ROMIEEE nevzdavajjjjjj urcite by si to zvladlaaa a uvidis aky to bude pocit....nie to byt MATKOU to je krasne ale to byt HRDOU matkooo to by si bola Nr 1 😉 😉 😉
@rommieee

gawin
2. feb 2011

@ela2710 superrr len tak dalej aj ja som nedavno dostudovala a stalo to zatooooo🙂 je to krasne ked zena robi vsetko len preto aby to dietatko videlo zdrave a stastnee🙂

mixka
2. feb 2011

podla mna je to vymyslene 🙄

kasami
2. feb 2011

@gawin 😉

havi
2. feb 2011

@ela2710 ale je to tak,clovek spravy aj nemozne ked chce,kamoska v cechach,kde sme byvali ostala sama z 2detmi,starsi na strednu isiel,este k tomu na intrak do plzne a mladsi prvacik,obdivujem ju,makala jak diva,len aby mala na najom,internat,stravu,cez den v praci,ked prisla domov z malym ucenie,potom sa vrhla do prac na doma,kolkokrat som v noci sla zo psami vyvencit a ona aj o 3-4 robila,kava vedla nej.nikto jej nikdy nepomohol,mama na nu kaslala,sestra jej tiez.kolkokrat som jej nakupila,bo nemohla som sa na to pozerat jak sa snazi.a myslim si ze tie jej deti jej tu obetu raz vratia,bo tak skvelo ako ich zabezpecovala nemoze ostat len tak.ked dieta povie ze ta lubi,je to ten najkrajsi dar,co si moze matka priat.ale na druhej strane,peniaze nie su vsetko,ale clovek ich k zivotu potrebuje ☹ clovek sa cely zivot nahana a aj tak skonci niekde...kde si nic nevezme.ale dietatko od seba by nedokazala odtrhnut,ani keby som zila snad na ulici,snazila by som sa vyhladat pomoc,charity,cokolvek,len aby sme mali jeden druheho.rommieee uvazuj este nad tym ze budes z babom,je to najvzacnejsi dar na svete,ved je to maly bezbranny cloviecik,ktory v tebe je 9mesiacov,pozna tvoj hlas,tlkot srdca,vsetko co citis citi aj ono a potom zrazu niekto cudzi ho ksebe prituli?moj maly napr,ked sa narodil ked nebol pri mne stale plakal,aj teraz je na mna nadviazany,kolkokrat si na mna lahne a hovori mami bum bac-ze srdce bucha,pocuva srdce,moje,nikoho ineho,srdce ktore pocuval 9mesiacov,ked bol vo mne.fakt uvazuj o drobcekovi

rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
kasami
2. feb 2011

@rommieee ak ta mozem poprosit ... daj mi vediet ako si sa rozhodla
dakujem

ela2710
2. feb 2011

@kasami aj ja by som chcela vediet ako sa rozhodla, sem napisala a uz sme 3 co jej chcu pomoct, myslim, ze keby informovala o svojej situacii charitativne organizacie pomohli by jej viaceri

ela2710
2. feb 2011

@gawin aj ja si myslim, a teda blahozelam, aku skolu si si spravila?

rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
ela2710
2. feb 2011

@rommieee ano v tom mas pravdu, ale predsa len bolo trosku nezodpovedne liezt s chlapom do postele bez ochrany ak si vedela, ze nie si na babo pripravena 😒 neuraz sa nemyslim to zle, ale naozaj dieta potrebuje najma maminu lasku, v tebe rastie, cely den pocuva tvoj hlas a zda sa mi nefer voci nemu, ze aj ked mas moznost aby sme ti pomohli, dat ho radsej na adopciu a zbavit sa zodpovednosti zan 😒 peniaze su v zivote tiez dolezite, ale nie je to to naj....ja tiez kukam v hypermarketoch akcie a aj ked mam chut na kura, poviem si kupim si ho vo stvrtok, od stvrtka je akcia...proste tak to u nas funguje...podobne ako havi by som si moje dieta nedala za nic na svete a keby som aj na ulici mala skoncit, je to moje dieta a len a len moje

ela2710
2. feb 2011

@rommieee naozaj drzim palce v rozhodovani a skus zavriet oci a predstav si to male mimco odkazane len na teba, predstav si ako sa na teba usmeje a za par mesiacov uz budes pocut mama...a nezabudni mi napisat, ze ako....drzim velmi palce a sme tu pre teba 🙂

kasami
2. feb 2011

@ela2710 je mi velmi tazko ked to tu citam ....mozno som este precitlivela .... ale ja som bola vzdy citlivka ....
aj ja som si presla hocicim ... ale na stastie je to uz za mnou ... aspon dufam ....
poznala som deti z deckeho domova a boli uzastne 🙂 a poznam ludi, ktory by milovali deti ak by ich mohli mat, ale na adopciu nemaju odvahu ....
je mi z toho naozaj velmi smutno ☹

rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
ela2710
2. feb 2011

@kasami aj mne, dieta nepotrebuje nic tak velmi ako maminu, mna mamina prve tri roky vychovavala sama, az potom stretla toho praveho, a pozri velmi velmi si ju vazim zato, co pre mna spracila, tiez sa kvoli tehu vykaslala na vysku, velmi ju lubim, mamina mi dala vsetko co mohla, nepamatam sa, ze by mi v zivote nieco chybalo, ja som mala super krasne detstvo 🙂

ela2710
2. feb 2011

@rommieee no a to je prave to nefer, ze niekot sa pripije a potom to chuda male nemoze mat....ja si myslim, ze treba mat v prvom rade chladnu hlavu, pekne si vsetko premysliet, ja tiez neviem varit, priatel je kuchar casnik, ale smaozrejme som uz nutena kuknut do kucharky alebo na net, a snazim sa, teraz mame pecene kura s plnkou na vine a ryzu, no zajtra sa chystam varit ja 🙂 snad nam kuchyna ostane v poriadku 🙂

ela2710
2. feb 2011

@kasami kazdy si prejde svojim osudom, a dovolim si povedat, ze nikto nema zivot lahky, aj ten najvacsi bohac ma svoje starosti, no treba vsetky prekazky prekonat, uz aj ked len pre to dieta

kasami
2. feb 2011

@ela2710 mala si stastie 🙂
nasi sa tiez rozviedli .... a u nas to nebolo vobec lahke ... a nikdy nikomu nepoviem, ze som mala krasne detstvo .... a mozno aj preto to tu prezivam .... a snazim sa svojim detom dat aj nemozne 😅 milujem ich viac ako svoj zivot a ten si bez nich neviem predstavit

rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
kasami
2. feb 2011

@ela2710 mame takmer rovnako stare deticky 🙂

ela2710
2. feb 2011

@kasami ano je jasne, ze to musis prezivat o to viac, ze si si presla tiez zlymi vecami...no aj ja som taka citlivka, revem ako mala aj pri modrom z neba...no vidis, chces pre deti to najlepsie, snazis sa, a to sa mi paci 🙂

gawin
2. feb 2011

@ela2710 ucitelka skolky a detska psichologi🙂od 0-6 rokov🙂) akurat praxujem na svojom ..heheeh

warholette
2. feb 2011

v teme interrupcie sa strasne bojuje za to, aby matka radsej dieta vynosila a dala na adopciu. a teraz, ked to chce nejaka zena urobit, ju od toho odhovarate. preco?
je tu niekolko tem o adopcii a mnohe zeny sa stazuju na dlhe poradovniky a takemr nemoznost adopcie novorodenca. teraz, ked chce dat zena novorodenca na adopciu a urobit nejaku inu zenu stastnou, ju od toho odohovarate. preco?
je to jej zivot, jej rozhodnutie, jej financna a rodinna situacia. aj ked jej teraz pomozete, dalsich osemnast rokov bude dieta vychovavat sama a bez financneho i rodinneho zazemia. nie je lepsie dat dietatu rodinu, ktora ho bude nielen lubit, ale zaplati mu aj kruzky, knihy, vylety a hracky? nie, laska nie je vsetko, z lasky sa clovek nenaje a nezaplati najomne. no nesebecka laska k dietatu mu moze najst novu rodinu, kde nebude musiet zazivat nasilie, hadky a hlad.

ela2710
2. feb 2011

@kasami kedy sa narodila mala? 🙂

rommieee
autor
Autor odpoveď zmazal
ela2710
2. feb 2011

@gawin to je super, ja by som chcela bud rodinne pravo alebo psychologiu 🙂 takze sme v tomto smere dost podbne 🙂