Po pôrode chcem dať dieťa na adopciu. Ako mám postupovať?
Ahojte dievčatá... nastala taka situácia že ma opustil priateľ malého... on ho nechce , a ja už som tiež rozhodnutá že ho nechcem... prosím vás ako sa to rieši keď sa malý narodí? ... alebo je tu niektorá z vás ktorá by mala záujem si adoptovať dieťa? ... Ďakujem za odpoveď...
@personality nebude samé. Sestričky sa starajú ontaketo bábätka, v mnohych pôrodniciach už pomáhajú aj tzv. Dominiky
Zbytočne hráš na city a autorka potrebuje riešenie
@personality ako rychlo? socialna na urade dostane hned avizo z porodnice, ze je tam babatko, bezodkladne vola ludom v poradovniku a ti si ho beru rovno z porodnice domov.
Ahoj , prosím ťa rozmyslí si to ešte. Možno že je to len náhle rozhodnutie. Ver mi že tie su najhoršie . A úprimne muž ktorý nechce Vaše spoločné dieťa tak nebude chcieť ani teba . Zostanes sama s výčitkami. Muž ktorý miluje svoju ženu v živote by jej nepovedal že nechce dieťa . Prosím ťa rozmyslí si to ešte . Ani jeden muž zato nestojí aby matka sa vzdala svojho dieťaťa. Budeš to mať ťažké zo začiatku ale ver mi že to dáš . A materinský inštinkt nezapres.
@heln takto to nefunguje uz je to popisane v prispevkoch predtym ale babenka idu do novych rodin rychlo ale nie z porodnice ale z profi rodiny
@mamina7070 nie je pravda, nie kazde dieta nemusi ist do profi rodiny. My sme syna brali z porodnice, ked nemal ani mesiac. Lehota plynula, ale uz bol u nas. Aj s tym rizikom, ze ak sa mama ozve, budeme ho muiet vratit.
Po prijati do porodnice nahlasis personalu, ze dieta chces ponechat na adopciu. To je vsetko. Nemocnica vsetko zariadi
@personality neviem ci nie mesiac. Keď som rodila, tak tam boli 2 takéto detičky, kt. sa matky vzdali. Ale neviem ci išlo o utajený pôrod. Vtedy som počula, že sa čaká 39 dní, ci si to matka za ten čas náhodou nerozmýsli..tie dve detičky tam plakali vkuse. Bolo to hrozné počúvať.
@personality kolegyňa bola v pôrodnici s adoptovanou dcérou od 2.dňa po narodení.
@domka222 pozor neodcudzujem! Hovorím že je To smutné . Nič iné za tým nieje
@sisska96 to je pekná blbosť. Novorodenec sa "minie" okamžite.
Inak jedna známa sa tiež rozhodla takto nechať dieťa v pôrodnici, ale vraj boli sestričky tak na ňu hnusné, že to neuniesla a nakoniec si bábo nechala. Možno z tohto pohľadu je ľahšie dieťa odniesť do hniezda záchrany po narodení. Aj keď sa zamýšľam, že ako to funguje? Veď do pár dní ho treba nahlásiť pediatrovi a nepamatam sa kam všade.
Aj sestra má adoptovaného chlapčeka. Tiež bola s ním už v pôrodnici a potom si ho brali rovno domov. Nebol vôbec u pestúnov. Anonymný pôrod je lepší v tom, že všetko prebieha rýchlo. Bábätko je veľmi rýchlo v rukách nových rodičov.
@personality neboj sa, zbytočne v nemocnici samé nebude. Ako je to z anonymného pôrodu neviem, ale keď matka porodí a zriekne sa dieťaťa, ide buď hneď do rodiny, ktorá si ho adaptuje alebo do detského domova do profi rodiny, ide sa i neho dobre postarajú, pokiaľ sa nájde rodina pre neho
@personality podľa mňa do hniezda záchrany idú deti z tajných domácich pôrodov. Inak si to kvôli tým formalitám neviem predstaviť, dieťa už v pôrodnici registruje matrikárka.
Dobrý večer nechajte si dieťatko je darom od Pána ❤️ a nebojte sa určite vam pomôže vo všetkých smeroch a nakoniec mu budete ďakovať.... veľa rozhodnutí robíme často v návale veľkých emócií a strachu ale verte že raz bude cas keď si poviete že najlepšie čo ste mohli urobiť bolo že ostalo s vami.... držím palce a verím že urobíte správne rozhodnutie len tomu dajte čas 🙏😇
@personality keď je dieťa voľné, trvá to to 20 dni. Súdy konajú v rýchlom konaní. Úrady oznamujú o voľnom dieťati do 4 dní a záujemca môžu dieťa navštevovať v pôrodnici že prítomnosi.personalu.
Určite si to ešte nechaj prejsť hlavou. Častokrát si človek myslí, že nemá na výber,ale po čase sa na to môžeš pozerať inak a ľutovať svoje rozhodnutie.Ja si neviem predstaviť žiť s myšlienkou, že neviem,kde je moje dieťa a ako sa má.Dieťa je najväčším zmyslom života❤️Držím palce,aby si sa rozhodla správne a svoje rozhodnutie nikdy neľutovala🙏
@mariasola anonymny porod a adopcia maju obe lehotu 6 tyzdnov na rozmyslenie.nie je tam rozdiel v "rychlosti" riesenia. len v tom,ze anonym.porod je extremnejsia moznost.dieta nikdy nezisti totoznost matky,kdezto po adopcii je to niekedy v zaujme dietata sudom umoznene.
Mňa strašne fascinuje,že keď tu žena napíše,že chce ísť na potrat,tak sa tu hneď všetci zbehnú a presviedčajú ju,nech si dieťa nechá a keď tak ho dá na adopciu..A keď tu nejaká napíše,že ide dať dieťa na adopciu,tak zase sa tu všetci zbehnú a presviedčajú,aby si dieťa nechala 🤦🏻♀️ Akože ste v jej koži? Budete jej s tým dieťaťom pomáhať? Asi ťažko,tak ju nechajte na pokoji,je to jej rozhodnutie,ktoré sa určite nerodilo ľahko a keďže som rozvedená matka sama s dieťaťom od jeho 2,5 roka,tak viem, aké je to ťažké byť s dieťaťom sama a keď raz niekto zhodnotí,že to proste nedá,tak ju nemá čo kto za to súdiť..
mna zas fascinuje, preco sa ozyvaju zeny so zarucenymi radami, hoci sa v tejto citlivej oblasti nepohybuju a je to len styl "moja znama..."
Trochu sebakritiky!
Ahoj prečo ho nechceš.su mamičky ktoré sú samé a zvládajú to.ved to je zázrak maličký keď ho uvidíš tak ho nebudeš chcieť nikde dať,to máš teraz strach všetko prejde.nerob unáhlené rozhodnutie potom budeš rozmýšľať čo si to spravila.rodina ty čo na to hovoria.
Určite by som nedala dieťa na adopciu preto, že by ma opustil priateľ ..ja som bola silno závislá na drogách, otehotnela som a hneď ako som to zistila som s tým sekla.. s tým čo som čakala malého, ten sa nevie ani ozvať a zapiera.. čakám ako dopadne súd budem žiadať aspoň o výživné ..malý ma trištvrte rôčka a ani raz som nepomyslela nato, že by som ho nechcela, vidieť každý deň ako vie niečo nové, ako sa usmieva, aký je dokonalý, milujem ho keď plače, všetko proste a to som ostala s ním sama.. život by som zaňho dala keby bolo treba.. veľmi dobre si rozmysli svoj krok lebo naozaj to už nevrátiš naspäť ..to čo ti dá vlastné dieťa ti nikto na svete nedokáže dať ani z časti.. raz budeš šťastná že si si ho nechala a nedala preč, ak si ho teda necháš ..držím ti palce rozhodni sa podľa seba❤️ ale aby si naozaj jedného dňa neľutovala, a ak sa ti nedajbože stane že už sa ti nebude dariť otehotnieť, budeš len plakať že si mohla mať dieťa a dala si ho preč ..mňa najlepšie na svete čo mohlo stretnúť je môj krásny zdravý syn❤️
@zuzinabila áno, máš pravdu. Pýtala som sa setry. 😊Ďakujem za upozornenie.
V prípade pestúnskej starostlivosti je to asi zdĺhavejšie však?
Ak ho nechceš ja ho beriem aj hneď teraz ...😏 .ale inak čítala som že stačí odísť tajné po pôrode z nemocnice v rámci utajeného pôrodu ...niektoré baby to tak.vraj robia

@syslik81 tento postup co pises nie je spravby,ziadnej svojej doktorke nic hovorit nemusi..pracujem v tejto oblasti.autorka,staci v den porodu vyhladat na porodnici socialnu sestru(alebo idealne v predstihu aby sa vedeli pripravit ze babatko ide na adopciu) a povedat im situaciu.vypises ziadost,ze chces dat dieta na adoopciu..o dieta sa po porode nebudes starat ,vezmu ho.mas este zakonnu lehotu 6 tyzdnov kedy si to mozes rozmysliet.v skratke rozdiel medzi anonym.porodom a adopciou je,ze pri anonymnom/utajenom porode pisu do dokumentacie matka neznama a dieta nebude mat nikdy sancu zistit tvoju totoznost,v tom pripade mu mozes s dokumentaciou nechat list adresovany jemu,samozrejme bez uvedenia svojej totoznosti.ver mi,ze pre jeho dalsi zivot to bude z kazdeho hladiska pre neho lepsie ako ostat bez akejkolvek stopy ,odkial pochadza a preco sa to stalo.rodinu kde bude dieta adoptovane si nemozes vybrat ty.keby si mala dalsie otazky,kontsktuj ma cez SS