Zvažujete dať dieťa na adopciu?
Ahojte, je tu nejaké dievča/žena, ktorá zvažuje možnosť - dať svoje ešte nenarodené dieťatko na adopciu ? Chcela by som pomôcť...
Je to každèho dobrovolnè rozhodnutie....a ak dieťatko porodí a dá na adopciu bude dieťatko ziť a bude zbožňovanè rodičmi ktorí by inak túto radosť nikdy nezažili a ona urobí teda ďalších ludí šťastnými ktorí trpia lebo nemôžu mať dieťatko....preto netreba hneď všetko odsudzovať....každá vec má aj opačnú stránku pohladu...tak ja držím palce 🙂
@martinabreza a ešte opravujem, že pri bežnej adopcii sa nič nearchivuje, adoptívni rodičia dostanú všetky dostupné informácie a údaje o rodičoch hneď pri prvom kontakte
@tortelinka mne povedali že budú uložené po dobu 6 týždňov a potom skartujú ale nebudem sa hádať možno v každej nemocke je to inak.
@martinabreza nie, to nie je vec nemocnice, to je tak dané
@voskarka to je pravda, ak sa na adopciu dostane... ak bude zboznovane a ak nebude prehadzovane z rodiny do rodiny :/ Ale tak je to jej rozhodnutie, ja by som si radsej dostudovala dialkovo, alebo nasla ine riesenie..
Boze to co je za tema ja som rodila ako tesne pred osemnastkou nikdy by som som dieta nedala prec nikdy
Zeny netrtajte ked to neviete nie len pi.. vystavit a potom deti nech trpia fo frasa aj s takymi temami fuj je mi stoho zle!!!!!!
@danuska1999
ak chces dat dietatko na adopciu, teba to nestoji nic, akurat ho musis vynosit a trosku sa on v tom brusku postarat ... ak mu chces dat aspon nieco, co nestoji ziadne peniaze.
A kym ho vynosis, tak mas cas rozmyslat, ako tvojim dietatkom potesis niekoho ineho. Mozes zajst na urad a tam ti povedia (dufajme) o vsetkych moznostiach - vzdanie sa dietatka pred porodom, utajeny porod, hniezdo zachrany (vtedy na urad ani ist nemusis), mozes dat dietatko do nahradnej osobnej starostlivosti, pripadne aj do pestunskej starostlivosti, ale v poslednych 2 pripadoch to nieco stoji, musis na tvoje dietatko platit, ale zas vies o nom vsetko a mozes svoje rozhodnutie casom vziat spat.
Tak hlavne teraz neries vsetko horucou hlavou, porozmyslaj a uvidis. Hlavne daj tomu drobcovi teraz to, co potrebuje - klud a trochu lasky. Toho drobca bude po narodeni urcite niekto velmi lubit, ci uz ty alebo nahradni rodicia.
Inak, stale je este cas, mozno sa rozhodnes, ze dieta je najvacsi dar a verim, ze nebudes lutovat. No, ak si budes aj pred porodom ista, ze chces byt sama pre seba a dieta nie, najlepsim riesenim je prave utajeny porod. Dieta je okamzite pravne volne pre adopciu- najrychlejsia cesta do adopt.rodiny, ma lekarsku dokumentaciu o porode a teda aj budu o nom nieco vediet zo zdravotneho hladiska, je absolutne v bezpeci co sa hmotneho tyka. Upozornujem: po porode sa vacsina zien nachadza v takom stave, ze je schopna sa do svojho dietatka zamilovat. A potom by si sla cestou stoviek inych mamiciek, ktorym sa toto stalo a aj s babatkom skolu dokoncili a su aj tak uspesne... a stastne.
oliviaolinka@pikocka cakam dvojicki a zial nemozem si ich nechat aspon nie obe a tak ponukam niekomu kto tuzi po dietatku pomoc
oliviaolinka@pokec.sk ak je tu niektora s nas co tuzi po babetku a nemoze mat tak ja jej ponukam pomoc a ak ma aj ona zaujem nech mi napise rp na pokec dakujem
dakujem vam za mozne radi ale ja us mam tri krasne deticki ktore su sice us velke lebo maju 6r 5r a 4r ale stale potrebuju toho vela a som nanich sama priatel co mi akotze chcel bit rodina a ocom mojich deti mi spravil dve deti a vijebal sa teras namna som sama s malimi a viem ake to je taske a co vsetko deticky potrebuju a preto som sa rozhodla na adopciu a spoznat rodinu kde svoje babetka darujem nei podla mna as take zle
@oliviaolinka Ahoj dufam ze chapes ze to nejde len tak ze ti napise nejaka maminka co chce babo a ty jej ho das, to je protizakonne.... babo musis dat na adopciu ak sa nemylim.. vsetko musi ist cez papiere
@oliviaolinka lenže ty nespoznaš rodinu kde bude dietatko čo vynosiš,,, dietatko si adoptuje a ony budu jeho rodičia,,, a tak je to správne,,
@oliviaolinka treba to riešiť cez urady, nie takto. Plus pozor,podla počtu deti,veku,vyjadrovania a facebooku sa mi zda, že si romka. Takže si nemyslim, že sa v tejto krajine pojdu o detičky zrovna potrhať. No, drzim palce kazdopadne.
@oliviaolinka v tvojom prípade správne rozhodnutie ! Dáš aspoň týmto dvom deťom nádej na lepší život 😉
+ nezabudni na sterilizáciu - ideálne hneď počas pôrodu ! Bude to pre teba už bezplatné, keďže budeš mať 5 detí.
zial nemam ich preto ze som nezodpovedna ale stala sa mi nehosda a lekari mi nevedeli zistit tehotenstvo a na potrat som ist us nestihla . moje najmladcie m,a stiri roki a brala som antikoncepciu ale zial mi nezabrala ... co sa tika sterilizacie ano mam onu zaujem us skvor som mala ale zial bi som si ju musela zaplatit sama
ano chapem ze to musi byt podla zakona lebo ja poznam nase zakoni a aj paragrafi moj brat je pravnik
nechcem porusit zakon len chcem mat istotu ze obidve babetka ostanu spolu a budu lubeni a budu mat rodicou co si ich budu vazit
Milé mamičky, budúce mamičky a my všetky ktoré premýšľame o adopcii. Ak máte niektorá z Vás chuť podeliť sa o Váš príbeh buď z cesty za vysnívaným adoptovaným dieťatkom alebo o živote s ním, napíšte mi prosím svoj príbeh na práve založenú facebookovú stránku o adopcii. Pomôžme si tým navzájom.
https://www.facebook.com/Adopcia-92211092458759...
Ďakujem.
@mysga niesom romka preto si mislim ze tvoj nasnak je rasticki a urazil ma zial moj prvi manzel ma tiral a zato ze mam tri deticki a dve cakam tak Musim bit romka vies niekedy na rase nezalezi lebo zle rozhodnutie alebo tirana seba moze byt aj biela nie len romka
@oliviaolinka ale gramatika strach a hroza zena. To akoby si v skole nikdy nesedela. @mysga zrejme narazala na to 😉
@oliviaolinka Tvoje bábetká budú ponúkané ako súrodenci, v zoznamoch sú aj takí žiadatelia, ktorý chcú surodencov. Takí žiadatelia budú oslovený najskôr. Ak by sa stal prípad, že by sa žiadatelia nenašli, budú ponúknuté zvlášť alebo do pestúnskej starostlivosti spolu. To či sa v budúcnosti deti spoznajú, bude už záležať na osvojiteľoch, ktorým bude informácia o súrodencoch poskytnutá. Ty sa na nich nakontaktovať nikdy nemôžeš, taký je zákon ale ak budú v budúcnosti deti chcieť, tak si zistia svoj pôvod a je dosť možné, že ťa vyhľadajú. Nemusíš sa ničoho báť, rozhodla si sa správne pre život. To či vieš gramatiku nie je dôležité ale nezabudni, aby si dopriala svojím deťom v brušku zdravý vývoj. Držím palce!
Dobry.jabysom chcela dat adoptovat moje este nenarodene dieta. Bohuzial fopadla som do zlych situaci a nemoze ho nechat vobec
@oliviaolinka 😉 keby si vedela, ako budú Tvoje detičky ľúbiť noví rodičia aj s celou rodinou,,,aj ja som veľmi si priala dvojičky, no mám jedno,,,,,,,,,,,,,a zas je to dar-ale aký by to bol život pre dvojičky ,keby nemali všetko čo majú mať,,,urob čo cítiš ,ty vieš najlepšie 😉 môžeš byť úplne si istá, že budú ľúbené a nič im chýbať nebude 😉 aj ja čakám,,keby si tak z nášho kraja bola,,,,,,,,veľa šťastia prajem
@karkana dakujem vet preto si myslim ze radcej ich dam na adopciu a ja us krasnu slecnu mam . Us som bola na urade takze dufam ze niekto bude mat dvojnasobne stastie
@lenka09876
Ahoj Lenka sme manželia zapísaný v poradovníku a čakajúci na osvojenie dieťatka. Prosím mohli by sme sa spolu spojiť. Moj email ssupakova@gmail.com. Strašne túžime po dieťatku

@martinabreza ja len poopravím, záznamy sa neskartujú, sú archivované a dieťa keď bude dospelé, má právo sa k nim dostať