icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

lulu10
6. jan 2011

@vierazit198 ahoj docitala som sa ze potracas kvoli tomu ze plod nedostava ziviny-to pasuje na trombofilnu mutaciu, bola si na hematologii na vysetreni krvi kvoli zrazanlivosti? mozno si to tu niekdy pisala ale necitala som to tu cele, ja mam za sebou 3x potrat a zatial tiez nemame pricinu... ☹

walle
autor
9. jan 2011

rebi ahoj!!! ako si na tom, už tu moc nechodím...ja som to vzdala...myslím IVF.

stále čakám na operáciu, ale mám problémy s infekciou v pošve - už som vybrala 3x ATB.momentálne enterococ. a klebsiella p...nemám slov...
ale keď čítam, ako niektoré dievčatá bojujú ďalej ...obdivujem ich, že majú tú silu...ja už nie. 😔prajem si naozaj byť iba zdravá...a dostať sa z tých hrozných následkov IVF. proste na mňa to účinkovalo zle...dúfam, že som výnimočný prípad.pa

ostatným snažilkám prajem veľa síl ...

guginenka
10. jan 2011

walle - ahoj. nevzdávaj sa. bojuj. ja viem,že to asi nie je ľahké ale zvládneš to a verím, že sa Ti bude dariť lepšie. moc, moc Ti fandím. celé si to tu rozbehla a napĺňala si nás len pozitívnou energiou. a teraz Ti to musíme nejako vrátiť. musíš veriť len v to dobré. ja som mala tiež zlé obdobie ale prešlo. ale každý sme iný.
prajem Ti, do nového roka pllllllllllllllllllllllno zdravia a šťastia.

drž sa.

rebeka33
11. jan 2011

Ahoj walle, som rada,že si našla na nás čas. Tiež by som ti rada dodala energiu. A bez urážky, možno by ti pomohlo zmeniť lekára. Akože nevedia vyliečiť poševnú infekciu. 😠 A zdá sa mi,že aj tá operácia sa nejak ťahá.Možno iný pohľad na vec pomôže. Preliečili ti aj mm? Dúfam,že to čoskoro prekonáš a a potom sa do toho znovu pusť. Určite by si mala skúsiť Brno .tam sú aj natívy, čiže len v tvojom cykle bez liekov. to ti nemôže uškodiť, A ja som sa z tamať stále vrátila tehotná. tak určite aj ty. 🙂

vierazit198
19. jan 2011

@lulu10 ahoj, bola som na hematologii a robili mi vsetko mozne a nic nezistili.. ked ma posielali prec ze som v poriadku tak som sa rozplakala a tak mi zobrala este krv a dala mi spravit este nejake vysetrenia.. bolo to v poriadku.. pobehala som vela doktorov ale vsetko je ok.. teraz chcem poriesit zapali teda mykozy!! ktore mavam dost casto.. ´12 januara sme boli v Prahe na vysetreni tak som zvedava AKO TO DOPADNE... Mne tiez nevedia nic zistit a toje to najhorsie lebo ani pomoct ti nevedia.. Lekar mi povedal ze treba stale skusat ak nie je dovod .. mal tam pacientku s 8 potratmy a potom otehotnela.. a co lulu10 budes to skusat? U mna je problem ze uz mam 37 rokov ale budem bojovat pre seba ale aj pre priatela.. Dieta je zázrak .. Drzim vsetkym palce.. Vsetko dobre..Walle nevzavaj to!! nadej umiera posledna.. viem, ze ty dietatko budes mat.. nevzdavaj sa!

lulu10
19. jan 2011

@vierazit198 ahoj v poslednom case mavam aj ja casto mykozy alebo plesne, uz ani neviem ci je to to iste alebo nie, uz som sa stratila v tych pojmoch 😅 Mne robili imunologicke vysetrenie-protilatky proti spermiam a proti trofoblastu v Heliose v Martine a boli negativne. A ako dopadol priatelov spermiogram? my mame asi tam problem, mame zlu morfologiu spermii-iba 1% dobre, teraz budeme to riesit, a urcite budeme este skusat dalej, ja mam 28 rokov, ja som ochotna pristupit aj na darcovske spermii ak bude najhorsie... Mozem sa spytat kolko krat si potratila?

rebo
19. jan 2011

Ahoj dievčatá, tak mne už prišli výsledky z Prahy. Všetko v poriadku, akurát mi odporúča Dr. Madar pred transferom asi 3 týždne brať Anopyrin. A ešte mi odporučil vyšetrenie na trombofilnú mutáciu.

gombicka
19. jan 2011

Ahojte dievcata, chcela by som vas poprosit o radu.
Uz skoro 3 roky sa pokusame o babo (predtym v 10tt bol MA) a tak by som o chvilu mala zacat ten kolotoc okolo IVF (mam za sebou laparoskopiu, ktora potvrdila endometriozu) Citam tu o vselijakych testoch, ale kedze zijem v zahranici, neviem, kde sa ohladom takych veci obratit – a ci vobec mi to spravia.

Mohli by ste mi prosim poradit, ake testy by som si mala dat urobit, aby som eliminovala neuspech IVF? A co vlastne z tych testov mozu zistit? A kde konkretne ist na tie testy ako samoplatca? (kedze doma poistovnu uz nemam). Hormonalne testy sy OK, manzelov spermiogram tiez.

Dakujem za akukolvek radu.

gombicka
19. jan 2011

@guginenka ahoj, v tvojom prispevku pises o maca gulickach? mozes mi prosim napisat, naco su dobre, ako sa uzivaju a kde si ich kupila? Dakujem

vierazit198
20. jan 2011

lulu10 ahoj neviem ci to je to iste ja len viem, ze teraz v piatok idem zenskemu a porozpravam sa snim nech mi to da do poriadku lebo aj teraz mam mykozu a nech dolieci aj partnera.. Ja čakam na vysledky z Prahy, ale neviem len dufam ze to bude ok.. začala som cvicit aby som schudla na vahe zevraj treba eliminovat vsetko... zacala som sa zdravo stravovat.. minimalizovala som stress.. to je tiez velmi dolezite.. Chcem ist k moru a zrelaxovat a potom by sme to skusili ZNOVA! Asi je to len otom ze musime verit!!! Ja sa chytam kazdej slamky. Lulu10 ty sa nevzdavaj si este mladucka neskus sa vzdat!!! Neuvazuj o nicom takom ako darcovske spermie! Skuste co sa da a to bude posledne co urobys.. Priatel mal velmi dobry spermiogram az nad priemerny .. Moja ja som potratila v roku 2009 a v roku 2010 vzdy v Juli.. teraz chcem otehotniet tak okolo augusta a septembra tak som sa rozhodla.. Dufam, ze nam to Pan Boh dovoli.. Ty si z Blavy? ozaj a idem chodit cvičit na chrbticu LVT sa to vola .. Ked som bola u tej cvicitelky na masaži tak mi povedala že vidi mrtvy bod v panve a tak budem ku nej chodit mozno mi pomoze .. toto cvicenie !! Ona sa zaobera nejakymi zonami či čo..Vravela, že pohoda a pokoj je veľmi doležity.. Gombicka ahoj moja ty si vonka a stym ti ja neporadim.. ale urcite by som vysetrenia robila na Slovensku lebo von sa nedoplatis.. AK SI OVSEM NA SLOVENSKU POISTENA!! Ak nie bude to tazke.. Treba zacat od zakladnych vysetreni nech ta lekar vedie.. drzim ti palce..

gombicka
1. feb 2011

dievcata, naco su dobre tie geneticke vysetrenia? co by mohli odhalit? Robi sa potom aj nejaka liecba ak sa stanovi diagnoza. My sa pokusame uz 3 roky a chystam sa na IVF, tak by som chcela vediet, ci by mi genetika k niecomu pomohla. Dakujem za rady.

dorotka66
6. feb 2011

ahojte snažilky 🙂 dávno som tu nebola ale pozerám, že veľa sa u toho neudialo🙂 verím, že u rebeky všetko ok a užíva si. ja mám konenče výsledky, ktoré aj potešili aj nie...mykoplazma je vyliečená, v hrdle mi našli nejakú baktériu (lieči sa), genetika je ok na oboch stranách a horšie sú na tom výsledky z hematológie. od piatku si pichám do brucha (každý deň ) clexane a beriem anopyrin....opakovne sa mi potvrdili antifosfolipidové protilátky, ktoré sú nebezpečné....pre plod (ktorý je ešte v nedohľadne...) a tak si pichám. zatiaľ mám parádne modrinky na bruchu 🙂 Hematologička mi odporúčala 2 týždne po injekciách navštíviť CRmko, tak uvidíme...ale som tak mierne pesimistická a trochu smutná, z toho čo sa deje....inak stále dopujem manžela vitamínmi a chránime sa chorôb...no a inak sa teším na jar. verím, že príde čoskoro 🙂 držte sa!!!

gombička_genetika ti môže zistiť dôvody neplodnosti alebo ich vylúčiť....

kikus77
7. feb 2011

ahojte baby,ani ja som tu dlho nebola a potrebujem poraadit; v pondelok mame termin v prahe a ja neviem ci ttam mam ist.doktor mi povedal,ze aj tak je iba jeden liek co by mi mohli dat ak by sa nieco zistilo a ten mi moze dat ako prevenciu aj on.vsetkz vysetrenia mame hotove,mame zly spermiogram iank vsetko ok.neviem ci mam brat ten prednison aj bez vysetrenia,mozno ho vobec nepotrebujem a prachy by sa odlozili na icsi.neviem ci ist alebo niie,ziadost na dalsie ivf je schvalena...co si o tom myslite?a neviete ako dlho sa caka na vysledky a co stoji tento rok?
Dakujem

rebo
7. feb 2011

Ahoj kikus, aj mne môj doktor povedal, že tam idem zbytočne. Presne to isté mi hovoril, že na to je len Prednison. Ja som do Prahy aj tak išla 27.12.. Stálo ma to moje vyšetrenie 5900 Kč + 1000 Kč spermiogram. Výsledky mi prišli tak za 3 týždne, niekedy v polovičke januára. Výsledky sú dobré, takže Prednison mi netreba. Bola by som ho brala zbytočne. Je to na tebe, ako sa rozhodneš. Ja som si povedala, že tam pôjdem, aby som si to niekedy nevyčítala.

gombicka
7. feb 2011

@vierazit198 ahoj, dik za radu. Chcela by som doma ist na imunologicke a tiez na geneticke vysetrenie. Mohla by si mi prosim poradit nejake centra (najlpesie v KE), kam sa obratit? Ja si tam uz zavolam. V aprili som doma a chcela by som si to dat porobit. Nemyslim,ze by ma niekto ako samoplatcu odmietol - este sa mi to doma nestalo...cash je cash...viem, ze doma nemozu zobrat niekoho ako samoplatcu ak je poisteny...no ja doma poistenie nemam. Dakujem za radu

kikus77
8. feb 2011

@rebo ahoj 🙂 presne to iste si myslim aj ja. Najprv som bola rozhodnuta, ze super, nejdem tam a prachy sa nam hodia na ICSI, ale cim viacej sa to blizi tak neviem. Ked sa mozem opytat, preco ste tam isli, v com je u Vas problem?

NEvies nahodou o nejakom ubytovani blizko centra?

kikus77
8. feb 2011

Baby teraz som volala do Kosic do tkanivovej banky a pytala som sa na vysetrenia co robia: antiovarialne protilatky, antispermaticke latky a zona pellucida. Je to to iste co robia aj v PRahe? Netreba sa tam objednavat, staci prost hocikedy na 8 hod a mat listok od gynekologa a partner od urologa

rebo
8. feb 2011

Kikus, my sme už absolvovali 4x IVF, 1x darované oocyty a 1x darované embryjá. Takže chcela som vedieť, že v čom je problém. My sme boli ubytovaní v hoteli Inos. Je to blízko toho centra, chôdzou cca 15 min.

sunday1
8. feb 2011

@kikus77 V Prahe robia aj trofoblast, čo je dosť dôležitá vec,. Aj preto som radšej volila Prahu a oplatilo sa, práve na trofoblast vytváram protilátky. Platili sme cca 5200 CZK, čo nie je až taká katastrofa.

vierazit198
8. feb 2011

Kikus77 len pekne chod do Prahy treba skusit vsetko. Ja som tam bola 12.1 tento rok a nic mi nezistili.. platila som cca 5200KC + partner spermiogram. Ale uz mozem vylucit problem ktrory moze robit moja imunita.. drzim palceky.

vierazit198
8. feb 2011

Gombicka. prepáč ale v Košiciach som nebola tak ti neviem poradiť. Ja som si všetko obehala v Bratislave a + Prahu. No neviem čo idem robiť dalej lebo mi nič nezistili.. už mám výsledky z Prahy je tam len odporučenie doliečiť zápaly a priateľ má veľmi dobrý spermiogram.... OHLADOM VYSETRENI KTORE ROBIA V PRAHE! DR.MADAR UZKO SPOLUPRACUJE S DR. V KOSICIACH V CETRE NA TUTO IMUNOLOGIU. No v Košiciach nerobia všetky vyšetrenia! Treba tam ísť a netreba šanovať penize.. Inak sa to dá preplatiť cez poisťovňu!!!!! Bud si to treba vybaviť pred vyšetrením alebo po vyšetrení ako som si to podala ja.... je to akoby nejaké vyúčtovanie za vyšetrenie v EU. Blízke ubytovanie v Prahe Podolí je HOTEL INOS. Je to kúsok od nemocnice. Odporučam ist do Prahy treba vylučiť všetky možnosti ktore by nam branili otehotniet respekt. donosiť dieťatko.. Ja mam problem donosiť. No musím dalej hladať príčinu. Držím palčeky dievčatá....

vierazit198
8. feb 2011

DIEVCATA PROSIM VAS KTORA MA TAKY PROBLEM AKO JA ZE VIE OTEHOTNIET ALE NEVIE DONOSIT?? DAKUJEM ZA ODPIS

dilema
8. feb 2011

@vierazit198 hmm...no ja mam problem donosit...imunologiu teraz riesim, tiez sa obavam ze sa nic nezisti a co potom dalej?

dilema
8. feb 2011

@sunday1 a ako sa to riesi ked vytvaras protilatky na trofoblast? tiez len prednison? ci?

sunday1
8. feb 2011

@dilema Len ten prednison. 6 týždňov som brala 1 tabletku, odvtedy len 0,5. Ak žena otehotnie, má sa to brať do 15tt. A, samozrejme, potom používať prezervatív, aby nebol vyvolaný potrat 😉

kikus77
9. feb 2011

@vierazit198 ahoj 🙂 tak ja som sa rozhodla definitivne a v pondelok idem do Prahy. Da sa tam platit rovno v eurach alebo treba zamenit radsej ceske koruny? A este jedna dost podstatna otazka:nevedela som, ze sa to da preplatit aj spätne. Co treba urobit? daju mi v Prahe nejaky papier alebo ako mam postupovat?

vierazit198
9. feb 2011

Kikus77 ahojček ... to som rada, že si sa rozhodla pre tu Prahu.. pozdravuj p. Dr. Madara. My sme po Prahe aj pobehali.. je velmi prijemny doktor. Nie, musis si rozmenit peniaze na Ceske .. tusim aj kartou sa da ale my sme platili v hotovosti. Vyslo nas to cca 8000CK. Áno, dá sa to preplatit aj ked nie cela suma!! Vidim ze mas vysetrenie v pondelok tak uz nestihnes vybavit dokumenty ktore som nestilhla ani ja pred vysetrenim.. Teraz je len základ si zobrať doklad o zaplatení a ten použijes ked ti pridu vysledky .. pojdes do VZP a das si ziadost na refundáciu vysetrenia v zahranici v EU potrebujes k tomu , doklad o zaplatení, výsledky z Prahy , vypísanú žiadosť mne ju pomohli vypísať a potom len čakať ako ja a cca do 2 mesiacov by ti mali nieco vrátiť ale aspon niečo nie? KIKUS77 DRZIM PALCEKY DUFAM ZE SI SA OBJEDNALA.. PI VELA VODY A AJ SEX JE ZAKAZANY PRED VYSETRENIM.. Dilema: nevzdavaj to!! neviem kolko si mala pokusov ja dva ale nevzdam sa! Budem bojovat otehotniet viem ale neviem donosit!!! Môže byť aj to že s tym tvojim partnerom nevies otehotnieť.. Alebo proste si tehotna mas mat chlapceka (a ak cakas chlapca vzdy potratis lebo ty nevies donosit chlapca) aj take som počula. Čiže treba skusať. Moja neboj zvladneme to ! Ja som začala cvičit , začala som žiť zdravšie čiže stravovanie lebo vážim 84kg. a to je dosť vela planujem do leta zhodit 20kg.. ale žiadne hladovanie.. chodim cvicit na panvu a chrbticu a idem jednej liečitelke ktora pomohla mojej seste.. tak vyskusam vsetko.. ak mas mail ozvy sa mi Mon.Nagyova@azet.sk popiseme DIEVCENCE DRZTE SA .. AKO JE KRASNE.. Dufam, že v lete ked sa znova do toho dám to dopadne dobre.. neviem ale mam pocit ze ked otehotniem v inej dobe bude to fajn.. potratila som 2x a vzdy medzi junom a julom.. ahoje

kikus77
9. feb 2011

@vierazit198 teraz ma tak napadlo, tie protilatky proti spermiam, to su proti spermiam vseobecne alebo iba konkretne proti spermiam partnera? Ja totizto s inym otehotniet nechcem 😉

vierazit198
9. feb 2011

Kikus77 ja tiez milujem svojho partnera a tiez nechcem otehotniet s inym len som ti napisala ze su take pripady ... proste s tym partnerom nemusis otehotniet ale s druhym ano.. len som ti to chcela povedat.. alebo keby si cakala dievcatko tak ho donosis.. vies..co myslim?? Myslim, že protilatky len proti tvojmu partnerovi preto tam ide aj on a beru mu spermie.. nam to vyslo vsetko dobre iba ja som mala nieco trocha zvysene.. tak mi nasadil liecbu proti zápalom.! asi tak na 7 tyzdnov.. MAVAM DOST ZAPALI A MIKOZY tak to chcem doriesit a v lete to skusime znova..

kikus77
9. feb 2011

@vierazit198 ak vytvaram protilatky proti partnerovym spermiam tak neotehotniem prirodzene, ale ICSI je v pohode, alebo to zle chapem?