Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?
Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.
prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.
....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....
vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...
"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂
@vierazit198 Dakujem za rady. Pekne si to tu vsetko opisala. Presla som si tu vsekty prispevky a konecne vidim rozdiel (vdaka aj vam, kikus a Sunday 😵
Kosice – tkanivova banka:
• antiovarialne protilatky,
• antispermaticke latky
• zona pellucida
Praha
• navyse aj trofoblast
Aj by som skocila do Prahy, ale tak ci tak tam idem v lete. No predtym, v aprili, budem doma na vychode a uz som objednana na hematologicke vysetrenie, tak len preto by som radsej teraz tie Kosice.
Myslis, ze potom v lete by som si v Prahe mohla dat dorobit ten samotny trofoblast? (hoc nemam sajnu, co to je)
@kikus77 všetky tieto vyšetrenia vedú k tomu,že ak je to pozitívne ,tak budeš brať prednison od OPU, aby vyblokovali tvoju odmietavú reakciu a milovať sa budete musieť s kondómom alebo vôbec. 😀 V mojom centre my to dali po druhom potrate automaticky, ako prevenciu. Ja som mala výsledky opakovane z KE a boli na hrane ,ale v norme , takže ich interpretovanie je dosť ťažké. Držím vám všetkým palce. 🙂
trofoblast není obal embrya, je to část embrya, ze kterého se vyvine žloutkový váček a později placenta a choriové klky-tedy struktury, který embryo vyživují (od řeckého trophos=výživa). V časné fázi taky trofoblast produkuje hcg. Druhá část embrya je embryoblast, z toho je pak samotné tělíčko pozdějšího dítěte.
@rebeka33 ahojky🙂 takze ak mi nieco vyjde pozitivne , je jedno co, tak prednison sa berie az od OPU? Niektore baby na koniku posali ze sa to dava ako prevencia aj mesiac pred stimulkou 😒
Tak ma napadlo, ak je vsetko v poriadku, a jediny problem je spermiogram, znamena to stale dokola ICSI alebo existuje este nieco co mozem spravit?
ahojte babenky tak ja sa pripajam k vam,mam za sebou 3IUI,1 ivf,1 et,a 1 ket a žial neuspešne,ani sa to neuhniezdilo.Teraz si idem dať určite porobit nejake vyšetrenia,som objednana na genetiku a ešte sa chcem dat objednať na hematologiu,mohli by ste mi poradiť kam je najlepšie ísť,a ak máte nejake kontakty,vopred dakujem.Som velmi rada,že je takato stranka kde si človek môže trocha pomôcť,ako dalej
Moncibubu:
ahoj.
Podla toho co si absolvovala asi nemozes otehotniet tak ak to je tak dievcata ti poradia.. Lebo ja viem otehotniet ale potrácam. Potom zalezi odkial si ked chces ist na hematologiu. Ak si z Bratislavy tak na Kamennom namesti blizo tesca boze ako sa to vola..zistim napisem len daj vediet ze odkial si..Asi U milosrdných bratov sa to vola je to MUDr. Čechová. Zatial sa maj a prajem vsetko dobre..
@kikus77 mne ten prednison dali preventívne až od OPU. Asi to závisí od centra aký majú zvyk. A je mi ľúto, ale asi to bude fakt stále o ICSI. My máme ten istý problém a nanašli sme zatiaľ iné riešenie. Zlepšiť spm. je skoro nemožné, hlavne ak je vyšší vek u mm.Ale nie to to najhoršie čo sa nám mohlo stať. 😉
Ahojte ja som z okolia ZA.Akurat som dostala odporučania na hematologiu a genetiku.Na genetike som bola teraz v Martine,uvolnil sa im tam termin.A na hematologiu idem do ZA.Ďakujem vam pekne za rady,som veľmi zvedava ako tie vysledky dopadnu.Zatiaľ sa majte pekne.
@vierazit198 ahoj, mam na teba prosbu,dufam,ze neotravujem. vyzera,ze zaciatkom aprila budem v Prahe,tak by som chcela ist na tu imunologiu?Mohla by si mi prosim ta poslat kontakt,kde sa mozem objendat? a mohla by si mi to popisat, ako to prebieha? neviem,ci tam so mnou musi ist aj manzel. ja tam totiz idem na sluzobku, no akbude treba,pride so mnou aj manzel.
To mu budu robit iba bezny spermiogram (ten ma) alebo to nejak budu davat do suvislosti s mojou krvou?
A nevies,kolko asi to bude vsetko stat. Na slovensku ziadne poistenie nemam, takze vsetko si budem hradit sama. A tym padom by som aj chcela vsetky testy....co vsetko sa tam da urobit?
ahojte zienky, tak uz som objednana do Prahy na 11 aprila. Velmi mily personal. Tak dufam, ze tie vysetrenia k necomu pomozu. Koncom aprila zas idem na hematologiu do Kosic. Este by som potrebovala genetiku. Nema niektora z vas skusenosti z genetikou v Kosiciach?
Gombicka, prepáč že som sa ti neozvala skorej. Tak už vieš kde máš ísť.. http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-4-51 ale preistotu prikladam link je to ústav pro péči o Matku a díte. Neviem či ešte potrebuješ nejaké informácie keď si sa objednala.. však mi napíš keby niečo. Mon.Nagyova@azet.sk. Ja som hematologiu mala v Bratislave lebo som odtialto..
Ahojte babenky.teším sa,že som konečne našla slušné forúm o našom spoločnom probléme.trochu vám porozprávam moj príbeh.som vydatá a s manželom sa o bábetko pokúšame už pomaly 6 rokov za tých 6 rokov máme za sebou 2-krát IVF a momentálne sa chystáme na tretí pokus.na prvý krát to nevyšlo,ale na druhý krát áno,ale len na dva mesiace tak nás poslali na genetické testy,tie dopadli dobre a mne urobili test na protilátky voči spermiám a vyšiel pozitívny tak teraz beriem prednison 5 a sexovať máme s kondomom,ale vobec na to nemám chuť a náladu aj tak mám teraz menzes a potom budem brať dupfaston a potom ideme na stimuláciu.tak uvidíme ako to tentokrát dopadne.budem rada,ked popíšete a podelíte sa so mnou o svoje skúsenosti a rady.
ahojte..
som tu nová, teraz som sa zaregistrovala, uz máme za sebou genetiku a vysetrenia krvy....vie mi niekto povedať čo bude dalej?....co nás caka najblizsiu dobu..., dakujem
ahojte baby.díky ti gombicka moc,no hádam tentokrát budeme mať do tretice šťastie a dotiahnem to do samého konca.dochtorka mi povedala,že tvorím protilátky voči spermiám a nič viac k tomu,ale na nete som sa dočítala.že je toho viac protilátky aj voči vajíčkam aj to može byť,lebo ich mávam málo uvidíme teraz,ked beriem ten prednison a potom ešte aj voči embryu tak asi v skratke.
ahoj basska007 my sme tiež boli na genetike tie dopadli našťastie dobre,ale ako píšem vyššie tak tie výsledky z krvi nie dobre a už máš za sebou IVFalebo idete ešte len na prvé keby si mala nejaké otázky kludne sa popýtaj já už mám za sebou 2 ivf a teraz ideme na tretí pokus tak som vtom trochu zbehlá.
@ivka3901 Ahoj, protilatky proti spermiam su pri IVF vyriesene s ICSI. Kedze si uz bola tehotna, tak ani protilatky proti vajickam nebude tvoj pripad. Este som citala ze zenske telo moze vyvolavat protilatky voci plodu, ale na to davaju Prednison, vlastne na vsetky protilatky ho davaju, tak ked ho uz beries, tak mas vsetky vyriesene. Inac ja tento rok tiez planujem 3 IVF, pri prvom sa nam nic neoplodnilo, pri druhom sa oplodnilo ale neuchytilo a nic zamrazene nezostalo. Vsetky vysledky mame OK, iba na hemato mi mierne vyskocila zrazanlivost, tak to budem brat anopyrin, tak dufam, ze do tretice sa konecne na nas usmeje stastie. 😉 😉 😉
ahoj ivka 3901 prave dnes mi vollali z genetiky a testy su v poriadku, idem ešte len prvý krát na IVF, tak som z toho vsetkeho trochu zmetená, neviem co bude dalej, stale sa len caká na vsetko, mi to pripadá večnosť aj ked sa to zacalo len pred mesiacom všetky tie odbery a tak....ešte cakame na vyjadrenie z poistovne a potom uvidíme asi co bude dalej , dakujem za odpoved 🙂
ahoj renkita díky ti moc aj ja tebe držká, palčeky ozaj do ktorého centra chodíš?my do blavy do gyn-fivu.to ICSI je tá introplazmatická inekcia?alebo tá inseminácia,lebo tú mi ešte nerobili neviem prečo?
ahojky basska007 to som rada,že výsledky dopadli dobre tie genetické a ideš eštelen prvý krát tak to sa máš načo tešiť nie myslím to zo srandy.no my sme došli do centra pred 4 rokma a odvtedy tam vlastne chodíme najprv nás liečili,já som bola na laparoskopii a manžel bral profertil,ale nič sa nedialo tak dochtorka nám povedala.že posledná šanca je umelé tak asi a odvtedy máme za sebou už 2 cykly,no ked ti dojde vyjadrenie z poisťovne tak potom sa tam objednáš na konzultáciu a dajú ti inekcie podľa toho či máš aj pravidelný menzes,ked nemáš ako ja teraz momentálne tak ešte mesiac beriem ten prednison a potom ešte 10 dní ten dupfaston a potom ideme na stimuláciu.no dajú ti tie inekcie a potom čakáš na menzes a začneš si ich pichať no teda sestrička a potom chodíš asi 10 dní každý druhý deň na kontrolu zoberú ti krvičku a pozrú ťa ultrazvukom koľko máš vajíčok a potom pojdeš na ober a už to pojde rýchlo a už sa ani nenazdáš a pojdeš na prvý tehotenský test. 🙂
to prvý krát počujem fakt ešte mi nikto nevravel o tom všetci chodia do toho heliosu alebo iscare.to IUI my ešte nerobili ani moja gynekologička ani v centre,ale chystám sa nato opýtať,že prečo?inak mojim kamoškám to už robili čo sa tiež snažia už 10 rokov a nič tak neviem či by to aj u mňa bolo úspešné možno to vyskúšame,ked už tretí pokus nevyjde.ozaj nechem hádzať hrach na steno,ale keby to náhodou nevyšlo tak ste rozmýšľaľi či by ste neskúsili 4 krát my už asi nie,ale časom možno. 😒
ahojte dievčatá, tak som vás konečne dočítala. našla som túto tému včera a chcela som všetky rady o vyšetreniach, tak som čítala od začiatku až doteraz (uffff, oči ma bolia 😵). ale cenné rady sú to 😀
@ivka3901 IUI ti nerobili asi preto, že máte nejakú diagnózu, pri ktorej by to bolo úplne zbytočné skúšať. škoda peňazí, nervov a sklamania, veď toho si si už zažila dosť, nie?
@basska007 áno, celé to je stále o čakaní. to je na tom snáď to najťažšie 😒 . skús si to tak nebrať, nemyslieť na to toľko, aj keď ani sama sa k tomu neviem prinútiť 😖
@moncibubu ty si od Žiliny? aj ja, priamo zo ZA 😅 . Ideš na hematológiu do žilinskej nemocnice? neviete baby, je to jedno, alebo v KE sú nejakí špecializovaní na ženy, ktoré chcú bábätko? moncibubu daj vedieť, akú máš skúsenosť. ako si sa objednala? a ako dlho čakáš na vyšetrenie?
@rebeka33 gratulujem ti, si môj vzor. ak sa naďalej nebude dariť, tiež som rozhodnutá pre Brno. dúfam, že raz sa to podarí 😖
ďakujem všetkým 😉
ahojte baby.no čítala som komentáre.ja viem a priznávam sa,že som pesimistka a aj moj muž už moc neverí,ale možno sa na nás usmeje šťastie a budeme sa tešiť z bábetka. 🙂
mabumi asi máš pravdi dochtori vedia čo robia a asi by to bolo zbytočné ☹ .
@ivka3901 Ahoj, ani mne IUI nerobili, lebo mam nepriechodne vajcovody, tak to by bolo zbytocne. O Ferticente nevie az tak vela ludi, je tu na MK o nom aj tema, ja som tam spokojna je tam jeden doktor, sice malo zhovorcivy, ale prijemny a sestricky su velmi ochotne. No a hlavne neplatim si za kazdy ukon tak ako v inych centrach sa plati. Ja verim, ze do tretice sa to uz konecne podari, ale keby nie, tak urcite sa nevzdam a pojdem na soft do Brna. Verim, ze raz sa stastie unavy. 😉 😉 😉
ahoj renkita.no to máš pravdu,že o tom ferticente nevie veľa ľudí,ale vyzerá to byť slušné centrum.my uvidíme či ten tretí pokus vyjde a potom sa budeme rozmýšľať čo dalej a možno sa rozhodneme ísť aj na 4 pokus,ale možno v inom centre.ozaj ešte sme nadtým tak moc neuvažovali šak uvidíme čo bude.čo sa týka toho brna počula som o tom,že tam je to všetko aj lacnejšie aj lepší prístup,ale je to fakt daleko.čo myslíš potým slovom soft?
@renkita presne tak, moja reč 😉
@ivka3901 ja som bola rada, že nám nevnucovali IUI. viac ako rok ma stimuloval môj dr. clostilom a pregnylom, chcela som už vyskúšať niečo účinnejšie. akurát teraz po prečítaní tejto témy som zostala neistá, musím si vybaviť ostatné vyšetrenia 😠 😠 😠 . hneď zajtra sa na to spýtam v car, idem na kontrolu.

@sunday1 a co je to ten trofoblast?