icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

renkita
11. mar 2011

@ivka3901 Ahoj, no ja som tiez rozmyslala ze na 3 pokus pojdem do ineho centra, ze co ked ...... no, ale som sa rozhodla, ze nebudem tu na Slovensku nechavat tolko penazi ked som citala tie ceny inych centier, tak katastrofa. Tak zostanem tam kde som, vsak som tam spokojna a centrum za moj neuspech nemoze.
Soft je minimalna stimulacia, nemsia zataz, mam pocit, ze sa nepichaju injekcie, ale stimulujes len s tabletkami, no ale vajicok je menej a samozrejme menej nakladne aj na penazenku. Neviem odkial si, ja som z BA takze Brno by som nemala daleko, hlavne ide o to, ze tam maju vacsie uspechy, lebo na SK v niektorych veciach sme este dost pozadu.

@mabumi Vysetrenia si urcite porob, dost vela kockam zistili v com je zavada a po liecbe sa im to podarilo. Urcite si daj urobit genetiku, hematologiu a imunologiu. Pokial viem tak reprodukcnu imunologiu na SK robia len v Kosiciach, ale nerobia tam protilatky na trofoblast a ten je dost dolezity. Ja som bola na imuno v Prahe. Urobili sme si pekny predlzeny vikend, sice sa za to plati, ale uz je moznost o preplatenie toho vysetrenia. Drzim palce. 😉 😉 😉

mabumi
11. mar 2011

@renkita ahoj, ja som dnes bola na kontrole a pýtala som sa na tie vyšetrenia. genetiku máme urobenú, a vraj mám aj imunológiu a hematológiu. dvakrát som sa na to pýtala, že či proti všetkému, a on že áno. to budú asi iba nejaké základné vyšetrenia alebo ako to mám chápať 😕 ????
Vďaka za radu 😉

ivka3901
12. mar 2011

ahojte baby.píšem až teraz,lebo som mala nočnú a to je strašný zabijak.
renkita moja reč presne centrum za to nemože,že sa nám nedarí a dobre vedieť,že v iných centrách pýtajú ešte viac aj ja v robote,ked hovorím,že koľko ma to vyjde tak všetci prevracajú oči,že vy nato máte?ahá ten soft je teda toto čo píšeš?lebo fakt ešte nemám také zbehlé infošky šo sa týka tochto šak uvidíme čo bude dalej inak ja som z okolia nitry.
mabumi my sme skoro všetky vyšetrenia už absolvovali aj genetiku dopadla dobre a aj tú imunologiu to si vytváram protilátky voči spermiám aj beriem teraz prednison 5 a tá hematologiu?ešte nie!v čom to spočíva? 😕

renkita
13. mar 2011

@mabumi Ahoj, neviem ci ti tie imuno nerobili len zakladne vysetrenia, pokial viem tak na Sk reprodukcnu imuno robial len v Kosiciach a aj to nie komplet, nerobia tie trofoblasty. Totizto pri reprodukcnej odovzdava partner vzorku spermii s ktorou skumaju ci vytvaras protilatky a tak. Precitaj si http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2529/re... a http://www.fertility.sk/riesenie-problemov/imun...

@ivka3901 Urcite si daj urobit aj tie hematologicke vysetrenia, su dost dolezite a vela babam prave to dopomohlo k uspesnemu otehu a aj donoseniu. A tusim som citala, ze si potratila, tak mozna pricina moze byt aj tam. Ja som mala pozitivnu zrazanlivost krvy, tak pred dalsim pokusom budem brat anopyrin a budem cely cas sledovana, tak dufam, ze sa to tento krat podari.

ivka3901
13. mar 2011

ahojte baby.no teda som z toho na nervy čo všetko treba vyšetriť,ale zachvílu ma čaká pichanie inekcii tak veľa času nemám,ešte síce budem brať asi 10 dní dupfaston a potom ideme nato,ked to náhodou zas nevyjde a s manželom sa rozhodneme ísť na 4 pokus,ale asi nie,lebo už máme toho všetkého dosť tak si dám urobiť ešte tie hematologické a potom možno ešte raz navštívíme centro.ahá tak natú zrážanlivosť mi nebrali krv opýtam sa nato mojej gynekologičky.
inak díky za radu 🙂

cecil36
14. mar 2011

@renkita trofoblast robia v Heliose Martin 😉
@ivka3901 Dolezite vysetrenia: stitna zlaza, hematologia (antifosfolipidy, MTHFR a pod.), fragmentacia DNA spermii (ak je zly spg). Drzim palce 😵

ivka3901
14. mar 2011

cecil36 ahoj.tie doležité vyšetrenia mám vyšetrenú štítnu žľazu a beriem na ňu eutrhyrox 75 a ostatné nám ešte zaťiaľ nerobili ani ten trofoblast asit o záleží od centra,do ktorého chodíme a čo sa týka mojmho manžela nemá bohvie aký spermiogram má málo spermií a ešte k tomu málo pohyblivé. ☹

cecil36
16. mar 2011

@ivka3901 tak ak ma zly spg o to viac by som trvala na vysetreni fragmentacie. A este jedna rada, nespoliehaj sa, ze ti nieco navrhne centrum, oni neliecia, ale robia asistovanu reprodukciu a cim viac jej spravia, tym viac penazi z toho bude a preto im je viac menej uplne jedno, ake vysetrenia uz mas alebo nemas. Nam z vysetreni, ktore sme si dali spravit (a bolo ich hooodne) nenavrhlo centrum ani jedno (a to si myslism, ze chodim do jedneho z naj centier 😉 ), vsetko sme si robili tak, ze som prisla ku gyndosovi a povedala, ze si prosim papierik na take a take vysetrenie. Nastastie, mam super gyndosa.

naduska
16. mar 2011

@cecil36 kedy ides do stimulky ??ty chodis do Repraku ze,dnes isiel moj mangel na tu fragmentaciu spermii do Repraku tak som zvedava ako to dopadne ;}:{

guginenka
16. mar 2011

cecil ahoj, presne si vystihla, ze centrum nebaziruje na tom aby urobili klientom-pacientom čo najviac vyšetrení. mi sa tiež chystáme na ďalší pokus a zbieram infošky čo všetko môžeme podstúpiť aké vyšetrenia. lebo pri prvom pokuse sme žiadne nepodstúpili. nemôžeš mi prosím napísať čo všetko ste s manželom podstúpili - vyšetrenia samezrejme. o nejakých viem ale čím viac info. tým lepšie. Ďakujem
všetkým, ktoré ste v stimulke alebo v čakaní na výsledok po ET vám držím palce.

pekný deň

ivka3901
16. mar 2011

cecil36 mohla by si mi prosím ťa vysvetliť trochu čo je to tá fragmentácia spermií?
naduska držím palce 🙂 nech to dobre dopadne
guginenka na koľký pokus sa chystáte my s manželom na tretí síce druhý pokus vyšiel,ale len na dva mesiace tak uvidíme či vyjde tretí.akurát dneska som začala brať dupfaston na 10 dní a potom ideme nato.

guginenka
16. mar 2011

ivka - s manželom sa chystáme zatiaľ na druhý pokus. meníme aj centrum lebo v tom predchádzajúcom nám neurobili absolútne žiadne vyšetrenia. nakoľko to bolo pre mňa a aj pre manžela veľmi nepríjemná zistenie, že nemôžeme mať deti prirodzene plne sme sa vložili do rúk lekárov z centra a nedopadlo to dobre. rátala som s tým, veď príroda je nevyspytateľná ale prístup aký mali som nečakala. teraz sme sa na to prichystali inak. tak uvidíme ale verím, že teraz sa to podarí.
verím, že aj tebe sa podarí bábätko ustrážiť 9 mesiacov aby si sa z neho mohla tešiť. okolo nás sa to len hemží deťmi. zostali sme sami, z partie, bez detí. tak je to pre nás o to ťažšie.ivka ako dlho sa snažíte? a berieš okrem dupfastonu aj niečo iné?

cecil36
16. mar 2011

@naduska ano, chodim do repraku 😉 Okolo 18.3 by mala prist mrska a potom od 3DC zacinam stimulku clostilom +fsh, tak uvidime ako to dopadne. Snas treti pokus bude vitazny 🙂 Inak, moc moc vam drzim palce s tou fragmentaciou a daj potom vediet 😉
@ivka3901 fragmentacia je vysetrenie DNA spermii, co je dolezite, kedze spermia so zlu DNA vajko moze oplodnit , ale zena bud potrati (co sa stava casto) alebo by sa mohlo narodit poskodene mimi. To zavisti, kde je poskodena DNA spermie. Zvycajne plati, ze cim horsia morfologia, tym horsia fragmentacia, ale bohuzial su pripady kde ma muz normospermiogram a zisti sa poskodena DNA.
@guginenka My sme podstupili toto:
genetika (obaja), hematologia (ja), opakovane spermiogramy (muz 😀 ), stitna zlaza (ja), hormonalny profil (oabaja), vysetrenie u androloga a vylucenie varikokely (muz), kultivacia ejekulatu (muz- zistil sa zapal, liecili sme sa antibiotikami), reprodukcna imunologia vratane vysetrenia protilatok trofoblastu a spermiam (obaja), fragmentacia DNA spermii (muz). Snad som na nic nezabudla. A podotykam, ze ani jedno vysetrenie nam neodporucali v centre (a to sme boli v troch 😒 ) Drzim palce 😉

naduska
16. mar 2011

@cecil36 a budes mat aj PCSI? ja si to dam v Repraku spravit,aj ked oni tomu neveria, ze by to malo nejaky velky vyznam.Fregmentaciu dnes robili a stala 2000kc -zlacneli:}

cecil36
16. mar 2011

@naduska no u nas bez PICSI by to velky vyznam nemalo 😒 A co ti na PICSI vraveli v Repraku? Kedy budete mat vysledky z fragmentacie?

naduska
16. mar 2011

@cecil36 za 10 dni by mali byt vysledky a uvidim podla vysledkov stitky kedy zacnem stimulku.ja chodim k Koudelkovi a o este nevie ,ze chcem pcsi...on stale hovori ze nas spg je ok ,ze na icsi staci a ani o tej fragmentacii nevie ze sme si to u nich dali robit.29.3 idem k nemu na konzultaciu ,tak vtedy uz budu vysledky ,somm zvedava co povie.

cecil36
16. mar 2011

@naduska aha, no neviem aky mate vy, ale nas bol naposledy takyto:12 mil pocet (z toho 4 mil uplne nehybne), pohyb a+b (viac B), morfologia 70%. Dva krat sme mali ICSi a nic. Len ta fragmentacia nam vysla 23% (nad 30% sa odporuca darca), tak to mame este 7% k dobru, no utecha 😀 Snad to u vas bude lepsie. Inak my sme v iscare platili 150eur lebo sa nam nechcelo merat cestu do brna.

naduska
16. mar 2011

@cecil36 no v Repraku ten spg udavaju inac, mali ste robeny aj v R.spg?

cecil36
16. mar 2011

@naduska robili nam aj tam,a le ten nemam doma, ze v karte u nich, ale nemyslim, ze by sa v niecom lisil. Vy ste mali sledovane ake parametre v spg?

naduska
16. mar 2011

@cecil36 pocet, morfologiu a pohyb ,to mam na sprave po ET. pocet 114 mil,,pohyb 62% morf.11% a Koudak povedal ze ok ,tak ja uz neviem :{

cecil36
16. mar 2011

@naduska joj to ste mali krasny spg, tak kde by som to preratala podla vaho, tak nas by vyzeral takto: 12 mil pocet (vy mate 114,wow), 25% pohyb, morfologia 70% zlych 😒

naduska
16. mar 2011

@cecil36 ja neviem ako to rataju oni ,lebo morfoska 11%neviem to je malo,raz sme mali 84mil a teraz 114mil,,,,no neviem ako to ratat..

naduska
16. mar 2011

@cecil36 ja si myslim ze to znamena 11% dobrych ,ale aspn z velkeho poctu 😀

cecil36
16. mar 2011

@naduska no ja som to pochopila tak, ze mate dobrych 89% a zavidim aj tych 84 mil, pri tych nasich 12mil je to krasne 🙂 A nemas nahodou referencie uspesnocti picsi, ja to nikde nemozem najst 😠

naduska
16. mar 2011

@cecil36 ani ja som to nenasla,asi to tak casto nerobia....a ani tomu nepripisuju nejaku vahu som pocula...ved by to ponukali v CARoch,, nam to v R. nikto neponukol a to mam za sebou toho dost;{

cecil36
16. mar 2011

@naduska no co sa tyka ponukania v tomto som skeptik, takze by som nebrala do uvahy ponukanie versus uspesnost. Skor ma zaujima ci sa takto niekomu podarilo otehu. Tak som zalozila temu, snad sa niekto najde 😠 Nam napriklad nikto neponula ani tu fragmentaciu a myslim si, ze je dolezita, tak neviem....

naduska
16. mar 2011

@cecil36 v R.robia fregmentaciu od januara a teraz min.tyzden som manzela objednavala a povedala zw zatial robili 20-tim toto vysetrenie a len 2-ja boli NG.

naduska
16. mar 2011

@cecil36 kamoske to robili v Heliose Brno a podarilo sa....ale ona mi povedala ,ze nevie ze ci prave preto sa to podarilo....nemaju ziadne dokazy nato...

ivka3901
16. mar 2011

ahoj guginenka.my s manželom sa snažíme o bábetko už 6 rokov.chodíme do blavy do gyn-fivu.ked sme išli na prvý pokus tak u mňa sa vyskytol ten problém,že som málo reagovala na stimuláciu inekciami a mala som len dve vajíčka a z toho bolo len jedno embryjko a to sa bohužiaľ neujalo a ked sme sa chystali na druhý pokus tak nám predtým nerobili žiadne vyšetrenia ale dochtorka mi dala vyššiu dávku tých inekcií a boli dokonca až 4 vajíčka a vkladali mi dve embryjká a jedno sa ujalo,ale len na dva mesiace a teraz sa momentálne chystáme na tretí pokus a teraz sami od seba v centre mi zobrali krvičku ževraj či netvorím protilátky a test boli pozitívny tak už asi mesiac beriem ten prednison a akurát dneska som začala brať dupfaston na 10 dní a potom by mal prísť menzes a ideme na stimulku.
inak díky ti moc aj ja tebe držím palčeky a nech nám to už vyjde konečne.inak asi pred 2 týždňami sa nám v rodine narodilo bábo tak mi to teda neni moc príjemné a ani sa malú nechystám pozrieť,lebo mi to dobre nerobí a veľmi ma bolí srdiečko,ked vidím také malé a ešte k tomu nemožem držať v náručí svoje vlastné.
inak mi okolo seba nemáme veľa detí skor máme známych čo ešte neplánujú rodinu a chodíme spolu von.

mabumi
17. mar 2011

@cecil36 ahojte dievčatá, tak si vás tu čítam, čo sa týka tej morfológie, vám povedali lekári, že 70% zlých spermií je problém? ja už totiž neviem, čo si myslieť, mm mal prvýkrát 99% zlých - to bolo vraj "mierne podpriemerné", a potom mal asi 2-krát 97% zlých, a to je vraj "normospermia", vraj je to v poriadku 😕
@naduska a tá fragmentácia, to z 20-tich prípadov bolo 18 pozitívnych = problém v DNA????? 😲 . teda, mala som pocit, že už sme sa nabehali po lekároch viac ako dosť, ale vidím, že máme toho ešte veľa čo doháňať 😝
cecil, a vám tá fragmentácia ako dopadla? kde v iscare vám to robili, v BA?