Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?
Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.
prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.
....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....
vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...
"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂
idem papať a prídem...už mužík na mňa kričí kde som... 😉
dobrú chuť
😉
Walle na inej téme som videla že si z Košíc, tak ak ťa vyšetrenia imino zaujmajú pošlem ti kontakt ip. Písala som ešte na prvej strane. daobrú chuť.
ahojky rebeca - si zlatá...tak si ma rozosmiala príbehom so spermiami!!!!až som to prečítala mužovi!!! 😀 😀
rebi - samozrejme, prosím pošli mi ten kontakt...vôbec neviem, kde to treba ísť. Ale počula som, že v Košiciach to nerobia tak obšírne ako v Prahe. Že v Prahe toho robia viac...tak neviem, či je to pravda. Ale ak ano...asi radšej tá praha, nech to mám všetko pokope. Alebo áte niektorá iné skúsenosti? Že Košice je to isté? 😖
insolka - tak ty ideš na KET v decembri? ja už asi december nestihnem...chcem najprv si urobiť potrebné vyšetrenia a aj niečo pre seba - zdravé papkanie, vitamínky a tak...
Ahoj Walle,no mooc tě chválím,krásné téma si založila. Zítra zavolám do centra a oznámím jim,že jsem to dostala naplno a zda mám stále brát Utrogestan,nebo se na něj už vyprdnout. Doktor mi totiž řekl,že i když to dostanu,tak mám brát Utrouš až do kontroly,která je 4.12. Já nevím,proč do sebe rvát zbytečně hormon,když je to už na nic. Dále si s nimi chci dohodnout schůzku a řešit náš problém. Docela mi vadí,že celou dobu říkají,že podstupuji léčbu,ale já vlstně žádnou léčbu nepodstupuji,protože mi nic není,jsem úplně zdravá,ovuluji,menstruuji na den přesně,sliznici mám vždy výstavní,vajíček mám vždy opravdu dost a prostě mi nic není. Není to žádná léčba,je to huntování těla a chodím tam jen proto,že naše spermie jsou pomalé a líné a nedolezou včas tam,kam mají. Holky moc se vám všem omlouvám za dlouhý a naštvaný příspěvek,ale dnes se potvrdilo,že můj již 4 transfer nedopadl a já kurňa nevím PROČ
Já jsem o té imunilogii slyšela a každý doktor se na to tváří jinak. Cpeme do toho ale dost peněz,tak si myslím,že všechna centra by měla dělat veškerá vyšetření,které jsou možné.Proč to dělá jeden doktor v Praze ?
vonki -vítam ťa a objímam 😔
ja idem zajtra na krv...a ani neviem, či mám ísť, keď tiež krvácam...no, asi máme tie hormóny brať preto, lebo možno patríme k tým zázrakom, ktorým vyšlo tehu test negatívny...negatívnejší už ani nemôže byť! 😖a začali sme krvácať a aj tak sme tehotné!!!! 😲 😲 😲 viem si predstaviť, že veríš tomu tak ako ja!!! 😒
walle no s tym decembrom začínam byť pesimista kedže ms ešte stakle nedosla a ked nedojde do utorka zase idem na navstevu k dr. prečo nechodi a neviem či robia medzi sviatkami tak to niako nenahanam ved kedy to bude vtedy to bude ked ti mam pravdu povedať tak za posledne dni som na to už ani nemyslela lebo sa teším na vianoce mm pride domov a ja snim stravim konečne dlhšie ako vykend .rozmyslam čim by som mu urobila radosť pod stramček ked mu nedam to čo som myslela že mu dam tak aspon niake to male potešenie .minzuli mesiac som mala len za PN 300€ zo socialky tak sa neviem už dočkať vyplaty 😀 stale pijem alchymilku aby som materničku nezanedbala a nahodou nedostala niaky zapal čo by u mna nebolo nič nove ....tak uvidime
a ty ten utrogestam také stále bereš ? polykáš ?
jo a díky za ten odkaz,než půjdu do dalšího KETu,tak si nechám to vyšetření udělat,bohužel jsem slyšela,že je tam dost velká čekací doba i půl roku a tak se objednám hned 😉
no už asi na zázraky nevěřím,když se menstruuje,tak se menstruuje
jdu se dívat na superstar a o přestávce ještě přijdu 🙂 😅
Ahojte baby ak ste niektorá absolvovali insemináciu môžte mi napísať ako to prebieha koľko sa chodí do centra , či to dlho trvá keď mi to budú robiť atď.dík
Ahojte, som rada,že som ťa pobavila. Chvíľku som to hľadala. V Košiciach to nerobia dlho, tak možno bude lepšia Praha ,ale myslím že to aj tak robia stroje, tak možno je to jedno. Má ťa na vyšetrenie vypísať tvoj gynekológ.Je to v nemocke na terase. Oni sú už tiež FN L. Pasteura, združená tkanivová banka UPJŠ Košice.tel. 055/640 4302/4304. Spravili nám podrobný spermiogram a opíšem to :Protilátky proti fosfolipidom v sére: kardiolipín, fosfatidytanolamín, fosfodynozitol, kys.fosfatidilová, fosfatidylglycerol, foflatidilserín,fosfatidylcholín, lyzofosfatidilcholín. Hrozné čo? Ale ak zistíte ,že Praha robí viac alebo lepšie tak prosím dajte vedieť. Pôjdem aj do Prahy,len nech to pomôže.
Vonkacka zavolaj do centra zajtra. Nech sa vyjadria oni, ale asi to budeš môcť vysadiť. Je mi to veľmi Ľúto, 😢 . Máš právo byť zlostná aj smutná. Ja mám tiež už tých hormónov plné zuby, ak najbližší ket nevyjde tak idem do Brna, robia soft z menším množštvom hormónov. Škoda,že tu to nikto nerobí. Pekný večer ostatným.
ja čomu nerozumiem, prečo centrá nefungujú na takom princípe, že najprv nás pošlú na všetky vyšetrenia ...do tej Prahy, na hematologiu...kde sa ozaj môže prísť na príčinu opakovanéh neúspechu...či dokonca potratov...nie, je to na nás, my sa musíme informovať...my prídeme a povieme, že už chceme ísť na KET ale nezaujíma ich, či sme na to pripravení... 😔
vonki -ja som vôbec nebrala utroš...iba duphaston a estrimax.......utroš mi vôbec nedal 😔
rebi - ďakujem za info...pane Bože, ani som to nevedela prečítať...ale myslím si, že v prahe je to iné...pozri na prvú stranu tejto miestnosti...tie protilátky čo som spomínala...
tiež idem pozerať superstar-dokelu!!! a na HBO ide nový BOND!!! 😖
ale mrknem, keď ma to nebude baviť...
walle: ahoj 🙂, to je jednoduché - je to drahé jak prase, všechna ta vyšetření... a opravdu spousty se jich člověk dočká, až když si je sám vyžádá...nebo se něco stane...
Walle, hlavne ,že prídu peniažky. Čím viac prídeš, tým viac zarobia. Ja robím trochu podobnú robotu a mám kolegov ,ktorí lieča neliečiťeľné a operujú zbytočné, len aby viac zarobili a tie výhovorky pre ludí... 😝 😝 .
Chodíme tam ako kravy do dojárne- podojiť- von a rob si čo chceš. Nemám pocit, že je to pre nich poslanie. Skôr práca. No napíšte niečo pozitívne. Ja dnes nemám svoj deň. Zajtra budem veselšia tak sa ozvem.
Aj tak verím, že kto vydrží sa raz dočká. Hlavu hore. 😅 😅 😅
Ahojte kočky 😉
No já bych doporučovala hematologii, vyšetřit trombofilní markery a na genetice se zamerit na trompofilni mutace 😉 Mně tak našli mutaci C677T zapřičiňující mimo jiné "hustou" krev ato může být příčina, že se jsme se zatím nedostali dál než k biochemicému těhu 😉
Walle - pokud jsi brala duphaston, tak utroš je zbytečný, je to to samé
walle jo tabletky z lékárny a pak i chilli v květníku jsem měla ..papričky ..kontryhel ,kvůli menses a děloze .. a nic .. 😝 😝 😝 ,ale asi to bude tou alergií na trofoblast .. 😝
rebi - samoška!!! budeme maminky!!!!! hlavu hore!!!
ja som včera doobeda bola hotová a tak prišli rodičia, mama plače, otec plače...že nám to nevyšlo...no musela som ich upokojovať! jooooooooooooooj katastrofa. a to som čakala, že ma budú povzbudzovať!!! no zabijem sa, keď ich ľúbim!!! 😉 😉 ale nabudúce keď pôjdem na KET..už im nepoviem, že idem, pretože len im to ničí zdravie... 😔
fiallinka -vítam ťa!!! 😉 ano...peniažky a peniažky!!! 😔
mackom - ja som insemináciu nepodstúpila...rada by som ti o tom niečo povedala..ale myslím si, že už je otvorená téma na túto problematiku...skús to nájsť... 😉 veľa šťastia
paraple -ďakujem za radu...zapíšem si to 😉
bambuľky, neviete kde vyšetrujú tie trombofilné mutácie? na genetike alebo na hematologii? 😅
ja som na genetike už bola a tam som to nevidela, žeby to robili...
walle: mně to vyšetření udělali na genetice - genetika byla to úplně první, co nám oběma dělali, ale asi proto, že manžel měl ten spermiogram hodně špatný a měli strach, aby to nebylo právě z genetické příčiny. Takže možná to už máš udělané a máš to v pořádku, radši na to mrkni... ale jinak samozřejmě ti to udělají i na hematologii.
Ono to může být i příčina neúspěchu, ale častěji je to příčina potratů nebo úmrtí plodu později v těhu...
Paradoxní je, že mně zjistili dvě mutace, poslali mne i na hematologii, tam mi řekli, že to vlastně nic není (hodnoty krve mám dobré co se týká srážlivosti)...ivf se povedlo hned, těhu bez problémů, a nakonec bác - a víš jak to dopadlo. Takže ona to může být příčina i těch neúspěchů, ale nemusí, každý to má jinak...ale proč to neprošetřit, že... i když já jsem zpětně na tu hematologii hodně naštvaná, kdybych šla jinam, tak je skoro jasné, že si ten fraxík píchám a mohlo to dopadnout jinak.
fiallinka - och tak to ti verím 😢 😔 v genetických testoch? tak to sa pôjdem mrknúť do papierov, ale nemyslím si, že to tam mám... 😔
Walle - ty mutace se delaji na genetice. Mne na te genetice rekli, ze to nic neni a pricina neuspechu to byt nemuze. V CARu uz se na to divali jinak, nechali udelat jeste infertilni odbery a usoudili, ze to byt pricina muze a proto mi nasadili leky na redeni krve. Sice se nakonec mimi neudrzelo, ale my mame i spatny SPG, takze to muze byt i tim, ze se nakonec mimi prestalo spravne delit...
Fialinka - no mne na hematologii poslali az v druhem CARu, pichala jsem si fraxáč od ET, sice to bylo jen biochemické těhu, ale minule jsme se nedostali ani tam 😀 😉 On co doktor, to jiny nazor, bohuzel 😖
Tromnbofilné mutácie mi robili na hematologii, na FN terasa Dr. Hulíková. Hradené poisťovňou, ale stašne sa dlho čaká. Nedalo mi tak som poguglila a naozaj košice robia len protilátky proti fosfolipidom a spermiam. Nerobia trofoblast, obali vajíčka, ovária. Zistím viac o Prahe, Vraj ak to predpíše lekár, tak to hradí poisťovňa, ale asi nám slovenkám nie. Nemá niekto info. Nikto tam nebol?
Fialinka - a muzu se zeptat? Mimi mas z IVF nebo KET?
ešte jedna holka písala, že jej dobrá imunologička povedala, aby brala acidophilus probiotiká a brusinky od SWiSS, potom brala baby plan tabletky či čo - na plánovanie bábetka,a pred vkladom chodievala na masáže!!! stravovala sa veľmi zdravo...no proste prúser šikulka!!! obdivovala som ju, čo všetko pre to robila... 😅

walle no ja pijem alchemilku a myslim že mi pomaha pekne mi pripravila maternicu a myslim že aj to je dovod že sa mi to teraz uchitilo aj ked na krátko .A ešte opapa baby plan ale ta alchemilka mi myslim najviac pomaha 😉