icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

insolka
29. nov 2009

walle to s tymi rodičmi poznam moj tatinko ktory je mojou vemi velkou podporou a vsemožne mi pomaha sa tiež rozplakal a bolo mu to fakt velmi luto a potom som ja plakala lebo som vydela ako to je luto jemu.tak sme si to vyplakali ja tri dni vkuse a teraz som dalej v boji a verím že konečne to vide 😉

walle
autor
29. nov 2009

paraple -ďakujem za info...u nás v CAR to ani nerobia, neposielajú...pýtala som sa na fraxiparín lekára v CAR / pretože predtým som mala problémy a som ho brala/ no on povedal, že nepotrebujem to brať, že niektorí lekári to preháňajú...vraj keď nemám tú mutáciu...ja som mu povedala, že na takomto vyšetrení som nebola...zahral to do "OUT -U"že nemám sa obávať...

navyše...dva dni pred odberom vajíčok som bola na hematologii, poslal ma môj obvodný, pretože mal podozrenie, že nie som v poriadku...bohužiaľ, na tie testy sa čaká tri mesiace kvôli poisťovni - keď so si to chcela zaplatiť - nebolo to možné, pretože paradoxne som poistená!!! 😲 no nakoniec ma nemohla vyšetriť aj kvôli tomu, že už beriem hormóny...

v CARE som povedala svoje obavy a lekár sa zasmial popod nos...že hematologovia chcú byť takí dôležití...ale ok...nech si robia svoju robotu a CAR si bude robiť svoju...úplne akoby to ignoroval, nechápem 😔

rebi - to som bola pri Hulíkovej...aj sa k nej teraz chystám, keď už nebudem na hormonoch... 😔

walle
autor
29. nov 2009

insolka - tak tak 😔 ale ja som s nimi neplakala, ani neviem, kde som vzala tú silu sa držať a nadľahčiť to...

fiallinka
29. nov 2009

paraple: mám Juráška hned po prvním ivf, které jsme podstoupili... vyšlo to na 100%, chytly se dvojčata, ale na konci těhu druhý kluk umřel. A proto mne pěkně štve, že to mohlo být jiank, kdybych si píchala fraxík - ale nemuselo...ale názory doktorů se fakt hodně liší, je to až děsivé...

walle: no ono fakt podle všeho ty mutace spíš mají vliv na potrat, než že se to vůbec nechytne, ale...radši bych si tam zašla...

walle
autor
29. nov 2009

fiallinka -ja som aj potratila v 3.mesiaci 😔 takže pôjdem na to vyšetrenie...

mib
29. nov 2009

ahojte kocky,

wall ma prizvala do vasej temicky, tak snad vam odpoviem na otazky, ktore mate. v skratke asi takto ... absolvovala som IVF, KET, IVF ... vsetky negativne (dokonca ani biochemicke ...). po tretom neuspesnom transfere mi doki povedala, ze musi vziat krv na hematologicke vysetrenia. zaroven nam odporucila dat si spravit imunologicke vysetrenie a minimalne zakladne geneticke vysetrenia.

hematologia ukazala vrodenu poruchu zrazanlivosti - trombofiliu. teraz som evidovana v hematologickej ambulancii. mimo stimulky som brala anopirin a od prveho dna stimulky si picham fraxiparin. to kvoli tomu, ze anopirin sa nesmie brat v tehotenstve. obe maju rovnaky ucel ... zabranuju tvorbe tromboz - krvnych zrazenin, ktore sposobuju potrat.

zakladne geneticke vysetrenia nam spravili v nasom car - dr. ondrejcak (urcite ordinuje aj v inej nemocnici). ide o vysetrenia, ktore hradi poistovna. najprv sa s nami pobavil o chorobach u nasich pribuznych a potom nam zobrali krv. vysledok bol ... vsetko negativne, nie je ziadna predispozicia. napriek tomu nam odporucili PiDG - predimplantacne geneticke vysetrenie embria. to sme my odmietli, pretoze je drahe, podla mna neopodstatnene vzhladom na vysledok vysetrenia a kedze som mala iba tri embrijka, tak bolo aj velke riziko.

imunologicke vysetrenia robia v brne a prahe. viem o tom, ze nejaku cast vysetreni robia aj v kosiciach, ale pokial viem, nie vsetko. my sme sa rozhodli pre prahu ... chcela som mat vsetko a byt si ista, ze o rok nepride niekto s tym, ze nam chybalo nieco, co bolo rozhodujuce. na termin sme cakali asi 4 mesiace (bolo v tom ale leto ... takze to moze byt skreslene). mne zobrali krv, manzel odovzdal spermie, potom nas cakal rozhovor s doktorkou. pytala sa opat veci typu ... choroby v rodine, prekonane detske choroby, zdravotne tazkosti ... potom zobrala ziadanku na testy a zaskrtla to, co bolo pre nas relevantne. naschval nezaskrtla tie testy, ktore nam vedeli spravit aj v SR, aby sme ich zbytocne neplatili, ked to moze ist cez poistovnu. spravili nam teda iba tie testy, ktore u nas nerobia. vsetky ostatne testy nam zaskrkala na dalsej ziadanke, ktoru mi dala a ktoru som potom predlozila v car. sestricka mi na zobrala krv a poslala to na vysetrenie. za tie nase testy sme platili 6000 CZK. cena je ale individualna podla toho, ake testy vam budu robit. mozete sa ale pokojne odrazit od tej, co sme platili my.

neda sa napisat vsetko, takze ak vas nieco zaujima, pokojne sa pytajte.

mib
29. nov 2009

wall, na tu hematologiu by ti mali vediet zobrat krv aj v car. u nas to bolo prave tak ... sestricka v car mi vzala krv a ked prisli vysledky testov, ktore potvrdili, ze som homozygot, zavolala som do hematologickej ambulancie, kde mi spravili dalsie vysetrenia.

paraple98
30. nov 2009

Fialinka - aha, no je to fakt sila,to muselo byt hrozne....bobku....
No nekteri doktori,kdyz jim reknes co bys chtela vysetrit nebo neco navrhnes, jsoujak by je bodla vosa a neprekousnou to pres svou jesitnost 😠

Walle - mne doktor rikal,zekdyz mas sklon k vyssi srazlivosti, tak ze nejen, ze muzes potratit, ale ze se to nemusi povest uz z toho duvdu,ze krevni vlasecnice se zanesou a nemuzou vyzivovat zarodek a ten odumre, mne se to stava tesne po uhnizdeni.Samozrejme, muze to byt i necim jinym, ale spis to bude asi tou krvi 😉

fiallinka
30. nov 2009

paraple: no, bylo to hrozné a občas pořád ještě je... ale mám Juráška a konečně si to pořádně užívám (předtím to až tak bohužel nešlo) a jsem za něho hrozně vděčná, tak se snažím to pořád dokola v hlavě neprobírat a být trošku pokorná...ale...

každopádně, holky, s tou srážlivostí - pokud k ní máte vyšší sklon, doporučuje se brát i před otěhotněním přípravek FEMIBION 800, jsou to předtěhu vitamíny, které ale obsahují jakousi látku, která podporuje lepší vstřebávání kyseliny listové, což u těch mutací bývá prý problém...

fiallinka
30. nov 2009

walle: ještě mne napadá - a co imunologie? Ta se bohužel taky dělá až jako poslední... můžeš mít protilátky na spermie, na vlastní vajíčka...nebo jiný problém... (ale to jen tak, když mluvíme o těch vyšetřeních...spíš to bude prostě smůla, že se to zatím nezadařilo...)

paraple98
30. nov 2009

Fialinka - no verim, zivot je fakt nekdy pro kocku 😒 Znama zas jezdila od porodky k porodce, nikde ji nechteli vzit a nakonec misto aby ji udelalu cisare, nechali ji rodit normalne, tak jednu holcicku porodila a druha se chudera udusila... 😖 A co s doktorama nadelas, vsichni drzi pri sobe 😠

K tomu femibionu se pridavam, mne ho doktor na hematologii taky doporucil a jestemi kamoska doporucila folacin (napr. je v bioaktivni kyseline listove od PHARMA NORD), oba obsahuji lepe vstrebatelnou formu pro nas mutanty 😀 😀

rebeka33
30. nov 2009

Ahojte.
walle pozrela som ešte raz papiere a Košice mi urobili aj protilátky proti spermiám, proti ovariám aj zona pellucida.
Fialinka- ak žiješ dlhšie z mužíčkom daj si to urobiť. Mala som už dvoch známych ,ktorím to pomohlo. Ja som neg. takže mne nie. Naozaj si tvoj organizmus vie vytvoriť protilátky proti cudzej bielkovine a začať ju odmietať. Cudzi bielkovina´=spermie mužíčka 😀 . ďakujem za radu femibion skúsim.
Ja som mutant na PAI homozigot.,C677T, ale doporučili mi len kys.listovu, tiamín a ešte nejaké béčka a monitorovanie v tehotenstve. tak čakám kedy tam zasa pôjdem. 😵 😵 S tým nič nenarobíš.
Všetkým pekný deň.

walle
autor
30. nov 2009

dievčatá -super!! ďakujem za radu všetkým...už som si urobila poznámky...ten femibion si určite kúpim...už minule mi ho mužík kúpil no od 3.mesiaca tt 😉 proste on je rýchly!!! 😉

ja som ráno bola na krv a o 14 hod. mám volať aby mi povedali verdikt...odpoveď už viem... 😔

rebi - tak to je celkom dobre, čo sa týka toho vyšetrenia v Košiciach...a nevieš nejaký kontakt na nich? kde by som sa mala objednať?

a pozerala som do svojich genetických výsledkov...poslednú vetu citujem:
"V prípade ďalšieho spontánneho potratu kontrola u nás, zrealizujeme DNA vyšetrenie trombofilných mutácii u manželky." 😖

trošku smutné...musím znova potratiť, aby to urobili???????????????????? 😢 toto by mala byť samozrejmosť že tie vyšetrenia urobia každej a nehovoriac, keď už niektorá potratila...ale ani to im nestačí!!!

walle
autor
30. nov 2009

mibík- ďakujeme za info...ani možno nevieš, že pomôžeš nejakej snažilke...a bude tehu!!!! 😉 už som si urobila poznámky! 😉

walle
autor
30. nov 2009

takže dnes som sa objednala do tej Prahy - ale až 4.februára !!! ☹ a potom sa čaká na výsledky ďalší mesiac!!!

neviem, čo budem robiť...či vôbec vydržím čakať tak dlho a neísť na ďalšie KET - možno aj pôjdem na KET a či už to vyjde alebo nie...na to vyšetrenie pôjdem - radšej neskôr ako nikdy... 😔

a čo mi povedali v Prahe?
1. 4 dni pohlavná abstinencia pred vyšetrením
2. ľahké raňajky a veľa piť
3. je to na 4.poschodí - asi pôrodnícke ( to nie som si istá, možno som prepočula )
4. čakajú nás odbery a pohovor
5. je tam blízučko hotel - INOS
6. dá sa vybaviť aj to, že to zaplatí u nás poisťovňa alebo aspoň čiastočne...no je to veľa papierovačiek - ide to cez revízneho lekára atď. a musí sa to urobiť pred vyšetrením, potom už je neskoro...nezapamätala som si to, pretože bolo toho veľa a zdalo sa mi to moc komplikované... 😔

to je info pre snažilky, ktoré sa o to zaujímajú...link na nich som už napísala na prvej strane... 😵

rebeka33
30. nov 2009

walle- napísala som ti všetko čo viem na st.2,ale dovolať sa tam je problém. Radšej si dôjdi sama ak si z Košíc. Je to tá prvá vysoká budova, kde je hulíková ,ale z predu, myslím 4 poschodie ,ale bolo to dávno, tak sa tam opýtaj. Mňe robil vyšetrenia Dr. Ladislav Bobák.-Laboratórny imunológ.
Mňe tiež najprv povedali,že vyšetrenia robia len po druhom potrate, ale vypýtala som si to a urobili to.
čakám na zázrak - napíš dobrú správu. 😵

vonkacka
30. nov 2009

Ahoj Walle,tak jsem se také objednala do Prahy-Podolí. Jdu tam 1.února v 8hod ráno a pověděli mi to samé co tobě.Jak říkáš,je lepší později než-li vůbec. Dnes jim tam jedna paní odřekla tento termín a tak nemusím čekat tak dlouho 🙂 Držím tobě i sobě a všem ostatním palce 😉

dada074
30. nov 2009

Ahoj holčiny,jen chci přispět se svou troškou,
po 4 neúspěšném IVF se rozhodli nám udělat genetiku a trombofilní mutace a vylezla nám právě špatná srážlivost,Leidens mutace a 5 IVF a 6IVF nám pokrývají stimulaci Clexanem.Na genetice nám řekli,že to na to vliv mít nemůže,a v Caru nám řekli pravý opak,pak si z toho vyber.

Jinak pro zlepšení růstu děložní sliznice a vajíček užívám Femigárd.

rosienka
30. nov 2009

ahoj wale 😉

myslim, ze je to vsetko tazko individualne a zial neexistuju ziadne zarucene a vseobecne platne rady pre vsetky, najmä co sa tyka tych vysetreni. To musia posudit odbornici a castokrat ani domahanie sa nejakych testov nevedie k nicomu. Podla mna je to suhra okolnosti. Ja napisem, co som posledne mesiace pred 3.IVF robila a co by mohlo mozno pomoct, i ked my sme s manzelom boli obaja "tazke" pripady a trcali sme v centre intenzivne 3 roky, ale nahlaseni sme 6 rokov. Takze chodila a stale chodim posledne 3 mesiace na akupunkturu, spociatku kvoli bolestiam v krizoch, unave a dezmotivacii. Potom som zacala chodit aj k fyzioterapeutovi a ukazal mi cviky na bedrovu cast chrbtice a panvove dno, ktore sem-tam cvicim 😉 Par tyzdnov pred stimulkou som brala FEMI kvapky na podporu vajecnikov a pijala aj malinovy, aj alchemilkovy caj a 3xdenne pila dalsiu znes bylinnych kvapiek od akupunkterky. Pocas stimulky som si namiesala tzv. ovulacny caj, ktory podporuje tvorbu estrogenov a FSH a pozostava z malinovych listov, rozmarinu, salvie a bazoveho kvetu. Bola som na PN od 5.DS az po 7.DPO, spolu dva tyzdne. Po ET som uz nic zvlastne nepila a nejedla...uz sa len snazila mysliet pozitivne a hladkala brusko a upenlivo dufala v zazrak, ktora sa naozaj udial 😀 A este aby som nezabudla- sice nie som nejako zvlast ezotericky zalozena, ale nosila som so sebou kamene plodnosti pre zeny- ruzenin, mesacny kamen a ku koncu aj RUBÍN ZOISIT...tak a vyslo nam to 😀

walle
autor
30. nov 2009

ahojte zlatkovia...

takže výsledok krvi "prekvapujúco" HCG=0,000!!!!!!! 😖 😢 😔ideme ďalej...

vonki -to je super, že si sa tiež objednala...myslím si, že je potrebné mať istotu...no natrafila si lepšie!!! 😠 😀o tri dni skôr ako ja!!!! 😉 no či už 4.2. alebo 1.2. to už nás nezachráni... 😉 to takmer by sme sa mohli stretnúť! 😉nechaj aspoň u nich vyrytý odkaz na stene pre mňa !!! 😀 😀 😉

rebeca - ďakujem za info... 😉 nejako mi to ušlo... 😅

- no mám aj nejakú zaujímavosť...vraj to robia aj v Košiciach...no moja lekárka mi povedala, že radšej tú Prahu, pretože v Prahe majú lepšiu technológiu, vybavenie...majú to presnejšie. A v Košiciach sa niekedy aj akosi hľadajú potom v tej liečbe...tak už akokoľvek to je...idem do tej Prahy už len z psychologického hľadiska dôvery.

ďalej...vraj ak trombofilná mutácia sa nezistí, tak je na 95% pravdepodobné, že aj tá reprodukčná imunologia bude v poriadku. ..možno niektorá snažilka na to zareaguje, že ona bola výnimkou 😉 a má iné skúsenosti...

a ešte si vás idem dočítať... 🙂

walle
autor
30. nov 2009

dadi - šieste IVF???????? tak to ťa obdivujem... 😔 ale vidím, že tebe zistili aj príčinu a znova nič... 😔 ak smiem vedieť, kde chodievaš do CAR? dúfam, že ti to vyjde ako rosienke...

rosi -no ty si číslo...to už žeby som sa dala na akupunktúru!!!! 😝 ó ty koki!!! 😉 ja, čo sa injekcie tak bojím!!!ale verím, že niečo to má do seba...myslím akupunktura, cvičenia panvy, masáže...niečo na tom bude 😖 😖 😖

ďakujeme za každú radu...určite každá z nás sa v niečom nájde... 😵

dahra
30. nov 2009

Ahojte,
ja som akurat po IVF:
- v januari: laparotomia - odstraneny vajecnik s cystou, diagnostikovana endometrioza
- februar- marec: vysetrenia v CAR-e (hormonalny profil, spg - zly)
- marec-august (liecba endometriozy injekciami na vyvolanie menopauzy)
- maj - kontrolny spg - o nic lepsi
- jun: navsteva odbornika na endometriozu, pohovor s nim okolo liecby a postupu pri planovani tehotenstva
vypisana ziadost na IVF
- jul: vysetrenia spg v tkanivovej banke u Dr. Bobaka v KE + imunologia na vysetrenie protilatok (negativne)
- august: vysetrenie na hematologii (citala som o problemoch so zrazanlivostou, tak som sa nasackovala dnu, ze neodidem, kym ma nevysetria a ak nebudu chciet, tak ma budu musiet nasilim vystrnadit 🙂, vysetrili ma - negativne
- objednana na genetiku (ale termin vysiel den po vklade, takze sme nesli)
- oktober/november - IVF

Heslovite, co som absolvovala ja 🙂

Drzim palce vsetkym snazilkam!

walle
autor
30. nov 2009

dahri - Pane bože...tak ty máš iný "register"...takže si čakateľka? vkladali ti dve embr? chodíš k hermimu?

- ale vidím, že si toho pochodila dosť...už máš všetko za sebou...tak nech to vyjde!!! veď o to ide 😉

rebeka33
30. nov 2009

Ja som tiež bola dosť z tých Košíc neistá, je to tam také jednoduché, ale doki ma poznal tak cez troch ľudí 😀 😀 , tak snáď si dal záležať. Ak moja dôvera voči tým výsledkom klesne na bod 0 ,tak sa objednám do Prahy. Koľko to stojí, mne to 2x poisťovňa nepreplatí.
Čo vám dali na tie hematologické mutácie .okrem tých béčok.
Sestrička v centre tvrdí,že vraj január je najplodnejšie obdobie roku. Tak to supééééééééééér. Už sa neviem dočkať. Takže január je náš mesiac a basta. 😵 😵 😵 .Budeme tehule.

walle
autor
30. nov 2009

rebi - január??? tak to si ešte rozmyslím, hm... 😖 😀 bodaj by som si mohla vyberať!!! 😲 jasné, ideme na to...aj som omylom otvorila témičku...otehotniem v januári 2010, či ako sa to volá...no tam sú iba tie šťastnejšie prirodzené tehulky... 😔 ☹

tie vyšetrenia v Prahe stoja vraj okolo 6 000 Kč...avšak záleží, čo presne ti tam budú robiť... 😲 ty si to vraj " vyskladáš" ak nejaké vyšetrenie nechceš, že je drahé, tak asi to neurobia...aspoň tak som to pochopila... že to existuje aj na Slovensku a tu ti to preplatia...ja pôjdem na maximum už keď tam budem!nemám nervy ešte potom to hľadať na Slovensku, kde to urobia...ale samozrejme, je to aj o peniazoch... 😖

dahra
1. dec 2009

Ahojte, Walle,
chodim do Heliosu, v tom jednom vajecniku som mala 3 foliky, 3 vajicka vydolovali, len jedno bolo dobre a to jedno oplodnili a vlozili mi bez PK a vcera mi z krvi potvrdili, ze som tehotna.

rikuska21
1. dec 2009

Wall, konecne som ta nasla, v tejto temicke a uz som si precitala aj verdikt, neviem co povedat 😔

Aj ostatne babulky su zvedave v teme Cakanie po transfere, a v Ket, a ty tu, ale oka,

Tak ja:
-Mam za sebou Prahu , testy vysli pozitivne na manelove spermiea aj trofoblasty, a neleicia som sa prednisonom, vlastne nicim, lebo doki v centre mi povedal, uźe to pri IVF nema ziaden vplyv,
- bola som na imune a zistili mi samozrejme trombofilnu mutaciu tu horsiu po oboch rodicoch tak si picham frazik--minuly rok september, laparka, endometrioza , PCO, ale, neliecila som endometriozu, zacala som podmnikat krky na IVF, ktore ET nebolo kvoli OHSS a teraz BOLO ket a je to 5 den,
-mam choru stitnu zlazu a beriem lieky,

mam toho dost a vela krat premyslam ci som urobila dobre ze som nic neliecila, ale doktori to nechali vzdy na mne a ,,,, no uvidim ak mi vyjde KET tak budem len rada, ze som dala na vlastny instinkt ak mnnie tak sa pojdem poradt a podstupim aasi liecbu endometriozy aj aj tych protilatok, uvidim ako to dopadne

Tot vsjo a ak som na nieco zabudla tak dopisem,

Dahra uprimne ti gratulujem,

fiallinka
1. dec 2009

walle: a co to teda bude přesně za vyšetření?

jinak je to z jiného soudku, ale já jsem cvičila před ivf dost dlouho Mojžíšovou - napsal mi ji doktor, dokonce mi to sám nabídl, ještě když jsme nevěděli, že příčina neplodnosti je u manžela - ale cvičila jsem dál, na ivf to může mít pozitivní vliv...ale kdybyste chtěli začít, tak začněte tak nejméně 3 měsíce před ivf, jinak to může mít rizika.

fiallinka
1. dec 2009

jo, jak tu někdo psal, že nejúspěšnější je január - leden, tak my jsme byli na ivf v únoru a našla jsem někde, že je to statisticky nejlepší měsíc na ivf 🙂... takže možná ta zima je fakt dobrá, na druhou stranu to přináší rizika viroz a nemocí v časných stádiích těhu...

walle
autor
1. dec 2009

dahra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak blahoželám, to je úžasné!!!sen každej z nás! 😅 😅

fiallinka - ahojky...idem si ťa prečítať... 🙂