Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?
Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.
prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.
....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....
vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...
"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂
@naduska kuk na toto, je to sice ceska stranka, ale je tam nieco i o uspesnosti: http://www.praktickagynekologie.cz/pdf/pg_10_04... Co sa tyka tach zahranicych nasla som nieco, ale nikde som sa nedozvedela nic o uspesnosti, iba o sposobe. Tak snad pomoze i toto. A uspesnost alebo neuspesnost ti poviem cca o 3 tyzdne 😀
@cecil36 ahojcek,velmi pekne dakujem za vysvetlenie 🙂 uz sa len dockat vysledkov..tak som rohodnuta ist do Brna do Reprofitu,na Sk mam podobne skosenosti ako ty v GF katastofa co som si myslela ,ze uz horsie nezazijem ale Antolska to prekonala 😝
Ta suma 3000KC je celkom v pohode je to vlastne tak,ze za tu metodu PICSI dam 3000KC a potom sa tie dobre spermosky napichnu metodou ICSI a plati sa potom za to od poctu nepichnutych ci zas mam v tom gulas? 😀
Cize k 3000Kc sa prirata suma podla poctu nepichnutých vajok? 😕
@cecil36 no to ja este netusim ,zatial sa len spamatavam z posledneho IVF 😝
ani konzultaciu sme nemali,prv si uzijeme leto a tie sprmose som zvedvava ako dopadnu.
Myslim,ze musim ist na normlane IVF mam totizto problem nastimulovat vajka a stimulujem strasne dlho aj 2krat dlhsie ako zvyknu baby pichat a to pri dlhom protokole mavam viac a kvlitnejsie vajka ako pri kratkom.
Ale hormonou vypicham statocne pohybujem sa okolo 4 pier Gonalu 900jednotiek plus pergoveris 2ampulky denne alebo cetrotide 😝
Toto musime v Car poriadne prebrat 😝
@cecil36 u nas to mame tak ze drahy zle spermose a ja mam zas PCO ,izulinovu rezisteniciu a vrodenu trombofiliu (Leidensku mutaciu a MTHFR) picham fraxik 06 ked som v stimulke a hemto ma dost prisne sleduje koli tomu mnozstu hormonikov ked ich ladujem do seba 🙂
A mam mierne zvysene protilatky porti ovariam aj spermiam...tusim to je uz vsetko co mame teda o com vieme 😅
ajojte baby.chcela by som sa spýtať či má niekto skúsenosti s toxoplozmou a ešte čo je tá avidita?
a ešte či má niekto skúsenosti s rubeolou?boli ste niektorá očkovaná,lebo já sa nepamätám skor ako dieťa by som mohla byť?
@yeliel pri picsi je dolezita fragmentacia aspon myslim, my sme vzdy mali patologiu 99% a otehotnela som 3x prirodzene, no a na infekcie som sa ja ani nepytala,do kelu aby som este cakala ze co tam najdu 🙄 no nic uvidime buduci tyzden ked pridu vysledky na papieri, pojdes na konzultaciu do RF?
@yeliel a ty si prosim ta preco smutna? ved vam fragmentacia dopadla super 😵 A ta je dolezitejsia ako patologia. Podla mna patologia sa da dat na normu- teda cca 70-75%, tym, ze zistis pricinu. Prepac, uz si nepamätam co mate za sebou, ale patologiu ovplyvnuje hormonalny faktor u muza (dat spravit u androloga), varikokela, zapaly (aj tie skryte) v mocovej rure, a prostredie ejakulatu (hustota- niekedy sa oznacuje ako viskozita). MM nech papa vitaminy, najmä vyssie davky B a kyseliny listovej, ale i C a E.
@cecil36 ahoj asi preto,ze mi to nikdy nikto tak pekne nevysvetlil ako ty ,si strasne zlata,naozaj dakujem.
Mojho draheho nikto neriesil len spravili spg.
teraz chcem zohnt sikovneho androloga a poslem ho tam,do fonu z tkanivovej mi povedali,len ze ma aj neake infekcie ale to vsetko budeme mat ked pridu vysledky..
vytaminky mu nasadim,dakujem 😉 🙂
mame za sebou 3IVF na sk .

@yeliel 85% ok urcite nie je, ked je norma 70% 😒 Co sa tyka ceny ICSI a PICSI veeeelmi zalezi do ktoreho CAR pojdes, lebo napriklad v ISCARE ti nauctuju aj vzduch co sa na chodbe nadychnes 😀 Ale v CZ stoji PICSI 3000 czk, co je podla mna ok. Patologia nie je fragmentacia. Patologia (alebo morfologia) je tvar spermii (mozu mat dva biciky, zlu hlavicku, zalomeny krcok atd, ale mozu byt dobre geneticky), fragmentacia je posudenie DNA spermie- cize aj pekna spermoska moze mat zlu DNA. Ty pekne pockaj na vysledky a potom sa uvidi co dalej 😉 Drzim palce 😵