icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

cecil36
17. mar 2011

@mabumi 99% a 97% morfologia je zla, nerozumiem preco vam povedali, ze je to normo 😕 To kam chodite? Ano, nam robili fragmentaciu v iscare v BA, ale nastastie sme si tam dali spravit iba jedno vysetrenie, inak chodime do Reprofitu 😉 , ale nechcelo sa nam cestovat. A vysetrenie dopadlo tak, ze mame 23% DNA fragmentaciu (nad 30%) sa odporuca darca, norma je do 10%.

lulu10
17. mar 2011

@cecil36
@naduska zdravim vas, my momentalne cakame na vysledky fragmentacie, ale cakam ze pri 99% zlej morfologii to nebude ziadna slava a potom rychlo do Reprofitu Brno, mam z toho dost strach ze ak to vyjde fakt zle co potom, ci je nejaka zachrana okrem darcu 😒

mabumi
17. mar 2011

@cecil36 aha 😒 , no veď sa mi to hneď nezdalo. a čo teraz, ako sa to rieši keď máte horšie ako normu, ale lepšie ako tých 30%? budú vždy vyberať na ICSI iba tie dobré? to znamená, že aj pri IVF / ICSI budú vždy robiť to vyšetrenie na fragmentáciu?

mabumi
17. mar 2011

@lulu10 ahoj, a vy ste kde boli na tom vyšetrení, robia to v každom centre?

lulu10
17. mar 2011

@mabumi ano aj my sme boli, boli sme v Košicach, nerobia to v kazdom centre, len v ISCAR Martin a Ba alebo potom tie Košice

naduska
17. mar 2011

@cecil36 a bavili ste sa v Repraku o PCSI???aky mal nato doky nazor ?

lulu10
17. mar 2011

@naduska
@cecil36 to aj mna zaujima aky mal doktor na to nazor kedze asi tiez budeme riesit PICSI... 😕

guginenka
17. mar 2011

baby co je to to PICSI? ďakujem. 🙂 som nejak mimo obzor.

cecil36
17. mar 2011

@mabumi fragmentacia sa robi len raz, pred ivf, teda ak o to poziadas, nikto ti nebude nic navrhovat, bohuzial. Ivf ICSI pri muzoch zo zlou fragmentaciou je viac menej loteria, lebo sa vybera len pekna spermia a ta vobec nemusi mat dobru DNA. Vid sme toho prikladom. 2x ICSI a ani jedno tehu.

@naduska , @lulu10 baby dr. mi povedal, ze to robia a co to stoji, ziadny nejaky nazor, je to iba riesenie, vyssia sanca, ale istota ziadna. Ale ked uz nevysli 2x icsi, tak chceme skusit toto.

@lulu10 zalezi co je to zly vysledok. Samozrejme, ak by vysla 50% morfologia, tak iba s darcom. Bohuzial, genetika sa riesit neda, bud ju ma muz ok alebo nie 😒 Ale neboj urcite bude vsetko ok 😉

@guginenka vyber spermie pomocou latky hyaluronan, podla ktorej by sa mala urcit spermia s dobrou DNA (takato spermia vobec nemusi byt najrychlejsia ani na pohlad embryologa najkrajsia).

naduska
17. mar 2011

@cecil36 no tak to ma predbehnes s PCSI ,ty budes stimulovat skor,tak drzim palce ,hadam nam to pomoze a co ti povedali kolko to stoji ??

cecil36
17. mar 2011

@naduska no co sme sa bavili s machacom tak cca 3000 czk, ale baby vravli, ze im povedali 5000, tak neviem, nech je to kolko chce, vyskusame, nemame co stratit 😀

guginenka
17. mar 2011

cecil - a PICSI uz robia aj u nas na slovensku? ja budem stimulovat v gyn-fine?

guginenka
17. mar 2011

cecil-ty uz mas kolke ivf za sebou?

mabumi
18. mar 2011

@cecil36 ďakujem 😉 . bože, to je toľko komplikácií, čím viac sa do toho dostávam, tým väčšie problémy vidím 😒 . a pri ICSI sa vám prestali vyvíjať embryá alebo ste mali aj ET, ale potom to nevyšlo? my sme mali ICSI, tiež neúspešné, ešte budeme mať KET a potom by sme si asi porobili ďalšie vyšetrenia.

cecil36
18. mar 2011

@mabumi mali sme icsi, aj sa pekne vyvyjali, ale kedze do 3 dna je za vyvoj zodpovedne vajko, tak vsetko islo hladko, po tretom dni uz je vyvoj embryja v "rukach" spermie. A ak ma zlu DNA tak sa jednoducho embryjo neuchyti alebo zena potrati alebo sa narodi poskodene mimi. ICSI je vyber spermie len podla vzhladu a v jej vnutri kludne moze byt zla DNA 😒
@guginenka urcite robia picsi na SK- 100% to robi ISCARE. A vy ste si preco vybrali najhorsi CAR na SK? 😕
@guginenka ja mam uz za sebou 2 ivf softik 😉

guginenka
18. mar 2011

cecil - mysliš, že je gyn fin najhoršie centrum na slovensku? pred tym som bola v iscare a nebola som vôbec spokojna. poviem ti,ze na slovensku moc veľký výber nemame ale ak mozes tak porad. ja budem len rada.

guginenka
18. mar 2011

cecil -v iscare robia aj soft ivf? ja uz som aj zabudla co sa robi a co nie.

naduska
18. mar 2011

@guginenka zo Slovenska radsej utekaj :}

prinzesz
18. mar 2011

ahojte holky, nahodou som nasla tuto temu a tak sa k vam pridam 🙂
ja som tiez zatial len po jedno IVF neuspesne, mame zlu genetiku, mutacia genu CF /cysticka fibroza/ zijeme v CR, tiez rozmyslam o PISCI, u nas to stoji 16000kc tak ma vzdy prekvapuju tie ceny ktore pisu ine holky, ze 3000 alebo 5000 🙂
mali sme predlzenu kultivaciu a vsetko prebiehalo dobre, dokonca som si dala urobit aj AH ale nepomohlo.. prosto sa embrya neuchytili..

cecil36
18. mar 2011

@guginenka vsetky centra na slovensku stoja za prd. Viem to z vlastnej skusenosti kedze som ich pochodila hodne, takze mozem posudzovat len z mojho pohladu:
1. gin fiv - topka medzi najhorsimi, pristup otrasny, vysoke ceny, vsetko ide ako na beziacom pase, lebo ich zaujimaju len prasule, robia soft, ale len pod hrozbou nasilia 😀, pristup nulovy
2. Iscare- neorganizovany chaos, vysoke ceny, nutia ta do zakrokov, ktore su ti na prdlajs, robia soft, ale je tak drahy, ze za to mas mimo Sk tri pokusy, pristup strasny
3. ferticent- pan doktor malo zhovorcivy, mile sestricky, ale nerobia tu soft, ceny v pohode ak chces ist na klasicke ivf
4. Helios, poliklinika s lepsim nabytkom, mile sestricky, ziadny inovativny pristup lekarov
Tot moje dojmy a ako vravi @naduska, UTEKAJ ZO SLOVENSKA!
@prinzesz zatial fakturu za PICSI nemam, ale dr. povedal, ze taka je cena a tak mu verim 😉 U teba rozhodne treba vylucit spermosky so zlou DNA, kam CF rozhodne patri.

gombicka
18. mar 2011

@cecil36 mozes mi prosim vysvetlit, ako ste vedeli ze prave spermia ma zle DNA.Zistovali ste to pomocou genetickych testov, ci ako?A kedy? az po IVF,ci este predtym?

cecil36
19. mar 2011

@gombicka zistuje sa to vysetrenim fragmentacie (teda poskodenia) DNA. Robi sa to v CAR, ale nie v kazdom. Treba si zistit ci v tom vasom ano alebo nie. Viem urcite, ze to robi ISCARE BA a MT a este tkanivova banka KE. Bohuzial nas nikto o takomto vysetreni neinformoval, tak my sme nan isli az po druhom nevydarenom ivf. Ale samozrejme, treba ho spravit pred ivf ak je zly spg.

ivka3901
20. mar 2011

ahojte baby.može mi niektorá z vás poradiť?ideme na tretí pokus a minulý týždeň mi sestrička brala aj mužovi výsledky z krvi aké potrebujú v centre a zobrala aj na toxoplasmozu a boli pozitívne.tak musíme ísť v stredu na infekčné do nitry a tam nám povedia čo dalej,lebo už na za týždeň aj niečo by som si mala začať pichať inekcie.neviem čo mám robiť či mám zavoláť do centra,že či to neodložíme o mesiac alebo ísť nato.díky

cecil36
20. mar 2011

@ivka3901 v ziadnom pripade neist s toxoplazmozou na ivf, bolo by to nerozumne a zbytocne. Ja by som osobne sla az vtedy, ak bude potvrdene, ze toxoplazmoza je fuc 😉 Drzim palce 🙂

ivka3901
20. mar 2011

díky cecil za radu.v stredu budeme o niečo múdrejší,ked tie výsledky bude vidieť dochtorka na infekčnom a rozhodne sa dalej.uvidíme dá nám nejaké liečiky a hádam sa tej hnusnej toxoplozmozy zbavíme obidvaja len uvidím koľko to bude trvať.

ivka3901
21. mar 2011

ahojte kočeny.no takto tie výsledky z tej toxoplozmozy mám v ruke a je tam napísané,že pravdepodobne sa jedná aj u mňa aj u manžela o prekonaní inekcie v minulosti tak som trošku pokojnejšia,ale aj tak s malou dušičkou pojdeme v stredu do tej nitry,lebo ako som si prečítala trochu infa o tej chorobe tak máme dosť nízke tie protilátky teda to IgM máme obidvaja negatívne a tie druhé sú IgG moj muž má 112,519 a já mám trošku vyššie 122,175 tak som zvedavá ako dopadneme či to odložíme o mesiac alebo pojdeme nato.

mili78
22. mar 2011

ahojte babenky...prosim vas boli ste niektora na imuno vysetreni v KE? 🙂

yeliel
23. mar 2011

@lulu10 ahojcek,nelaka ta crnknut do Ke ci nahodou uz nemaju vysledky spg? 😀 mna trosku 😅

yeliel
23. mar 2011

boze baby ja uz mam so vsetkeho mesuge len studujem a studujem..
uz 3IVF a stale nic ,nikdy som neriesila spg lebo v kazdom Car povedali,ze pohoda ale tak 85% patologia asi pohoda nebude,ze?
Prosim Vas to PICSI je omnoho drahsie ako ICSI.
@cecil36 citam,ze mas celkom prehlad GF si vystihla este mierne 😀
patologia sa rovna fragmentacia?
Nam teraz robia spg v tkanivove tak uvidime co povedia ,tam nam zistia tusim fragmentaciu DNA spemosiek..hovorim som z toho uplne popletena a neviem co dalej 😝

lulu10
23. mar 2011

@yeliel ahoj jasne láka ale myslim ze este nebudu, vydržime do utorka nie? a potom budeme mudrejsie 😵 Verim ze mas toho plnu hlavu, ja tiez, ale snazim sa fungovat normalne, no myslim na to kazdy den 😕 ja pockam do utorka a potom zavolam, hrozne moc sa bojim vysledku 😢 A ty co robis na konikovi o 03:49?-ved vtedy sa najlepsie spi 😀