icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

ivka3901
5. jún 2011

@zuzanka7834 ahoj já mám už 3 pokusy ivf za sebou a zakaždým som mala inekcie puregon,menopur aj cetrotide.inak zvládneš to je to vpohode já som mala tú výhodu,že všetky inekcie mi pichala zdravotná sestrička čo je moja suseda tak som len zabehla a povedala som jej čo pichneme a bolo to v pohode já osobne by som radčej si ich chodila pichať zdravotnej sestričke,lebo sú to predsa inekcie a nie hocijaké.veľa síl do IVF ak chceš kludne sa ešte popýtaj som v tom už zbehlá

tinusasa
5. jún 2011

@ivka3901 ahoj ak sa mozem spytat mas za sebou nejake vysetrenia pred tym ako si isla na ivf?

ivka3901
5. jún 2011

@tinusasa no takto v skratke pred prvým IVF nám robili také základné teda mne ani nie já som už doniesla výsledky od svojich dochtorov ako je endikrinologička som chorá na štítnu žľazu a ešte mám mierne zvýšený tlak a ešte som bola na laparoskopii a drahý bol na vyšetreniach spermiogramu,lebo oni nás naprv liečili a až potom,ked s anič nedialo tak sme išli na ivf.prvý pokus sa nevydaril ten druhý áno,ale len na 2 mesiace bohužiaľ som o bábetko prišla apred tretím pokusom nám robili genetické testy tie dopadli dobre,ale mne robili testy ešte na protilátky voči spermiám a tie vyšli pozitívne takže my sme natom po psychickej stránke tak,že s tým už vobec nerátame,že s amože podariť prirodzenou cestou a musíme nazbierať veľa síl a aj peňiažkov na 4 pokus ak náhodou sa rozhodneme ísť

zuzanka7834
7. jún 2011

@ivka3901 @miminkad dakujem baby, my sme sa nakoniec dohodli s drahym, ze objedname pero, predsa len do toho nechcem zasvacovat vela ludi a viem, ze tie injekcie by nam asi robili problem 🙂Teda, asi aj pero bude, ale pravdepodobne to bude aspon trosku komfortnejsie...

V Heliose mi povedali, ze ziadost poslali 23.5, a vcera som skusila zavolat do Unionu, mala som stastie na velmi milu pani, ktora sa ma spytala, ci ma to velmi suri a dala mi svoje cislo nech jej v piatok zavolam, ci je nieco nove... tak dufam, ze to nebude dlho trvat, rada by som to uz mala za sebou... Ale ved Vy viete, o com pisem, presli ste si tym...

My mame za sebou 3x iui, to druhe bolo uspesne, ale presne ako u Ivky iba na dva mesiace ☹ Preto sme sa teraz rozhodli nevahat, predsa len pri ivf je ta sanca vyssia... Teraz sme si dali spravit aj tie protilatky proti spermiam, zistovali mi to z krvi a nastastie vysli negativne. Takisto mi kolisala stitna zlaza, TSH, ale uz som dobre nastavena, vlastne v prvy mesiac, ked som dostala dobre vysledky sme nasli aj //, tak aspon ta jedna dobra sprava...

Babulky do akeho centra chodite Vy? Kedy ste zacali prvykrat uvazovat nad ivf?

miminkad
7. jún 2011

@zuzanka7834 my chodime do reprofitu do brna,takze nejak s tymi ziadostami na poistovnu nemam skusenost.o ivf sme uvazovali uz dlho,teraz som po prvom a chystame sa na dalsie

ivka3901
7. jún 2011

@zuzanka7834 to mi je lúto moja.nám ani IUI nenavrhli síc enás na začiatku liečili já som bola na laparoskopii a drahý bral profertil a ked s anič nedialo tak dochtorka v centre povedala,že nám už nejako nevedia pomocť tak,že máme skúsiť IVF tak sme skúsili.inak my chodíme do gyn-fivu do blavy a nad umelým sme začali uvažovať asi po 3 rokoch

ivka3901
7. jún 2011

@miminkad ahoj prečítala som si že chodít edo reprofitu do brna my uvažujeme,že na 4 pokus pojdeme možno tam možeš my niečo bližšie povedať o tom centre?som zvedavá?si tam spokojná?

miminkad
8. jún 2011

@ivka3901 my sme tu zatial dost spokojny.skus si pozriet ich stranku www.reprofit.cz.vyhovuje nam,ze tu robia soft.ved kludne sa spytaj,ak budem vediet,odpoviem.ty kam chodis?

zuzanka7834
8. jún 2011

@miminkad co je to soft? O tom reprofite pocuvam aj ja... Ale dam sancu Heliosu, aj oni maju pekne vysledky, vlani mali okolo 50 percentnu uspesnost, tak verim, ze sa zmestime do tej uspesnej polky hned na prvy sup 😉

Jááj, taka som nedockava, aby uz bol piatok, nech mozem zavolat do tej poistovne, co mi povedia... Na zaciatku som sa velmi bala, ale teraz sa normalne tesim... Boze, som si nikdy nemyslela, ze sa raz budem tesit na kazdodenne pichanie (samopichanie!) injekcii a platenie tazkych penazi za to, ze sa budem pchat hormonmi...

Kolko mate rokov kocky? My 28 obidvaja.

miminkad
8. jún 2011

@zuzanka7834 soft je minimalna stimulacia,je to druh ivf.dufam,ze vam v heliose pomozu.a hlavne,nech mate rychlo schvalenu ziadost a mozete sa vrhnut do boja.pevne nervy prajem.nuz ani my sme necaakali,ze to takto dopadne.

zuzanka7834
8. jún 2011

@miminkad pichaju lahsie hormony alebo sa pichaju kratsie? A maju aj inu verziu nez soft? Jaj, radsej by som tieto pojmy vobec nepoznala, ako dobre sa zije zenam, co nevedia, co su folikuly, kedy je ovulka, co je to morfologia spermii, inzulinova rezistancia, nepoznaju skratky iui, ivf, icsi, ket, et atd atd... rozhodnu sa, ze v Ach sladka nevedomost, iba v 6tt zistia ze su tehu a celych 9 mesiacov si vychutnavaju az kym nemaju drobceka v naruci 😵

miminkad
9. jún 2011

@zuzanka7834 nuz to by bolo krasne veru tak.aj mne to bolo strasne luto,ze to tak byt nemoze.ja konkretne beriem len tabletky a dopichujem asi 4inj.neviem,ako to bude toto druhe,ale tiez budem zacinat tabletkymi.nastavenie stimulky je dost individualne.v podstate sa zachovava tvoj hormonalny cyklus,len sa do neho este cosi trosku poda,aby ho postimulovalo.maju aj ine verzie ako soft,ale vacsina tam chodi si myslim,ze prave kvoli tomu softu.

ivka3901
10. jún 2011

@miminkad ahoj ok budem sa ťa pýtať hlavne na to centrum v brne,lebo asi pojdeme s drahým na budúcu jar tam pozrieť a objednám sa na prvú konzultáciu.my sme boli v blave v gyn-five 3 krát síce na 2 pokus sa podarilo,ale len na 2 mesiace a bábetko mi odišlo,ževraj to sa stáva my povedali ani v nemocnici na kyrete minič nepovedali a na 3 krát sme boli pred 1 mesiacom a nič a robili mi testy na protilátky voči spermiám aj napriek tomu,že my dochtorka dala prednison nepomohol.chcela by som sa ťa spýtať,že ako to je s peniažkami?že treba české koruny dať?inak ty si odkiaľ?ty si tam po prvý krát?ja viem som zvedavá,ale chcem pozbierať veľa info o tom centre a inak som bola aj na tej stránke a centro vyzerá byť v pohode len tá diaľka!

ivka3901
10. jún 2011

@miminkad inak já som zakaždým mala dlhý protokol s inekciámi a pichala som si ich asi 14 dní v kuse a bolo to strašné a aj napriek tomu som mala len 4 vajíčka tak asi mám protilátky aj voči vytváraniu vajíčok a aj trofoblastu.inak genetické testy nám dopadli dobre.ešte IUI nám v centre nenavrhli asi kvoli manželovým pomalým spermiám tak mám takú malú dušičku,že by nám v dalekom česku mohli dopomocž k bábetku.ozaj ku ktorému dochtorovi chodíš v tom reprofite?

miminkad
11. jún 2011

@ivka3901 mozes platit aj eurami aj prevodom.ja som z partizanskeho.boli sme tam prvykrat,teraz sa chystame na druhe ivf.ty si odkial?tu v centre su aj baby,ktore predtym mali tiez obdobne protokoly ako ty a pri softe mali nakoniec viac vajok.a je to aj setrnejsie pre telo si myslim.ja myslim,ze tu by vam vedeli pomoct.my chodime k dr vitouskovej

ivka3901
11. jún 2011

@miminkad ahá tak to je super som rada,že takto vychádzajú v ústrety.ja som nedaleko od nitry kúsok dalej za nitrou z malej dedinky pochádzam.takže u teba sa po prvý krát nepodarilo?ani nám v blave.inak to si ma potešila s tými tabletkami to som nevedela,že sa dajú brať aj tabletky a vytvárajú sa tak vajíčka,lebo to nám v centre nehovorili a to máš pravdu pre telo je to ozaj šetrnejšie ako tie inekcie a sakra niektoré bolia a štípu.keby si mala pravdu,že by nám vedeli pomocť.mám na teba veľmi veľa otázok na začiatok,lebo chcem zistiť čo najviac o tom centre a ty si jediná čo mi može poradiť inak dakujem ti za informácie aj mojho mužíčka to potešilo a čoraz viacej by chcel ísť do toho brna.inak ako často sa chodí na kontroly,ked sa berú tie tabletky?lebo do blavy sme chodili po 6 dnoch pichania každý druhý deň.ozaj a teba to koľko vyšlo na prvý pokus hradila ti niečo poisťovňa?

walle
autor
7. nov 2011

pozdravujem všetky snažilky...po dlhej dobe som sa sem prišla mrknúť...a som rada, že túto tému ešte niekto využíva...sem tam...avšak keď si pozriem môj prvý príspevok v tejto téme plný optimizmu...tak asi si začnem brať príklad zo samej seba!!! 😖 😵

mne to nakoniec nevyšlo a po neúspechu začali komplikácie...operácia, bolesti a hrozí mi ďalšia operácia...teraz si už iba prajem byť zdravá a tešiť sa z toho, čo mi život prináša... 🙂

moncibubu
22. nov 2011

Ahojte babenky, ste tu niekto!!!!!!!!!!Ja som tiez po 2 ivf neuspechu, a chcela by som sa opytat, ake vysetrenia by som si mala dat este urobit. Mam za sebou uz hematologiu, genetiku, hysteroskopiu,mam vysetrenu stitnu zlazu,a chcela by som ist aj na imunologiu do Prahy, ale pocula som, ze tam nerobia protilatky voci spermiam, mozete mi to potvrdit?Skusali sme volat aj do Kosic na imunologiu, ale tam to tak funguje, ze prides v utorok medzi 12-15 hod. na konzultaciu s panom doktorom a ten ti povie naco ti zoberu krv.Objednaju ta a to je pre nas dlhe cestovanie, lebo mi sme az zo stredneho slovenska, tak to mame daleko.Ozvite sa niekto prosim, aby sme si navzajom poradili.Dakujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moncibubu
22. nov 2011

@walle Ahojkaj, tak ti prajem, aby si sa co najskôr dostala do formy a bola zdrava,vsetko chce svoj cas, aj mne zacali male komplikacie, mam momentalne zapal,ak sa smiem opytat, kolke ivf? mas za sebou, tusim si ta pamatam.Ti uz mas nejake vysetrenia za sebou?

vikad
1. dec 2011

Ahojte dievčatá. Ak môžem, pridám sa k Vám. . Veľmi by som potrebovala poradiť. Som po potrate po neúspešnej inseminácii a teraz máme podanú žiadosť a poisťovnu na umelé oplodnenie. Roím si ale teraz ešte vyšetrenia o ktorých som sa dozvedela, že by bolo fajn si ich urobiť - hematologia (zistili mi nejaký rizikový hormon, ktorý spôsobuje nedokysličenie placenty,ale to sa dá liečiť v gravidite injekciami) a som objednaná na imuológiu a do tkanivovej banky na zistenie, či nie som alergická na manželove spermie. Treba ešte niečo predtým, ako pojdeme na to IVF? Alebo ani nie? Poradte mi, prosím, ked ž behám po lekároch, tak nech si všetko urobím naraz, ked sa bude dať.

moncibubu
6. dec 2011

@vikad Ahojkaj, tak to je velmi tazke, ale skusim ti poradit co mam ja za sebou, urcite si daj vysetrit stitnu zlazu, to ti vysetri aj tvoja obvodna lekarka, hematologiu to mas vysetrene, imunologia ta caka, a este by bola dobra aj genetika- to pojdes aj s partnerom.Ja sa tiez chystam akurat na imunologiu do Prahy.A je mi luto, ze ti to nevyslo 😢 , ale nabuduce to urcite vyjde 😀

monikamc
6. dec 2011

Ahojte. Cakam na umele oplodnenie, ale zijem v zahranici, tak ho budem aj tu v Anglicku absolvovat. Najnovsie vysledky mi ukazali, ze mam problem so srdcom. Takze sa to natahuje. A este by som mala ist na dalsiu laparo. Uvazujem ze ci to nebude rychlejsie na Slovensku. Ako dlho by som tam musela byt, kym by boli tie vsetky vysetrenia potrebne pre IVF? Kto to uz podstupil, prosim poradte mi.

vikad
6. dec 2011

@moncibubu Ďakujem. No, dnes som bola na imunológii, potom s anželom sme boli v Zdruenej tkanivovej banke, kde on musel odovzda vzorky na špecálny spermiogram a mne brali krv. Tak som zvedavá, na čo prídu. A dnes mi aj volala sestrička zo sanatória, že mi prišlo schválenie IVF z poisťovne 🙂 , tak teraz trochu počkáme na výledky, medzitým snáď doriešime aj kúpu chalúpky s rodičmi a dokončím zimný semester 🙂 Držm všektým palčeky. V Prahe ti držím palce, na Prahu mám krásne spomienky ako turistka 😀 Džkaj sa, papa

moncibubu
7. dec 2011

@vikad Aj tebe drzkam palceky a prajem vela stastia na IVF, ano Praha je velmi pekna, poznam ju dokonale.Spravime si s manzelom predlzeny vykend.papa

moncibubu
7. dec 2011

@monikamc No aj na Slovensku to trva dost dlho, na niektore vysetrenia sa dost dlho caka, mavaju vela objednavok.Ja som napr. cakala na hematologiu pol roka a kym ti pridu vysledky,A v centre ti neurobia vysetrenia?

vikad
8. dec 2011

@moncibubu Tak sa tam držkajte, paaaaaaaaaaaaaaaaa 😉

zibi
14. dec 2011

@vikad ahoj prosimta mozes mi povedat nieco blizsie o tom co robia v tej tkanivovej banke? my sa tam s mm chceme teiz objednat..co vsetko tam vlastne robia ? ten specialny spermiogram je co? a vlastne preplaca to poistovna? dakujem...

vierazit198
14. dec 2011

ahoj dievcata.. neviete mi poradit v Bratislave niekoho kto sa zaobera potratmi a imunologiou ??? myslim nejakeho lekára.. pocula som ze Dr. Petrenko ktory pôsobil kedysi v Brne.. nepoznáte ho niekto?? potrebujem sa čím skorej skontaktovať a riesit problem ktory mam.. drzkajte sa

vikad
16. dec 2011

@zibi Ahoj. No, prišli sme tam a lekár s nami urobil taký pohovor o tom, čo všetko sme prekonali, aké choroby, aký vedieme život, životospráva, v akom prostredí pracujeme, či je tam vela stresu, či používame veľa mobilov, či ich máme pri posteli, keď spíme, či pijeme a fajčíme a takú anamnézu si robil ... Potom odovzdal manžel spermijky na spermiogram a mne vzali krv. Dnes som akurát dostala manželove výsledky a nieje to ktoviečo, musí ísť na urológiu na mikrobiologické vyšetrenie ešte. Výsledky z mojej krvi asi ešte nie su ...Museli sme mať papieriky od lekárov, bud od gynekologičky alebo od obvodnej lekárky, alebo od urologa. Ja som mala pe oboch od mojej gynekologičky. Neplatila som nič, takže prepláca to poisťovňa. Minulý týždeň mi akurát volala sestrička zo SPLN-u, že mi došli papiere z poisťovne a že mi uznávajú IVF, ale pokail nebudem mať všetky výsledky, tak si to nechám ešte v rezerve ... Zatiaľ to vychádza tak, že ak otehotniem, tak si budem musieť pichať do bruška injekcie-včeličky, lebo nemám dobré prekysličovanie. Ak by bol toto jediný problém, tak je to ok, ale vyzerá to tak, že asi manžel má nejaký problém ešte a to bude treba preliečiť. Tak som zvedavá... 🙂

malaterezka
2. jan 2012

ahojte dievcata tak ja sa kvam pripajam, vsetke prispevky som si precitala a velmi my to pomohlo lebo aj my chceme istie na tie vsetke vysetrenia uz som volala dr. Hulikovej a do tej banky L.Pastera v Kosiciach ale tam ma doktor dovolenku. My mame zasebou 1IVF a 1KET a obydve nam vysli poz. ale odumrelo tak ze ideme nato inym sposobom a tak vyskusame druhe IVF.