icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

vikad
3. jan 2012

@malaterezka Ahojky, budem držať palčeky. Skús ísť aj na hematologiu, mne to poradili tiež takto dievčatá cez net, ale aj v čakárni v SPLN-e, tak mi tam zistili to nedokysličovanie, viem, že už by mi mali teraz pomôcť včeličky - injekcie, ale počkáme si ešte na ostatné vyšetrenia ... Držkajte sa 😉

malaterezka
3. jan 2012

@vikad dobre ze ten net existuje, dnes som sa objednala u dok. HULIKOVEJ tak 1.3 sa ide do Kosic ale dok. Hredzak my povedal ze on nevidi problem a ze keby som potrebovala vysetrenie tak by ma uz poslal ale ja sa nevzdam vysetreni 😉 😉 😉 tak ty drzim prsty nech ti to vyjde. 🙂 🙂 🙂

vikad
6. jan 2012

@malaterezka Ahoj. Ja neviem, ako je to s tými lekármi. Mňa tiež doki Hredzák neposlal na iné vyšetrenia, jedine na začiatku na laparoskopiu, aby zistili priechodnosť, ale to bolo vlastne všetko. A potom som podstupovala inseminácie... jedna vyšla, ale plod odumrel a ja som bola nahnevaná, lebo mi nikto nevedel povedať, prečo sa to stalo ... Ja viem, že sa to stáva, ale ja by som ku všetkému asi potrebovala racionálne vysvetlenie ... A tak som tu študovala na nete kadečo a arozprávala som sa veľa s pacienktami, aj v SPLN-e a tam mi poradili, aby som šla na hematologiu, imunologiu, a moja gynekologička mi poradila tú "tkanivovú banku". Teraz som začala proces pred IVF, včera som akurát dostala prvú injekciu a 18.1. idem na kontrolu a asi si začnem pichať už tie injekcie pred IVF, neviem ešte, aký je presný postup, ale asi potom mi odoberú vajíčka, dajú ich dokopy s manželovými spermijkami a po pár dňoch embryjká vložia do mňa, tak som zvedavá. A hlavne na výsledok 😉 Držkaj sa a daj mi vedieť, ako si dopadla. Ja som veľmi rada, že si tu tak môžem popísať s Vami ostatnými, lebo tkato som sa naozaj dosť dozvedela 😀 Papa, pekný večer

malaterezka
6. jan 2012

@vikad no to ja tiez potrebujem vysvetlenia ale nikto sa nevie vyjadrit ktomu tak som taktiez studovala po nete a tak som sa dozvedela o tychto vysetreniach tak ideme nato a potom skusime 2IVF. Jasne ze dam ale aj ty napis ako sa ti vedie papapapa 😀 😀

vikad
6. jan 2012

@malaterezka jasne, drzme si teda palce

moncibubu
10. jan 2012

Ahojte babenky tak som tu opat, vcera sme prisli akurat z tej Prahy, kde nam brali krv na tu imunobiologiu, je to ustav pro peci o matku a dite.Vo vnutri sme boli s doktorkou asi hodinu, pytala sa na vsetky mozne vysetrenia a co vsetko mame za sebou.Kedze mame za sebou uz 2ivf, tak bol najvyssi cas ist na taketo vysetrenie.Doktorka bola velmi prekvapena,ze ma tam neposlali uz skor, a to sme sa rozhodli ist sami.Lebo moj lekar hovoril, ze uz vsetky vysetrenia mame za sebou, tak sme velmi zvedavy, ci nieco zistia.A to sme neplatili ani tak vela penazi, cakali sme, ze budeme viac platit.Boli velmi zlaty , prijemny pristup a konecne sa nam niekto venoval viac ako inokedy.Dokonca doktorka spominala, ze oni robia viac vysetreni ako v Kosiciach. 🙂

malaterezka
15. jan 2012

@moncibubu prepac ze sa pitam ak mozem ze kolko ste platili a kde ste sa ubytovali v Prahe a ides aj tam na umele ci len tie vysetrenia si tam robite. Lebo my si robime teraz tu vsetke vysetreni a pojdeme na druhe IVF a uvidime ze ako bude ale ked bude treba ist tak pojdeme aj tam 🙂

vikad
19. jan 2012

Ahojte dievčatá 🙂. Včera som bola na USG a na krv a od zajtra si pichám do bruška injekcie - GONAL. Neviem, ako sa prekonám, aby som si tú injekciu pichla, ale budem musieť 🙂. už mám papier aj na predoperačné, tak možno začiatkom februára, ked všetko pôjde dobre, podstúpime IVF. Ako sa máte vy?

vikad
20. jan 2012

Dobré ránko. Prvá injekcia za mnou ... 😉

moncibubu
20. jan 2012

@malaterezka platili sme okolo 7000 ceskych korun, a ubytovani sme boli u kamadky v Prahe, tak ubytovanie sme neriesili a teraz cakam na vysledky tak mesiac a podla vysledkov bud pojdem na KET alebo sa budeme liecit ak tam najdu nejaky problem.Umele oplodnenie som absolvovala na Slovensku 2x, zial neuspesne ale mame este mrazacikov.Ubytovanie tam nieje problem zohnat, je to hned vedla Vysehradu.Ak mas uz jedno umele oplodnenie za sebou tak ti odporucam ist na to vysetrenie do tej Prahy.A aky mate vy problem ak sa smiem spytat.

moncibubu
20. jan 2012

@vikad drzkam palce v dalsom pichani 😀 🙂

vikad
22. jan 2012

@moncibubu Ďakujem, už mám za sebou 3, tak ešte dve a idem na kontrolu a potom asi dopichám do 10, uvidíme ...

malaterezka
24. jan 2012

@vikad len vela sil prajem

malaterezka
24. jan 2012

@moncibubu no my sme boli na IVF a KET a vysledok bol u obydvoch pripadoch ze to zacalo ale odumrelo tak sme si povedali ze ideme na vysetrenia zatial tu na Slovenko a skusime to potom znova to IVF tak uvidime. Tkaninovu banku a genetiku mame zasebou uz cakame na vysledky a este hematologiu.

vikad
25. jan 2012

@malaterezka Ďakujem 🙂 Som rada, že som v tejto skupinke, ste tu také super žienky ... 🙂

Pre všetky dievčatá : Ste super a vďaka, že som tu 😀 a všetkým držím palčeky 😀

moncibubu
25. jan 2012

@malaterezka Aj ja cakam na vysledky a som velmi zvedava ako to vsetko dopadne.

malaterezka
31. jan 2012

@vikad kedy mas vklad drzim ti vsetke prsty co mam 😀 😀 😀 😀

rebeka33
31. jan 2012

@malaterezka ahojte. nebola som tu rok,všimla som si,že sa to tu rozbehlo. nechcem veľmi ohovárať, ale radšej by som šla k Dr.Beňovej a nie k Dr. Hulíkovej.Ja som prišla o bábo kvôli nej. ☹

vikad
1. feb 2012

@malaterezka Ahojky. Neviem ešte, sestrička mi ale povedala, že keďže zajtra idem na odber tak asi v pondelok by som mohla ísť na vklad ... Ďakujem za podporu 🙂

malaterezka
1. feb 2012

@rebeka33 neviem nepoznam este ani jednu z nich ale ja som zase pocula same chvali na dok. Hulikovu ale uz to necham tak jak to je lebo sme uz objednany.

vikad
3. feb 2012

Ahojky dievčatá. Som po odbere vajíčok a v pondelok idem na vklad embryjí, tak som zvedavá ako to dopadne celé. Momentálne som doma na dovolenke a som rada, že som si dovču vzala, lebo bolesti sú a brucho mám ako balon ... Dufam, že to prejde .... Držkajte sa, paaaaaaa

malaterezka
6. feb 2012

@vikad tak drzim palce ku stastnemu koncu. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

malaterezka
6. feb 2012

my uz mame vysledky z tkaninovej banky tak nic moc protilatky su v poriadku ale spermiogram je dost nedobry tak neviem co bude ale nevzdame sa 😢 😢 😢 😢

foryou25
6. feb 2012

@malaterezka my tiez cakame na vysledky z tkaninovej, za ako dlho vam prisli? a ako vam dopadla fragmentacia DNA? ja sa bojim ze toto nam vyjde zle 😒

vikad
7. feb 2012

@malaterezka moja, skuste ist s manzelom na urologiu, tam mi mozu uribit vytery a zistia, ci nema nejaku infekciu, z ktorej spermiogram moze byt zly. Moj bol. My sme boli na kadejakych vysetreniach ...

moncibubu
10. feb 2012

@vikad tak ti drzkam vsetky palceky na rukach aj nohach, 😀 🙂 ja uz mam vysledky a niesu moc dobre, 😉 ale konecne sme zistili preco sa nam to ani neuhniezduje, v Prahe mi zistili vysoko pozitivnu bunecnu imunitu voci trofoblastu, idem papkat prednison a anopyrin a s kondomom.Dufame, ze potom sa to padari papa drzkaj sa

vikad
10. feb 2012

@moncibubu moja, držím palce, vsetky, ktoré mam. Ja som uz doma z nemocnice, v pondelok idem na kontrolu na gyndu, tak uvidime čo dalej...

ivka3901
11. feb 2012

@moncibubu ahoj aj já papkám prednison ale,síce dr. mi nehovorila,že máme sexovať s kondomom,ale asi zabudla,a já som nato zabudla a už sme jeden poh.styk mali a budeme teda museť s kondomom je to lepšie?

ivka3901
11. feb 2012

@moncibubu ten trofoblast je vlastne čo?možeš mi to bližšie vysvetliť?dakujem vopred,lebo dr. nám toto nehovorila,ale nám sa vlastne 2 pokus zadaril,ale len na 9 týždňov a potratila som takže embryjko sa uchytilo,ale nevydržalo do konca ☹

jananovacek
11. feb 2012

Ahojky, omlouvam se, ze vam sem tak vpadam, ale zaujala me vase diskuze. Je zvlastni jak rozdilne postupy pred IVF jsou...mne treba delali genetiku a jen zakladni imunologicke vysetreni, ale behem IVF mi pak doporucili PGD (kvuli geneticke chybe, kterou nasli). To PGD se pry dela prave i v pripade, ze se embryjka sice uchyti, ale po nejake dobe se prestanou vyvijet - jako treba u Ivky. Vy, holky, jezdite z Kosic az do Prahy?