Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?
Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.
prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.
....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....
vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...
"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂
Wall, si statocna a nevzdavaj to 😵
😅 😅 riki, ďakujem...si môj vzor!!!! 😉 😵
walle: Sucitim s tebou ☹ ja som vcera tiez bola na druhom teste po IVF a tiez negativny. Ja som to uz nejako stravila, .... zasa rozmyslam co dalej. Kde chodis? nestretli sme sa nahodou vcera rano v GV? 🙂
rozmyslam tiez o imulogii, lebo okrem tohto IVF mam za sebou aj 3x IUI - inseminacia. Dalo som si urobit aj postkojtálny test - tak nejako sa to pise- a bol pozitivny, moje telo zabija partnerove spermie. Ten kto nevie o co ide vysvetlim 🙂 Najprv si zasexujete s partnerom a potom, niketo to robi po 3 hodinach, niekto po 6-8 hod zoberu vzorku sekretu z krcku maternice - nic prijemne, ale sme si uz zvykli 🙂 a pod mikroskopom vidia ci sa hybu spermie alebo nie. Moje boli vsetky mrtve, dali mi pozriet do mikroskopu. Nie je to az tak financne narocne -cca 500 Sk.Tvrdili ze IUI tento problem prekabati,ale nevyslo, IVF tiez nevyslo, tak preto rozmyslam o imunologii. Uvidime co mi poradia lekari, podarilo sa mi rychlo objednat - asi niekto zrusil termin-na konzultaciu.
lucifučík- ďakujem za podporu...aj ja súcitím s tebou...preto sme tu spolu ...bolí to...to už vieme 😔
teraz musíme ísť ďalej...čo je u mňa dobré...mám ešte 6 mrazáčikov - z toho je 1 blastocysta a 5 kontaktných moruliek - to "kontaktných "ani neviem, čo znamená... 😖
Ahojte bambuľky, je mi to ľúto,do poslednej chvíle som verila walle.
Lucifuk- asi by si mala ísť na imunológiu, tam zistia či nezabíjaš aj spermoe v maternici a plod. Už som to niekde spomínala, dvaja moji známi tak majú deti. Je to síce 3 mesiace kondóm a potom nízke dávky prenisonu. Ale v tomto prípade je to jediná možnosť. Pozri myslím 2 strnu tam je kontakt na Prahu, ale aj Košice sa dajú. Budem ti držať palce. 😎 .
Zajtra idem konečne na gyndu. Nikto sa nezaoberal ma po 2 IVF-kach skontrolovať, tak som sa objednala sama. 😵 😵 😵
Ak zasa nájdem chvíľku, prídem vás pozrieť.Dobrú nocku.
Diky za podporu, uz planujem Kosice, ak nic nenajdu pojdem aj do Prahy.
Rebecca: prednison sa picha alebo vo forme tabletiek?
inac viete ako to, beh na dlhe trate. Ten test mi robil primar v kupeloch Lucky ( ina bolo tam prefektne, kazdemu odporucam - ja som tym zacala po laparke). Hovoril mi aj o tejto moznosti - prednison, ale vzdy treba nieco najprv vyskusat, do kym sa to neda obist a tak som dost casu stratila.......mohli ma radsej hned po prvom IUI preliecit, ako mozno az teraz pristupia k tejto moznosti.....ale musime ist za tym sami....🙂
lucifučík - ano? Lúčky? ja sa bojím toho ako to tam vyzerá!!! čistý komunizmus, všetko staré...bohužiaľ, už som dosť rozmaznaná...možno v Čechách je niečo také - kúpele na naše problémy a v lepšej forme....susedky, neviete o tom???????????????????????????????? 😉
ináč, už mám prvé výsledky z minulej krvi: dnes som bola na hematologii a sme doma! 😖 😔
citujem:
- mutácia fibrinogénu G455A homozygotná forma
- mutácia MTHFR A 1298C heterozygotná forma
- funkčná porucha trombocytov
Laboratórne zistená trombofília sa v.s. podieľala na strate plodu v roku 2005.
tak toto mám v záverečnej správe...dnes lekárka tam nebola, vzali mi iba krv a mám zajtra volať čo ďalej. Síce vôbec tomu nerozumiem...ale mám z toho blbý pocit. 😔
ahoj lucifuk, ja mam rovnaky problem. bola som na imunologii v Prahe. vysledok - sex iba s ochranou a pocas stimulky a tehu uzivat pol tabletky prednisonu. pises, ze to mohli preliecit ... tento problem sa mozno casom zmierni, ale pokial viem, neda sa cielene vyliecit. v principe ide o to, ze v tvojom tele nastava alergicka reakcia. spermie a mozno aj embrijko je pre tvoje telo alergen, proti ktoremu sa brani. prednison to potlaca, ale pokial viem - nelieci.
Ahojte. Čo to. Nikto nikde.
Wale , síce neskoro, ale niečo zistili. Určite ti to pomôže otehotnieť. Ale aj tak by som šla aj na imunológiu. Niekedy si z nás príroda uťahuje. 😵
Lucifuk-Na 1-2. str. som dala dve telefóne čísla na Košice, tak skús, ale ak nebývaš ďaleko radšej dôjdi osobne. mib má pravdu, liečiť sa to nedá,len potlačiť reakciu.
Mib určite vám to vyjde, keď už viete, kde je problém.
Asi všetky centrá budú mať voľno, takže si tak môžme napísať recepty na vianočnú večer. Trochu ma to hnevá, lebo mám ísť na ket a mám len dvoch mrazáčikov. Pravdepodobnosť,že sa obaja rozmrazia malá, a že sa chytia minimálna. Ešte sa to bude o 1 1/2 mesiaca odkladať- 14 dní čakať- potom o mesiac - do Brna sa dostanem tak v marci. Rozmýšľam ,či radšej neísť rovno v januári do Brna. Čo by ste urobili vy? Viem ,že sme všetky iné, ale riešim to už týždne. Ďakujem. A nepratajte toľko. 😀 😀 😀
Ahoj rebeka, riešim podobnú dilemu ... mrazáčikov mám síce viac, ale viem, že sa zle rozmrazujú, takže ich bude tak na jeden pokus.
Podľa mňa je lepšie ísť do Brna, ako čakať doma na niečo, čomu sama nedávaš veľkú nádej (aj keď je - poznám z MK babu, ktorá mala jedného mrazáčika, ktorý sa rozmrazil a už je pár dní na svete 🙂 ).
Vždy je lepšie, keď sa niečo deje a hlavne ak je to niečo, čo Ťa posunie ďalej. Slovenky sú v Brne celkom úspešné ... No a myslím, že bude celkom fajn stretnúť lekárov, ktorí komunikujú a dajú človeku trochu nádeje a dobrý pocit. Pre mrazáčikov si predpokladám aj tak raz pôjdeš...
ďakujem mima, asi to aj tak urobím. V téme Slovenky v reprofite Brno je veľa báb ktoré sú veľmi spokojné a hlavne tehotné. prajem pekný týžden.
rebeka, a nemáš blíž Zlín? I když já se přiznám, že bych toho mražáčka ještě asi zkusila tam, kam chodíš - a možná by ses už mohla do toho Brna objednat souběžně, stejně jsou čekací lhůty delší....
ahojte zlatkovia...
rebi - ja by som sa maximálne pripravila na mrazáčikov a v prvom rade stráááášne verila, že to vyjde...neriešila by som iné centrá a ešte ani neviem, ako to dopadne...musíš viac dôverovať " anjelikom, ktorí tam na teba čakajú"...bez ohľadu na to, ako to dopadne...či je im súdené ísť hneď do nebíčka, alebo do tvojho bruška a neskôr do vašej postieľky... 🙂
VERIŤ a mať pokoj v srdci... 🙂
takže súhlasím s fiallinkou... 😉
Ahojte, ďakujem babulky. Priateľ ma zrušil, jednoznačne ideme po mrazákou. Tak im dám šancu. Veľa krát sa stalo, že keď baby prestali veľmi veriť, tak im to vyšlo.
🙂 🙂 ďakujem,že pomáhate zvládať depresie. 🙂
Ale keď by som sa mala maximálne pripraviť tak potrebujem mesiace. Som taký buclatý, bledý depresáčik- Tie ivfky a kety ma stašne dostali. Urobím čo sa bude dať.
Viem čo si budem priať na silvestra pre všetky z nás, detičky pre snažillky.
ďakujem a pekný večer.
rebi - dobre robíš...myslím si, že mala by si pocity určitých výčitiek ak by si nešla pre mrazáčikov...predstav si iba, že ET v Brne ti nevyjde...a čo ak by ti KET vyšlo? veď to, že ich máš je už obrovský dar... 😵
veľa síl prajem...
ináč, mne sa podarilo preobjednať v Prahe...zo 4.2. na 6.1. čo ma veeeeľmi teší, čas letí, stárneme... 😉 😉eď len možno mesiac budem čakať na výsledky a potom s tými výsledkami mám ísť na hematologiu...tak uvidíme...
pa snažilky...nech 2010 sme všetky tehulky...veď vraj sme na poslednom mieste v EU, čo sa týka pôrodnosti... 😉musíme zlepšiť kredit... 😵
Ahojte 🙂
Tak aj ja sa k vám pridávam, mylsím, že je to fajn téma...ja som dva dni po OPU a pondelok, utorok ma čaká ET..pijem čaj z Alchemilky, papám kys.listovú a mám aj aj to chilli korenie..len som ho prestal po OPu brať ale ako čítam treba ho brať ďalej až do transferu?
Walle: tak už som tu 🙂
cisielko - vitaj!!! 😉 😵
s tými chilli ti neviem poradiť...ja som to nebrala, ani som o tom nevedela...radšej teraz to už neber...to by som urobila ja...ale možno sa tu niekto pridá a poradí niečo z vlastnej skúsenossti... 😉
Ahojt dievčatá, myslím, že toto je téma akurát pre mna 🙂 🙂 🙂 , musim si to všetko prečítať, aby som bola v obraze.
Dnes som bola na krv - bohužiaľ negatívna, tak niekedy na jar začinam odznova. Som po prvom IVF-ISCI.
Včetým tu, kt. sú pred ET, KET držím palce a prajem veľa šťastia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idem čítať 😎
zuzinka - tak dokonca aj ja som po ICSI...zabudla som sa ťa v inej téme opýtať, či máš mrazáčikov...máš? 😅
nemám, ja musím absolvovať všetko odznova, keď si to predstavím, cestovanie, vyšetrnia, odbery, UTZ, pitie vody a následné močenie, bolesti chrbta, vaječníkov..................už teraz mám dosť
Caute baby, chodim teraz len priebezne na diskusiu, vela roboty - Vianoce v praci....Ale sledujem ako sa Vam dari a co nove.
Ja som bola na konzultacii vo stvrtok. v kratkosti zhrniem, pri mojom probleme by sa ziadalo ist na testy do Ke a Prahy, ale lekarka sa vyjadrila, ze nikde nerobia komplet testy a vysledky z viacerych pracovisk sa zle porovnavaju a pri mojom probleme by sa zrejme prislo k vysledku, ze treba brat Prednison. Takze ak chcem usetrit cas, peniaze a namahu, a nepotrebujem to na papieri, po nasej dohode mi predpisala Prednison v nizkych davkach a kyselinu listovu a po 2 mesiacoch mozem ist na KET, mam este 4 bojovnikov,🙂
walle:
Ozaj Lucky - perfektne, uplne prerobene a uz aj vvonku bazen, mozem len odporucit a perfektny pan primar, uvazujem, ze si to zopakujem, ked nepomoze,aspon dobre oddychnem......pozri na internete, urcite maju svoju web - stranku, ked najdem poslem.....
inac Lucky maju dlhorocnu tradiciu a chodia tam aj baby z Ciech, ta voda vraj nieco do seba ma....
ahojte, aj ja som bola vcera na tehotenskom teste - negativny. ☹ zaciname odznova
zuzina - neboli sme nahodou spolu na ET v Iscare 27.11., cca 9:30?
lucifučík -zdravím ťa, som rada, že si sa sem mrkla... 😉
tak tebe hneď dali Prednison? hm...keď si spomeniem, že idem tým prejsť... 😖 ale...pôvodne som bola objednaná na 4.februára do Prahy, pred pár dňami som tam zavolala...a je to...idem skôr, niekto sa odhlásil...takže 6.januára!!! na Troch kráľov!! štátny sviatok u nás a oni robia... 😒 ale som rada, urobíme si aj výlet na pár dní v Prahe 😉a ideš na KET o dva mesiace? aj ja!!! dúfam! takže budeme spolu v očakávaní! 😅
tinka - to je mi ľúto, že ti to nevyšlo...viem, čo prežívaš...tiež prvé IVF neúspešné...ideme ďalej bojovať...! 😔
a máš mrazáčikov?
Ahoj Wall,e nasla som si ta tu, aj ja som bola presne 6, 1 pred rokom v Prahe, a zistili mi ze si vytvaram protilatky na trofoblasty a aj na spermijky, ale liecbu som odmietla, proste nenasadila som si prednison,
no a mam pozitivnu krvicku po kete, v piatok mi volali, takze sa velmi tichucko tesim, snad to tak v stasti bude pokracovat aj nadalej, drzim palce
riki- no my sa asi naháňame...teraz som ti odpísala v KET miestnosti... 😀
- to fakt? 6.1.? no vidíš, znova náhoda! a prečo si nebrala ten prednison?spermijky ok pri IVF ale trofoblasty? ani neviem, čo to je ... 😔 😖
rikuska, blahozelam! tak to je radosti takto pred vianocami! 😉
wall, nie, nemam ziadnych mrazacikov. akosi som s tym vysledkom aj ratala, ked mi povedali, ze ziadne z dalsich piatich embryii neprezilo... 😢
ale manzel by mal ist k andrologovi (ma zly spg), a ja v januari opat do car, tak uvidime...
cisielko:
Mne ti sice nevyslo po IVF, ale dala som na rady dobrej kamosky, ktora si tymto vsetky presla a uz caka druhe babo🙂 chilli korenie sa ma brat az do tehotenskeho testu, ale v trosku mensich davkach. Cize napriklad, ja som brala asi 2 mesiace 1 tabletku, pred IVF asi 2 tyzdne 2 tabletky denne a po ET 1 tabletku denne. Teraz som to vysadila asi na 2 tyzden, ale kedze som bola vo stvrtok na konzultacke a dohodli sme sa ze asi 2/2 februara pojdem na KET, znova zacinam spolu s Prednisonom a kyselinou listovou brat aj chilli 1 tab.
Inac pre vsetky baby odporucam, nechcem to zakriknut, ale so vsetkych stran na mna utoci chripka a ja uz minuly rok som brala ACIDOFOLAN- volne predajne v lekarni, je to kyselna listova a este nejake vitaminy spolu - nebola som chora minuly rok a teraz som pridala aj to chilli a tiez som nebola este chora, raz ma nieco chytalo, ale preslo velmi slabym priebehom za 2 dni. Takze to ma aj svoje vyhody okrem ineho.
Rikuska - blahozelam, krasny darcek k Vianociam, a chcem sa pytat preco si nebrala Prednison? a ako ste to teda riesili ked si ho nebrala?

rikuška - jooooooooooooj, prepáčte mi bambuľky.....idem to napraviť...ani nerozumiem ako som mohla na to zabudnúť...myslela som si, že už som to tam písala ako som dopadla... 😔 včera mi bolo všelijako, tak som moc po miestnostiach nechodila...po temičkách...tak ty si toho tiež preskákala...hm, čo je pre mňa zaujímavé...ozaj pri IVF to už tak potrebné nie je...no záleží čo...nie?tie trofoblasty sa mi zdajú potrebné... 😖 ale lekárka nie som, to je fakt... 😕
fiallinka - to vyšetrenie..myslíš Prahu? ani sama presne neviem, to určí lekár, čo je potrebné...ale na prvej strane zdá sa mi, že som to rozpisovala...mrkni sa tam...tie reakcie, protilátky proti zona pellucida atď. aj ja si to prekontrolujem, či som to písala tu...
Mijžíšovej metoda - o tom som počula, len zdá sa mi to náročné a treba to ozaj cvičiť pravidelne a dlho...vraj niektoré dievčatá aj so sestričkou čo to vie...vraj to nie je tak jednoduché
a čo tak brušné tance!!! 😅 😅 😅 😉
fiallinka - mne to tak vychádza asi až na ten február - pretože pokiaľ mi urobia tie vyšetrenia...a aj tak...vásledky budú asi až začiatkom marca,júúúúúúúúúúúj...to nevím... 😖 😖
ale asi ten január je fakt úspešný...aj mňa splodili v januári!!! 😉 zima a tak...treba sa túliť...hlúposť pre nás...nám túlenie už nepomáha...trepem dve na tri... 🤐 😔