icon

Ako genetické mutácie ovplyvňujú úspešnosť uhniezdenia embrya?

ryskka
5. aug 2025

ahojte ak to sem nepatri vymazem pisem
to sem pretoze snazilky ktore nepodstupili IVF nemali podrobnejsie vysetrenia ako my kocky ktore sme uz IVF mali
mam za sebou neuspesne 2 IVF mam pco
vsetke moje vklady boli neuspesne ani tuk. ale ide o to teraz je “ slavny “ chatGPT ( umela inteligencia ) tak som skusila nech mi vysvetli moje hematologicke vysetrenie po lopate
mam mutacie MTHFR C677T heterozygot
PAI-1 4G/5G homozygot
GPIIIa Leu33Pro heterozygot
GPIa C807T heterozygot
kde mi bolo povedane ze bez lekarkej pomoci liekov v zivote sa mi nepodari uhnezdenie embrya aj keby uzivam napriklad clostybegyt na ovulaciu ihnezdenie je extremne tazke koli mojej mutacii cize nestaci nejaka stimulka na ovulaciu mna zaujima nazor vas skusenejsich zien su tieto mutacie vazne take vazne ? ze koli nim aj ked som mala nasadeny fraxiparik progesteron a vsetko potrebne nevysiel ani jeden vklad ?? su take vazne
ze sa mi nepodari uspesne otehotniet ani sa mi embryo uspesne neuhniezdi bez pomoci? ja chapem ze budem musiet byt pod dohladom lekarov a brat nieco na udrzanie plodu a ze Niesom jednoduchy pripad ale nevedela som ze je to az take vazne a zle ze
keby som mala prirodzene ovulaciu tak sa mi embryo nedokaze vobec uhniezdit poriadne a aj keby tak ny z toho najskor bolo len biochemicke tehu nic viaac co si Myslite vy o tych mutaciach?

anonym_30f1b9
5. aug 2025

Nám sa tiež kvôli mutáciám a samozrejme kvôli ďalším dg nepodarilo ivf. Mám za sebou 8 vkladov a žiaľ buď sa neuhniezdilo alebo uhniezdilo ale skoro odišlo

ryskka
autor
5. aug 2025
@anonym_30f1b9

Nám sa tiež kvôli mutáciám a samozrejme kvôli ďalším dg nepodarilo ivf. Mám za sebou 8 vkladov a žiaľ buď sa neuhniezdilo alebo uhniezdilo ale skoro odišlo

@anonym_30f1b9 co sa s tym da robit ?

anonym_bccd81
5. aug 2025

Ostatné vyšetrenia (štítna žľaza, imunológia, hysteroskopia, genetika) máš porobené?

ryskka
autor
5. aug 2025
@anonym_bccd81

Ostatné vyšetrenia (štítna žľaza, imunológia, hysteroskopia, genetika) máš porobené?

@anonym_bccd81 okrem hysteroskopii mam vsetko viac menej ok mam pco tak som mavala zapaly ktore naposledy uz boli ok

kvetka404
5. aug 2025
@ryskka

@anonym_bccd81 okrem hysteroskopii mam vsetko viac menej ok mam pco tak som mavala zapaly ktore naposledy uz boli ok

@ryskka tak možno je nejaký neodhalený problém v maternici, napr. polypy, ktoré bránia uhniezdeniu...alebo môžeš mať sactosalpinx, ale to by sa zistilo len laparoskopicky. Embryá ste dávali geneticky vyšetriť? Aké metódy oplodnenia vajíčka ste si dali? Muž má spermiogram ok?

marianarem
5. aug 2025

@ryskka Tak problem su najma homozygotne mutacie. Ja mam ale tu prvu homozygot a ta problem s uhniezdenim nesposobuje, ale jeden potrat som mala. V dalsom tehotenstve som brala aktivnu kyselinu listovu (nie beznu B9), lebo pri tejto mutacii je problem s nou. Plus strava bohata na folat. Druhe tehotenstvo uz bolo ok. U teba je ale asi problem ta druha mutacia. Tam citam ze problemy byt mozu vacsie, ale vyslovene cesta zarubana nie.

portret7
5. aug 2025

@ryskka reprodukčnú imunologiu ste absolvovali?

ryskka
autor
5. aug 2025
@portret7

@ryskka reprodukčnú imunologiu ste absolvovali?

@portret7 Annexin V IgG – pozitívny (28.0 U/ml [0.0–5.0])
ostatne bolo v norme

adaline77
6. aug 2025

taktiez mam mutaciu MTHFR C677T heterozygot (ostatne nie), ale presne kvoli tomu beriem pri kazdom vklade odo dna vkladu anopyrin, samozrejme na zaklade odporucania od hematologicky, plus kyselinu listovu, co je teda hlavny problem tejto mutacie a 4ty vklad je zatial uspesny. Ked ti tieto mutacie zistili, nebola si poslana na dlasie vysetrenia?? Nikto ti neodporucil co treba brat?

anonym_30f1b9
6. aug 2025
@ryskka

@anonym_30f1b9 co sa s tym da robit ?

@ryskka neviem, lieky som mala nasadené totižto ani lekári toho visc nevedia urobiť ako len dať správnu liečbu, ivf nie je garancia na dieťa

chelgi
Autor odpoveď zmazal
chelgi
Autor odpoveď zmazal
chelgi
6. aug 2025

@ryskka a co ti povedal gpt? Lebo ja mam nieco podobne, a ked som zadala moje a tvoje gpt, tak som ešte o kustek vysla z toho horsie ja lebo mam homozygot pri dacom, ale pri oboch povedal, ze tehotenstvo/pocatie nie je problem. Ja mam:
mutácia F V Leiden heterozygotná forma – vrodená APC rezistencia,
mutácia MTHFR C677T heterozygotná forma,
mutácia beta – fibrinogénu G455A heterozygotná forma,
mutácia FXIII val34leu heterozygotná forma,
mutácia PAI-1 4G/5G homozygotná forma,
mutácia GPIa C807T homozygotná forma
+ nejake dalsie veci, ale ešte sa mi nechcelo všetky prepísať z papiera :D zistili mi to pocas prveho tehotenstva - sla som na hemo kvoli niecomu inemuv 5tom mesiaci a lekarka sa sice divila, ze som nemala problem otehotniet - teda problem, ze som nečakala kym sa zadarí viac ako pol roka ale do 2 mesiacov sa nam zadarilo, ale nakoniec mi ani nenasadila nic na riedenie, ze ak som presla prvym trimestrom, prejdem dalsimi, len ma asi kazde 2 tyzdne kontrolovala, ze ak by hustota nebola ok da mi nieco, ak by som nemala ok prietoky abo neviem co este ine, da mi lieky.. Ak chces mozeme popisat sukromne správy a ti pošlem cele moje výsledky. Napríklad mne bolo povedane, ze musim pouzivat aktivnu formu kyseliny listovej, lebo klasickú kvoli mutacii neviem.. Ale nepamätám ci to bolo kvôli tymto skopírovanymi alebo niektore ine co mam

ryskka
autor
6. aug 2025
@chelgi

@ryskka a co ti povedal gpt? Lebo ja mam nieco podobne, a ked som zadala moje a tvoje gpt, tak som ešte o kustek vysla z toho horsie ja lebo mam homozygot pri dacom, ale pri oboch povedal, ze tehotenstvo/pocatie nie je problem. Ja mam:
mutácia F V Leiden heterozygotná forma – vrodená APC rezistencia,
mutácia MTHFR C677T heterozygotná forma,
mutácia beta – fibrinogénu G455A heterozygotná forma,
mutácia FXIII val34leu heterozygotná forma,
mutácia PAI-1 4G/5G homozygotná forma,
mutácia GPIa C807T homozygotná forma
+ nejake dalsie veci, ale ešte sa mi nechcelo všetky prepísať z papiera :D zistili mi to pocas prveho tehotenstva - sla som na hemo kvoli niecomu inemuv 5tom mesiaci a lekarka sa sice divila, ze som nemala problem otehotniet - teda problem, ze som nečakala kym sa zadarí viac ako pol roka ale do 2 mesiacov sa nam zadarilo, ale nakoniec mi ani nenasadila nic na riedenie, ze ak som presla prvym trimestrom, prejdem dalsimi, len ma asi kazde 2 tyzdne kontrolovala, ze ak by hustota nebola ok da mi nieco, ak by som nemala ok prietoky abo neviem co este ine, da mi lieky.. Ak chces mozeme popisat sukromne správy a ti pošlem cele moje výsledky. Napríklad mne bolo povedane, ze musim pouzivat aktivnu formu kyseliny listovej, lebo klasickú kvoli mutacii neviem.. Ale nepamätám ci to bolo kvôli tymto skopírovanymi alebo niektore ine co mam

@chelgi napisala som ti