icon

Ako prebieha umelé oplodnenie ICSI a MESA?

viva13
22. okt 2010

Dobrý deň,
mohla by som niekoho poprosiť či by mi nenapísal ako celé to prebieha pri metode ICSI a MESA/TESE?
zaujíma ma:
-kolko od schválenia poisťovňou trvá než k tomu dojde
-kolko dní sa pichajú injekcie
-ako to prebieha po dopichaní injekcii
-ako prebieha pred a po zákroku MESA/TESE
-pri odbere vajíčok je potrebná hospitalizácia?
-kolko dní je potrebná hospitalizácia po transfere,robí sa celková narkoza?
Môže sa stať,že sa neuchytí embryo v tele? Alebo už to je 100% úspešnosť?

Strana
z2
tuzba
9. feb 2011

ahojte babenky...ja mam zmrazene 3 vajicka...za tyzden idem na kontrolu a som zvedava kedy mi ich budu vkladat...neviete kolko dni po menzese sa vkladaju? 🙂

tribula
6. apr 2011

ahojte moj príbeh spočíva v tom je to neuveritelne ale je to tak,po umelom oplodnený po 10dnoch som prisla na krv poobede som volala na výsledky hcg a povedali mi ze mam to pozitivni mam v krvi 17jednotiek ze do 10 je negativne,tešila som sa,ale ta rana nastala rano dostala som menzes,takze vo stvrtok idem na druhy test hcg takze uvidim co na to poviete

tribula
6. apr 2011

mne zmrazily dve a dve mi vložili,a este by som sa chcela opytat ze ked pojdem druhy krat na umele oplodnenie ci je ten isty postup injekcie,tabletky a to vsetko ako pri prvom,ale asi nie ked vajicka su zmrazene

janee3
15. máj 2011

AHOJTE BABULKY CHCEM SA NIEKTOREJ Z VAS OPYTAT CI SA DAVAJU TIE INJEKCIE NA STIMULOVANIE AJ KED JE ZENA V PORIADKU ALE MUZ MA POMALE SPERMIE ?CHCELI BY SME IST NA UMELE LEBO JA SOM REUMATICKA A TERAZ MI ZISTILI V MATERNICI MIOM ALE OVULACIU MAM V PORIADKU AJ VAJICKA A V MOJOM PRIPADE JE NAJLEPSIE UMELE LEBO NEMOZEM ZOSTAT DLHO BEZ LIEKOV A CAKAT CI OTEHOTNIEM PRIRODZENOU CESTOU UZ DVA KRAT PO NEUSPESNOM SKUSANI SME TO MUSELI PRERUSIT TAK NEVIEM CO SA ROBI KED ZENA JE OK A MUZ NIE CI SA HNED VYBERU TIE LEPSIE SPERMIE A SA VKLADAJU CI CO?CITIM SA AKO DEBIL NIC OTOM NEVIEM :(((DAKUJEM ZA VOPRED ZA RADU CMUK

mabumi
15. máj 2011

@janee3 ahoj, mali by ste sa objednat v centre a tam vam vysvetlia vsetky moznosti. ak su manzelove spermie len pomalsie, tak vam asi navrhnu iui, to znamena ze vlozia spermie priamo do maternice a v tom pripade nebudes pichat ziadne injekcie, max. mozno lieky na podporu rastu sliznice. keby ste isli na umele oplodnenie - ivf (vo vasom pripade ak su zle spermie tak asi icsi - napichnutie vajicka vybranou spermiou), tak by si musela stimulovat aj ty a pichat si injekcie napriek tomu ze si OK. tak vela stastia 😉

janee3
15. máj 2011

@mabumi DAKUJEM MOJA LEBO MOJ LEKAR MA MINULY TYZDEN VYSTRASIL ZE KED BUDEM MAT STALE TAKY SILNY MENZES A ANI LIEKY NEPOMOZU TAK MI MUSIA ZOBRAT MATERNICU TAK BY SME ESTE ASPON NAPOSLEDY CHCELI VYSKUSAT UMELE ABY SOM SI MOHLA POTOM SKLUDOM POVEDAT ZE SME PRE TO UROBILI VSETKO KEBY TO NEVYSLO.:((U MNA JE TO ZLOZITE NAKOLKO SI PICHAM BIOLOGICKU LIECBU TAKZE BY SOM JU MUSELA PRERUSIT A MODLIT SA ABY UMELE VYSLO UZ SOM NA NERVY KED SA DOZVIE MOJA REUMATICKA ZE CHCEM BABO TAK MA ASI VYHODI Z ORDINACIE ?(((ESTE RAZ DAKUJEM

mabumi
15. máj 2011

@janee3 tak drzim silno palce, nech sa to podari na prvykrat a nech je vsetko bez problemov 😵 😵 😵

janee3
15. máj 2011

DAKUJEM 🙂))STE PERFEKTNE BABY KAZDA KTORA DA RADU ODPISE ATD.A PRETO VAM VSETKYM PRAJEM ABY SA VAM SPLNILI VASE SNY CMUKY CMUK BABULKY PA PA

kvini
5. sep 2011

ahojte ja sa chcem pripojit t teme, aj my uz mame schvalene UML uz len cakame na lekara aby sa vratil z dovolenky a zaciname inekcie tesime sa 🙂 😉 🙂 🙂

strakovas
22. apr 2013

ahojte , my sme v centre ISCARE , a DC , Válkyho , dnes nam povedali , ze budeme moct mat babo len umelym oplodnenim , ma niektora s vas snim alebo s centrom nejake skusenosti kolko vas to stalo ? ako dlho to trvalo? ja mam endometriozu , vajicka mi nedozrievaju,, tiez parada, ale tesime sa dufame ze sa to podari ,, dakujem za odpoved pekny dnik 🙂

nadika
7. jún 2013

@strakovas Ahoj. My sme tiež v centre ISCARE a taktiež mám endometriózu a vajíčka mi nedozrievajú a pritom ich mám kvantum :( Inak ako umelým oplodnením sa k bábu nedopracujeme. Poisťovňa nám to schválila, už len čakáme na pokyny od koordinátorky. Cena záleží aj od toho, či si budem pichať cez také pero, čo je síce drahšie, ale je tam hneď všetko nachystané, alebo klasickou ihlou, kde si musíš sama zmiešať dve zložky v správnom pomere. Nám povedal, že to bude tak okolo 500-700€, záleží koľko vajíčok si dáme zmraziť, keby to na prvý pokus nevyšlo. Ja pevne dúfam, že na prvý šup to pôjde. Držím Vám palčeky.

karin30
28. jún 2013

Ahojte.Mňa čakajú na druhý mesiac injekcie na stimuláciu vaječníkov.prosím napíšte ako ste ich zvládli a či ste mali nejaké nežiaduce účinky.Dosť sa toho bojím.Moc dakujem 🙂

viva13
autor
21. okt 2013

Ahoj, musia sa pichať tie injekcie aj napriek tomu, že som pri IUI nepotrebovala žiadne hormony, mala som prirodzený cyklus je potrebné stimulovať tými injekciami pri ISCI metode?

charlinko
6. dec 2013

A HOJTE SNAZILKY MAM SKORO 9 ZA 10 ROKOV SOM NEOSTALA TEHOTNA,TAK SME SA ROZHODLI IST NA VYSETRENIE,MNE ZOBRALI KRV,PARTNEROVI UROBILI TEST NA SPERMIE,DOKTOR HERMAN NAM ESTE NEVYPRACOVAL PROGRAM,ALE DRUHY DOKTOR MI ZISTIL ZE MAM PROBLEMY S HORMONAMI,VRAJ MAM MENEJ VAJICOK,VRAJ SKORA MENOPAUZA ,PARTNER MA VELA SPERMII ALE NIECO SNIMI NIE JE V PORIADKU,TAKZE CAKAME NA VYSLEDKY,NEVIETE MI POVEDAT AKO BUDU POSTUPOVAT PRI NAS,UZ SA NEVEIM DOCKAT KEDY PAN DOKTOR HERMAN ZACNE S LIECBOU,AKO DLHO TO BUDE TRVAT ,DAKUJEM

deli2009
6. dec 2013

Ja som po stimulacii. Zostal mi Gonal 450 2 balenia rada posuniem nech este posluzi 🙂

labocca
22. dec 2013

vedeli by ste mi poradit??🙂 o par dni idem na odber vajicok a zvazujem ci celkovu ci lokalnu anestezu. mate tu niektora skusenost s lokalkou?? da s ato vydrzat ci je to velmi bolestive??
Budem vdacna za akukolvek odpoved🙂

babulka6783
30. aug 2014

Ahoj v jednej konverzacii som sa dozvedela ,že vraj mliečne nie je dobre jest a pit po vklade a ja som jedla jogurt denne a občas aj mlieko bo predtim som čitala že vraj to služi ako lepidlo čo si o tom mislite možete mi poradit,bojim sa či som si nepoškodila ☹ Dakujem za poradenei

katy2
30. aug 2014

@babulka6783 ja som mliekova, takze mlieko, syry, tvaroh, jogurty bola moja denna strava a mam 2 deti 🙂 to su bludy.... 😉

babulka6783
30. aug 2014

@katy2
Tak to gratulujem a trocha sa mi ulavilo Dakujem 🙂

martinazvo
30. aug 2014

@babulka6783 pri umelom oplodneni je to prevencia OHSS takze pokojne a dokonca sa to odporuca!

babulka6783
22. okt 2014

Ahojte chcem sa spitat ak ste niektore mali viac neuspešnych IVF.ja ma dve či ste mali tieš problemy so žaludkom ja ma od vtedy hozne bolesti a občas aš krče.

cleo253
7. sep 2015

@viva13 ahoj ako sa ti podarilo nakoniec babo?mali ste azoo?

christi
3. okt 2015

Ahojte baby, chystame sa v ISCARE na umele oplodnenie. Prosim Vas to cele uhradi poistovna, alebo si tam nieco aj my sami hradime ? Vdaka.

christi
29. okt 2015

@strakovas @nadika ahojte dievcata. Ako ste prosim dopadli v Iscare s umelym oplodnenym ? Ja sa chystam na bud.mesiac na injekcie a stimulaciu, chodim do Iscare k dr. Grossovej, no mam obrovsky strach :( ako to u Vas prosim prebiehalo ? Moc dakujem za akukolvek info.

maculicek1977
15. nov 2015

@christi ahoj ja sa tiež chystám na IVF v januári nakoľko december je sviatkový, chodím do Iscare MT, ako si dopadla?

christi
16. nov 2015

@maculicek1977 ahojko. Ja som si dnes pichla prvu injekciu. Som velmi zvedava, aky bude priebeh. Tiez mi to na dec.vychazdalo pocas sviatkov, tak sme sa do toho pustili teraz. V hlave mam milion otaznikov, och. Drzim Ti palce na januar. Ziadost uz mate schvalenu ?

maculicek1977
19. nov 2015

@christi ahojko ako sa cítiš, ako znášaš tie injekcie už vieš kedy ideš na odber vajíčok, papa myslím na teba!!!!

alzbetka28
29. dec 2017

Dobry den, chcela by som sa informovat ci mate niekto skusesonost s IVF, aky vplyv na vas mali hormony ktore sa uzivaju pred umelym oplodnenim. Za vase odpovede dakujem

Strana
z2