icon

Augustové mimotelové oplodnenia

lucianna1981
28. aug 2015

Ahojte budúce mamičky!
Chcem, aby sme sa tu stretli tie, ktoré sme sa odhodlali vydať sa na cestu za svojím vysnívaným bábom a to prostredníctvom IVF. Ja mám zatiaľ za sebou jedno mimomaternicové tehotenstvo, 1 IUI a teraz som v stimulačnej fáze IVF. Budem rada, ak si tu budeme vymieňať názory, skúsenosti, postrehy a podporovať sa navzájom. Všetkým nám držím palce, aby nám to vyšlo a tešili sme sa z pozitívnych testov. 🙂

Strana
z2
1211
15. sep 2015

@illinka v tom januari som mala 1 ET(cize cerstvy transfer) a 2 Kety,teraz v lete mi to vyslo uz hned na ten prvy ET

ericka83
16. sep 2015

Ahojte... Tak v pondelok som mala odber vajíčok. Podarilo sa odobrať 3 vajíčka a včera volali, že všetky tri sa aj oplodnili. Odporučili mi predĺženú kultiváciu, takže v sobotu idem na vklad. 🙂

lucianna1981
autor
16. sep 2015

@bubinko1506
@ericka83
@merry1001
Babenky, mám to za sebou a už je zo mňa Kinderko. 🙂 Urobili mi aj sono fotočku, takže stále hľadím na tú malú bodočku a neviem sa vytešiť.. 🙂 Teraz už len ležím, oddychujem a držíííím... 🙂 A už len prečkať tie neskutočne dlhé 2 týždne. Budem informovať, ako to prebieha a aká som nervná. 🙂 A čakám na všetky vaše pozitívne aj menej pozitívne správy. Tie pozitívne potešia a podporia nás a tie menej pozitívne - tam sa pokúsime potešiť my... 🙂 Pozdravuje vás Kinderko... 🙂

lucianna1981
autor
16. sep 2015

@ericka83 Veľmi sa teším... a prajem, aby sa hneď na prvýkrát chytilo... 🙂 Teraz nasaď len pozitívne myslenie, veľa oddychuj a teš sa na ten okamih, keď uvidíš na sone tú malú čarovnú "bodočku", ktorá sa Ti tam pekne uhniezdi... 🙂 Drž sa! 🙂

lucianna1981
autor
16. sep 2015

@1211 Takto si pre nás všetkých veľkým povzbudením!!! K bábätku Ti zo srdca gratulujem a veeeeľmi teraz na seba dávaj pozor, aby Ti ten anjelik pod srdiečkom rástol do krásy a pre radosť... 🙂 Držím palce! 🙂

illinka
16. sep 2015

@lucianna1981 Jej som taka rada ze si bola dnes. drzim moc moc moc palce a o dva tyzdne cakam super spravicku... Je to uzasne vidiet tu malu bodecku :D

lucianna1981
autor
17. sep 2015

@illinka No tak to ti teda poviem, že je to úžasné. Pri našom prvom bábätku som si to neprežila, lebo v maternici som stále mala len 3 cm folikul, no žiadna bodka v ňom. Až potom zistili, že ten folikul sa vytvoril len náhodou a bábo bolo vo vajíčkovode. Teraz si tú bodku vychutnávam, snažím sa ňou pozitívne nalaďovať, aby si anjelik uvedomil, že v žiadnom prípade nemôže odísť, ale sa tam má poriadne uchytiť... 🙂

bubinko1506
17. sep 2015

@lucianna1981 tak to je super, drzim palce, aby sa babo uchytilo poriadne na 9 mesiacov. mna caka odber az v utorok, takze si este trosku pockam, ale citim v starych kostiach, ze to tentokrat vyjde 🙂

pufa
17. sep 2015

@lucianna1981 ahoj. aj ja som bola na vklade vcera. drzim ti palce 🙂 ja testujem uz na 11 den ako mi odporucil doktor, snad vydrzim dovtedy..

ericka83
17. sep 2015

@lucianna1981 Ďakujem... Snažím sa pozitívne myslieť a neviem sa dočkať soboty... Určite dám vedieť ako bolo... Veľmi sa teším s tebou a neboj tie dva týždne ubehnú ako voda...

lucianna1981
autor
18. sep 2015

@bubinko1506 No tak to budem na Teba myslieť a tiež tuho držať palce. Veď sme tu všetky s podobným osudom, nádejami a túžbami, tak musíme držať spolu... 🙂 Nech Ti ten dobrý pocit naozaj prinesie vytúžené šťastie! 🙂

lucianna1981
autor
18. sep 2015

@ericka83 Tak to je super... nech to vyjde... 🙂 A naozaj, zatiaľ tie dni pekne ubiehajú...idem víkend, ten prejde vždy rýchlo a po ňom už bude pomaly týždeň za nami a potom ešte jeden...aaaaaa... 🙂 snáď...

lucianna1981
autor
18. sep 2015

@pufa Tak sme na tom podobne, rozdiel jeden deň. 🙂 Tak snáď nám to obom vyjde, založíme novú diskusiu a budeme si vymieňať pocity a zážitky. 🙂
Áno? Doporučil Ti už na 11deň testovať?? wow... je pravda, že som hovorila s kamoškou, čo bola na IVF a tá skúšala na 10.deň a už mala ducha. Len ja som dosť ovplyvniteľná a ak tam ešte nič nebude, už budem prepadať smútku a sklamaniu.... Radšej skúsim počkať... ale ktovie, možno fakt nevydržím a urobím si test aj ja. 🙂
Držím palce... informuj!

pufa
18. sep 2015

@lucianna1981 tak mi povedal, tak to teda risknem. Vkladali mi HB, nejaké hcg by uz v tom case malo byt zistiteľné, tak uvidíme. Určite dám vedieť co a ako 🙂

lucianna1981
autor
19. sep 2015

@pufa Čo je HB? To prvýkrát vidím...

pufa
19. sep 2015

@lucianna1981 HB=hatchovana bladtocysta, jedno z vyšších vývojových stupňov blastocysty. Tebe vkladali embryo v akom štádiu?

lucianna1981
autor
22. sep 2015

@pufa Tak to ja neviem. Deň pred vkladom viem že bolo embryjko rozdelené na 8 častí a čo sa udialo do ďalšieho dňa, keď vkladali, neviem... to ma neinformovali. Tak ťažko povedať. No na druhý deň po vklade som mala také väčšie pichanie okolo obeda a kamoška povedala, že tiež ten druhý deň mala pichanie (a bábo samozrejme bolo tam), tak dúfam, že to bolo zahniezďovanie... uvidíme. Najskôr môžem testovať od soboty... uvidím, dokedy vydržím čakať. -) Budem informovať. 🙂

lucianna1981
autor
25. sep 2015

Čaute babenky,
Včera som prežila mierne stresy - začala som špiniť ale len slabunký malý fliačik na obed. Potom do večera nič. A dnes ráno zase slabunko. Aj som volala MT, lebo som bola v strese, ale povedali, že je to normálne kým nezačnem normálne krvácať. Ale aj tak sa bojím. Som 10.deň po vklade. Kamoška mi povedala, že tu sa všetko ráta, ako pri normálnom tehotenstve, aj menzes. A prišla som na to, že podľa poslednej mi dnes 3.deň mešká. Ale aj tak som v napätí, či nezačnem normálne krvácať. emoticon Zatiaľ to ale nejde, ako obyčajne. Ja väčšinou pred ms začnem mať slabý výtok cez deň a do nasledujúceho rána sa mi to riadne spustí. Teraz som mala špinenie včera okolo obeda. Potom do večera nič a dnes ráno zase trošičku... tak sa veľmi bojím, aby bolo všetko ok.... :-/ Držte palce

pufa
25. sep 2015

@lucianna1981 a test si si uz urobila? je pozitivny?

lucianna1981
autor
25. sep 2015

@pufa Robila dnes poobede - snehobiely ☹ Ale ešte sa utešujem, že ms neprišla a ešte je možno skoro... tak počkám do pondelka av pondelok ráno (keď nepríde ms), si ho zopakujem....tak snáď po 3 dňoch sa tam už čosi objaví, ak je tam...

pufa
26. sep 2015

@lucianna1981 držím palce aby to tak bolo!!

ericka83
28. sep 2015

@lucianna1981 Držím palčeky... mne dali testovať až na 15ty deň, tak je možno ešte u teba skoro...

lucianna1981
autor
28. sep 2015

@pufa
@ericka83
No, neviem ,či to vyzerá so mnou pozitívne, skôr sa pripravujem na to, že tentokrát ivf nevydalo. 4 dni som špinila (také hnedé) a včera to už bolo krvavé. Aj keď nie v takej miere, ako ms, ale predsa len... takže sa bojím, že sa to pomaly spúšťa. Pôjdem síce na krvné testy, aby sa to potvrdilo alebo vyvrátilo, ale psychicky sa chystám na to, že to asi nevyšlo... ☹

lucianna1981
autor
30. sep 2015

@ericka83
@merry1001
@illinka
@bubinko1506
@1211
Tak, babenky, dnes som bola ráno na tú krv, ale výsledky ešte nemám až okolo 10:00. Urobila mi aj sono, ale tam nič, takže sa len potvrdzuje to, čo som aj vedela, že môj prvý pokus o IVF nevyšiel. Predsa len ešte počkám na tú krv, lebo aby sa vylúčilo mimomaternicové tehotenstvo. A potom zavolám do MT, aby sme sa dohodli, čo ďalej. Ešte nás tam čakajú 4 embryjká, tak skúsime ešte raz.

golinka22
30. sep 2015

@lucianna1981 určite to vyjde tento rok... Možno keď sa na to bude menej mysliet...

lucianna1981
autor
30. sep 2015

@ericka83
@merry1001
@illinka
@bubinko1506
@1211
@golinka22
Tak aj testy potvrdili, že nie som tehotná... ale už som volala MT a cca o 2 týždne idem na vklad... Snáď to už vyjde tentokrát...

ericka83
30. sep 2015

@lucianna1981 Hlavu hore, nevzdávaj sa... tento rok nám to musí proste výjsť. Tuho na teba budem myslieť o tie dva týždne. Držkajte sa.

lucianna1981
autor
30. sep 2015

@ericka83 Ďakujem veľmi pekne. Aj ja si to hovorím, že pod stromčekom už musím sedieť s mašľou uviazanou okolo brucha, lebo náš darček bude v ňom... 🙂

Dobrý deň dámy, dovoľte aby som pridala odborný názor k téme krvácania počas tehotenstva od MUDr. Gala z Iscare, Centra asistovanej reprodukcie: "Na začiatku tehotenstva existuje tzv nidačné krvácanie, čo môže byť aj normálne krvácanie a vyskytuje sa pomerne často. No krvácanie môže byť aj prejavom keď sa odlučuje plodový vačok a to už je nepriaznivý fenomén. Tieto dve príčiny krvácania (okrem toho môže ísť aj o začiatok menštruácie) nevieme rozlíšiť, takže každé krvácanie považujeme za negatívum, keďže môže vyžadovať liečbu. Môže ísť o niekoľkodňové krvácanie. Každé krvácanie vyžaduje konzultáciu u gynekológa, nakoľko môže hroziť potrat. Pri spontánnom otehotnení dochádza k uhniezďovaniu 7. deň po oplodnení, v prípade umelého oplodnenia sa embryo uhniezdi ihneď.“ Verím, že sme vám názorom pomohli zorientovať sa v tejto problematike.

lucianna1981
autor
2. okt 2015

@iscare_reprodukcna_medicina Veľmi pekne Vám ďakujem za informáciu a verím, že mnohým ženám bude užitočná.

Strana
z2