icon

Čakanie po embryotransfere

koka231
2. feb 2016

Ahojte kocky co ste prave po ET a cakate ja som mala vcera ET tak teraz ma caka dlhee cakanie mohly by sme si davat informacie o pocitoch ..radit si a ukazovat aj testy 🙂 ...
Poprosila by som admina aby nezamkol tuto diskusiu ja viem ze uz tu taka je ale kocky sa tam bavia uz o vsetkom moznom len nie o cakani po ET dakujem

bubinko1506
1. mar 2016

@1veverica dakujem, dufam, ze to bude tentokrat uz vsetko ok. oddychujem stale, tak uz aby sa vstrebal ten hematom, nech som opat kludnejsia

1veverica
1. mar 2016

@bubinko1506 neboj to bude raz dva 🙂

koka231
autor
2. mar 2016

Ahojte baby no co ako ste na tom tie co nam nevysiel et /ket kedy sa chystate na dalsi ja som 20dc cakam na ms a ideme na to

ouroboros
3. mar 2016

@koka231 ahoj,už máš aj lieky? Čo sa vlastne berie pri KET?

chmurkaxy
3. mar 2016

@ouroboros záleží na tom,či más native alebo klasický KET. Lebo nativ je iba s utrogestanom,neblokuje sa ovulácia. Tá normálne prebehne, vytvorí sa žlté teliesko a dva dni po ovu sa začína brat progesteron (napr utrogestan). Berie sa do 12tt.
Pri klasickom KETe od prvého dňa cyklus Estrofem alebo Estrimax,tie blokujú bežný cyklus a ovuláciu. Keďže sq nemôže vytvoriť žlté teliesko (bezne vzniká po ovulácii z prasknutého folikulu), hormonálne musíš to tehotenstvo podporiť, preto sa berie od začiatku cyklu estrogén (tie dva Estr-pripravky) a približne v čase plus mínus bežnej ovu za predpokladu,že je sliznica dosť vysoká, sa pridá aj progesteron (Utrogestan, Prolutex, Crinone...). Obe sa tiež berú do 12TT.
12TT preto,lebo 10-12 TT sa už vytvára placenta a preberá na seba hormonálnu funkciu žltého telieska.

koka231
autor
3. mar 2016

@ouroboros od 1 dc estrofem a od cca 14 dc utrogrstan budem brat

pauliq
3. mar 2016

Ahojte. Po dlhej chvili sa ozyvam aj ja 😊
Dnes navsteva v Car a ideme hned buduci cyklus na to 😊 strasne sa tesim
Ps potichucky som Vas kazdy den sledovala a moc moc drzala kazdej palce.

1veverica
3. mar 2016

@pauliq drzim palceky, aby sa to vydarilo 🙂

tebe
3. mar 2016

Ahojte,chcem sa opytat,lezim teraz na neurologii,a brali mi aj hcg,mam 80 a som 9 dni po transfere,bojim sa radovat,ale si to znamena,ze som tehotna,ze?

koka231
autor
3. mar 2016

@tebe no ja si myslim ze si tehotna 🙂 a preco lezis na naurologii?

tebe
3. mar 2016

Hmlilo sa mi pred ocami a trpla mi cela prava strana,najskor noha,potom ruka potom pol tvare a trvalo to dost dlho,potom to preslo a prislo mi strasne zle a hrozne ma hlava bolela..nechali si ma tu pre istotu na pozorovanie

bzebra
3. mar 2016

@tebe Aj ja to mavam, tusim je to migrena. Nemala si v poslednej dobe stres? Mne to vzdy dojde po stresovejsom obdobi, ked konecne vypnem... Na dovolenke napriklad, uzas... Najlepsie ked trpne jazyk, mam pocit, ze sa zadusim alebo ked neviem skladat vety, ludia sa zlaknu, ze mam porazku 😀
Tabletky na tu bolest nezaberaju, je to take pulzovanie na jednom mieste hlavne ked zmenim polohu. Ale doktorka mi poradila vziat paracetamol este ako citim, ze to na mna ide a este sa mi osvedcilo magnezium, ale to tiez musis vziat este ako zacnes mat tunelove videnie, inac moc nezaberie. Hlava by mala prestat boliet do 2 dni. Snad ti uz je lepsie 🙂

chmurkaxy
3. mar 2016

@tebe
@bzebra baby,a nemôžete mať tú tetaniu? Ona je zo stresu a vyčerpania, ťažko sa diagnostikuje, ale skúste sa spýtať.

bzebra
3. mar 2016

@chmurkaxy rozmyslala som nad tym uz davnejsie, ale pri tetanii sa ti tusim vytacaju klby pocas zachvatov alebo nieco take, mas krce a moje priznaky skor vyzeraju na migrenu. Raz som to spomenula doktorke, mali mi robit testy na mineraly ale slo to do stratena a navyse uz som ani tie zachvaty nemavala, len minuly mesiac som mala jeden asi po 2 rokoch.

chmurkaxy
3. mar 2016

@bzebra na toto by skôr vedela odpovedať kamoška,ktorá ju má diagnostikovanu, skúsim sa spytat.

tebe
3. mar 2016

@chmurkaxy no jovorila mi,ze to moze byt migrena s nejakou aurou,vysledky som mala v pohode,iba 1hranicny,ale neviem ktory,ked mi povedala o hcg uz som moc nevnimala😀mavam to aj ja pravidelne,ake ina chvilkovi a hned to prejde,len dnes to trvalo dlho a uz kedysi mi kvoli tomu robili vysetrenia CT EEG,ale na nic neprisli,iba mi vravel,ze keby to trvalo viac ako pol hodinu mam prist,tak som sla na pohotovost a hned ma na neurologiu poslali...
@bzebra

tebe
3. mar 2016

@bzebra no tie vety presne,proste som dnes nevedela ani rozpravat a ten jazyk to tiez poznam,alebo polka cela a nosicelkovo tvare..minule som mala lavu stranu,teraz pravu..no na posrateho aj hajzel spadne...s prepacenim 😉😉

1veverica
4. mar 2016

@tebe ahoj, ano malo by to byt dobre, aj ja som prvy krat mala 80, az potom sa to zvacsovalo, Gratulujem 🙂 Uz len prekne oddychuj, a kludovy rezim 🙂

tebe
4. mar 2016

@1veverica dakujem,dufam,ze to vyjde este sice asi neni nic iste,to asi az v utorok v Gennete mi povedia,ale uh mam nadej 😀

1veverica
4. mar 2016

@tebe tak ja som bola na krvych testoch dva krat, a teraz uz az sono potvrdi ci je to je iste, ale ked uz mas to v krvy tak je to na dobrej ceste 🙂 🙂 🙂

tebe
4. mar 2016

@1veverica dakujem.ja som taka rada.dufam ze vsetko pojde hladko

1veverica
4. mar 2016

@tebe urcite neboj, ja som mala pri prvom tiez nejako tak ako ty, a pri druhom odbere uz az nejakych 700 takze velmi drzim palce, len sa vyliec co najskor, potrebujes vela sil 🙂

lesana35
5. mar 2016

Ahojte baby,je tu niekto po ET,KET?Ja som dnes 4 deň po KET ...ako sa cítite? mna sem tam pobolieva bruško ako na menzes... ale to som pociťovala aj pri 1 tehu ,tak uvidíme či sa podarí surodenček 😉

koka231
autor
5. mar 2016

@lesana35 ahoj ja len cakam na ms a az potom idem na ket vychadza to na konci mesiaca posledne dni v tomto mesiaci ...drzim silno palce nech sa to podari

lesana35
5. mar 2016

@koka231 Ďakujem 😉 určite podam info.... mam už dcerku ,ktora sa nam podarila z 1 ET tak teraz sme skusili mrazačika... kedy najskor si skusila testovať?

koka231
autor
5. mar 2016

@lesana35 tk ja som po et testovala asi hned na piaty den po et lenze ja som neviem preco uz niejako citila ze asi sa to nepodarilo teda ja uz asi po troch dnoch od et som mala taky vnutorny pocit ze asi pojdeme na ket ze toto nevyslo teraz ...dufat som dufala ze sa mylim ale nemilila som sa nevadi

lesana35
5. mar 2016

@koka231 hm zaujímavé... tak vnútorný pocit ťa neklame... 😒 myslíš že už može ukazať aj na 5 deň po transfere II ? testy mam nakupene len kedyto skusiť? 😕

koka231
autor
5. mar 2016

@lesana35 no nesklamal veru ale na ket sa tesim lebo ten s podari 🙂 .....no ukazat moze nemusi neviem to je zasa na tebe urobis ukaze / budes stresovat ze nic z toho radsej pockaj mozno este den dva ale ked ti to neda a mas silnu psychiku a aky kolvek vysledok tam ude tak skus ale fakt to je na kazdom kedy testuje 🙂 ...ale silno ti drzim palce ak by si zajtra testovala nech sa ti ukaze aspon duch na nom lebo na kolajnice je este skoro 🙂

tebe
5. mar 2016

@lesana35 ahoj,aj mna bolelo brucho ako pred menzesom,a hodne ma aj pichavalo a zatial to vyzera ze sa podarilo,a hlavne sa kvoli tomu nestresuj..a ten test by som robila min.na 9-10 den,pretoze ta to rozhodi.ja som si robila na 7,len tak zo srandy,ci bude aspon duch a ani som nejak nepocitala,ze sa aj ten duch objavi,a neobjavilo sa nic a dost ma to rozhodilo...zakze byt tebou pockam

lesana35
5. mar 2016

@koka231
@tebe
No uvidím baby kedy sa ako zobudím a testnem... určite ešte zajtra nie, radšej si nebudem kaziť nedelny obed až sa nič neukaže... ale neni som v strese ani nič iba je to trošku take napätie či sa drobec uchytí ,toto už úplne inak beriem ked mi už jeden drobec behá po dome ,myslím že som v psychickej pohode.... Prvý krát to bolo úplne ine... baby dám vedieť určite ako dopadol test... 😉