icon

Čakanie po transfere. Absolvovali ste ET?

misik1
23. sep 2008

ahojte, je tu niekto, kto je prave po ET a su pred nim dlhe dni cakania?

ouroboros
11. apr 2017

@simonesi ja dve,ale neverím,že by sa obe chytili,to by už bol moc veľký zázrak. Budem spokojná,ak to jedno bude v poriadku. Ty si vlastne o týždeň menej ako ja,však? Teda neviem,či správne počítam,podľa poslednej ms som 5TT+5

simonesi
11. apr 2017

@ouroboros ja to neviem rátať mne to vyrátala kalkulačka 😂akú si mala výšku HCG podľa toho môžeš tušiť či jedno či dve 😉

ouroboros
11. apr 2017

@simonesi nechám sa prekvapiť na tom utz 🙂

ahoma
11. apr 2017

ahojte zienky. potrebujem sa podelit a najlepsie by bolo aj ziskat nejaku podporu a pozitivne skusenosti 🙏 som 10. den po ET (2.4.), zajtra idem na prvu kontrolu krvi. vseko bolo ok, velmi som cely cas verila..no a vcera sok. najprv rano hnedasty vytok :( ten postupne cez den vymizol a co som sa docitala tak vraj sa to moze objavit a nemusim sa obavat - tak som sa upokojila a opat som bola optimista. ale dnes dalsi sok, cez den sa to opat pustilo, ale uz to vyzera skor ako ms :( aj ma boli brucho, aj ked slabsie ako som bola zvyknuta pri ms... ale je to uz normalne cervene. zazila to niektora z vas a nakoniec sa ukazalo ze predsa je tehotna? dakujem za akukolvek odpoved

simonesi
11. apr 2017

@ahoma ahoj, urob si tehu test a uvidis či máš // 😉 ale áno niekto mal aj menzes a bol tehu, ono každá sme iná 😉

simonesi
11. apr 2017

@ouroboros budú dve uvidíš 😜

ahoma
11. apr 2017

@simonesi len ked uz zajtra idem na tu krv tak myslis ze mam si aj tak spavit? trochu sa bojim aby som sa viac neznervoznila, ak by nevysiel :/ myslis ale ze teda by to uz malo aj dnes nejak realne ukazat? a mozem uz teraz vecer alebo radsej az rano? strasne to chcem uz vediet ale neviem co je najlepsie urobit

simonesi
11. apr 2017

@ahoma ja som mala na 10 deň už krásne // aj večer aj ráno stále som mala rovnaké paličky. Ono ak sa bojíš je to na tebe sama sa musíš rozhodnúť 😉

ouroboros
11. apr 2017

@ahoma sú baby, ktoré mali akoby normálnu ms a boli tehu. Nevolala si na Hot linku do centra? Ci nemáš zvýšiť progesteron alebo niečo...ja osobne by som test nerobila, ale je to na tebe. Daj si magnézium na upokojenie a šťavu z citróna, to pomôže zastaviť špinenie. Držím palce.

ahoma
11. apr 2017

@ouroboros @simonesi dakujem vam krasne babulky. boli sme uz aj s drahym kupit test - a uz som si urobila...jedna ciarocka :/ este spravim zajtra rano a potom idem rovno na krv a o 14 sa dozviem vysledok.. tak uz len pockat...ale som trochu kludnejsia ked vravite ze to nie je take strasne cudne ked sa mi toto deje, ze to mali aj ine zeny. uz to necham tak... aj ked teda moj optimizmus poklesol :/ dala som si to magnecko a dufam ze skoro dnes zapsim

ahoma
11. apr 2017

@ouroboros este som zabudla dopisat, ano hned vcera rano ked sa objavilo prvy krat to hnede spinenie som volala koordinatorke z centra. vravela ze je to normlane, nech sa nestresujem..ale nic ine, napr zvysit davku progesteronu ani nic podobne nespominala. len ze nech vydrzim do stredy na krf

simonesi
11. apr 2017

@ahoma zajtra už budeš vedieť, toto sú nervy ktoré proste musíme dať 😉 potom daj info ako si dopadla

ahoma
11. apr 2017

@simonesi no jo..vsetky co sme v tychto skupinach to nemame lahke.. Tak len verit a vydrzat. Dam vediet 🤗

zaneta7
12. apr 2017

@ahoma ahojky, aj si robila testík ráno?

ahoma
12. apr 2017

@zaneta7 robila :/ este v noci o pol 4, zobudila som sa o pol 3 a uz som nemohla zaspat.. Jedna ciarka :( bola som na odber..poobede tam volam. Stale este verime v zazracik 🙏

zaneta7
12. apr 2017

@ahoma treba veriť, uvidíš z krvičky, držím palce 🙂

ahoma
12. apr 2017

@zaneta7 dakujem Ti veelmi 🤗

willino1
12. apr 2017

@ouroboros mne tiež vkladali dve 🙂 po predchádzajúcich neúspechoch myslím, že už ani lekári nedúfali, že sa ujme aspoň jedno 🙂 neverila som ani náhodou, že sa ujmu dve, strašne som dúfala, že aspoň jedno (bol to náš posledný pokus 🙂 ) a prvé sono, doktor pozerá, že tak tu máme jeden vačok výborne 🙂 a teraz skúsime pozrieť či náhodou aj ten druhý tam nie je a hop šup tu je aj druhý 🙂 takže som dúfala v jedno a teraz nám demolujú dom dvaja chaloši ako vyšitý 🙂 a potom som sa nastavila len na pozitívne myslenie... nabudúce budú dve srdiečka... a boli 🙂 nič si nerobiť z triplle testov, pretože na dvojičky neexistujú referenčné hodnoty, amniocentéza vyjde dobre a bolo tak... potom nás obíde transfúzny syndróm a boli sme síce pomaly každý týždeň na sone ale v pohode... potom čo najdlšie vynosiť aby boli dosť veľký a išli sme cisárskym 38+0 🙂 chlapci neboli ani v inkubátore sa zohriať 🙂 a to som do MD chodila normálne do práce 🙂 takže prvý úspech máš za sebou a teraz len pozitívne myslieť a užiješ si krásne tehotenstvo, úspešný pôrod, nádhrené kojenie a materstvo ako z rozprávky (aj keď niekedy z hororovej 🙂 )

ouroboros
12. apr 2017

@willino1 ja sa teším už z tohto úspechu. Tiež náš posledný pokus,ani sa mi do toho už nechcelo. A takýto zázrak sa stal 🙂

ouroboros
12. apr 2017

@willino1 ešte mám otázku,prosím ťa. Aj si sa nejak počas tehotenstva obmedzovala,dávala si extra pozor,po ivf je to vlastne rizikové alebo normálne tehotenstvo? Jasné,že nepôjdem jazdiť na koni alebo zlaňovať Lomničák,ale môžem trebárs chodiť plávať (kvôli infekciám zo spodu sa bojím), turistika, robota na záhrade a tak.a čo sex? Tiež normálne? 🙂 inak gratulujem k chalanom,to musí byť celkom šupa,takí dvaja nezbednici 🙂

ahoma
12. apr 2017

Mam vysledok krvi 😞negativny. Pojdeme znova.. Zienkam cakajucim na vysledky aj tehotnym drzim palce✊

1veverica
12. apr 2017

@ahoma je mi to luto, drzim palce do dalsieho pokusu🙂

zaneta7
12. apr 2017

@ahoma to mi je ľúto ☹ , držím palce do ďalšieho pokusu, aj mňa to čaká

ahoma
12. apr 2017

@1veverica
@zaneta7 dakujem velmi pekne. A Zanetka drzim palce tiez velmi! Kedy idete na novy pokus? A to bude 2. alebo uz toho mas za sebou viac? 😐

zaneta7
12. apr 2017

@ahoma ďakujem, konzultácia ma čaká 24.4 a uvidím čo povie doktor, ale ja by som radšej KET odložila a spravila si nejaké vyšetrenia, kedže dva pokusy nevyšli a mám už len 2 mrazáčikov. Toto je moje prvé IVF, po ET som mala krv hneď negatívnu a po KET som mala hcg maličkú hodnotu.

ahoma
12. apr 2017

@zaneta7 mhm chapem, veru radsej asi chod na tie vysetrenia, nech si si aspon sebou co najistejsia na dalsi pokus, ked uz to ostatne nevieme velmi ovlyvnit.. my sme mali 6 oplodnenych, tak sme sa tesili, ale po PK ostali len 2 embryjka ktore mi vlozili, ostatne 4 sa prestali vyvijat :( takze nemame ani mrazacikov. tak nech ti vsetko dobre dopadne a nech je najblizsi test uz pozitivny

zaneta7
12. apr 2017

@ahoma ďakujem, aj keď pozitívny už bol, ale potom nesilnel, tak hádam sa aj ja dočkám, že všetko sa bude dobre vyvíjať. A aj ja tebe prajem to isté a veľa síl do ďalšieho pokusu. Idete do IVF znova?

ahoma
12. apr 2017

@zaneta7 budeme sa opat snazit aj sami, ale myslim ze ak nic tak za ten pol rok to pojdeme skusit znova do centra

willino1
12. apr 2017

@ouroboros na začiatku tehotenstva tesne pred prvou MS som trochu špinila a už som takmer prestala dúfať, ale MS nedošla a testy boli pozitívne 🙂 na ďalší termín MS som začala krvácať a tak som v panike skončila v nemocke... ale na začiatku aj tak s tým nič nespravia, brala som len Utrogestan... a len čakali, či je to len planý poplach alebo potrat... našťastie krvácanie asi po 3 dňoch ustalo a krpci na sone boli ok, takže sme išli domov. inak som nemala žiadne problémy, nevracala som, ani chute, ani kŕče 🙂 pohodové tehotenstvo... keby som chcela, mohla som ísť na rizikové (tehotenstvo s dvojičkami, po IVF a v 39 rokoch, predtým mimomaternicové ...) ale pracujem v administratíve, takže som chcela zostať v práci (doma by som sa moc pozorovala a potom zcvokla 🙂 ) s tým, že keby čokoľvek tak zostanem hneď doma... sledovali ma viac, geneticky - chcela som amniocentézu čo najskôr, aby som mala výsledky, keby bolo nejaké ťažké postihnutie dá sa to riešiť relatívne bezpečne pre druhé mimčo ale musí sa skôr ako bežne, mala som hraničný cukor (čo pri dvojkách je vraj bežné) ale nič som nebrala, placenty sa zrástli, takže ma potom "sonovali" každú chvíľu pre transfuzny syndróm dvojčiat... od druhého trimestra mi stúpal tlak, takže magnézium, interné, nefrológia pre podozrenie z preklampsie ... ale všetko len hraničné výsledky, nič sa nepotvrdilo, takže ma len sledovali... ale inak nič vážne... čo sa týka bežnej činnosti, nejak mi telo samo povedalo, čo už je moc... takže na začiatku som aj sneh pratala 🙂 a na záver som nebola ochotná ísť do budovy bez výťahu ... neudýchala som ani len prechádzku 🙂 plávať som bola len raz 🙂 ale to som sa už len vznášala 🙂 sex na začiatku bez problémov... na konci ani keby od toho závisel môj život 🙂 telo ti napovie, neboj...

lucifer06
12. apr 2017

Baby čo ste boli na KET, rozmrazili sa Vám drobci v pohode? Neprišli ste o ne? Budúci mesiac sa chystám na KET, máme 2 mrazáčikov, tak sa bojím aby prežili rozmrazenie. Teda vložiť si chcem dať len 1.