Chcem darovať vajíčka, ale bojím sa rizika
Ahojte chcem darovať vajíčka ale bojim sa rizík, injekcii, hormónov, anestézie... Nechcem si zničiť zdravie koli tomu. Aké mate skúsenosti?
@reklamka urcite su tvoje tie deti aj z inych vajíčok na 100%.... 🙂
Ja som dnes bola prvy krat na ivf klinike a šokovali ma tie, zástupy zien co tam cakali :-0 a tie kopy kariet na stole doktorky. A ku mne ako darkyni sa tam správali akoby anjel z neba prisiel :D
@lenqua_12325 len pozri na internet pokial v dnešnej dobe mas záujemcu o aspoň troska zdravé diéta tak naň pri adopcii čakáš 10 rokov a dostať ho ked mas tak 45 no neviem
@stratenaneznama ja som darovala, a bolo neboli ziadne komplikacie...
@klarissa25 super
Nechcem sa nikoho dotknut, neviem ci sa robia nejake vstupne testy pred darcovstvom vajicok, ale moja znama bola nedavno darovat vajicko, samozrejme kvoli peniazom. Slusne povedane vela rozumu jej nadeleno nebolo, a ak by som mala dostat jej vajicko, tak s panom bohom 😉
Ma to zaujalo, ze kolko sa za to berie a teda dostali ma kriteria. 🙂
Vek od 19 do 32 rokov,
Bez závažných ochorení,
Nefajčiarka,
BMI (body mass index) maximálne 28,
Minimálne dosiahnuté vzdelanie: stredná škola s maturitou.
@majuskabobi
@majuskabobi, prepac ja sa tak smejem na tom co si napisala, ale v dobrom, dakujem ti, velmi si mi zlepsila naladu. Ono pravda je, ze ani netusis co ti vyrastie z vlastneho vajca. Mam to doma a ide ma porazit. Ale dik este raz, strasne sa smejem hahaha.
@majuskabobi Ked citam autorkine ine diskusie (mimochodom nick uz ma zruseny) tak sa priklanam k tvojmu komentaru :(
@fokuska Asi zistila, ze nesplna kriteria...tak sa zdekovala. 😀
@sardinka32 dakujem, my sa snazime otehotniet, takze rozdavat nebudem 🙂
@katka1981 ja viem, že aj vlastne vajko vie prekvapiť 🙂
@fokuska 🙂
@majuskabobi, a este ako 🙂 Drzim palce
@stratenaneznama neviem ako si sa nakoniec rozhodla, či si šla do rizika a darovala vajíčka pre niekoho, kto iným spsobom deti mať nemôže, ale ja som tiež jedna z tých, ktorá len vďaka ľuďom, ktorí sa rozhodli darovať "časť seba", mohla (alebo sa ešte len stane) mamou. A je mi úplne ukradnuté, či z dobrého srdca, či pre finančný profit. Za všetky budúce mamy ĎAKUJEM!
@lenqua_12325 áno existuje aj adopcia... každá žena má predsa možnosť neotehotnieť, nepriviesť na svet ďalšie dieťa, ale namiesto toho adoptovať jedno z tých opustených detí bez rodičov... takže celkom nerozumiem tomu, prečo sa adopcia očakáva hlavne od párov, ktoré svoje dieťa mať nemôžu? Adoptovať si dieťa to nie je ako ísť do obchodu a vybrať si z regálu prvé, ktoré mi "padne do oka", kopec párov nespĺňa podmienky a čaká v poradovníku dlhé roky nakoniec zbytočne.

@lenqua_12325 - vela ludi odsudzuje... vsak napokon, pravo na to maju, ale nikto nevie pochopit rozhdnutia kym nie je v takej istej situacii... 🙂