icon

Dali by ste si vložiť 2 embrya v 41. rokoch?

martrle
7. sep 2021
Strana
z2
andrea_prestastna
7. sep 2021

@martrle ano

poopsie
7. sep 2021

A je taká možnosť? Čo som čítala tak už su opatrní v tomto

1katus1
7. sep 2021

@martrle záležalo by na okolnostiach. Máš už deti ? Si s tým ok že celý život sa od základu zmení?

sara07
7. sep 2021

snad mudr čo povie, ako rodia aj po 40 kludne do pohody

janickacrazy
7. sep 2021

@martrle pokiaľ si pripravená aj na dvojčatá, tak choď do toho

anjelicek26
7. sep 2021

Ak su to prve deti, tak urcite.

deti95060810
7. sep 2021

mňa by odrádzal vek... 41r je veľa...

jasminka22
7. sep 2021

@martrle ano, moze sa ujat iba jedno a sanca na pocatie je vyssia, riziko dvojiciek, trojiciek je vsak v tomto pripade

77daniela77
7. sep 2021

Ano,isla by som do toho ak mam na to podmienky.

katka8
8. sep 2021

Mala som 38 a chcela som vložiť dve, kôli vyššej šanci aspoň jedného ukončeného tehu. No bola som rada, že mi to neschválili v centre, ledva som donosila jedno. Telo už nemám v tak dobrej kondícii, ale to som uznala až počas posledného trimestra. Sme šťastní že tehu dopadlo dobre, teraz čakáme druhé prirodzeným spôsobom, nečakane

andreatytler
8. sep 2021

@martrle Dala som si vlozit 2 embrya v 45 rokoch. Uchytilo sa len jedno a je z neho nas syn. Uz som nemala cas skusat ... tehotenstvo bolo ukazkove... zalezi od tvojho zdravotneho stavu.

denkatn
8. sep 2021

aj ja som mala 2 vlozene v 39 a len jedno sa uchytilo. co som citala je mala pravdepodobnosti ze obidve vajicka to daju, ak su vybrate z tela starsej (nie vajicka od mladej darkyne) takze takze male riziko na dvojicky, ale nejaka mala pravdepodobnost tam je. ja by som si trufla aj na tie dvojicky, takze ja by som to riskla, zavisli od teba, aku mas kondicku a co si trufas so svojim telom.

dusankomoj
8. sep 2021

@deti95060810 diky,Broňa!🤨

martrle
autor
8. sep 2021

@1katus1 praveze nemám Deti, mam predcasnu menopauzu, absolvovala som vklad s dv ..no vkladali jedno samozrejme pre ved...v 17t som porodila stále som krvacala, mam ešte 3 zamrazene...vzhladom na vek uz nemám vela casu skusat ,preto som rozmyslala ci tak riskovat a bude sa prijmu alebo nie ale bojim sa...Preto sa pytam na vas nazor

stanulienkat
8. sep 2021

Ak nemáš deti a veľmi veľmi po nich túžiš, choď do toho. Ja osobne by som 41 roku do toho nešla. Ja by som takéto tehotenstvo podporovala maximálne do 38 roku. Potom sú všetky ženy staré a rizikove na to, či sa tu do mňa obujete, alebo nie.

biem22
8. sep 2021

@martrle je to veľmi ťažké rozhodnutie, ale nie len kvôli veku, predsa len, vložiť dve embryá si nechcú veľa krát ani mladšie ženy, sú tam väčšie riziká (viac ako 2deti z toho, rizikovejšie tehotenstvo, pri väčšom počte deti väčšinou predčasný pôrod - samozrejme, že to nemusí byť tvoj prípad, ale stáva sa).. naozaj si musíte sadnúť s partnerom vy dvaja a rozhodnúť sa, akokoľvek sa rozhodnete, veľmi držím palce ✊❤️.

janickacrazy
8. sep 2021

@martrle pokiaľ túžiš po dieťatku, tak chod do toho, moja kamoška mala prvé v 40-tke a druhé v 46 a nikdy som ju šťastnejšiu nevidela

poopsie
8. sep 2021

@martrle ja by som šla do Brna... Majú tam vysokú úspešnosť.. Kam chodíš?

poopsie
8. sep 2021

@martrle poznám jeden pár čo absolvoval veľa kôl umelých oplodnení na Slovensku išli do Brna a konečne sa im to podarilo... Tiež majú nad 40 rokov... Si z Košíc to komplikuje situáciu 😕ja keby idem tak chcem Brno.. V Martine sa k nám hrozne správali

1katus1
8. sep 2021

@martrle čas ťa súri skús to. Ešte sa prípadne porád s lekárom a pokiaľ povie ok tak choď do toho

janasim
8. sep 2021

@poopsie podobne aj k nám.... my sme odisli do Olomouca

janasim
8. sep 2021

@martrle ja by som skusila jedno kedze v 17 tt sa toto udialo.....a okrem toho v akej si kondícii....ja v biednej , ja určite jedno

barborkakr
8. sep 2021

uecite ano, amlokedy sa ujmu obe a mas vyssiu sancu tymto...chod smelo do toho 🙂

poopsie
8. sep 2021

@janasim tlačili do nás, presne len aby sme tam nechali čo najviac peňazí...

lvula
8. sep 2021

Ach, vzdy ma fascinuju tie reči ze 'v tak vysokom veku uz nie, uz si stara' a podobne... Kazdy človek je iny, niektoré 20tnicky mozu mat daleko horšiu životosprávu a zdravotný stav nez mnohe 40tnicky... Pokial zena po tom túži a lekár, ktorý pozná zdravotný stav danej osoby nie je proti, tak prečo nie?! Zijeme len raz, nie vsetky sme mali šťastie stretnúť svojho partnera v 20tich,aby sme mali deti v spoločnosťou akceptovateľnom veku, aby sme im nepripadali stare.... Tak prečo si nesplnit svoje životné naplnenie? Deti dodajú človeku casto nový zmysel, energiu a motiváciu žiť co najlepšie a najzdravšie, aby človek stihol co najdlhšie si užiť svoje dieťa, pripadne vnucata.. (to na margo toho, ze casty argument byva, ze sa starší rodič nedozije maturity dietata). Nikto nepozná čas, ktorý mu ostáva na tomto svete, ani mladí, ani starí.
Takze áno, ak lekár nenamieta a s partnerom sa na to cítite, isla by som do toho. Držím palce ✊🏻

simca06022011
8. sep 2021

a co na to povedal lekar? lebo vzhladom na zdravotne problemy nejake, a uz jeden nepodareny pokus, by som bola opatrna. Aby napr. ak by sa podarili obe, nebol problem vacsi. Ja viem ono sa to neda predpovedat, urcite vek nie je jediny parameter, ale na zaklade zdravotneho stavu by som si to premyslela, na seba mysli a s lekarom sa porad. Ak zvladnes fyzicka dvojicky, preco nie? Ak predpokaldate (no krystalova gula), ze by uchytilo len jedno, tak tiez nie je dovod nevyskusat hned dve.

Zase ak sa nepodari, vzdy mas moznost dat domov nejakemu dietatku adoptovanemu, je to lepsie riesenie ako donekonecna sa trapit a riskovat zdravie aj ked tuzba kazedho paru je samozrejme vlastne babatko. Mysli pozitivne, drzim palce aj na nohach.

martrle
autor
8. sep 2021

@poopsie do brna chodim reprofit

martrle
autor
8. sep 2021

@simca06022011 no adopciu kedy mi daju na 50tku?keď aké doby su cakacie ....a zijem v de...otras...tu ani po 40tke ti male dieta nedaju....iba od 5r....co by nebol Problem aj to je ok ale pokym mi ho dazu tak naozaj budem mat 50 to uz si netrufam....

yaya04
8. sep 2021

@martrle ano, chod do toho, drzim velmi palce ❤

zuzka341
8. sep 2021

@martrle ahoj, ja som si v 38 rokoch dala vložiť dve, ostalo jedno, máme krásnu dcérku. Teraz mám 39 a začiatkom roka plánujeme vložiť opäť dve. Nebojím sa, teším sa. Máme ešte 5 zmrazených, takže ešte určite skúsime 2,2,1. Vek je len číslo, závisí ako sa cítiš. Ja som pri maličkej omladla minimálne o 10 rokov, cítim sa skvele. Choď do toho, držím palce 🍀

Strana
z2