Darcovské spermie
ahojte všetky 🙂 odporúčajú nám IVF darcovskými spermiami. Ako ste sa s tým vyrovanali? Nabrali ste odvahu? Mne to pripadá ako zlý sen, mať dieťa s niekým cudzím alebo ho vôbec nemať? ☹ ☹ ☹ Nemám veľa času, som už staršia nechcem svoje rozhodnutie neskôr ľutovať Povzbudí ma niektorá?
@lilyofthevalley - ach jaj, cirkev je dnes riadne posunuta inam, ako bola kedysi, ako pardon, 30 rokov dozadu o IVF nikto ani nesnival a dnes je to nieco, co BOH odsudzuje, ako len krutim hlavou nad tym, pretoze boh stvoril zivot, aj to, ze ci sa bunka v tej miske zacne delit, ci nie - aj to je samo o sebe zazrak, aj ci sa u maminky uchyti, aj to nie je samozrejme... Ako chcete vediet, co na to boh? Lebo fararko povedal? Lebo papez sa k tomu vyjadril?? Cirkev - je INSTITUCIA - s okresanymi pravidlami, casto zastaralymi, zakomplexovanymi nazormi a kazdy den straca ludi, a preco? Lebo kostoly su dnes polo prazdne, a to je este pekne povedane, plne babiek, ktore o IVF vedia jedine - fararko povedali, ze pri tom zabijaju nenarodene deti. Kvoli takym fanatickym ludom, ako si ty ma nabozenstvo ako take coraz horsiu "povest". Lebo bud si "silny veriaci" - teda veris tomu od A do Z a kazde slovo, ktore povie knaz plnis do bodky - alebo nie si hoden sa ako veriaci oznacovat. Lenze toto pardon pravda nie je. Lenze to ty asi nikdy nepochopis.
Ja som veriaca, moje deti tiez, doma sa modlime, do kostola sa dostaneme ked je chut a cas, dat si cajik, kolace, porozpravat sa s milymi ludmi, vypocut si peknu omsu... nastastie je tu kazen v anglicku hodne ina, ako ta na slovensku. Tam je to ovciach 😝 Tu je to o kontakte, pomoci ludom, spolupatricnosti, komunite...
Nikdy by ma nenapadlo odsudit dieta, ktore takto prijde na svet, ci zenu, ktora sa takto rozhodne. Kazde dieta je dar.
Uz to vidim, ze raz budu pri krste pytat doklad o tom, ze dieta bolo prirodzene pocate, cisty fanatizmus toto... lebo je neciste predsa, keby vzniklo v skumavke, no nie? Nic ineho mi z tvojich prispevkov nevychadza.
@anjelicek26 Spolu s biologickym otcom sme dali syna pokrstit. Fararovi sme v skratke nacrtli okolnosti, za ktorych sme maleho splodili a dokonca biologickeho otca zapisali do krstneho listu maleho aj ked v rodnom liste nie je... Aj farari maju rozum a pochopenie pre nase zivotne pribehy...
@anjelicek26 Cirkev nie je žiadna inštitúcia, je to mystické Kristovo telo, ktorého údmi sú všetci pokrstení. A ja som súčasťou cirkvi. To po prvé. A po druhe, pre takych ludi ako ty su kostoly prazdne :"do kostola ideme, ked mame chut" Boh povedal, a to naozaj povedal, to nebolo od fararka, aby sme svätili KAZDY sviatocny den, cize kazdu nedelu. A dieta pocate cez IVF moze byt krstene, ved ono za to chuda nemoze.
@lilyofthevalley
ajajaajajajaj
skoda, ze jsme mimo tema...vidim TVRDOU realitu "cirkve" na vlastni oci a sakra z blizkosti... 🤐 🤐 🤐 🤐
Cirkevnictvi ve skole mych deti...cirkev v kostele a ta sama cirkev mimo kostel.... 😎
Casto hra "na schovavanou"...BOHUzel ☹
Ignorovat...
@kveta máš pravdu treba ju ignorovať 🙂
ja na jej mieste by som riešila tehotenstvo s babami rovnakým terminom pôrodu kde by som sa tešila ako priberám a rastie bruško poprípade aká plienka by bola dobra🙂 asi je to neskusená mladá baba ked sa riadi striktne cirkvou tak asi vstupovala do manželstva ako panna a to iste aj jej muž bol asi panic, pretože sex pred sobášom by sa priečil cirkvi takže ignorácia
a kteme darcovske spermie dôležite je to dieťatko ktore sa narodi🙂pre to dieťatko sme každá pripravená urobiť čokolvek na svete
@irriss niektore ženy pred prijatím darcovských spermi sa boja čo bude ako bude dieťa vyzerať, su nerozhodne ....... tu ide o to že to bude ich dieťa aj ked darcovskou spermiou najkrajšie na svete a nech sa neboja isť do do toho aj cez darcu spermii že to dieťatko za to stoji (a spolovice bude mať geny aj tak v rodine) ja sa teším že aj darcovskou spermiou sa splnil sen jednej mamičke ktorá má krásneho chlapčeka
@elise
ty mi dneska delas "tlumocnika" 😉
- kde je zaruka, ze fotka ditete patri darci?
- pokud ja bych mela ukazat fotky mych deti, byly by od blon vlasu az po silne tmave
od pleti bile, pres olivovou az po capuccino.. 😉
Proto nechapu - protoze to neni dokonaly zpusob "prirazeni" ke genum...a moznost eventualni podoby se "mnou"jako zadatelkou a cekatelkou na darc. spermie
@irriss 🙂
pri darcovskej spermie su vyplnane dotazniky aby sa čo najviac približilo k rodičom. ja keby som čakala na darcovsku spermiu potešila by som sa tomu že tehotenstvo s darcovskou spermiou niekomu vyšlo a maju krásne dieťatko. mna by fotka inšpirovala k tomu že je to dobre rozhodnutie lebo výsledok je dieťatko.
@irriss Pri mojom rozhodovani kedysi zohral dolezitu ulohu fakt, ze som si vedela predstavit, ze by som kamoskinu "darcovsku" dcerku dokazala prijat za vlastnu.. Nejde o vizaz.. Ide o ten pocit, ze ano, dokazala by som byt s radostou matkou "geneticky cudziemu" dietatku..
Tvoje urazky, ze tu davam foto niekoho cudzieho, radsej nekomentujem. Kazdopadne ako kedysi, ked som na modrom konikovi propagovala moznost zalozenia realnej svojpomocnej skupiny pre neplodne, aj dnes nemam problem sa osobne stretnut, ak to niekomu pomoze...
@kveta
ano...a kde je urazka?
je to POZASTAVENI se nad prirozenymi pochybami, ktere se zrodi v kazde zene se zkusenostmi... 😉
To neni ve zleeem!
to je jen otazka (banalni)vzala sis to osbne - bylo to myslene globalne 🙂
..., kdo ti zaruci, ze fotka je autenticka a ze neni "jen" poskytnuta na tyto ucely???
@lilyofthevalley že sa Boha nebojíš!? TAkto sa tu vyjadruješ, a Ty odkiaľ máš istotu, že tvoje dieťa nebude mať zdravotný problém??? A či sa dožije dôchodku???? To nevie nikto z nás Je to v BOŽÍCH RUKÁCH
@irriss je tu tema holiek, ktore sa so mnou osobne stretavali.. V nej najdes foto mojho syna ako miminka.. Tak si to over.. ;) robim chyby, ale nepatri k nim klamanie zien v takto bolestivej teme.. A to, ze Ta nastvali vo vedlajsej teme, si nevybavuj na mne. Dakujem. Tvoje vseobecne postrehy o falosnych fotkach mozes davat do prislusnej temy o fotkach.. Ale ked v tejto teme po MOJEJ fotke zacnes takto pisat, tak to beriem osobne.
@kveta - podla mna sa nemusis obhajovat, mas nadherneho syna, ktory by tu inak nebol, ono zvysok nech si kazdy v hlave urovna sam. Je to sposob ako mat dietatko, treba to vyuzit, ak partner suhlasi. Niekedy to inak nejde. Aj takto sa rodina rozrastie o dalsieho clena.
@anjelicek26
nevedela jsem, ze jde o jejiho syna..myslela jsem si, ze jde o fotku, kterou ji pri rozhodovani darce zprostredkovali..jako dukaz, ze darce plodi takove a takove rysy ditete..ach jooooooooooooo
p.s. nedorozumeni 😒
kveta, tvoj chlapcek je krasny. Ked som pridavala svoj pribeh do tejto temy, potrebovala som sa podeli so svojim pribehom a pocitmi s dievcatami, ktore chapu vsetko co prezivam, preto je mi velmi smutno, co tato tema vyvolala. Tvoja veta o kamaratkinej ,, darcovskej ,,dcere a tvojom pocite, ze by si ju dokazala prijat za vlasnu ma velmi povzbudila
Tak toto je konec, ty co tu hlásají boží osvětu, tak co "hřešit je lidské, odpouštět božské" nebo "a kdo jsi ty že mě soudíš? Soud přináleží jen našemu pánu..." A jak tu sama zmiňuješ, bůh dal lidem svobodnou vůli a vlivem této vůle se rozhodují, takže kdo jsi TY že je o tu svobodnou vůli chceš připravit a vyžaduješ aby se rozhodli tak jak ty chceš? A drobná informace pro tebe, církev s bohem nemá nic společného už hezkou dobu, protože jen těžko by bůh byl pro vraždění v jeho jméně atp. to je věc jedna a věc druhá, nelíbí se ti IVF, tak nechoď do témat s touto tématikou a hned budeš spokojenější a klidnější a lidé okolo taky 😝 Být na tvém místě nechám na každé jedné co je pro její svědomí dobré a co už ne... a ten poslední soud laskavě nech na bohu, pro ty co v něj věří a pro ty co ne, tak do těch se nestarej, uděláš lépe 🙄 A tyto věci si debatuj se svou uzavřenou komunitou, nemáš žádné právo tady někoho osočovat... Lidé jako ty mi vzali ideu církve a tím i boha, tak se zamysli zda hlásáš osvětu nebo lidi odrazuješ... U sdělování je velmi důležitá forma, místo i vhodné načasování, pokud toho nejsi schopna, raději se schovej pod kámen a nekaž vzduch 😝
@zujanka poprosím zakladatelku aby požiadala o uzatvorenie témy lebo toto tu už dávno nie je o tom na čo sa pýtala a čo chcela - je tu len proste niekto kto si ventiluje svoje nálady na nešťastných rodičoch 😠

@irriss darcovstvo spermii je často jediná možnosť pre ženu ako mať vlastne dieťatko🙂