Darované embryo vo veku 41 rokov - skúsenosti

andrea88788
27. jan 2024

Ahojte. Som tu nová a chcela by som sa opýtať či reálne poznáte niekoho v mojom veku komu sa podarilo otehotnieť s darovaným embryom? Ďakujem.

janie7
28. jan 2024

@andrea88788 Ahoj, záleží od toho aký máš problém, ja som od teba staršia, zatiaľ 2 vklady DE neúspešné, u mňa ale vôbec nevedia čo je za problém. Som po hysteroskopii a idem na posledný pokus. Už stačilo. Držím päste👊🍀

andrea88788
autor
28. jan 2024

@janie7 no ja vlastne som nikdy neskúšala.... mám nízke AMH len 0.1 a manžel nemôže mať deti odkedy sa poznáme..... ja som v podstate na úplnom začiatku.... a držím palce aby vám to tentokrát vyšlo 🙏🙏🙏🍀🍀🍀✊️✊️✊️🥰

janie7
28. jan 2024

@andrea88788 Ďakujem krásne, kľudne napíš IP ak by si potrebovala vedieť viacej info, ja už som si prešla všetkým možným.

andrea88788
autor
28. jan 2024

@janie7 ok ďakujem..... ja v kútiku duše verím že to vyjde aj keď viem že to vyjsť nemusí..... skúsim to a potom uvidím čo ďalej..... ja vlastne nemám žiadne vyšetrenia len jeden ultrazvuk a krv 😊

janie7
28. jan 2024

@andrea88788 Odporúčila by som pred KETom najskôr repro-imuno, hematológiu a endokrinológiu. A samozrejme treba veriť a dúfať. Ja by som už do tohoto ďalšieho KETu nešla, keby nie môjho Dr. Mi povedal, že garantuje, že tehotná budem, len nepovedal kedy😉 Ale dodáva mi neskutočne veľa pozitívnej energie. A kliniku už máte vybratú?

andrea88788
autor
28. jan 2024

@janie7 áno kliniku máme.... Helios KE..... len ja začínam trochu pochybovať či to zvládnem psychicky..... všetko možné som si prečítala a mám teraz mix v hlave.....do 6ho sa musím definitívne rozhodnúť 🤔

janie7
28. jan 2024

@andrea88788 Treba sa odosobniť, robiť všetko čo ťa baví a nemyslieť na to. Prvý vklad je psychicky najnáročnejší, ja som bola veľmi nervózna, som volala koordinátorke, že či som na niečo náhodou nezabudla, tá ma poslala von, nech sa idem prevetrať a potom mi volal ešte Dr. aby ma ukľudnil. 😀 Ja chodím ale do ČR.
A v Heliose ti nespomínali vyšetrenia, ktoré by bolo vhodné pred KETom urobiť?
A neboj určite to zvládneš👊🍀😘

andrea88788
autor
28. jan 2024

@janie7 ďakujem Ti si zlatá 🥰.... ja som sa išla vlastne len informovať do Heliosu v KE.... a doktor ma hneď v ten deň šupol na kozu, urobil ultrazvuk aj všetky odbery a na rovinu mi povedal že v mojom prípade by odporučil darované embryo.....bola som v šoku z tej rýchlosti..... hneď aj telefonoval aké majú embryá k dispozícii a hneď sme si jedno rezervovali..... bolo to fakt rýchle.... a ostatné vyšetrenia a lieky mi povedal, že mi povie keď prídem nabudúce.....no a ja 2 týždne sledujem túto tému a tak..... som na tom tak že vôbec neviem ako sa rozhodnem..... ale Tvoje povzbudenie ma zahrialo pri srdci a predstava že do toho nepôjdem ma rozplače.... myslím že sa rozhodnem toho 6ho keď to ešte raz preberiem s doktorom

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janie7
28. jan 2024

@monsterablue Ahoj, neviem ako u teba, ja som mala endokrino, hemato vybavené do troch týždňov, proste povedala som im že mám pred KETom a že to potrebujem súrne, repro-imuno do cca mesiaca. A vieš my už sme po 40ke a samoplatkyne, takže mne nie je jedno ísť do KETu len tak, bez vyšetrení, ja chcem urobiť všetko pre to aby to konečne vyšlo.
Ale máš 100 percentnú pravdu, že repro-imuno je ešte v plienkach ale keď zistia protilátky napr. proti trofoblastu, treba to preliečiť.

nevelyn
28. jan 2024

Nebudem specifikovat svoje skusenosti, ale vek ovplyvnuje hlavne kvalitu a dostupnost vajicok. U darovaneho embrya toto neriesis, doktori Vam vyberu co najkvalitnejsie , pravdepodobne uplne top (nemyslim ako top krasneho, chytreho jedinca ako z Gattaky, ale top z hladiska pravdepodobnosti, ze sa uchyti v maternici a bude dalej rast). Takze ty sa vyhnes neprijemnemu procesu stimulacie, maximalne budes brat nieco na podporu rastu sliznice maternice. A ak je tvoja maternica a jej sliznica su v poriadku a nie su tam nejake ine repro-imuno problemy, ktore zmienuju zienky nado mnou, mas vacsiu sancu nez ine pary snaziace sa o ivf s vlastnym materialom. Ak ten zakrok nie je prilis drahy, tak by som do toho rovno sla. Ak mas platit tisicky EUR, tak otestovat, co sa da. Ale vacsina problemov s ivf suvisi s nekvalitou vajicok, spermii, co riesit nebudes, proste to preskocis a prides na hotove.

andrea88788
autor
28. jan 2024

@monsterablue áno to dáva zmysel..... vďaka 🙂

andrea88788
autor
28. jan 2024

@nevelyn vlastne takto nejak mi to vysvetlil aj doktor 🙂

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janie7
28. jan 2024

@monsterablue to je zase vec názoru a postupu každého lekára keďže každý prípad je špecifický, bohužiaľ a samozrejme česť výnimkám, tu na SR ťa zaradia do tabuliek a bud to vyjde alebo nie. Môj vyšetrenia riešil hneď na začiatku, pred IVF a lekárka na repro-imuno s tým vôbec nemala problém, ale on je Čech, našim lekárom to nenapadlo riešiť.

janie7
28. jan 2024

@monsterablue A teda mala som za sebou iba neúspešné IUI, ale pri tom prístupe (zhrabnúť peniaze a čím skôr sa ma zbaviť), som ani nečakala, že to vyjde.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janie7
28. jan 2024

@monsterablue Ja nepreháňam, to sú moje vlastné skúsenosti a ver mi mám ich určite viac ako ty, ale rozhodnutie je samozrejme na každom z nás.

petradenis
4. feb 2024

Ahojky,natrafila som na túto debatu. Mám tiež 41 a čoskoro návšteva CAR centra,tak som zvedavá čo ako bude. Mám dve veľké deti,minulý rok sa stal zázrak a otehotnela som, ale nedopadlo to dobre. Držím palce každej,ktorá túži ešte mať drobčeka

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre