Depresia zo svojej váhy a asistovaná reprodukcia
....vzdy som vazila pri svojej vyske 150cm do 55kg....a potom nastal zlom kedy som nemohla otehotniet.Bol to strasny pocit a ja som problemy zacala "zajedat"...za rok som pribrala neuveritelnych 20kg!!! Nasledne som schudla a opat pribrala.Ostala som chora...zhorsila sa astma,problemy zo srdcom...momentalne vazim 74kg...tak velmi potrebujem schudnut koly sebe a koly ivf ktore mame naplanovane o mesiac.Skusala som NUPO drinky kupila som si beziaci pas...vzdy to skoncilo rovnako-v posteli pri sladkostiach.Hanbim sa ist von a nemozem v noci spavat.Koly stazenej astme som pas musela predat☹ rozmyslam nad fitkom ale nemam ziadne kamosky a sestra nema cas...prosim poradte nieco hocico tabletky na chudnutie..stale som hladna neviem to ovladat ☹
To co pise @moni244 plus nejake cviky nic narocne rano a vecer...nejest sladkosti ani biele pecivo
ziadne tabletky neber, moze sa ti to neskor vypomstit. Radsej vzdy ked mas chut na nieco, skus to nahradit niecim menej kalorickym, mas chut na cokoladu, daj si malinky kusocek len na jazyk rozpustit pre chut a dotlac to jablkom, ci inym ovocim
Banany jedz, to ta nasyti a doda magnezium, ale skor take zelensie, nie velmi zrele, zrele uz obsahuju vela cukru. Ked si hladna, napi sa chudeho mlieka, to ti chvilkovo zastavi chut na jedlo. Maj po ruke vzdy olupanu mrkvu, to sa dost narocne zuje, zaberie to vela casu, kym jes mrkvu, nejes sladkosti, rob si polievky stylu uvar zeleninu a rozmixuj s tou vodou v ktorej sa varila, toho mozes striedat donekonecna z kazdej inej zeleniny. Drzim palce, nech sa ti dari a hlavne nechci zazrak zo dna na den, priberala si rok, daj si rok na scudnutie do povodnej vahy 😉 No a hybat sa
Mne sa podarilo schudnúť, keď som sa orientačné riadila podľa stránky.
www.chudnutie-ako.sk
Je to racionálne stravovanie, určite nebudeš hladovať.
@zaba21 Dakujem pekne za tip ☺
schudla som až vtedy, ked som prestala riešiť svoju váhu a začala normálne žiť ... síce nie veľa, ale prestala som ďalej priberať (ja som vždy dala za rok +5kíl) a nejakých 6kíl som práve naopak schudla. ja nestíham jesť pravidelne 5x denne, v robote som rada, ak do seba hodím nejaký jogurt a vypijem studenú kávu, potom idem na varený obed a poobede nejaké ovocie, smoothie, večer niečo menšie. Ale viac som sa začala hýbať, nie cielene, ale som si povedala, že sa NEBUDEM hanbiť, že mam nadváhu a idem aj do bazéna, aj v zime na lyže. Doma by som sa tiež neprinútila cvičiť. Ale ked som vonku, tak nemám šancu stále niečo jesť.
Súhlasím s @hettinka . Chudnutie začína v hlave! Jedno pamätaj. Prešla som si tým istým. Až keď som sa zmierila a prestala riešiť, odrazu to išlo samé. Ani som o tom nevedela. Len po oblečení som si všimla, že sa niečo deje. Postavím sa na váhu a bum 5kg len tak fuč. Odrazu neskutočná eufória a už to šlo 🙂 . Držím Ti silno silno palce 😉
Joj, chapem ta. Ale to odhodlanie musis najst v sebe. A ty to vies. Kym si to vedome a aj podvedome neuvedomis, nespravis s tym nic. Cize my ti mozeme radit, ze nejest sladke, ked ty to aj vies, len sa nevies ovladat. Kazdy komplex z vahy zajes. Ja mam vysku 155 kg. Vahu som drzala 50kg, kym som nezacala robit nocne. V nocnych potrebujes energiu a tak som jedla rovnako ako cez den. Nuz, ale moje telo tym padom jedlo v priebehu dna, kym som nesla do nocnej a potom aj v nocnej. A to malo za nasledok za cca dva mesiace + 5 kg a to uz som sa ozaj necitila komfortne. Bola som lenivsia, mala som pocit, ze nevladzem samu seba. A samozrejme reci typu - Ejha, ty si sa zmenila riadne. Krv a mlieko. Poriadna ritka ti v novej robote narastla. A podobne narazky. A miesto toho, aby som s tym nieco robila, tak som to radsej zajedala aj ked som nebola sama so sebou spokojna. Aj ked som uz viac nepribrala, ostala som na tych 55 kg aj pri prejedani, tak som nebola spokojna. Jasne, nebola to velka vaha. Ale kazdy bojujeme s inymi narokmi na seba. Potom som ochorela ( klasika - horucky, pluca... ) a vaha sla s nechutenstvom dole. A to som schudla na 44 kg za mesiac. Samozrejme potom reci - Boze, vyzeras ako anorekticka. Rob so sebou daco, pred tym si vyzerala zenskejsie. Teraz vyzeras choro. Takze prisli komplexy z toho, ze som chuda. A sama som sa citila zle. Aj moja ruka mi bola tazka. Kedze som dlho trpela nechutenstvom, tak mi pribrat neslo. Az casom som konecne pribrala na 47 kg a potom som sa rozjedla a vaha sa pohybovala v ramci menstruacneho cyklu medzi 48-50 kg. A uvedomila som si jedno. Ta vaha 48-50 kg je pre mna idealna. Ludia s tebou nebudu spokojni nikdy. Teda budu taki, ako im dovolis ty sama, aby boli. Ked som bola pribrata a citili moju nespokojnost - kopli si. Ked som bola schudnuta a citili moju nespokojnost - kopli si. Ked som sa vo svojej vahe nasla, nikdy nikto nepovedal krive slovo na moju postavu. Zrazu som idealna postava. Takze, za seba radim - zisti si z ktorej z tych vah si bola spokojna 55-80 a o tu vahu sa snaz. V tej tebe vlastnej idealnej vahe ti nikto neublizi. Kludne maj pre mna za mna aj tych 74, ale bud potom spokojna. Ked nie si, tak hladaj samu seba. A dalsia vec, ked si zajedala neuspesne pokusy o tehotenstvo, tak teraz sa odhodlaj a bojuj za to, aby ti to vyslo. A ten boj je aj tvoja vaha a aj psychika. To ide ruka v ruke... A ozaj ti tu nikto neporadi s tym, ze co mas jest. Uprav si psychiku a s tym pride aj idealna vaha.
@tobiaskababo a o takto bicyklovanie alebo beh? Nic tazke, si vonku na vzduchu a hýbes sa, nemusis podávať ziadne obrovske výkony....a pojde to....skus vecer sladkosti vymenit za zeleninu, ovocie....mne velmi chutia mandle...len tak oprázene na suchej panvici, mnamka....a po orechoch nemam chut uz na sladke....niekde som citala, ze ked mas chut na sladke, mas si dat orechy, neviem,ci je to pravda, mne to pomáha...tak pokial nemas alergiu, skus....fakt su chutne a jasne tie hnedé so supkou 🙂 tie su najzdravsie 😉
A este ma napadlo, mne pomáha nemať doma sladke....to co ľúbim, mam nieco pre deti,ale to mi nechuti....lebo inak ak mam nieco doma, tak neodolam...hlavne ku kávičke....a potom to uz ide....takze radsej nemať doma nic 🙂
@hettinka no ja som divná, ked depkujem, nechuti mi jest....ale inak som sa zasa rozozrala v lete....sladke a chlieb...to je moj kameň úrazu, tak začínam zasa....zhadzovať brusko, ale planujem naozaj aj behanie....kamoska mi hovorila, ze jej to fakt pomohlo, chodi tak 3x do tyzdna, mozno aj menej,ako stíha a brusko islo dole... 😉
@tobiaskababo ja mam vyskúšanu rozlišovaciu diétu. A momentálne po pôrode ju držím tiež.
Striedajú sa tam 4 dní. Bielkovinoveho,sacharidovy, uhlohydratovy a vitamínový. Každý 29 deň je vodovy.
Netreba dáke veľké fitness. Treba veľa chodiť,ľahká turistika.
Tak isto psylium ak si dáš pol hodinu pred jedlom značne to zaplní zaludok
Nekúp nič čo nechceš aby si jedla...ak máš chuť na sladké daj si ovocie...vo varení prestaň používať olej,nejedz bielu múku a čo najviac bezlepkové...a hlavne...nájdi si niečo čo ťa bude napĺňať...ja som skusala fitko pre mňa neskutočná nuda...milujem lyže,korcule a najnovšie si chodim len rýchlo zachodit...vyvetrame hlavu...nerobím to s cieľom schudnúť ale dobrá nálada robí divy...a ešte jedno...prestala som riešiť či má niekto rieši...idem aj na plaváreň a či?nikoho moja rit ani brucho netrápi a keď hej nech sa strčí...
@tobiaskababo no a jasne, moc ti drzim palce, aby vam to o mesiac vyslo....a mohli ste sa tesit...!!!! Moc vam to prajem!! 🙂 len musis byt spokojna sama so sebou, tam je základ... 🙂
Jedz viac normalnej stravy a bielkovin (pomoze zvladat hlad a nechudnut zo svalovej hmoty) a menej sladkosti. sladkosti mozes, ale napriklad jednu oblubenu sladkost ku kave/caju ako olovrant a rano dzem na chlebik a viac uz nie, ostatne zdrave. V neposlednom rade sa na chudnutie nezdravo neupinaj, ale povedz si, ze ak nieco zmenis, urcite pomaly ale isto a hlavne bez stresov a hladovania schudnes. Uzivaj si pekne v zivote a stop depke kvoli vahe 🙂
Vazim si vase pismenka 😍 najhorsie je ze moj priatel je chudej postavy a tak si rad zaje tiez...cize si lahne do postele s cipasami a dobrotami...kazdy den vyvaram..domacu knedlu domaci chlieb take masko take zamiacky 😀a moja mama ma suflik plny keksikov...a potom vraj chudni...ono ked som neni najedena je to fajn...len ked sa najem hned mi vynde velke brucho a mam zase depku ze preco som neodolala..je tu niekto zo ZH? Vie mi niekto v ZH poradit nejake fitko?
@tobiaskababo tak popros priateľa, aby to nerobil....podla mna ti pomoze....a pokus sa naucit varit zdravšie....knedľu vynimocne...atd..a pojde to aj same dole....uvidis...
Ja neviem co som za cloveka...ale ja nicomu neverim...neverim ze sa mi podari otehotniet...ked som za 10r vztahu neotehotnela...neverim ze niekedy v zivote este schudnem aspon 5kg..neverim svojmu priatelovi..lebo vie o mojich depkach a nosi si jedlo do posteli...neverim nicomu a neverim ani sama sebe pretoze som sa uz X krat sklamala..nikdy som nic nedotiahla do konca..a strasne som rada ze toto pisem a ze moje slova niekto cita uplne mi odlahlo...mate niektora skusenost s IVF ?
@tobiaskababo do postele s čipsami? Tieto zvyky vyhoďte z denného režimu a začni variť zdravšie jedlá a vynechaj knede. Orientuj sa na zeleninu a bielkoviny. Z vlastnej skúsenosti čím menej budeš jesť sladkosti, tým menej sa ti budú žiadať...
Veľmi držím palce,s bábätkom a aj aby si si začala vážiť samu seba a nadobudla sebavedomie!!!všetko sa dá...zajdi si na obocko,kup si peknú tuniku,lesk na pery a uvidis svet bude krajší!
@tobiaskababo mozno by pomohlo kebysi si dala nejaky ciel kvoli comu chces schudnut.. napriklad kvoli babatku..musis schudnut kvoli babatku,aby si mala lahsie tehotenstvo..aby si sa mala lepsie..ako si nemala tazkosti v tehu.. takze ranajky normalne.. obed normalny.. desiata normalna a od nejakej 17 uz pit cistu vodu,pripadne cista voda+ citron.. prve dni budu tazke..ale mne sa tak podarilo schudnut 18 kg a ziaden jojo efekt,
plavanie, beh, posilnovanie, turistika, jest 5x do dna( primerane davky, nie ze sa nagniavit a clovek sa nedokaze hybat). Nepotrebujes ziadne zostihlujuce bludy v podobe tabletiek, (ktore pomahaju maximalne tak na chudnutie penazenkam...) Zarucujem! Na veceru - nic tazke, len nieco lahke, zdrave, racionalne, max do 18tej...Obohat svoj jedalnicek ovocim a zeleninou...Sladkosti ponukni chudobnejsim rodinam, ktore nemozu detom nic kupit....
@tobiaskababo nemusis mi dokazovať že sa mas rada;) opytam sa ťa pracuješ?čin nás vyplnené dni?
Ja som chudla a priberala a chudla a priberala a strava je naozaj 60% uspechu 40% je spevnenie cvicenim 😉 mne na uvedomenie si toho co naozaj jem pomohla jedna uzasna App-ka,vola sa Lifesum.zadas si tam vahu,tvoj ciel a ona ti vypocita povolene kalorie,dostanes super prehlad o tom co kedy jes a co to obsahuje,nemusis nic pocitat,vela produktov staci nascenovat a zadat gramas cca co si zjedla...mna to velmi motivovalo a vlastne motivuje stale..drzim palce jak pri chudnuti tak na ceste za babätkom😉
A preco nemozes ist sama do fitka? Po porode mi ostalo 9kg navyse, mala som 84kg, este som kojila tak dietu som nechcela, ale zacala som cvicit, najprv asi 3x s kamoskou ale ju to prestalo bavit a co som urobila ja? Pokracovala dalej aj sama, pretoze som chcela dat dole stoj co stoj a bola som presvedcena ze to musim dat dole. Za nejakych 5,5 mes som schudla 14kg, jedla som normalne a kolko sladkosti som pojedla a doteraz ich jem a vahu mam tu istu, cez leto som mala prestavku a tento tyzden som znova zacala s cvicenim, ale uz to je o oddychnuti od vsetkeho ☺ takze sa nevyhovaraj, ze nemas s kym, keby chces schudnut tak ides aj sama. Hlavne ty to musis mat v hlave vysporiadane. A ze si hladna? Ja som jedla vecer ked som mala na nieco chut, mrkvu alebo kalerab, bola aj som taky zajac ☺ hlavne prec s negativnou naladou 👍👍👍
Obdivujem ludi ktory dokazu schudnut,cvicit a vsetko dodrziavat a odopieraju si jedlo...Ja som pila tie Nupo drinky a chrom plus zelenu kavu sice som nieco zhodila ale sa to rychlo vratilo spat takze cele zle...skoda ze tu niesu baby zo ZH ktore by isli do fitka sama sa hanbiiiim 😄
@tobiaskababo si fakt pekna. A ten priatel... Noooo je pravda, ze ked to nezvladas, tak ten partner, ked vidi, ze sa trapis by ta mal podrzat. A s prepacenim nezrat pred tebou dobroty. Z duse neznasam tych pozemstanov, hlupych dedinskych a detinskych ludi, co vidia, ze sa trapi clovek a este mu vecer ponuknu - daj si... Boze, ved iba kusok. A ty sa s usmevom natlacis a potom depkujes... A si v bludnom kruhu. Tiez poznam kocku, co nevie otehotniet... ale ona je fakt big size cez 130kg. Vie, ze musi schudnut. Drzi ju to tyzden. Potom muz donesie jednu dobrotu za odmenu, ze tyzden vydrzala a je po vsetkom. A ona ho este ospevuje, aky je dobry. No jasne... Akoze ja viem, ze to robia z lasky. Chcu dopriat. Ale, ked uz to vedie k depke by mali byt napomocni a nie svoje polovicky v trapeni podporovat. Lebo toto ja povazujem za podporu do depky. A nie za podporu pre lepsi zajtrajsok.
No ja ak teraz nezhodim...a ivf sa podari...a zacnem s mojou astmou priberat..to nedopadne dobre..som si toho vedoma..potrebovala som sa vykecat a uz je mi lepsie...ale dvom sa vzdy vsetko lepsie robi..ja som na to sama..neviem na co cakam ved cas do ivf sa mi uz krati...dakujem vam naozaj za vasu podporu ste mi pomohli 😍

vyvážená strava 5 krát denne v menších porciách je základ