Druhý pokus mimotelového oplodnenia - jeseň - zima 2012
Ahojte kocky,
chystame sa na 2. pokus IVF, tak budem rada ak sa nas najde viac a budeme moct pokecat o nasich starostiach aj radostiach. 🙂
@gelinka75 Aj nam povedali ze len ICSI.Genetika bola v pohode, rozhovor o rodinných anamnézach a odbery krvy.Boli sme zam cca 30 min. Mne brali viac lebo aj štítnu kontrolovali aj tu trombo. Pratili sme si prednostne termín ale aj tak sme čakali mesiac.Výsledky došli za 6 týždnov.V správe bolo odporucanie na hematologiu a v CAR mi povedali že tam musím aby bola poistovna spokojna a ja som vedela na čom som.
@gelinka75 Nam insemináciu neodporúčali a tak sme skúšali clostil, mala som 2 krásne foliky cyklus 34 dní, sliznicu 13 mm ale podla krvy negatívne.Takže tento mesiac skúšame s fytosojou. Vitamíny papame obaja už dlho. Vyskúšali sme asi všetko čo sa dalo a zatial len čakanie na umele.
@tinkatinulka uvidime co mi povedia v car a podla toho sa rozhodnem si to dat spravit, mali sme 7 embryjok 2 sa neujali a 5 sa nerozmrazilo, obavam sa, ze nieco s nimi muselo byt, na pohlad mali byt podla embryologicky kvalitne
@tinkatinulka nam inseminaciu tiez ani nespominali, nato treba mat oba vajcovody a super spermie ☹ rozmyslam aj ja nad tou fytosojou nech sa mi tvori viac vajicok, nerozhadze to cyklus?
Ovu som mala štand. 16-17 DC a cely cyklus 27/28 a teraz som mala ovu asi 14 DC co bolo celkom fajn, hlavne ma neboleli vaječníky ako po clostile.
@gelinka75 Nerozmýšlala si nad tou novikou co maju sa to vola halosperm alebo tak nejak že zistuju aj kvalitu embria odberom?
@gelinka75 Ahoj tak ako ti písali zoberú vám krv tebe a partnerovi ...potrebuješ papier s car ak si mala ivf tak ti doktor dá papiere a odporúčanie na genetické vyšetrenie potom vípis od gynekológa a zdravotní záznam od obvodného aj partnerov ...zisťujú ako ti funguje štítna žľaza hormonálne , rodinné anamnézi robia si tam rodokmeň s koľkých súrodencov sú tvoji rodičia či u tvojej mamy neboli spontánne potraty tak isto či si nemala ty potrat koľko máš súrodencov poradie .........tak isto partner.......a tam ........je to stiahnuté s internetu ..............................................
Genetické vyšetrenie pacienta často začína vyšetrením jeho karyotypu (mikroskopický obraz chromozómov). Genotyp človeka totiž výrazne určuje jeho zdravotný stav. "Pacientovi odoberieme periférnu krv a kultivujeme je 72 hodín. Vykultivujeme biele krvinky a pod mikroskopom hodnotíme chromozómy, či majú správny počet a štruktúru. Na základe tohto obrazu stanovujeme cytogenetickú diagnózu. Dedičné choroby môžu byť vyvolané recesívnym alebo dominantným génom. Pri chorobách podmienených recesívnym génom je 25-percentná pravdepodobnosť, že u dieťaťa sa choroba vyvinie a pri dominantných génoch je táto pravdepodobnosť až 50 percent."
Genotypový podiel na rozličných poruchách zdravia človeka je však rozličný. Lekárska genetika sa zaoberá dedičnými chorobami a multifaktoriálne podmienenými chorobami. Takéto choroby vznikajú spolupôsobením dedičných dispozícií a vplyvom vonkajšieho prostredia. Takýmito chorobami sú civilizačné ochorenia, najčastejšie diabetes, neuróza, vysoký krvný tlak, alergie.
Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/4440165/geneticke...
@tinkatinulka o tom som este nepocula, a to robia v ktorom centre? ja chodim do gf
@gelinka75 Ja chodim do Heliosu a mam pocit že to doki aj vravel že to budu mat aj oni. Ale robia to urcite v Brne.V CR je to o odst lacnejsie, u nas to poistovna nepreplaca a cena je cca 1000 €, aspon tak som to tu na nejakom fore vyčítala.Dala by som si to asi tiež, ale ta suma uff ☹
@gelinka75 Ja som na genetiku brala kartu od obvodaka, kartu od gyndy a výpis s odporucenim z CAR a drahy len kartu od obvodneho.
@tinkatinulka aha tak to zistovanie kvality embryi je asi PIGD, tak to volaju v GF, vyberu par buniek z embryjka a skumaju ci nie je poskodene, toto tiez stoji tak cca 1000 eur, ale zas negativa su tie, ze a co ked vyberu akurat tie dobre bunky, alebo dobre embryjka a ostatne su poskodene? takze mozno sa to ani neoplati 😅
@tinkatinulka Ahoj parťačka 😀 aj ja chodím do Heliosu chodím ku Krajkovičovi. Zdravím 😉
@tinkatinulka Na tej hematologii vám niečo zistili mne doktorka tiež spomenula, že budem asi musieť ísť na hematologiu ale uvidíme aké budú výsledky s genet.
@olivia31 mam dve mutacie a trombofilny stav, som heterozigot. Takže ma čaká dlhé čakanie na termín vyšetrení na hematológii a este dlhé čakanie na výsledky. Vraj 10 ampuliek krvy, ak budeme mat komplet výsledky na vianoce tak budem happy
@olivia31 Ahoj no my sme v Heliku od januara a asi dlho aj budeme. Krajko je pohodák, a krásne vie podať aj negtívne správy. Dufam, že najbližšie nam už posie niečo krásne pozitívne a najfajn by to bolo keby potvrdil hned babatko. 😀
@olivia31 A prečo nevyšlo prvé IVF?
@tinkatinulka Ahoj tak to nikto nevie mali sme 24 vajíčok a s toho sa nám oplodnilo icsi 11 mali sme aj predĺženú kultiváciu a keď prišiel deň D vklad tak sme mali len jedno jediné kvalitné takže to nám vložili a tešili sme sa s toho, ale neujalo sa tak že tak ☹ A do heliosu chodíme od februara tohto roku.
@tinkatinulka No som zvedavá čo nám zistia na tej genetike dúfam, že bude všetko v poriadku.
24? Uha to je dosť, nie je to potom na úkor kvality vajíčok? Ja som pozerala čo ponuka Brno soft a nativ programy, cenovo ako doplatky na SR a zoberu ta hned. Helios to nerobí.Aku ma diagnózu partner?
Ahojte, my sa tiez chystame na jesen, zimu na duhy pokus, nepodarilo sa nam ani ET, ani jedno KET.

@tinkatinulka tak to mi je luto, ze sa takto trapite, ani u nas to nie je ruzove, ja mam len 1 vajcovod a muz ma spermie pod normou, bol 3x na spg a vzdy boli vysledky horsie a horsie, ked sme mali IVF tak nam ich nechceli ani klasicky oplodnit len ICSI ☹ a tu genetiku robia z krvi? keby som isla ako sa mam nato pytat