icon

Druhý pokus mimotelového oplodnenia - jeseň - zima 2012

gelinka75
23. aug 2012

Ahojte kocky,
chystame sa na 2. pokus IVF, tak budem rada ak sa nas najde viac a budeme moct pokecat o nasich starostiach aj radostiach. 🙂

gelinka75
autor
28. aug 2012

@tinkatinulka tak to mi je luto, ze sa takto trapite, ani u nas to nie je ruzove, ja mam len 1 vajcovod a muz ma spermie pod normou, bol 3x na spg a vzdy boli vysledky horsie a horsie, ked sme mali IVF tak nam ich nechceli ani klasicky oplodnit len ICSI ☹ a tu genetiku robia z krvi? keby som isla ako sa mam nato pytat

gelinka75
autor
28. aug 2012

@katuska54 co presne pod tym myslis? neviem ci je to to iste, ale nam spominala dr. ze mi robili test na protilatky proti spermiam, to je vsetko co mi vravela, chcem sa nato popytat ked pojdeme buduci tyzden

katuska54
28. aug 2012

@gelinka75 neviem to presne pomenovat,ale ze ci moje jajka prijmu priatelove spermosky. ale teraz ked nad tym tak rozmyslam,tak ked nam robili pri ivf isci aj normalne dali spermosky k jajku a oplodnili sa vsetky. tak asi nemozem byt alergicka na spermosky. 😒

tinkatinulka
28. aug 2012

@gelinka75 Aj nam povedali ze len ICSI.Genetika bola v pohode, rozhovor o rodinných anamnézach a odbery krvy.Boli sme zam cca 30 min. Mne brali viac lebo aj štítnu kontrolovali aj tu trombo. Pratili sme si prednostne termín ale aj tak sme čakali mesiac.Výsledky došli za 6 týždnov.V správe bolo odporucanie na hematologiu a v CAR mi povedali že tam musím aby bola poistovna spokojna a ja som vedela na čom som.

gelinka75
autor
28. aug 2012

@katuska54 no to bude ono, ked sa ti oplodnili tak to je ok a IVF ti vyslo nejake hcg, alebo si bola na nule

tinkatinulka
28. aug 2012

@gelinka75 Nam insemináciu neodporúčali a tak sme skúšali clostil, mala som 2 krásne foliky cyklus 34 dní, sliznicu 13 mm ale podla krvy negatívne.Takže tento mesiac skúšame s fytosojou. Vitamíny papame obaja už dlho. Vyskúšali sme asi všetko čo sa dalo a zatial len čakanie na umele.

gelinka75
autor
28. aug 2012

@tinkatinulka uvidime co mi povedia v car a podla toho sa rozhodnem si to dat spravit, mali sme 7 embryjok 2 sa neujali a 5 sa nerozmrazilo, obavam sa, ze nieco s nimi muselo byt, na pohlad mali byt podla embryologicky kvalitne

gelinka75
autor
28. aug 2012

@tinkatinulka nam inseminaciu tiez ani nespominali, nato treba mat oba vajcovody a super spermie ☹ rozmyslam aj ja nad tou fytosojou nech sa mi tvori viac vajicok, nerozhadze to cyklus?

tinkatinulka
28. aug 2012

Ovu som mala štand. 16-17 DC a cely cyklus 27/28 a teraz som mala ovu asi 14 DC co bolo celkom fajn, hlavne ma neboleli vaječníky ako po clostile.

tinkatinulka
28. aug 2012

@gelinka75 Nerozmýšlala si nad tou novikou co maju sa to vola halosperm alebo tak nejak že zistuju aj kvalitu embria odberom?

olivia31
28. aug 2012

@gelinka75 Ahoj tak ako ti písali zoberú vám krv tebe a partnerovi ...potrebuješ papier s car ak si mala ivf tak ti doktor dá papiere a odporúčanie na genetické vyšetrenie potom vípis od gynekológa a zdravotní záznam od obvodného aj partnerov ...zisťujú ako ti funguje štítna žľaza hormonálne , rodinné anamnézi robia si tam rodokmeň s koľkých súrodencov sú tvoji rodičia či u tvojej mamy neboli spontánne potraty tak isto či si nemala ty potrat koľko máš súrodencov poradie .........tak isto partner.......a tam ........je to stiahnuté s internetu ..............................................

Genetické vyšetrenie pacienta často začína vyšetrením jeho karyotypu (mikroskopický obraz chromozómov). Genotyp človeka totiž výrazne určuje jeho zdravotný stav. "Pacientovi odoberieme periférnu krv a kultivujeme je 72 hodín. Vykultivujeme biele krvinky a pod mikroskopom hodnotíme chromozómy, či majú správny počet a štruktúru. Na základe tohto obrazu stanovujeme cytogenetickú diagnózu. Dedičné choroby môžu byť vyvolané recesívnym alebo dominantným génom. Pri chorobách podmienených recesívnym génom je 25-percentná pravdepodobnosť, že u dieťaťa sa choroba vyvinie a pri dominantných génoch je táto pravdepodobnosť až 50 percent."
Genotypový podiel na rozličných poruchách zdravia človeka je však rozličný. Lekárska genetika sa zaoberá dedičnými chorobami a multifaktoriálne podmienenými chorobami. Takéto choroby vznikajú spolupôsobením dedičných dispozícií a vplyvom vonkajšieho prostredia. Takýmito chorobami sú civilizačné ochorenia, najčastejšie diabetes, neuróza, vysoký krvný tlak, alergie.

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/4440165/geneticke...

gelinka75
autor
28. aug 2012

@tinkatinulka o tom som este nepocula, a to robia v ktorom centre? ja chodim do gf

gelinka75
autor
28. aug 2012

@olivia31 fuha dost veci k tomu treba mat, este aj papiere od obvodaka? 😕 diky za info, cele si to precitam

tinkatinulka
28. aug 2012

@gelinka75 Ja chodim do Heliosu a mam pocit že to doki aj vravel že to budu mat aj oni. Ale robia to urcite v Brne.V CR je to o odst lacnejsie, u nas to poistovna nepreplaca a cena je cca 1000 €, aspon tak som to tu na nejakom fore vyčítala.Dala by som si to asi tiež, ale ta suma uff ☹

tinkatinulka
28. aug 2012

@gelinka75 Ja som na genetiku brala kartu od obvodaka, kartu od gyndy a výpis s odporucenim z CAR a drahy len kartu od obvodneho.

gelinka75
autor
28. aug 2012

@tinkatinulka aha tak to zistovanie kvality embryi je asi PIGD, tak to volaju v GF, vyberu par buniek z embryjka a skumaju ci nie je poskodene, toto tiez stoji tak cca 1000 eur, ale zas negativa su tie, ze a co ked vyberu akurat tie dobre bunky, alebo dobre embryjka a ostatne su poskodene? takze mozno sa to ani neoplati 😅

katuska54
28. aug 2012

@gelinka75 hcg som mala nejake ale koko to ti neviem povedat lebo mi to dr. nepovedala. ale ked som jej nakukla do karty tak som tam videla nejake 0,5. ale niesom si ista ci je to tak 😒

olivia31
28. aug 2012

@gelinka75 No ona musí všetko pozrieť a podľa toho vám dá spraviť všetky vyšetrenia ......hlavne musíš vedieť všetko čo sa ta tam budú pýtať . Tak si pozisťuj v rodine či niekto nemal nejaké vážne ochorenia.

olivia31
28. aug 2012

@tinkatinulka Ahoj parťačka 😀 aj ja chodím do Heliosu chodím ku Krajkovičovi. Zdravím 😉

olivia31
28. aug 2012

@tinkatinulka Na tej hematologii vám niečo zistili mne doktorka tiež spomenula, že budem asi musieť ísť na hematologiu ale uvidíme aké budú výsledky s genet.

tinkatinulka
28. aug 2012

@olivia31 mam dve mutacie a trombofilny stav, som heterozigot. Takže ma čaká dlhé čakanie na termín vyšetrení na hematológii a este dlhé čakanie na výsledky. Vraj 10 ampuliek krvy, ak budeme mat komplet výsledky na vianoce tak budem happy

tinkatinulka
28. aug 2012

@olivia31 Ahoj no my sme v Heliku od januara a asi dlho aj budeme. Krajko je pohodák, a krásne vie podať aj negtívne správy. Dufam, že najbližšie nam už posie niečo krásne pozitívne a najfajn by to bolo keby potvrdil hned babatko. 😀

tinkatinulka
28. aug 2012

@olivia31 A prečo nevyšlo prvé IVF?

olivia31
28. aug 2012

@tinkatinulka Ahoj tak to nikto nevie mali sme 24 vajíčok a s toho sa nám oplodnilo icsi 11 mali sme aj predĺženú kultiváciu a keď prišiel deň D vklad tak sme mali len jedno jediné kvalitné takže to nám vložili a tešili sme sa s toho, ale neujalo sa tak že tak ☹ A do heliosu chodíme od februara tohto roku.

olivia31
28. aug 2012

@tinkatinulka No som zvedavá čo nám zistia na tej genetike dúfam, že bude všetko v poriadku.

tinkatinulka
28. aug 2012

24? Uha to je dosť, nie je to potom na úkor kvality vajíčok? Ja som pozerala čo ponuka Brno soft a nativ programy, cenovo ako doplatky na SR a zoberu ta hned. Helios to nerobí.Aku ma diagnózu partner?

jomini
28. aug 2012

Ahojte, my sa tiez chystame na jesen, zimu na duhy pokus, nepodarilo sa nam ani ET, ani jedno KET.

gelinka75
autor
29. aug 2012

@olivia31 no by vyzeralo divne kebyze sa teraz pytam kazdeho na choroby, ale ako tak ovladam ze kto mal ake choroby co sa toho tyka a aj naco zomrel, co sa tyka mamy jej sa pytat nebudem ci mala potrat, ja o tom neviem, nikto z nasho okolia nevie co riesime, iba ja a mm

gelinka75
autor
29. aug 2012

@jomini mojka aj nam sa to raz podari 🙂

olivia31
29. aug 2012

@gelinka75 To je jasné že sa nemusíš pýtať povieš to čo budeš vedieť .