Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@cilimata tak prečo ho dávajú??🤔🤔🤔
@milakrasna presne !! Ja jem ovocie normálne, všetko aj banány - draslík, ryža -natur, bataty.
Pohyb je najviac dvolezity, ak už necvicite tak aspoň prechádzky... dáme to 💪🏽💪🏽💪🏽
@butterfly333 co dávajú ? Nejak mi to ušlo čo myslíš ?
@cilimata no že ten utrogestan. Ale čítala som len samé pozitiva na utros.
No baby a ja zase nemám dobrú správu, znova som dnes mala ten bledohnedy výtok. Dnes idem na infúziu intralipidov. Neviem, budem sa snažiť pozitívne myslieť. Ale pred rokom to bolo podobne. Cez víkend špinenie a potom št a pi ďalší týždeň. Presne ako teraz. Akurát minule sa to odohralo v 5tt a teraz som v 7tt. Ja ani neviem či ku gynekologicčke znova. Ale lieky mam už od výmyslu sveta. Dnes musíme do BB na druhý byt. Keby sa to zhoršilo asi pôjdem tam na pohotovosť. Myslíte si, že ten medrol ešte nepotlačil tu imunitu? . Keď vidím niektoré tie výsledky po 6 týždňoch tak aj prestávam dúfať. Inak ja tiež cítim spodok bruzka taky nafúknuté a to medrol beriem 14 dní. A u mňa teda tie prechádzky. Už aj to sa bojím.
@m_o_n_c_a_k och to ma mrzí. Tieto stresy nikomu neprajem ☹️ možno to bude zahniezdovanim... Ale človek sa bojí,viem. Hrozne veľa žien krváca alebo spini a všetko je OK. Radšej chod na pohotovosť večer, pre pokoj v duši 💙 HCG ti merali minule keď si bola? Mne to merali aby vedeli ci neklesá, keď som bola tehotná.
@m_o_n_c_a_k dúfam že všetko dobré dopadne ja som krvacala vždy pri každom tehu 7 ich nedopadlo dobre no 2 áno bola som na rizikovom. Držím palce
@m_o_n_c_a_k moja to mi je ľúto. Akurát som hovorila včera mužovi že konečne čítam niekoho kto je aj tehu 😔🙏 chod na tie infuzky a hlavne nech ta dr vyšetrí. Lez chod na rizikové ! PN
@butterfly333 Jj oni ho s obľubou predpisujú .. ale v GF je skúsenosť že progesteron je vraj ešte o kúsok lepsi. A kamarátke utrogestan spôsobil potrat má to aj na papiery. Preto povedala že už nikdy viac a radšej si priplatí progesteron. Ale myslím že je to indi-vindi každá sme iná
@cilimata no veď to ako keby mi dali na výber tak pýtam progesteron o tých pár € navyše ma nezabije ja chcem hlavne to dieťa donosit do konca tehu a spravím pre to všetko. No.skusim sa v Brne na to spýtať.
@cilimata do už práce nechodím, lebo som s malou už 2 mesiac vlastne na OCR a keď skončí tak bez debaty ma doktorka vypíše. Už chcela teraz v Utorok keď som tam bola. Infuzku mám za sebou no dnes som nebola taká nadšená. Najskôr šla hrozne pomaly a potom asi tretinu fľašky mi nabombovala tak, že mi pulzovalo v žilách. Odchádzala som s nízkym tlakom a keď sme sa boli najesť, tak som mala návaly tepla ako šľak.
@milakrasna nemerali mi HCG. Aj moj chlap sa čudoval, že prečo mi nezmerajú HCG. Akože ona videla aj žĺtkovy vak a že sa tam dačo mihoce to bude asi plod. Špinila som len nad ránom odvtedy som už ani nespala. Keby to pokračovalo pôjdem na pohotovosť. Zatiaľ je to ok. Ďakujem baby za podporu. Ja verím, že to už vyjde. Musí už niekedy.
@butterfly a najskôr máš dve detičky keď si bola mladšia a potom 7 potratov za sebou? Lebo ja tiež nechápem. 1 potrat 12tt, 2 pôrod - teraz mam z nej zachvilku 9 ročnú slečnu a potom síce s iným partnerom, ale 3 potraty za sebou. A aj pri tých dvoch si špinila. Ja pri malej len raz. A raz ma hospitalizovali kvôli bolestiam. A umrete baby, ale boli to zastavené vetry 😂😂😂😂😂😂.
A baby aké mäsko papate? Ak vôbec. Ja zatiaľ len kuracie. Ale snažím sa viac zeleninové.
@cilimata ja sa tiež skúsim popýtať radšej na progesteron. Pre istotu.
@m_o_n_c_a_k no ja som najprv 6x prišla o dieta 5x bolo do 13tt vždy som krvacala potom v 22tt odišla plodova voda vraj infekcia nejaká a bábo sa narodilo mŕtve. Pred tým mi operovali septum na maternici. No a potom mám dve deti no obe som krvacala bola skoro celé tehu v nemocnici aj mi zašivali krcok maternice pri oboch tehu a tie teda dobre dpladli syn bude mať 18.6 . 20rokov dcéra ma 14.r No vtedy nikto neriešil hematologiu a imuno to až ja som si dala sama vyšetrenia čiže mám trombofiliu mutáciu MTHFR C677T homozygot aj vysoké cytokyni. No a v juni 2018 som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne tak dúfam že ket sa podarí.
@sparkling tiež kvaskujem. Je to tak jednoduchšie poskladať si vlastný chlebík. My ho mame radi, len malá ho dáko si nechce. Tak je trosku iný. A môžem mi poslať link na ten článok. Ja som niečo už na ich stránke čítala, aleno si to kuknem ešte raz. Možno som len čítala nepozorne.
@sparkling vyzerá výborne 👍
No dievčatá bola som včera na sono pred stimuláciou v Brne a lekár keď videl moje výsledky tak povedal,že nič z toho nie je extra zásadné. Ze ani tie cytokiny. Ze ak sa nám nepodari fresh ET tak mi odporúča ERA test. Ze možno mam posunute okno vkladu a preto sa mi nechytali tie embryjka.
Samozrejme medrol atď mam brat a uvidíme.
Ja si myslím že tie cytokiny sú problem,iný lekár na Slovensku mi hovoril ze problém bude genetika lebo spermie... Vraj keď som mala hcg 5000 tak imunita nebude na vine. Testy však ukázali niečo iné 🤷♀️ no vyznaj sa z toho. Ja verím že ten medrol pomôže 🙏
Musí 😁
@sparkling ty si mala veľmi podobné výsledky ako ja. Co ti povedal gynekológ v centre na to?
@m_o_n_c_a_k podľa mňa by ti mali merať to hcg. Aspon takto na začiatku 🤔
@butterfly333
@m_o_n_c_a_k vy aspoň máte ratolesti doma. Ja 40r a nič... iba vklady a nič sa neuchytilo .. 😢😢 moja posledná nádej je ten Medrol .. 😢 je mi do placu
Baby dnes 14dc a nejak po tretí na wc veľa hlienu ovu ale aj dosť krvi s tym. Nikdy som takéto nemala beriem stále to isté od februára akurát som písal do 10dc malinik a alchemilku.
@milakrasna čo je to posunuté okno vkladu ? To má zaujíma ? Ja som mala veľa vkladov a nič sa neuchytilo 😔😢
@butterfly333 fuuu nechápem .. inak ja som mala terez cez ovu tiež trosku krvy .. to je ten Medrol môže spôsobiť
@milakrasna este som tam nebola. Mam mu zajtra volat. Ja mam tie vysledky a liecbu cca tyzden. Ja pri tak nizkych cytokinoch potracam vzdy v 5. tt., inak nemam zatial vobec nic zistene. Takze nieco na tom predsa len bude, nie, ze nebude. A prirodzene vam to nejde?
@cilimata podla mňa to nebude z medrolu no už to tuším ustupuje no asi to je len silnejšia ovu mala som to cca.pred 4 rokmi no nie až ak veľa. No uvidíme ale snáď to nepraskla tá krvavá cysta .
@cilimata moja mrzí ma to no veď že sa to podarí aj nám. Ja tomu verím
@butterfly333 @cilimata to môže byť aj z medrolu. Je to aj vo vedľajších účinkoch písané,krvácanie mimo menzes alebo nepravidelne krvácanie.
@sparkling daj vedieť čo ti povedia.
My prirodzene nemozeme kvôli manželovej chorobe. Mame zmrazené a z nich oplodnujeme moje vajíčka. Ja som nikdy neskusala prirodzene.

@cilimata zajtra idem na to 🙂 skusim si ho vyrobit doma, lebo 6 eur za maly poharik je trochu cez. A kokosovy olej milujem, len som doteraz vahala ci mozem. Takze dakujem za super spravy 🙂 konecne si natrem chleba s maslom 🤭 podotykam 100 % razny si spravim kedze kvaskujem 😍