icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

butterfly333
11. jún 2020

@milakrasna no od kedy beriem medrol som to nemala podľa mňa to je len silnejšia ovu. Som presne v polke cyklu.

sparkling
11. jún 2020

@milakrasna urcite dam. Ja by som buduci cyklus chcela skusit stimulku s clostylom + planovany styk a ked sa nepodari tak iui. Tusim 3 mesiace mozes stimulivat po sebe, tak zrejme sa na to dam. Budem to riesit subezne s kontrolnym odberom na imuno, ci medrol zabral. Budem uz k tym lekarom otravna 😂 akurat, ze sa mi to vsetko poposuvalo, lebo z hladiska bt som mala tento cyklus po potrate taky, ze dovi, graf vselijaky cik cak, aj som prestala merat teplotu, lebo som bola z toho hotova. A dnes som namatkovo odmerala a mala som cez 37, to je moja bezna poovulacna teplota. Dnes som vlastne 8 dpo, podla appky. Podla kontroly na gynde veru neviem, lebo som jeden den po vyznacenej ovulacii appkou som bola na kontrole a dominantny folik velky ako šlak tam stale bol. Teraz som nervozna, zla jak čert, mam vyslovene pms, cakam kramy, ale vzhladom k tomu kedy bola ovulka sa mi to cele o tyzden posunulo 🙁 nevadi, aspon sa lepsie na to vsetko napasujem.

milakrasna
11. jún 2020

@cilimata ten ERA test. To sa robí tak ze od prvého dňa cyklu sa berieš lieky na rast sliznice. Na 14 deň tak ako by si išla na vklad embrya ti zoberú vzorku z maternice a dajú na rozbor a presne vypocitaju čas kedy vkladať. Môže byť ze to máš posunute.
Ale to sa týka iba ivf. Ak sa vám nedarí ani prirodzene tak pes môže byť zakopaný aj inde.
Na hysteroskopiu si bola?

milakrasna
11. jún 2020

@sparkling nemusis dostať neskôr. Všetko zalezi ako ti začne klesat tuším progesteron a vtedy dostaneš. Aj keď si mala neskôr ovuláciu... No som zvedavá 😊
A to s tým clostylom myslíš ako?

milakrasna
11. jún 2020

@cilimata tu je niečo k ERA ešte. Inak stoji to okolo 1000-1200€ asi sa to robí v narkoze tak preto.
https://www.reprogenesis.sk/liecba-neplodnosti/...

sparkling
11. jún 2020

@milakrasna hmmm. Zatial sa mi to vzdy hybalo tych 12-14 dni od ovu ta lutealna faza. Vsak uvidime 🤔 no clostylbegyt sa daja na dozruevanie vajicok a davaju ho aj pri planovani styku. Je vyssia sanca otehu, lebo mas viac vajicok (keby niektore nebolo dobre). A takisto ho davaju pri iui tusim..., budem sa pytat lekara. Snad nebudem mat dvojicky potom 😂😳

milakrasna
11. jún 2020

@sparkling no to sa môže stať 😁 ale tak to už by bola ta najmenšia starosť z týchto všetkých 😊

sparkling
11. jún 2020

@milakrasna istu dobu koloval na nete taky obrazok, kde zena koji dvojicky naraz a k tomu v predklone supe zemiaky. Presne takto nechcem dopadnut. Odstrasujuci pripad 😅

cilimata
11. jún 2020

@milakrasna čo vôbec ani neviem čo to je sakra. Mne take nič neodporučili. 😔ja som si tento mesiac merala teplotu prvý krát a úplne tomu nechápem .. mne to skákalo hore dolu.. čiže ja asi ani neovulujem 😔. Zajtra Vám to odfotím že čo si o tom myslite .. 😢 ja som už úplne z toho zúfalá ...

cilimata
11. jún 2020

@milakrasna a tebe ho robili ? No ja ani som o takom nepočula .. ale asi by to bolo pre mna vhodne keď sme mali toľko vkladov a nič. Terez mame v gf v mraziaciku .. a čakáme na ten Medrol či zaberie a chceme na vklad (znovu ) ale nič mi v centre nezmenili .. tak neviem ..

milakrasna
11. jún 2020

@cilimata mne to ešte nerobili. Mala som 5 vkladov a z toho bol jeden pozitivny. V 6tt potrat.
Preto si Dr mysli ze by to bolo dobre skúsiť.
Co sa týka tej ovulácie, robila si si aj ovu testy?
Nefungovalo to?

sparkling
11. jún 2020

@cilimata stiahnibfertility friend - ak hovoris o bt? A testuj ovu testy. Takyto graf som mala tento mesiac ja a predsa oznacilo ovulku.

sparkling
11. jún 2020

Ten sexualny maraton si dievcata moje nevsimajte. To som sa tento mesiac rozhodla, ze budem tehotna. Aj tak mi to nevyslo asi a uz dalsi sex ani neznacim 😅

milakrasna
12. jún 2020

@sparkling 😂😂😂 si ma pobavila s tým maratónom. Ja som si nikdy nemerala keďže mi vôbec prirozdene nemôžeme. Ja ale väčšinou cítim kedy mam ovu. Bolieva ma vaječník 😊

cilimata
12. jún 2020

@sparkling ja toto .. ale neviem kedy je z toho ovu. Ani v tom tvojom sa vôbec nevyznám. Čiže vtedy keď si mala najvyššiu teplotu .. och som z toho magor

cilimata
15. jún 2020

@sparkling
@milakrasna
@butterfly333 baby tak idem na to. Už som pred imuno, dufam že po tom odbere budú konečne aj nejaké pozitívne info. Ufff tak sa bojím tých výsledkov.
Držte palec. @butterfly333 ty kedy ideš ??

sparkling
15. jún 2020

@cilimata silno drzim palce. K tej appke. Do tejto sa ja moc nevyznam, mam v nich hokej. Ale tak sa mi zda, ze tam mas ovulku oznacenu, ci?
@m_o_n_c_a_k ty ako?
Baby, ja dnes idem po sto rokoch do fitka, tak sa tesiiiim. Chodievala som volakedy davnejsie s kamosom, ten ma naucil, potom uz som chodila aj sama. Len potom sa to uz zo vselijakych dovodov nedalo. Teraz idem prvych par krat s nim zase, nech si osviezim pamät trosku a hura, budem chodit zas aj sama. Sa minzda, ze drzim vseobecne vela vody - nielen vdaka Medrolu, ale aj predtym. Som jak maly tulen.

lydia86
15. jún 2020

@cilimata moc moc držím palce nech to kleslo a šup na vklad moja...🙏✊😘 ja ešte dva týždne a tiež idem na krv.😬

m_o_n_c_a_k
15. jún 2020

@cilimata držím palce nech sú výsledky v pohode, daj am vedieť. 😃
@sparkling no ja som zatiaľ v pohode. Potom som už nešpinila tak počkám o týždeň v Utorok mám sono u gynekologičky. Tak uvidíme či bude biť srdiečko. Ale mám príznaky tehotenstva tak som celkom pokojná. Včera večer sa ma mala pýta, že : Mami ty už máš také malé bruško, to je už väčšie bábätko. Odpovedám : pravdepodobne to je aj z Medrolu. A ona: To bude dievčatko a bude sa volať Medrol? Skoro som sa pocakala od smiechu.
Ešte sa pridám k ovulke. Ja som si nikdy nerobila grafy. Ja viem kedy mam ovulku. Mávam pichanie v podbrušku a mávam taky silnejší výtok. Väčšinov ho mám presne v strede cyklu. Mávam priemer 28 dňový. Ja som ako hodinky v tomto. Sem tam nejaká odchýlka.
Baby a už aj ja cítim normálne z medrolu celodenný hlad. Ale ja na nič nemávam chuť. Som hladná, ale ani sa mi nechce jesť. Toto je teda kombinácia. Ale bruško mám ako v 13 TT. 😂

butterfly333
15. jún 2020

@cilimata neviem moja momentálne mi to nevychádza chodím s dcérou na rehabko je po operácii.

cilimata
15. jún 2020

@lydia86 no 10-14 dni výsledky, čiže tento cyklus nestihame, tak možno až na další.
Ako 85€ zas v čudu, a ak nebudú dobre výsledky tqk vôbec netuším co .. či Naďalej brat Medrol .. a zasa odber krvy..

cilimata
15. jún 2020

@butterfly333 tak to mi je ľúto. Ja už po 10-14 dni vyledky.. ty berieš naďalej Medrol ? C nejakej nízkej dávke ?

cilimata
15. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ja to iste, brucho jak balvan a dokonca má v ňom Páli 🙄🙄
Tu ovulu vôbec neviem to mi píše ta apka .. skôr som mylslela že ako a tou teplotou .. to vôbec neviem lebo raz som mala hore a potom dole a potom hore .. tak kedy to je správne ? Neviem

cilimata
15. jún 2020

@sparkling Tu ovulu vôbec neviem to mi píše ta apka .. skôr som mylslela že ako a tou teplotou .. to vôbec neviem lebo raz som mala hore a potom dole a potom hore .. tak kedy to je správne ? Neviem

m_o_n_c_a_k
15. jún 2020

@cilimata inak podla mňa to je dosť neskoro o 10-14 dní. Si zober, že za ten čas sa ti v pohode môžu zmeniť čísla. Ale tak asi to rýchlejšie nejde.

lydia86
15. jún 2020

@cilimata presne som na to myslela že si zasa ľahšia o 85€ 🤦‍♀️😡 toho sa obávam aj ja že to dopadne ako pri igamplii čo sme brali...no nemám ani šajnu čo potom ak to nepomoze či to ďalej užívať či čo...🤷‍♀️

butterfly333
15. jún 2020

@cilimata áno beriem ho stále 12mg

lydia86
15. jún 2020

@cilimata inak mne sa osvedčili ovu testy krásne mi aj minulí mesiac ukázali ovulku na 13 deň a 14 ciarka zoslabla. Testovala som od 10 dňa a testy som kúpila v bille tie lacné je ich tam 5ks.

cilimata
15. jún 2020

@lydia86 billa ? A máš foto ? Alebo názov tých testov
No nechápem čo s tými výsledkami toľko robia .. podľa mna to je naschval, lebo zas budeš musieť na test a dalších 85€.... a asi stále musím brat Medrol tu rovnaku dávku ako som brala .. zase skoro 2 týždne .. a to som myslela že už ideme vysádzať ..

@butterfly333 s to dokedy budeš brat ? Čiže ona ti to neznižuje tu dávku ?

@m_o_n_c_a_k hej a zas krv potom určite čiže dalších 85€ .. biznis

butterfly333
15. jún 2020

@cilimata nie pýtala som sa a nie . Veď aj tak idem teraz na ket.