icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

lydia86
15. jún 2020

@cilimata tu je foto mávajú ich aj v dm drogérii a takto to na 13 deň zosilnelo a 14 už zoslabla. Tiež som meriavala BT no už to bolo únavné. Treba skúsiť možno sa ti to osvedčí...😉

m_o_n_c_a_k
15. jún 2020

@cilimata @butterfly oni to robia tak, že ak máš už dobre výsledky postupne vysádzajú potom medrol. Minule na intralipidoch bola jedna kočka, ktorá išla na ket o týždeň a mala posledné dve polky tabletky Medrolu. No ak máš zlé výsledky nechajú ta brať dlhodobo cca tých 12 mg. Ale závisí aj od toho či to zvládaš. Niektoré čo som čítala brali aj rok. Ale potom zase tie nežiaduce účinky sú oveľa horšie ako keď to berieš toho cca pol roka. Mne aspoň povedala, že by bolo najlepšie do 2-3 mesiacov od začatia liečby otehotnieť, lebo v tehu by som to brala tiež cca 12-13tt idem na krv. Plus postupne vysadzanie. Čiže do toho 15 TT asi. Čo je cca ďalších 4-5 mesiacov. No lenže u vás niektorých je to ťažké, lebo v tých centrách Vás asi nepustia na niektoré zákroky ak nemáte dobré výsledky. Čiže verím Vám, že je to na nervy. Verím ale, že budete mať dobré čísla.

sparkling
15. jún 2020

@cilimata chodis do imunovitalu? Mne kazali cakat s tehotenstvom na vysledky, odbery mam po 6 tyzdnoch. Tak ako netusim, s tehotenstvom mam akoze cakat dva mesiace alebo ako? A potom zacat skusat? Pricom Medrol mozem brat tak najviac pol roka, ale idealne by bolo, keby sa nam podarilo do styroch mesiacov od zacatia liecby. Pricom prve dva sa nemame snazit 🤦‍♀️

sparkling
15. jún 2020

Inak baby, k tym ovulakom - ja pouzivam cinske a nedam na ne dopustit. Jeden stoji tak 0,20 eur, v obchode by som sa nedoplatila.

sparkling
15. jún 2020

@cilimata a s tou ovulkou je to tak, ze ked ti teplota stupne tusim o 0,2 a drzi sa tam tri dni po sebe, tak ovulka bola v posledny den nizkych teplot. Ale je pravda, ze niekedy mam z toho velky hokej aj ja... preto sa radsej spolieham nielen na appku, ale aj na ovulacne testy

m_o_n_c_a_k
15. jún 2020

@sparkling no podľa mňa je to také, že ak sa to nepodarí presne podľa ich konceptu, tak aj tak ten medrol musíš brat dlhšie. Keď ti práve po výsledkoch po tých 6-7 nevyjde akurát ovulka. Ze dostaneš výsledky tesne po ovulke tak to je mesiac stratený. Lebo bez výsledkov sa nesmieš snažiť. A keď sa to nepodarí na prvý šup, tak zase ďalší mesiac navyše. Ja som zistila, že som tehotná po prvej tabletke medrolu. Neviem absolútne aké mám vysledky, zatiaľ sa drží bábätko, ale je to také. Bojím sa stále.

cilimata
15. jún 2020

@sparkling áno imunovital, aj ty ? A z kade máš tie ovulaky.. neposles tiež ? Názov prosím
@m_o_n_c_a_k no .. čiže pól rok len tak .. to určite budeme brat ..och ..

@lydia86 každý mesiac takto testujes? To je super čiže tam kde máš tie 3 čiarky to je ovu hej? A kedy začneš ? Cca mám začať tak ako napíše apka ? Že plodne dni ?

butterfly333
15. jún 2020

Ja som ovu aj tehu testy objednavala vždy od korytnačka 1981 za 0,20 cenovo.

sparkling
15. jún 2020

@cilimata tu od korytnacky z konika. Poslem ti do ip link, funguju celkom spolahlivo, mne viac menej sedia aj s appkou a teplotou. A chodim do imunovitalu tiez. Inak
@m_o_n_c_a_k ja teraz pozorujem, ze sa mi po medrole velmi zlepsil stav koze a ekzemu, co sa mi vyhodil. Nic na to nezaberalo. A teraz po tak kratkej dobe mam takmer cistu pokozku. Cize u mna pravdepodobne zabral.

sparkling
15. jún 2020

@butterfly333 aj ja ich beriem, presne tie co butterfly
@cilimata

lydia86
15. jún 2020

@cilimata tam kde mám tú najtmavšiu druhú čiarku tretí test z hora vtedy bola ovu. Začni kľudne testovať cca 10-11 deň. Ak si nebudeš istá šupneš sem foto dievčence poradia 😁 v tomto balení je 5 testov takže vydržia na jeden mesiac. Cenu neviem povedať ja ich vždy chmatnem pri pokladni a už ma neni...🤦‍♀️🤪😂 no tuším cca 2€

lydia86
15. jún 2020

@cilimata sorry pepino stoja viac teraz som kukala na nete tak nechcem zavádzať...skus tak tie čo baby majú 😉

sparkling
15. jún 2020

@lydia86 ja mam 5 testov na jeden den 😂😂😂😂 ale ja to mam tak, ze dajme tomu o piatej vecer je uplne negativny a slaby a za hodinu su na nom mega bakule a je pozitivny. Takze ja by som pretestovala polku vyplaty.

m_o_n_c_a_k
15. jún 2020

@sparkling používa sa na autoimunitne ochorenia, čo exem je. Mne celkom dobre kontroluje alergiu a s časti aj astmu. Dokonca sa ním liečia aj nekontrolovateľne stavy alergií a astmy. Pripadne iné. Takže to môžeš podľa mňa brať ako signál toho, že ti v tom tele naozaj pôsobí a zaberá. Pripadne tie nežiadúce účinky určite tiež za niečo hovoria.

lydia86
15. jún 2020

@sparkling to fakt 😂 tak to ozaj polku výplaty pretestujes...🤣 Ja testnem vždy ráno

sparkling
15. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ja okrem toho, ze prdim, nemam ziadne neziaduce ucinky. Mozno trochu opucham a drzim vodu, ale to som mala aj predtym. Inak nic. Iba co som casto hladna. Z vahy mi zliezli dve kila a dalej sa nadol nehybem, mozem sa aj poskladat a nic. Vcera sme dali aj mensiu turu, aj sme boli v tyzdni na bicykli, ja korcule. A chcem teda taradit pravidelny pohyb konecne

sparkling
15. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ako ja fakt dva mesiace s tym cakat nebudem. Na prvom sedeni mi povedala, ze akonahle nasadime liecbu tak treba skusat. Ze ma pacientky, ktore beru liecbu a potom sa nesnazia, lebo ze neni cas a idu na dovolenku a neviem co a je to potom zbytocne, cela luecba. A teraz toto. Tak ja myslim, ze to zabera, celkom pekne, kedze aj navonok sa mi zlepsil stav. A neviem sa dovolat k lekarovi do centra, ani za svet, uz tri dni.

m_o_n_c_a_k
15. jún 2020

@sparkling ja som tiež nečakala 😉😂. Ani som nevedela a bolo. A je kopu žien, čo hneď otehotnela pri liečbe, alebo potom ju začali brať až keď boli tehotné.

sparkling
15. jún 2020

@m_o_n_c_a_k to by bola katastrofa, vsak by som zas potratila. Som rada, ze ju mam pred tehotenstvom. No dnes uz som 31 den cyklu a kramy furt nikde. Co ja mavam bezne cyklus tych 27-28 dni max. Asi to suvisi s posunutou ovulaciou. Testy mam negativne

cilimata
15. jún 2020

@m_o_n_c_a_k Viete z tohto kedy som mala ovu ? @sparkling @lydia89

cilimata
Autor odpoveď zmazal
sparkling
15. jún 2020

@cilimata kolky dc si? Ja by som povedala ze 17 dc, len ti chybaju dalsie teploty na jej potvrdenie

cilimata
15. jún 2020

@sparkling aké hodnoty prosím ? Ten prvý bol 5dc a merala do 19 dňa cyklu. Mala som viac ?

milakrasna
15. jún 2020

Dievčatá ja sa vôbec nevyznám v tých grafoch. V tom som ja panna 😂 nikdy som si nemerala ani netestovala. Ja to cítim...
Medrol začínam brat o týždeň ✊✊
V stredu idem na krv na hemato,snáď to budem mat OK a nebudem musieť pichat ešte aj fraxi... 🙈😁
O 2t už stimulujem 😊

sparkling
15. jún 2020

@cilimata prepac, na 18 den. Ano mala si merat viac, na 18. Den mas najnizsiu teplotu. A tam este aspon 3-4 dni bolo treba merat, aby bolo z toho zjavne, ci bola ovulka. Tie vyssie teploty ju potvrdia potom

sparkling
15. jún 2020

@cilimata kuk tieto grafy. Tam je jasne vyznacena ovulka. Pozoruj ten zdvih teploty

lydia86
15. jún 2020

@butterfly333 jeeej dala si si foto aká si fešanda 🤗

butterfly333
15. jún 2020

@lydia86 😘 ďakujem to ma líčila kamoška na moju svadbu minulý rok.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@sparkling @cilimata malo byt posledný deň zvýšenej teploty ak správne viem. Takže ak máš aj tri krát zvýšenú teplotu tak ovulka by mala byť to posledné zvýšenie. Dobre vravím @sparkling?
@cilimata ty mávaš dosť neskoro potom ovulku. Ja som mávala tak 13-14den. Ale zase cyklus 27,28 dní. A ja som fakt pozorovala na sebe výtok a bolievalo ma v podbrušku. Také pichanceky. Raz som to hovorila doktorke a ona, že nech si odsledujem kedy to je a zistili sme, že to je ovulka. Ale viac ma pichával pravý vaječník. Treba si sledovať aj tieto veci podľa mňa súbežne s grafom a ja keď som si chcela byť istá tak som cca 3x denne od výtoku riešila ovulačné testy. Aj keď vravím, nám stačilo súložiť 2-3dni počas ovulky a bolo to väčšinou tam. Pred ovulkou sme nechali 2 dní cca chalanov nabrať sili. 😂 Tak my takto nejak sme fungovali. Ak ti moje skusenosti pomôžu budem rada, ale každá sme iná. Niektoré viem, že ovulku ani necitia.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@milakrasna držíme palce. Verím, že aj hemato bude v pohode. Ale keby nie, nie je to veda to pichanie. Ak budeš chcieť dám ti tipy. Ja už nemá vám ani modrinky. Viem kam si nemám už pichat. Dokonca som si našla taky systém, že už to ide automatika. Krásne sa mi to hojí a nedostávajú mi už tie modrinky. Ide fakt len o techniku. Aspoň u mňa. Keby dačo ozvy sa. Poradím. A ako to prebieha, či bude po stimulácii. Ja som panna zase v tomto. Už som si aspoň na študovala co KET, IUI a IVF a aké sú rozdiely. Ty ideš na ktoré?