Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@tamiiik aha takže si otehotnelaprirodzene? Gratulujem
@m_o_n_c_a_k nehnevaj sa, no temu som zakladala pred vyse 2 a pol rokom tak si uz nepamatam :-/
@butterfly333 dakujem 🙂 mala ma 15m
@tamiiik gratulujem k malinkej.Inak ja som tiež prišla o bábo v 22tt mi začala odtekat plodova voda až odtiekla a bábo sa narodilo mŕtve žiaľ. No vraj len nejaká infekcia nič viac neviem. Ale to bolo pred 23rokmi.
@butterfly333 ja som zacala spinit, a ked sme prisli do nemocnice bola som otvorena na 6cm a uz sa nedalo porodu zabranit. Prindruhom tehu som zostala na rizikom lebo sa mi skracoval skrcok v 5mes, brali odber plodovej vody, ci OPAT nemam infekciu, a tak som prisla na to, ze aj predtym som mala nejaku infekciu, ktora presla az do maternice a to sposobovalo predc.otvaranie. cize u mna nieco zanedbala moja gyn. Cytokiny s tym nic nemali.
@tamiiik čítala som dozadu a nasla som.. Písala si, že si síce mala zvýšené, brala si medrol znížili sa síce ale, že problém bola infekcia. 😃 Ďakujeme za infošky. A samozrejme tiež gratulujem k dcérke.
@sparkling a nemôže byť problém aj genetika? Pri ivf sa da vyšetriť embryo aj geneticky ešte pred vlakom... Nám vyšla genetika OK (z krvi) a napriek tomu nám odporúčajú dat urobiť PGT pred vkladom.
Ja v pondelok začínam medrol 🙏
Hematologicka mi napísala,že fraxi si mam pichat tesne pred ET. Moje výsledky sú skoro rovnaké ako @sparkling a lekár v KAR mi povedal ze to Nie je nič dramaticke 🤷♀️
@tamiiik dohovie či aj u mňa to tak nebolo. No vravím to už bolo dávno. A pri ďalších tehu som mala rizikové celé som musela ležať aj mi krčok zašivali. Tak dúfam že ket sa podarí aj medrol beriem od februára a ešte pôjdem na intralipidy.
Inak dievčatá od kedy beriete medrol MS vám chodí pravidelne? Alebo vám rozhadzal cyklus ako mne...Ja mávam MS 28 deň a ovulku 13-14 deň a MS aj 6 dní. No od kedy beriem Medrol (5 týždeň) tak MS bola 3 dní ovulka 8 deň a dnes som 14 deň cyklu a mám MS príznaky...🙄 ako totálne som z toho mimo...aj u vás je to tak všeliak?
@milakrasna mozno, ale to som neni ochotna podstupit... lebo je to mozno aj kopa penazi do vzduchu, zaruku nemas nikde, tak ako ani s tymito testovanymi embryami, ze sa uchytia...
@lydia86 mne pravidelne
@sparkling ja som ochotna urobiť všetko z toho co veda ponúka 🤷♀️ radšej vyskusam nech mam dušu na mieste.
@cilimata moja korytnačka1981 ona má po 0,20 centov
@butterfly333 no už jej idem hneď písať .. má skoro otočilo v tej dm ..
@butterfly333 ďakujem zlatíčko. Ako si na tom ?
Ja 17.7. Začínam dávať tabletky a intralipidy a cca 30.7. Vklad. Tak uvidíme
@cilimata ja ms mám mať 25.6 čiže 26.6 začínam brať estrofem na 2dc a potom cca 6.7 .na sono a hneď mi aj dajú intralipidy a potom vklad asi okolo 13.7.
@butterfly333 jeeej super. Ty si Brno že ? Och paráda, aspoň sa to už konečne rozbieha. Tak mi povieš ako budeš zvládať infuzky ... to má najviac desí tam ležať 3 hod. Ale dufam že to pomoze.
@cilimata áno brno reprogenesis. Aj sa už na to teším. Vychadza mi vklad akurát cez celozavodnu dovolenku tak nemusím nikomu nič hovoriť. Ja sa infúzie nebojím ja už mám toľko toho za sebou asi 12x mám za sebou narkozu ja zvládnem všetko a verím že sa to podarí aj nám. 🙏🙏🙏
@cilimata
@butterfly333 inak baby dnes som bola v Brne. Hormóny nachystané v chladničke už len na MS čakám a tiež idem na to...😁
Ajojte baby, tak po kratkom krvacani mi to nedalo a spravila som test... aj digi a tam + 1-2. Ale uz krvacam zas. Tak som nola na kontrolu na imuno. Dostala som aj infuzku, ale krvacam este stale. Tak ja uz fakt neviem. A to som nola zmierena uz s tym, ze nic nebude. Kolke bolo moje prekvapenie z tych testov. A zrazu toto 😣takze 4. Krat.

@tamiiik ahoj a aké si prosím ťa mala hodnoty cytokínov? Mala si niektoré zvýšené?