Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@m_o_n_c_a_k ked tak pekne drzis pohromade, isto ich mas ok 😉
@sparkling bola som už teraz minuly Piatok na intralipidoch. A poviem vám , že tento krát som mala troška problémy. Pichla ma krásne, žiadna modrina, nič. Ale zase nebolelo to, netahalo a keď som len trošku pohla rukou netieklo.. Tak mi to dala silnejšie, ale proste som mala ihlu asi nejak divne. Nebolelo nič asi prvý krát, ale netieklo ako malo..tak.som nemohla normálne čítať knihu, lebo som furt sledovala tu infúziu aby to tieklo normálne. Ale zase za dve a pol hodky som bola hotová.. Čo som bola neskutočne rada. Lebo zase keď išlo tak išlo. Kočka vedľa mňa to mala za 2 hodky 😮
@m_o_n_c_a_k no mas pozvanku do skupiny. Teda vsetky baby... pokracujem v detailoch uz tam, sem to nedam
@sparkling ta skupina že by bolo super súkromnú skupinu
@butterfly333 uz je a mas pozvanku
@sparkling ďakujem
@sparkling aj mňa si pridala pls? 😊 kde nájdem to pozvanie?
@milakrasna v poste by si ho mala mat. Jasne, ze som ta pridala
@m_o_n_c_a_k som za baby urobme skupinu
baby pridáte prosím aj mňa do skupiny, mám začať s dexamedom ☹
Ahojte baby, pls funguje este toto vlakno? Potrebovala by som sa poradit, mozno len vypisat k tejto teme. Nedavno som bola v imunovital a mam zvysene cytokiny 😣
@ali_2017 áno funguje, budú ti zrejme dávať Medrol áno?
@ali_2017 Ahoj, ja tak isto, dnes mi zmenili liečbu z Dexamed na Medrol
@m_o_n_c_a_k dakujem za tak rýchlu reakciu 😘 bola som minulý týždeň po výsledky a zistili mi zvýšené cytokiny, nízke zelezo a vit D, NK bunky mam v norme. Mam za sebou v 2017 jedno MA (na hemato mi zistila Mthfr heterozygot), koncom roka som otehotnela a 2018 aj porodila zdravu dcerku. Úplne bezproblémové tehotenstvo. Predpisali mi len zvysene množstvo kyseliny listovej. Tento rok sme sa rozhodli pre druhe babo a skoncilo ako biochemické hneď v 5tom tt. V podstate som si len spravila testy s duchmi, utekala som na gyn kvôli kys listovej nech mi predpise tu co som uzivala predtým. Hcg som mala len 100, nasledovalo krvacanie a teda tehotenstvo bolo fuc. Gyn ma odporucila do toho imunovitalu. Tam mi po výsledkoch predpisala dr medrol, zo začiatku som bola zdesena a vystrasena. Nakoniec som sa rozhodla ze medrol uzivat nechcem. Preto som aj zacala hladat info na internete, ci sa podarilo zenam donosit zdrave babo aj bez kortikoidov. Dr. Bergendiova na mna posobila tak zmiesane. Vnutorne som presvedcena ze je na vine moja krv a potrebujem nieco na zriedenie. Dakujem ak si docitala az sem a prepac za taky sloh 🙈
@natalienocka a ako to zvladas? Dexamed su tiez kortikoidy? Ja som sa ich velmi zlakla a odmietla som liecbu, chcem to najprv este skusit prirodnou cestou. Mam na mysli podpora vitaminmi a co najviac sa zamerat na imunitu. Skusim neviem, bojim sa..asi ako kazda odtialto
@ali_2017 tak ja Medrol už vysadza a asi vďaka nemu som bábätko vynosila.
Tak potom skus liečbu len nizkomolekularnym heparinom, alebo co ti odporučí hematolog. A ak by si znova potratila tak by som asi riskla aj ten medrol. Uvidíš. Železo a vit D sa dajú ľahko doplniť.
@ali_2017 a ešte skus protizápalovu diétu.
@m_o_n_c_a_k takto nejak som nad tým aj premyslala. este ma caka vyšetrenie na stitnu zlazu a hematologia. Uvidím čo mi povedia tam. Mam 31, jedno zdrave dieta doma. Kortikoidy si predstavujem ako poslednu moznost. Tesim sa s tebou ze sa ti podarilo babo vynosit, citala som tvoje prispevky z juna kde si este cakala 😍 popravde tato tema mi dost pomohla zorientovať sa. dakujem vam za to 😘
@m_o_n_c_a_k wau dala som si ju do google, vybehol imunovital. Je to dost prisna diéta, musim si ju este dokladnejsie prestudovat. Vdaka za radu 🙂
@ali_2017 ou prepáč, ešte som nevynosila, ešte som v 22 tt
@ali_2017 tu diétu sme držali viaceré, samozrejme nemusíš úplne striktne, len tie najhoršie veci. Sú rôzne tabuľky. Ja som to zo začiatku držala ale ako som otehotnela nechala som to. Je to aj ako podpora na zníženie tých zvýšených hodnôt

Za mňa môžme aj do súkromnej skupiny.
@sparkling
@lydia86
@butterfly333
@milakrasna
@cilimata