Gynfiv, Ferticent verzus Reprofit Brno
Ahojte, rada by som zalozila tuto novu diskusiu ohladom CAR na Slovensku verzus v Cechach. Je tu uz diskusia o Slovenskach v Reprofite, len je tam uz vyse 1800 stran a hrozne tazko sa v tom orientuje.
Preto by som si rada precitala nejake aktualnejsie info, od kociek ktore sa rozhodli pre IVF v Reprofite v Brne, ci uz po par neuspesnych pokusoch na SK alebo hned od zaciatku.
Ja mam zatial pred sebou len prve dve IUI v Gynfiv a rozmyslam nad tym ak to nevyjde, kam ist.
- Citala som ze ked to ide cez poistovnu na SK, viac sa oplati Ferticent, ze tam sa menej doplaca za lieky (okolo 200-300 eur verzus doplatok cca 1000-1200 v gynfive). Je to este pravda?? Su tie ceny este takto rozdielne? A viete o niekom kto mal uspesne IVF vo Ferticente?
- Tiez som citala ze ceny v RF v Brne su viacmenej rovnake ked si platite vsetko sami, ako ked vam tu na SK preplati cast poistovna, teda ze Brno sa oplati jednoznacne viac. Viete mi povedat o akych sumach sa bavime?
V Brne som bola na USG HSG a nechali na mne super dojem, urcite rozmyslam nad pripadnym IVF u nich, ale rozpocet nepusti tak musim dobre zvazit kde co kolko vyjde, teda ci zostat najskor na 1.IVF v GF, alebo skusit kvoli cene skor ten Ferticent, alebo rovno do Brna?
Dakujem vam za nazory a pomoc
@katka17044 Len ci uz uvidia nieco pri takom nízkom hcg. Co ti napisala Pastorcakova na to?
Subcuviu som ja brala vyse roka a pol. Mam by som ju brat do 15tt raz týždenne. Pred ketom som pichala raz za dva tyzdbe. Ale ja ju mam dlhodobo a ma pumpu k subcuvii. Len si predstav ze mi zistili z gyn pri prvotrinestralnom screeningu ze mampozitivne protilátky proti hepatitíde b. Co som skoro odpadla. A zistili sme ze to bude zo subcuvie, kedze ona je ľudská krvná plazma. Takze darca musel byt očkovany proti hepatitíde v.
Patologia hlavičky nieje taka zlá. Pohyblivosť je aka? Napr moj ma patologiu 99 perc co je zle.
Fraxik si zacala od vkladu? Mas 0,3? To neuskodi urcite. A medrol , prednison pre teba nebol dobry brat aj v tehotenstve?
@zuzu1108 Ja este chodim stale do gf v Brne sme boli zatial len mimo toho na konzultácii. Tak v gf nič nehovoria uvidim az v piatok. Ja som pichala subcuviu 3 tt ak sa nemýlim pred vkladom a potom pred vkladom a po mi dali tu infuziu. Medrol som pred tym uzivala pol roka. Chcela mi zmenit liecbu ale neviem ktora volba je lepsia. A teraz tie protilatky co ti zistili to co znamena? To je fakt sila. celkovy pohyb ma 60% referenčné hodnoty sú 40% progresívny pohyb 50 a ref. hodnoty 32% výsledok ma teratoozoospermiu. Fraxiparin som zacala 4 dni pred vkladom ano 0,3
Baby ja som brala subcuviu a nic musela som preist na medrol 7 inekcii a cytokyny boli stale vysoke tak som na medrole 2ctyzdne 16 mg dalsie dva 12 a dlhodobo 8 teraz vo stvrtok chcem ist na odber ak bude oka tak idem na stymulku bola som aj na hemato genetike a endokrinologii a tam vsetko oka tak verim ze je to v imuni aj ked vraj cytokyny evokuju v tele zapal ktory mne nebol zisteny tak neviem.
@katka17044 A v GF to beru ze je to v pohode?
Tie protilátky sa ma pýtali stale ci som nebola pckovana proti bcku niekedy. Nebola som. Potom mi moja hemstologicka este z tej vzorky krvi od gyn dala urobiť ďalšie vysetrenie a to vyslo negativne. Ved ja som nemala kde dostať hepatitídu bcko, ktorá sa prenáša krvou alebo sexom, jedine zo subcuvie.
Ja si mxdlim ze nemáte taky zly spg 🙂.
@skaredekacatko Pytala som sa svojho imunologa na podávanie subcuvie pri cytokxnoch a som hovorila ze to nezabralo babam. Ani Tinke nezabrala. A on ze ved jasne lebo to je uplne na nieco ine.
Medrol ti určite zaberie 🙂.
Potom začneš novu stimuláciu? Aj ty chodíš k Otevrelovi ze?
@zuzu1108 tak oni to beru tak v pohode aj sestricka ked mi to oznamovala tak sa akoze tesila ze to stuplo ale tak viem ze to dobre nie je a len dufam ze v piatok budem vediet viac a teda nebude to nieco zle
@zuzu1108 no super to sme tinkou zbitočne brali subcuviu no des ty doktory. Hej idem k tevrelovi na stymulku ak to uz kleslo. Medrol je svinucha tak veri ze to zabralo vacne ho brat nechem. ja uz mam gonal doma v chladnicke uz po subcuvii som chela ist na to a nic s toho. tak je tam odlozeny
Ahojte som objednaná do reprofitu na hysteroskopiu kto u nich na tom bol prosím ako to tam prebieha je to v pohode?Nemusím mat ani predoperacne ze mam pod 40 rokov
@zuzu1108 Ahoj, mozem sa zapojit do diskusie? Aj my mame podobny problem manzel ma zly zly spermiogram 1% dobrych spermii hroza, teraz podstupil liecbu na zlepsenie picha si kazdy treti den menopur po dobu 3 mesiace. Nestretli ste sa tym niekto? Sme v reprofite poslali nam ziadost do poistovne, ale som v union preplatia nam nieco? alebo sa rychlo prehodim do inej poistovne
Dakujem
@zuzgas001 Ahoj jasne ze sa mozes zapojiť 🙂. Toto som citala ze mužom sa pichajú male dávky hormónov.
Môjmu nepichali nic. My sme boli aj u androloga ten mu robil hp a povedal ze je v poriadku, dali sme si robit kariotip, aberaciu chromozomov si dal robit na genetike. A my sme urcite chceli PGD geneticke testovanie embrya. Aj my sme boli v RF. Co viem union preplatí len nejsku malú cast a niekedy nechcú. Len ked sa chces prepoistiť mxslim te aj tak az od nového roku ti to bude platit, ze budes poistencom inej poisťovne.
@katka17044 Ja som bola na hystero, žiadne predoperacne nechceli odo mna. Ak nieje nejsky problem tak tentokrát je krátky myslim max pol hodka aj to neviem ci nieje vela. Mne odstraňovali polypy a trvalo to asi hodku a pol. Budes v normálnej narkoze. Dve tri hodiny polezis na izbe a ides domov.
@zuzu1108 takze da sa to v pohode zvladnut? inak ja som cerstvo po ket aj sa uchytilo ale neudrzalo sa a zaciatkom sept. som dostala menzes a teda na 12 den na to idem na tu hystero to je v pohode nie nemusela som cakat mesiac? Lebo v októbri chcem ist na vklad, tak to chcem mat za sebou
@katka17044 Da sa to zvládnuť 🙂. Len mna to bolelo mne odstraňovali polypy dva tak to bolo ine. Tebe len pozrú do maternice a mxdlim ze odstipnu trolinku zo sliznice aby sa hojila a ze potom sa embryjko moze lepsie zahniezdiť uchytit.
Ak si dostala ms tak mozes ist na hystero. Mala si nizke hcg?
@zuzu1108 ano dostala som s omeskanim lebo chvilku sa drzalo embryjko ale 30.8 som dostala menzes. Ano mala som nizke hcg najprv 69 potom po 4 dnoch len 120 a potom o dalsie 4 tusim 229 islo to velmi pomaly no a potom uz kleslo. Uz sa mi to stalo 6 krat.
@zuzgas001 ahoj, ak sa mozem spytat, tvoj manzel mal teratozoospermiu, ci inu diagnozu? moj ma totiz teratozoospermiu a tiez ma len 1% dobrych a 99% patologickych ☹ Vam to zistili v Brne v reprofite? nam najskor inde tam mal este 3% dobrych a teraz v RF ze len 1% dobrych ☹ Manzelovi navrhli tu liecbu menopurom v reprofite? ja som sa s tym teda este nestretla... aj mu robili este nejake ine vysetrenia? diky
@zuzu1108 ahoj, citam, ze tvoj muz ma tiez teratozoospermiu? mojmu muzovi najskor zistili v jednom centre, ze ma 97% patologickych a teraz v Brne, ze ma 99% patologickych... inak ma spermii dost, aj pohyblivost, len ta morfologia. ☹ Vam nieco na to odporucili v RF, ci len ivf? da sa s takym spg otehotniet prirodzene alebo IUI? inak, tiez sme si davali robit ten kariotyp a aberaciu chromozomov a bolo nam odporucene PGD... vy uz ste boli na ivf v RF?
@lina129 Ahoj s morfológiou sa moc toho urobiť neda. Max mozes zlepšiť spermio o 0,5-1% ale to je malo.
Ak vam bolo odporúčané robit PGD tak to nieje moc dobre. Ak vam odporúčali PGD tak do IUI by som nesla.
Vyhodené peniaze. My sme boli na ivf v RF s našim spg nam z dvanástich vajicok zostalo jedine embryo ktore sme dali testovať na PGD a bolo zdrave 🙂. Sme v 17tt 😵
@zuzu1108 jeej tak super 🙂 gratulujem... my sa prave rozhodujeme co urobit... myslis, ze IUI by nevyslo, alebo by to bolo skor riskantne podstupit s takym spg? Snazime sa uz cca. 1,5 roka, tak neviem... 😒 do ivf sa nam nechcelo, ale obavam sa, ze nam asi ine nezostane s takym spg. Ja som inak vraj ok, ine nic nam nezistili... 🙂
@lina129 Dakujem 🙂. S takým spg to asi nema význam IUI a ja by som sa aj bala ist s nim do toho.
Ale ako sa hovori staci jediná dobra spermia 🙂
Ked by ste isli do ivf mate dost soermii mozete si dat urobiť picsi, aj my sme si teraz dali.
Je to vyssia metoda ako icsi. Koho mate v RF doktora?
@lina129 Aj my mame Otevrela 🙂. Super doktor 🙂.
Takze vyslo vam na aberacii nejaká chyba? Tak potom je PGD urcite opodstatnené. Aj ked je to drahšie a stoji 1000€ na vyse,ale je to lacnejsie ako u nas (keby si isla do slovenského centra) PGD vam odhalí aby malo embryjko genetickú vadu. Aj ked samozrejme nieje uplne 100% ale dajme tomu 95%.
Ja by som do IUI nesla.
@zuzu1108 jasne, dakujem 🙂 a este sa spytam, PGD vam robili metodou FISH a aCGH? tam je myslim rozdiel v tej dlzke vysetrovania, tusim po FISH mozes ist este na ET a aCGH trva tusim dlhsie, ze tam potom treba pockat na KET, ze? neviem, ci som to napisala spravne... Manzelovi vysli nejake nezrovnalosti v niektorych chromozomoch v spermiach, tak nam na reprodukcnej genetike odporucila PGD, ak by sme sli do ivf.
@lina129 V RF robia len aCGH. Super si to napisala 🙂. Fish v na sk stoji tolko co aCGH v Brne a aCGH ti vyšetrí vsetky zatiaľ dostupne geneticke vady. Ano aCGH trva asi dva txzdbe kym je výsledok a musi ist na KET ale ten tym pádom neplatíš.Kde ste boli na genetike nie v Reprogene u Cernakovej?
@zuzu1108 anooo 🙂 v Reprogene u Cernakovej 😉 aj vy? odkial ste sa o nej dozvedeli? V RF ci inak? Ona spolupracuje s RF, aj Otevrel mi ju spominal...
Vidis, tak som to dobre napisal, pan google mi to vysvetlil 😀 z konzultacie som prisla uplne zmatena, vela info naraz... tak potom doma bolo samostudium 😀
@lina129 Ahoj manzo ma oligoasthenoteratozoospermia - takze vsetko dokopy. Boli sme v Martine na IVF neujalo sa nam mali sme len jedno embryo. Teraz sme isli do Brna poslali nas na karyotyp - vporiadku, potom sme si dali robit vysetrenie spermiogramu nejakou specialnou metodou. Obycajnym spermiog. ukazoval 6 tisic milion. spermii tu nam to ukazalo len 500 tisic, morfologia zla len 1% normal spermii. Nastavili manzovi liecbu menopurom 3 mesiace kazdy treti den.Potom uvidime
@zuzgas001 aha, no moj ma "len" teratozoospermiu... cize spermii ma dost, len maju zlu morfologiu ☹ jemu na to zatial neodporucili nic ☹ ale ako mi pisala zuzu1108 s morfologiou sa toho neda moc urobit... takze asi ivf 😒 aj ked nam na genetike povedali, ze sa mozeme este snazit prirodzene, ale vtedy mal muz 3% normalnych a teraz v Brne len 1% ☹
A ty si ok, ci aj ty mas nejaky problem?
@lina129 Ahoj aj moj muž ma teratozoospermiu normálnych má 1% a patologiu hlavičky spermie 96 co vam na to 1% povedali akoze pri ivf- icsi sa to da obísť a potom embyja sú v poriadku?

@zuzu1108 No je to celé už pekne na nervy :( ja som dnes 25 den po vklade. Tu endokrinológiu budem musieť riešiť. Toho mimomater. sa dosť bojím v piatok mam ten ultrazvuk tak musím teraz len čakať. Chodím do Nitry na imuno davala mi injekcie subcuvia a potom infúzie privigen. Teraz pichám len preventívne fraxiparín. A tie spermie myslíš ze to je v pohode? Vobec neviem co to znamená, či by mohol mat prirodzene deti alebo len ivf.