Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@danielkabn to uvidíš, ako sa budeš cítiť, niekto pri tých druhých injekciách nevládze ani prejsť. Takže treba to fakt nechať na momentálny stav a potom sa rozhodnúť. Napríklad dnes ležím doma, lebo už sa mi zle sedí za PC, všetko ma tlačí. 😀
@makovicka53 Zo začiatku mi trošku asistoval manžel, lebo som to nevedela z tej ampulky natiahnuť do striekačky, ale potom mi to už išlo a pichala som si to sama. Dokonca ani veľa modriniek som neutržila, len keď som ten menopur asi rýchlejšie spúšťala z tej striekačky pod kožu, tak vtedy sa mi vytvorili modrinky. 🙂 Prajem aby ti zabrali tie včielky čo najlepšie a bolo veľa kvalitných vajíčok. 🙂
@ivankakov ahoj no už mám po OPU, nebolo to až také strašné ako som si spočiatku myslela. Mala som 13 vajíčok z toho 3 boli nanič, tak ostalo 10. 5-1 a 5-2. No a dnes som volala embryologičke, takže sa podarilo oplodniť všetkých 10 a budeme čakať a modliť sa do štvrtku aby sa to vyvíjalo v pohode. 🙂Včera ma potom dosť začal bolieť spodok, ale to aj lekár povedal, že 2 dni môže pobolievať podbruško, ale dnes je to už lepšie. Ak pôjde všetko o.k. tak na transfer by som mala ísť v sobotu, alebo nedeľu, tak uvidíme. 🙂
@ivankakov potom daj vedieť ako si dopadla, budem v stredu na teba myslieť nech všetko dopadne o.k. a nech je dobrá úrodička. A len to už do zajtrajška nejako vydrž. Už zajtra ťa od tvojho nákladiku oslobodia. Aj ja som včera doktorke povedala, keď sa ma pýtala kao sa mám, tak že dobre, ale nech ma už od môjho nákladu oslobodia, lebo už je to dosť nepríjemné, tak sa smiala. 🙂
@ivankakov doplácala som 536Eur. za ICSI a predlženú kultiváciu. Ano ona po OPU príde za tebou povie ti koľko si mala vajíčok aj ich oznámkuje a potom jej povieš koľko chceš oplodniť, ale lepšie je dať čo najviac, pretože nevieš ako sa to bude vyvíjať ďalej, lebo aj tie známky, ktoré dá vajíčkam sú len čisto orientačné, dôležité je koľko sa im podarí oplodniť a to ti povie deň po OPU. Ja som dala všetky schopné oplodniť, lebo neviem koľko z nich sa bude vyvíjať ďalej. 🙂
@ivankakov A smiem vedieť ako to zatiaľ vyzerá s tebou, koľko ti povedali pri kontrolách, že máš folíkov? Ešte tesne pred OPU ti budú robiť ultrazvuk a tam ti folíky spočíta, aj mne včera spočítala 9+6, ale nakoniec z toho vyšlo 13, lebo nie každý folík obsahuje vajíčko, takže je to tiež len orientačné. Pravdu sa dozvieš po odbere. Potom ešte po skončení pôjdeš opäť na ultrazvuk kontrolný či tam nemáš tekutinu a upozornia ťa na OHSS, vraj sa dá tomu predísť pitím vody. Takže zas sa nalievať podobne ako pri injekciach a predpíše ti Utrogestan, alebo Duphaston. 🙂
@ivankakov dá sa tam platiť kartou, alebo ti vystavia faktúru, ktorú potom uhradíš, ale malo by to vraj byť uhradené do tvojho transferu. Neviem či sa budeš môcť poradiť s mužom, lebo ja som to rozhodnutie urobila sama. Ale môžem ti úprimne povedať, že všetky čo sme tam boli a boli sme 4 sme dali oplodňovať čo sa dalo, lebo nikdy nevieš čo sa môže počas toho vývinu stať. Viem že dve čo so mnou tam ležali tak mali dokonca 17 vajíčok a tá čo bola pri mne ich mala 17 z toho iba jedno 3 9-1 7-2 a tiež dávala oplodňovať všetky. 🙂
@ivankakov ahojky no som sa sekla a ma to napadlo az ked som to odoslala 😀 ..zajtra budem na teba mysliet 😉 ...veru oddychuj to to len a len prospieva ...ja som sa akurat vratila od lekarov...aspon ze som vsetko vybavila
@ivankakov ...vies co myslela som si ze to bude horsie ale pohodicka aspon zatial kym nemam cele brucho citlive...uvidime ked budem pichat obidve naraz to bude sila 🙂
@mrnous1 jeeej si zlata...dakujem krasne..dufam ze sa to naplni 😉 ...mne to vcera pichala kamoska ale nezdalo sa mi to nejak komplikovane mozno skusim aj sama .aspon ju nebudem otravovat 🙂....a ty ako sa mas?
@makovicka53 tak super, mňa to potom už viac nebolelo, iba toľko koľko prvý raz. Už máš odobratú krvičku, komu si šla k obvodnému alebo gynek.?
@makovicka53 nie je to až také strašné, úplne v pohode to zvládneš aj sama, len treba prekonať ten počiatočný strach z prvej injekcie potom v tom budeš úplný profík. Ja som dopadla celom dobre, vďaka za opýtanie. Mala som 13 vajíčok z toho sa dá povedať že 10 schopných a teraz čakám ako sa to bude vyvíjať ďalej. 🙂

@mimili dakujem, budem sa snažiť.