Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte babenky 🙂 Neviete dokedy po OPU by malo prestať pobolievať podbruško? Ja som momentálne druhý deň, ale podbruško ma bolí ako keby som mala mršku, dúfam že to nie je ten OHSS. Ako to bolo u vás po OPU? Lebo nechcem aby mi urobili transfer a potom zistili že mám OHSS. Vďaka za rady 🙂.
@helenka12 ..ahojky v piatok mas OPU? ja som hrozne zvedava na ivankakov .... 🙂 parada uz sa to pomalicky rozbieha...ja si teda ale este pockam ☹
@mrnous1 ahojky a to moze vzniknut este aj po OPU?ja som si myslela ze len pocas pichania FHS....ja ti veru neporadim este nie som tak daleko ale podla mna to je normalne ...vsak tam bol zasah 🙂
@makovicka53 môže vzniknúť po OPU však na to ťa tam aj upozornia. No uvidím ako to bude ďalej. 🙂
@mrnous1 no teda...si ma teraz dostala...boze nech nas to obide...bojim bojim....a moc ta boli to brusko?
@makovicka53 injekcie sa volali Solumedrol, predpisala mi ich dr. po OPU, lebo som mala zvacsene vajecniky, ale ci su proti OHSS, neviem, moj gynekolog povedal, ze je to tzv. adrenalinovy hormon....na povzbudenie normalnej cinnosti reprod. organov, na navrat do povodneho stavu.
Mna zacali vajecniky strasne tlacit a boliet az po poslednej davke (5000 j.) pregnylu dva dni pred OPU.
@mrnous1 ahaa...no uvidis nasledujuce dni a ak sa to teda nezlepsi tak skus veru zavolat dr. ...budes si istejsia 😉
@makovicka53 ano v piatok OPU aj ja som zvedava na ivanku,snad napise co a ako 🙂
@helenka12 takže prebieha to asi takto, ráno prídete na recepciu a oni Vám povedia, kam máte ísť. Najprv idete spolu s partnerom prednostne na sono, tam Vám dr. povie, koľko je folikulov. Potom idete do miestnosti, kde sa berie krv. Tam manželovi zoberú krv, a Vy sa zavtedy prezlečiete do takej fajnej bielučkej košieľky, ja som si dala svoje ponožky a musela som si ľahnúť do postele. Tam som ležala asi polhodinku, merali mi krvný tlak a potom mi zaviedli flexi ihlu a potom sme spoločne čakali na anesteziologičku. Pred operáciou prišiel dr, usmial sa, poslal ma na wc. Potom som pekne prešla na operačku. Tam to bola klasika, do žily pustia uspávačku a už sa prebudíte vo svojej postieľke. Bola som tam asi 15 min, chodia sestričky merať tlak, dr. sa chodí pýtať na bolesti. Nič ma nebolelo, bolo mi dlho ležať, nudila som sa. Prišla za mnou aj pani dr., a zistila koľko bolo vajíčok. Okolo pol jedenástej prišla embryologička, čítala mi tie známky, no nezapamätala som si ich. Potom som vypila teplý čaj, obliekla som sa. Ešte som znova išla prednostne na sono, kde mi pozreli či nie je tekutina v bruchu. Prepísali mi utrogestan, na recepcii som si vypýtala faktúru na zaplatenie. Bruško mi začalo ožívať okolo obeda, sú to také silné bolesti, nedá sa mi dobre chodiť. Tak oddychujem.
@ivankakov ahojky no super tak aspon to mas za sebou....teda nevies kolko si ich mala zrelych?booze ako fajne teraz sa uz len modlit aby boli silne a sup ich do bruska 🙂

@mimili ved hej, aj ja som mala stresy, ci budu mat co odobrat, mala som len styri vajicka a teda aj vacsie stresy pri ich dalsom vyvoji 😉