Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ozaj, a kedy si si pichala? ráno alebo večer?ja si diphereline zatiaľ večer, ale chcem prejsť na ráno - idem to postupne posúvať, dnes si pichnem už o 15.00, zajtra o 11. 00 a piatok už môžem ráno, len neviem či je to ok.Predtým som si stále pichala večer ( ale vraj je lepšie ráno ).
strelka a teraz si na PN?ešte pôjdeš do roboty?
sony ja som si pichala podvecer o 19hod a Menopur o 18hod aby to nebolo vela keby som pichala v tu istu hodinu,myslim,ze neni moc dolezite kedy si to pichas,ale ja som sa rozhodla si to pichat podvecer kvoli tomu,ze doobedu sa chodieva na kadejake vysetrenia a predsa by si mala dodrziavat pravidelnost tych davok,teda nie jeden den o 9hod a druhy si to pichnes az o 12hod,ale to uz je na tebe,mne to vyhovovalo ten podvecer....ano som stale na PN,chvalabohu gynekologicka mi nerobi ziadny problem co som sa na zaciatku bala a uz som mala povymyslane kadejake presviecace metody,ale nebolo treba a do roboty sa uz nechystam,povodne som chcela,ale kedze mam robotu,kde sa 8hodin stoji na jednom mieste a momentalne nemaju robotu pre tehotne,teda nejaku lahsiu,tak myslim,ze by som si iba viac ublizila ako pomohla a pre mna je na prvom mieste moje zdravie a zdravie babetka ako dobra vyplata 😵
to máš pravdu, najlepšia výplata je zdravie a bábätko, ani ja nepôjdem, keď to vyjde.Ja som si tiež predtým pichala o 19.00, ale ku koncu som musela prejsť na raňajšie pichanie, kvôli pregnylu, aby mal gonal dlhšiu dobu pôsobenia. koľko si si pichala jednotiek? ja vraj budem začínať so 150 iu. Prajem príjemné leňošenie
Baby tak som sa konečne zobudila.Ráno som vstávala o 4.hod lebo o 7.hod sme tam museli byť manžel odovzdal chlapcov a oni ich spracovali.Okolo 9.30 mi to robili.Zaviedli mi zrkadlá a potom mi tam vopchal tenku hadičku a dal mi tam chlapcov.Asi 15 min som tam potom ležala.No poviem Vám mala som strach ale nebolo to bolestivé akurát keď sa priblížil k materanici trochu to bolo nepríjemné a keď to vypúšťal to bol taký tlak a pocit akoby ste mali dostať ms a brucho ma bolelo ale prešlo to hneď a som ok len teraz na muža musím hrať formu aby ma obskakoval.Cestou domov som sedela na zadnom sedadle ako ste mi radili a mala som nohy hore a teraz doma mám nohy hore vyložené.Predpísal mi lieky utrogestan aja ty si to brala strelka? Dal mi 2x2 a dal mi 3 balenia.To mám vybrať všetky tie balenia? nevieš náhododou? A o 14 dní treba ísť na krv na tehotenský test tak už len musíme čakať.Ale nič zo mnňa nevytieklo tak som rada a na Wc som bola až teraz aby som ich nevycikala.ďakujem že ste mi držali palce ja som prišla taká unavená že som lahla a spala som.Strelka ty si si robila test po IUI prv alebo si čakala na ms? Je mi divné že mi povedal že až o 14 dní ísť na krv keď dnes mám 19 deň a ms mám tak na 28-30 takže uvidím.Ale test by som uribila najradšej aj teraz.Mam voľno štvrtok aj v piatok.tak zatial pa Bojím sa toho sklamania že ani toto nevynde.Myslím si že ja nás doki zbytočne naťahoval a krmil ma liekmi a výsledok bol žiadny les nskúšajte a až na moje naliehanie nás poslal do centra. Musím povedať že som tam spokoná majú ozaj dobrý prístup a sú tam zlatí.Idem si lahnut aby neprišiel manžel a budem hrať že som ubolená nech sa o mňa stará.pa
ahojte babule 🙂 🙂 🙂
sony ja som si tiez pichala 150 iu,tak ako ty celu dobu,lebo niektorym to zvysuju a niektorym znizuju,zalezi ako ti budu rast vajicka,ale to uvidis ako budes chodit na kontroly,hlavne ze zvladas pichanie aj ked ja som sa tesila kedy to uz skonci,predsa to trvalo zo tri tyzdne 😖
mackom ja som si tiez musela zdriemnut,lebo prisiel na mna taky utlm 😔 a este to uzsasne pocasie 😠
ja som tiez brala utrogestan a tiez dokonca 2x2,lebo niektore beru 3x2 asi tebe tiez staci len takto,budes ho brat az do kontroly,dokym nepojdes zase do Heliosu a bud ti potvrdi ze si tehu alebo nie a podla toho ti povie doki,ze ho mozes vysadit alebo mas pokracovat....test som si nerobila vtedy az pri IVF,ale to tiez az tesne pred kontrolou,ale ty si vziadnom pripade nerob test hned zajtra,to by bola blbost a bola by si urcite sklamana,pekne si uzivaj to ze je tu ta moznost a si tehotna 😵 😵 😵
to ze ides na krv az za tych 14dni to je v pohode,mne doktor povedal,ze ked berem ten utros,tak skorej menzes nedostanem a tak aj bolo az ked som ho vysadila,tak som do 3dni dostala,pekne si uzivaj muzikovu starostlivost 😀 😀 😀
Strelka dík za radu je to dobre že mi môže niekto poradiť kto to absolvoval.Ja pôjdem na krv k svojmu dokimu a ak by z krvi zistil tehu tak potom asi pôjdem do Martina.Ozaj a teraz keď si tehu tak chodíš k dokimu do centra alebo svojmu?.Test nebudem robiť zajtra ale asi o týždeň uvidím dokedy vydržím alebo tiež až pred kontrolovou.Keď som bola tehu vtedy ma boleli prsia tka to bude aj taký znak že som tehu.Nech rýchlo újdu tie 2 týždne.Tak sa majte pa a ďakujem že ste ma medzi seba pustili.papa
mackom tak už len oddychuj, aby sa maličké dobre uhniezdilo v perinke 🙂 🙂 🙂 držím päste 😉
ďakujem a prejem pekný večer? Ozaj tehu máš teraz bezproblémové?
baby, trošku to tu odľahčím. Keby sa stal zázrak a všetky by sme sem napísali, že sme tehotné. To by bola krása, že? Zo srdiečka držím nám všetkým palce. Hlavne v to musíme veriť!!
čaute
tiež som bola na prvom iui v heliku - ale druhy krat som už šla inam - a to hlavne kvoli cene lebo platiť za to iste 100 eur a 40 eur - to je riadny rozdiel.
zajtra mam krv ale myslim že ani druhe iui nevyšlo tak uvidime čo dalej
mackom,tak nech to dobre dopadne,ale ak budes predsa testovat,nestestuj moc skoro aby si nebola zbytocne vystresovana,len pekne vydrz a uzivaj si mozne tehotenstvo.....kludne mozes ist k svojmu doktorovi,vlastne je to jedno,len u svojho za to neplatis,ja som to cele absolvovala u nich ked uz sme tam zacali chodit,tak sme to tam aj dokoncili a to plati aj teraz chodim tam stale na sono aj ked si za to zaplatime,inak by som nemala tolko obrazkov 😵 ,pretoze tyto bezny doktori ti ziadny nedaju 😒 ,trosku ale nerozumiem makom,preco ti odprucili iba inseminaciu,ked si uz potratila?
sony44 uz konecne dorazila mrcha? 😅
jerryjanka,tak to je super ak si nasla institut,kde to robia o polovicu lacnejsie a ak maju tiez taky dobry pristup ako v Heliose,tak to si urobila dobre,ze si sla tam,kazda korunka,teda euro sa zide,ved nevies co vas este caka 🙂 🙂 🙂
drzim vam vsetkym palceky,hlavne pevne nervy a vela sil 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Strelka prosím ťa ty si brala ten ustrogen alebo ako sa to volá ty si si ho vkladala alebo si ho jedla? Lebo neviem ako to mám uživať.Insemináciu nám dali kôli tomu že výsledky sme mali obaja dobre mne prebieha aj ovu stále, tvoria sa folikuly takže sme obaja ok.Bola som na laparke a robili mi ten prefuk cez HSG a pravá strana bola priechodná len pod tlakom tak v centre mi navrhli aby som raz skúsila IUI a ak to nevynde tak mi v centre urobia ešte nejaký prefuk ktorý mi mali spraviť už vtedy pri laparo: V centre mi tvrdia že môj problém bude asi v tom že to mám nepriechodné tu pravú sptranu tak sme museli čakať na folikul na lavej strane ktorá je priechodná ináč by mi to nerobili.Ak to nevynde tak mi spravia ten prefuk a potom sa uvidí čo ďalej.Mi sme začali chodiť do centra len teraz od marca a všetky vyšetrenia sme porobili tak preto to malo aj taký rýchly postup.Veď končene po 2 rokoch sa to rozhýbalo lebo môj doki len sa snažte plánoval nám styk, sledoval folikuly a krmil ma dufastonom a clostylbegytom. Ja som potratila v 9/2008 a v 6/2009 bola laparka.Potratila som na začiatku okolo 7 týždňa jednoducho sa bábo nevyvíjalo.Bolo to pre mňa hrozné.Moja sestra tiež teraz v apríli potratila je to hozné asi to máme v oridne ja už neviem.Prosím daj vedieť čo s tými liekmi? pa Idem si lahnúť.Som nejaká ospalá a unavená. pa Ozaj Jerrynajanka kde si obla druhý krátk na IUI a prečo myslíš že to nevyšlo?Robila si si už aj test? Aj ty berieš ten utrogestan?
mackom ten utros som si vkladala vaginalne a pravidelne rano o 9hod a vecer o 21hod po 2gulicky,ale to ti mal doky povedat,ale urcite si to vkladaj,ma to lepsi ucinok a nezatazi ti to pecen ako keby si to mala prehltat,pekne si to vloz co najhlbsie a potom nejaku polhodinku,hodinku lez aby ti to hned nevybehlo,ale ked pojdes na zachod a uvidis na toaletaku utros tak sa nezlakni,to je uplne v pohode ono ti to bude odchadzat s vytokom,takze to je uplne normalne 😉
aha,ty si to tu hadam uz pisala,inak takyto problem s tou nepriechodnostou jednej strany,ma tiez kamoska a tiez jej odporucili ist na IUI aj ked ona uz bola aj na jednom IVF,ale nevyslo to a teraz si dali pauzu a skusaju planovany pohlavny styk,tak hadam vam to vyjde,len pekne oddychuj a mysli pozitivne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
🙂 bola som si nachvilu zaspominat v teme CAKANIE PO TRANSFERE na 302 strane ako som sa tesila,ked som uvidela prvy raz v zivote na tehotenskom teste // ciarocky,bol to neopakovatelny zazitok 😀 😵 😵 😵 😵 😵
Strelka mylsím že to doki hovoril že sa to vkladá ale v letáčiku bolo písané aj že sa to môže papať tak som ostala zneistená.dala som si tenkú vložku pomaly to začína vytekať.Ozaj včera po tej inseminácii zo mňa nič nevytieklo.dík za rady
strelka, menzes nie a nie sa rozbehnúť. celé doobedie len krvavý výtok, bolesti brucha riadne( už dávno som také nemala ), ale poobede sa rozbehol, tak som volala do caru, či zajtra prísť. takže zajtra idem na sono a krv a začíname........ pestovať ........
a vy sa držíte s bubáčikom?, bruško už máš pekné
ahojte dievcence 🙂
mackom presne ako robis,tak dobre robis 🙂 ,ja som sa tiez tych slipovych vloziek nanosila,ale je to lepsie ako to mat na spodnom pradle,predsa je to tabletka a je aj mastna a na nej najlepsie uvidis ci nemas hnedy alebo krvavy vytok 😅
tak ked s teba nic nevytiekla,tak dufam,ze to vyjde 😵 😵 😵
sony44,tak predsa uz dosiel menzes,ved ja som tiez nan cakala ako diva,lebo niektore baby pisali,ze im vobec neprisiel pocas tych troch dni ako oni pisu,tak to je dobre ze prisiel,dufam,ze bude aj posledny na hodne dlhu dobu 🙂 🙂 🙂
ja som sa akurat vratila z prechadzky,no mam normalne dost,normalne ma nozky bolia,to bude z toho,ze vacsinou doma sedim 😀 ,ale vonku je fajn slniecko u nas svieti,tak je dobre,len nech vydrzi 😵 😵 😵
Strelka ty si sa dala kôli práci vypísať alebo si na rizikovom?Ja sa po tých tabletkách stále citím taká unavená len by som spala je tam aj písané že spôsobujú ospalosť.Aj dnes som väčšinou ležala aj zajtra budem oddychovať a v sobotu trochu upracem.Prší také počasie na spanie.Tak sa majte.
ahojte
mackom vidim ze si podstupila IUI. Ja tiez chodim no po prvom dietatku nam to akosi nejde moc. Bola som uz 4krat a s toho len dva razy mi robili IUI. Nepodarilo sa a teraz po mesacnej pauze mam ist znovu. Dufam ze tento raz to uz vyjde. Na tych 14 dni by si si mala spravit co najhustejsi program aby si na to nemyslela. Teda aspon mne to pomahalo. Ale kazdy vecer pred spanim som sa tomu aj tak neubranila. No momentalne som uz z toho unavena, pol roka tam chodit na sono a krv a stale nic a sme tak skoro kazde dva tyzdne. No zelam ti aby to dobre dopadlo a mohli ste sa radovat 🙂
mackom ja som sa dala najma kvoli praci vypisat,lebo som si potrebovala psychicky aj fyzicky odychnut,ale na druhej strane mi kazdy vravel,ze IVF by sa malo brat do rizikoveho tehotenstva,ale doktorka mi nic take nepovedala,ale to brala ako samozrejmost,alebo jej stacilo pozriet kde som zamestnana a to jej stacilo 😅
ber to tak,ze teraz do seba davas hormony a este k tormu to super pocasie,takze sa ani necuduj ze si ospala,ja som tiez stale ospala,ale bud rada,ze je mrzko,aspon ti neni luto,ze niesi vonku 😉
strelka 11, no ja som bola po IUI a doki moj ked som uz v sanatoriu skoncila mi povedal ze som automaticky rizikova. Cele tohotenstvo som mala nejake problemy aj ked nie az take zeby som musela byt doma. Ja som mala zas ale dobru pracu kde som nevydavala fyzicku ale psychycku namahu takze sa to dalo. ale na MD som musela ist 8t pred porodom.
ahoj elizao,tak to som nevedela,ze aj IUI sa bere ako rizikove aj ked moc ma to neprekvapuje,pretoze tiez je to pomoc od odbornikov a tiez to nieco stoji,ale urcite odost menej ako IVF,tak ja som aj kvoli tomu nechcela riskovat,ze prideme o babetko,predsa nas to stalo nejake peniazky,aj ked nelutujeme a rodicia prispeli,takze some to v pohode zvladli.... ja mam chvalabohu bezproblemove tehotenstvo,ziadne zapaly ani choroby sa zatial neobjavili,dokonca ani nadcha,nic,tak dufam,ze takto vydrzim az do konca 🙂
a prve dietatko mate tiez ce IUI?
Ahoj elizao tak ty si bola 2 krát na IUI?Ako tak sledujem že to IUI asi nie je nalpešia voľba málokomu to vynde na prvý krát.Aj ja by som ostala tiež na PN keby to vyšlo lebo mám vyský tlak a tiež sa liečim na štítnu žlazu.Dnes akoby ma začalo pobolievať tak trochu brucho.nedávam tomu veľkú šancu aj doki povedal že šanca je okolo 15 % tak neviem načo to vôbec robia ja som si myslela že ale 50% šancu mám a keď mi to po zákroku povedal tak som skoro okoktavela.Elizao aké máte výsledky? Ozaj ty máš jedno dieťa a prirodzenou cestou alebo ako sa Vám zadarilo.Srelka ja nemám náročnú prácu ale skôr ide o tu psychickú vyťaženosť a robím z ľudmi a to dosť vyčerpáva už teraz chodím domov niekedy ako zbytý pes a nie to ešte keby som bola tehu.pa Jerryjanka daj vedieť ako si dopadla na testoch.Oazj elizao aj si si robili testy po IUI?
strelka11, no neviem ako to presne je ci sa to ako rizikove berie alebo nie, lebo niekoho vypisu hned a niekoho nie. prve dietatko mame tiez cez IUI ale to sa podarilo na prvy raz. stimulovala som po clostilbegyde a to som mala v jednom 4 a v druhom 3 vajicka. Mozno aj zato sa zadarilo. Len potom to tehotenstvo bolo aj pekne ale aj starosti boli. Najskor velka krvna zrazenina to som nemohla dva mesiace chodit poriadne, no a potom v 7 mes. oblickove kamene a hned po tom tehotenska pecen, zlyhavala mi pecen. A nakoniec som rodila o mesiac skor ako bolo potrebne. No nastastie dieta je zdrave a sikovne.
mackom, vysledky mam ja nastastie dobre ale mm ma zle. prirodzene to u nas nehrozi. no a teraz pri druhom som bola uz 4x a z toho 2x len robili IUI. tie ostatne razy som mala vela vajicok a nechceli riskovat ze by som mala dalsie dve alebo tri dietky. Len ak by som sa mala dostat na IVF tak to radsej skusim s tym vacsim poctom vajicok este.
Elizao ja som mala len 1 folikul na lavej strane a pravej 1.Aj ja som brala clostyl ale nikdy som po ňom nemala viac ako 3 folikuly.Takže tvoje tehotenstvo bolo komplikované ale stálo to za to.papa
no elizao,tak to ti teda nezavidim cim si si presla aj ked najhlavnejsie je ze je dietatko v poriadku a ty si uz v poriadku,netrapia ta tie oblicky alebo ta pecen,nemas problemy?
ahoj strelka,
teraz som aspon zatial v poriadku. Teda az na to ze sa nam nedari otehotniet. Ona ta pecen sa dala do normalu behom dvoch tyzdnov po porode. Strasne to zacalo klesat a zrazu bolo ok. Jasny priklad ze to bolo tehotenstvom. A oblicky zatial tiez ok.
A ako sa dari vam?
Ahojte baby ja nemám zatial nič nového.Na buduci týždeň v stredu by som mala ísť na krv a uvidí sa či sa zadarilo.Zatil nemám žiadne príznaky.Baby na koľký deň si môžem urobť test? Dnes mám ešte len 6 to je asi zavčasu.Skúsila by som okolo 11 dňa ale už by som ho najradšej dnes spravila ale vydržím.Tak sa majte pa

áno mne to povedali, a kedže už idem druhýkrát, tak už z časti viem do čoho idem, najhoršie bude to čakanie ... to už viem teraz