icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

makovicka53
6. apr 2011

@sylvestra dufam ze mas pravdu ....silno verim ze ano....a y teraz citis pichanie ci bolest ale som zvedava coo? 😀

sylvestra
6. apr 2011

@makovicka53 inak ja mam rezim ako batola 😀 rano mam problem pred 9. sa vyhrabat z postele, poobede si musim na 2-3 hodky pospat a vecer ma lame uz pri spravach 😀 ako dobre, ze som doma, neviem si predstavit, ze by som bola v tomto stave v praci 😀

makovicka53
6. apr 2011

@bielalady veruze mas pravdu....a kto ti odporucil helios?

miminkad
6. apr 2011

ahojte,vcera sme boli prvykrat v heliku.nase pocity su dost zmiesane.sme obaja zdravy.navrhli nam planovany styk.zvazujem,ci neist este na konzultaciu do brna

majka21
6. apr 2011

@bielalady, to mi akože aj dych vyrazilo, čo si tu teraz napísala. Veď ja som sa pýtala na úrade práce, že ak idem na jednodňový zákrok napr.práve v ten deň keď sa mám hlásiť a budem mať prepúšťaciu správu, či ani to neuznajú a povedali, že nie, mám sa dať na PN aj keď len týždňovú a tebe to tvoja dr.nechce vystaviť? Toto je asi jedna s takým zmýšlaním ako aj v BA, načo PN, veď vy nebudete chorá, prinajlepšom len tehotná...
Ja teraz nechcem byť na PN-ke, zato som sa aj pýtala, veď som stále doma a vyššiu PN-ku by som aj tak nemala a to obmedzovanie to nie je pre mňa...

je mi to lúto, že sme sa nestretli, ja som tam dorazila len cca 7.45 a rovno som išla na krv. Nevydalo. Máš volať alebo ti budú oni kôli injekciám?

sylvestra
6. apr 2011

@makovicka53 pichanie malokedy, ked ma niekde pichne, tak to iba raz a potom je dlho pokoj...skor take obcasne pobolievanie v podbrusku, vcera vecer som citila vajecniky. ale mam vyskusane, ze ked si prilozim ruky na brusko, tak to zachvilu prejde 😀 som samoliecitelka 😀 a ty kde pocitujes tie bolesti?

makovicka53
6. apr 2011

@sylvestra 😀 jejky naozaj ako babo....no co male berie energiu 😀

makovicka53
6. apr 2011

@miminkad ahoj a spg robili muzovi?a tebe vysetrenia tiez robili?ako usudili z 1 konzultacie ze ste ok?

makovicka53
6. apr 2011

@sylvestra hehe tak zacni liecit okolie 😀 ...no ja raz na jednej strane potom na druhej zachvilu na oboch a tak 🙂

miminkad
6. apr 2011

@makovicka53 spg robili,mne robil len sono.hej,to usudil z prvej konzultacie

makovicka53
6. apr 2011

@miminkad a krv ti brali?nejake divne

sylvestra
6. apr 2011

@miminkad ahoj, som rada, ze si dala vediet, ako ste dopadli. ja by som na tvojom mieste zatial konzultaciu v inom centre neriesila a skusila by som, co radia v Heliose. Vies, my sme taky isty pripad, ako vy...obaja zdravi...zacali sme spermiogramom, planovanym stykom, robili nam postkoitalne testy, 3x IUI a nakoniec sme skoncili pri IVF. Vam uz robili ten postkoitalny test?Lebo ak obaja fungujete normalne, tak pri nom vam mozu odhalit nejaky zadrhel. Nam pri nom zistili, ze moj hlien neprepusta spermie, zastavi ich v krcku ☹ takze aj napriek dobrej ovulke a ukazkovemu spg sme kvoli tomu nemohli otehu ...preto potom tie IUI a IVF.Oni maju urcitu postupnost, snazia sa najskor riesit veci postupmi, ktore su pre telo prirodzenejsie. Ak to nejde, pristupuju k tym umelym zazrakom typu IUI a IVF.

sylvestra
6. apr 2011

@miminkad no uvidite, ake budu vysledky spg

miminkad
6. apr 2011

@makovicka53 nie,nebrali mi ani krv.nic
@sylvestra robili nam len spg a navrhli nam planovany styk.musime to dnes s mm prebrat

bielalady
6. apr 2011

@makovicka53- Helios mi nedoporučila moja gyn, ja soma som hľadala možnosti ... je to hadica!

@majka21, tak vidíš, dnes máme s mužíkom riadne nervy... Mne by sa tá PN zišla, mala by som z nej aj pekné peniažky. 😀
Škoda, že sme sa nestretli, my sme práve odišli, keď Ty si prišla a ako si došla???Sama??? Všetko v poriadku? Mne povedali, že mi do 15.00 zavolajú, alebo ak nie, mám volať sama a Tebe čo povedali? Bola si včera ten 1DC? To by sme mali spoločný začiatok...
@miminkad- tak to blahoželám, to ste ten šťastnejší pár, čo Vám nič nebráni,,,, len otvoriť myseľ a je to!

miminkad
6. apr 2011

@sylvestra predbezne bol v poriadku spg

makovicka53
6. apr 2011

@bielalady no veru riadna hadica 🙂 ...chod k inemu dr. a hned nech ta vypise...

sylvestra
6. apr 2011

@majka21 no ja nemam slov nad tymi doktormi...ako vidim,tak bielalady nie je jedina, co ma taku skusenost...naco su potom tie diagnozy uvedene v tych zoznamoch? ti doktori to nevedia, ci co? keby to bolo take jednoduche, tak by ich asi do tych zoznamov nedavali...okrem toho vsade, kde som sa po otehu teraz pohla, pisali na papiere pri odberoch, ze stav po IVF, ET, dokonca je na to kolonka aj v tehu knizke. Dokonca som na nete nasla, ze po IVF je indikovana aj sekcia...tak preco niektori doktori tieto stavy zlahcuju? nejde mi to do hlavy... mne moj gyndos krasne povedal, ked som sa bola u neho prihlasit s papiermi z Helika...ze kazde tehotenstvo ma jeho velky respekt a taketo po IVF dvojnasobny, preto sa treba postarat o to, aby pokracovalo uspesne az do konca...tak je to asi vec individualneho pristupu kazdeho doktora ...

makovicka53
6. apr 2011

@miminkad ja ked som bola na 1. konzultacii brali mi aj krv a chlapovi robili spg...uvidis ale podla mna vyskusaj...helios je dobre centrum suhlasim so sylvestrou 😉

miminkad
6. apr 2011

@makovicka53 asi to preberieme este s mm a uvidime.nejak sme cakali viac.musime z toho vytriezvet 😔

sylvestra
6. apr 2011

@miminkad nuz tak uvidite, ci tam tiez kdesi nebude nejaka skryta chybicka krasy...hlavne neboj, oni vam isto pomozu, poskusaju a najdu pre vas tu spravnu metodu 😉 len zacnu takymi jednoduchsimi, aby ta moc netrapili velkymi davkami hormonov, injekciami a pod...mozno budes prekvapena a ozaj bude stacit planovany styk, ked ti odleduju, ako a kedy ovulkujes, popripade tu ovulku nejako podporia...

miminkad
6. apr 2011

@sylvestra dufam,ze to bude stacit,ale nejak mam obavy,ze nie.mam pocit,ze ovu som mala len vdaka liekom a to mam vsetko teraz vysadene

izzie27
6. apr 2011

@miminkad tak ako hovori sylvestra. oni maju svoje postupy, aby moc nezaťažovali telo, najskor sa to snažia riešit klasicky. takze u nas spravili prietelovi spg., lebo ja som mala vysetrenia od mojho dokiho. Potom sme sli podpisovať ziadost na poistovnu.

sylvestra
6. apr 2011

@miminkad vies, v niektorych pripadoch netreba hned riesit vsetko ivf-kom. mozno vy ste ten lepsi pripad a bude stacit nejake "usmernenie" 🙂 . my sme chceli otehu cim prirodzenejsie, ale ked tie jednoduchsie prirodzenejsie metody nepomohli, ostalo nam iba ivf. ty bud zatial v pohodke, ze mate sancu otehu cez ine moznosti 😉

sylvestra
6. apr 2011

@miminkad a po vysadeni liekov ovulkujes?

miminkad
6. apr 2011

@izzie27 @sylvestra mozno je chyba v tom,ze nas dr stale pripravoval,ze to pojde asi len ivf.tak ked nam povedali inu moznost,sme boli dost zaskoceny.asi sme cakali radikalnejsie riesenie.no musi sa nam to jednoznacne ulezat v hlave

makovicka53
6. apr 2011

@miminkad hlavne im musite verit 🙂

miminkad
6. apr 2011

@sylvestra dnes vlastne popoludni dosla mrcha,takze by sa dnesny den nemal ratat,tak toto bude prvy cyklus bez liekov,tak uvidim,skusim testy.ale mam pocit,ze celu dobu som mavala asi dost anouvalcnych cyklov.lebo az pri liekochh som spozorovala,co je ovu

miminkad
6. apr 2011

@makovicka53 dakujem,posnazime sa 😉

sijust
6. apr 2011

@sylvestra dakujem za privitanie 🙂 som dnes 11den...v pondelok 11teho idem na krv...nemozem sa dockat,len sa dost zle citim a keby som nechcela vyzerat ako blbec,ktory nic nevydrzi,tak uz volam do centra... 🙂