icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ivanka7799
26. aug 2011

@zofi81 My máme za sebou už dve neúšpešné IVF-ká, z prvého nám neostalo ani embryjko na zamrazanie a to som mala dosť vajíčok a z druhého iba jedno tak ideme vyskúšať....tak snáď... 🙂

sabiiina
26. aug 2011

Ahojte, prosim o radu. Myslite, ze by som uz mohla zacat podniknut nieco s um. opl. ked som prave po laparo a nemam ani jeden vyjickovod? Neviem kolko trva schvalenie a vysetrenia. Chcela by som to vediet priblizne. Dakujem

cikyta
26. aug 2011

@sabiiina Vyšetrenie a schválenie počítaj zhruba 2 mesiace. No neviem,ako skoro po laparke sa môže robiť IVF. To ti už konkretne poradí dr.Na konzultáciu sa už môžeš kludne objednať. 🙂

sabiiina
26. aug 2011

@cikyta Dakujem ... no verime, ze nam to vyjde. Lebo 2 krat som mala mimom. a vpodstate sa nam to podarilo hned, len chybne som mala vajickovody. Velmi si to prajem, len mudrejsia budem po vysetreniach.

jerry23
26. aug 2011

ahojte ahojte...neviem este ako krv dopadla, ale vajicka sa zvacsuju...vraj sice aj rychlejsie mozu...no 10tky este nie su..tak 5,6 a 8cky zatial mam...tak uvidime...podstatne, ze stale pokracujeme....

jerry23
26. aug 2011

@ivanka7799 jasne,ze to bude tutovka....do tretice vsetko dobre...to uz musi vyjst... 😉

jerry23
26. aug 2011

tak babenky, konecne sa to pohlo..prave mi volali z Heliku...vraj odber krvi je dobry, ze konecne sa to rozhybalo ako potrebujeme...tak v pondelok, ze pojdem uz len na ultrazvuk a podla toho povedia ako dalej na odber...tak...drzaaaaaaaaaaaat palce.... 😉 aj injekcie sa mi lahsie pichali..xi 😎

paaat
26. aug 2011

@izzie27 Ahoj este by som sa hcela opytat ci si musela byt doma alebo si mohla chodit do prace.Aj sa vam to podarilo na prvy krat.Dakujem

ame
26. aug 2011

@paaat pri pichani FSH injekcii sa odporuca byt doma a mat pokoj, zalezi vsak aj od druhu prace, ktoru vykonavas....ja som bola tie dva tyzdne doma a potom som bola doma az do vysledkov krvi po transfere embrya.. Konkretne mne nevysli uz dva pokusy, ale vseto zalezi od kvality a poctu tvojich vajicok a podla vyvinu embryi.

paaat
26. aug 2011

ahoj ja uzivam teraz tabletky estrofem,dnes som bola na 10 d na ultrazvuku sliznice maternice a ze je to dobre teraz budem jest od 14.dna cyklu dalsie tabletky utrogestan, a potom by som mala ist na samotny zakrok 2.septembra.Tak ja asi nebudem mat inekcie.Tak neviem ja pracujem ako asistent predaja.Mam zmrazenych 8 embrii.Tak uvidime a vam sa to podarilo na kolky krat.Musim mat niekoho zom sebou alebo pri zakroku alebo nie,lebo som pocula ze by som mala mat doprovod.Uzivala si pred zakrokom tabletku a davala si si cipok?Dakujem

michala99
26. aug 2011

@majka21 ďakujem za odpoveď. Zistila som, že žiadosť máme schválenú, takže už len teraz počkať kým dorazí do Heliosu a môžeme ísť na to 😉 ... poslali ju vraj v stredu...

izzie27
26. aug 2011

@paaat tak ako ti pisala ame sa odporuca pri pichani FSH injekcii byt doma , mat klud a byt bez stresu. Nam nevysli uz 2 pokusy.My nemame ani nic zmrazene ☹ Tak vam drzim palce aby vsetko dobre dopadlo.
@jerry23 tesim sa ze sa to uz rozbehlo. V pondelok cakame na dobre spravicky 🙂

jerry23
26. aug 2011

@izzie27 dakujem...tebe tiez prajem vela uspechov....verim, ze nam to obom vyjde

buba30
27. aug 2011

Ahojte chcela by som sa opytat ci niektora s vas nedostala mrchu neskorsie ako na 36d,alebo ju nejako vyvolaju oni. Dakujem

ursula5
28. aug 2011

Ahojte, takže už som späť z dovolenky 😀DD juj bolo dobre ale strašné teplá, moji chlapi to strašne zle znášali a teraz sedia skapatí na gauči. 🙂 Mali sme skoro 4 dni nad 42°C.
Tak čo je tú nové čo si som si prečítala ale akosi sa strácam??
@jerry23
@mimili
@zuzanka7834
@michelitta ako ste na tom?
Ja som začala v piatok pichať injekcie, je to zatiaľ v pohode a zvládla som to s prehľadom 🙂 Snažím sa piť veľa vody a furt som na WC 😀 Zatiaľ žiadne príznaky ničoho nemám 🙂

jerry23
28. aug 2011

@ursula5 ahoj...vitaj...kde si bola na dovci?...my ideme zajtra do Heliku na ultrazvuk..vraj na krv uz nemusime, lebo tam mame vysledky uz ok...len budu merat folikuli ako narastli..no myslim,ze mi od vcera aj ovulacia zacala..tak uvidime...

ursula5
28. aug 2011

@jerry23 boli sme len tu na slovensku v Štúrove ale stálo nás to veľa síl, hrozné horúčavy 😀 držím palce nech je to všetko OK

jerry23
28. aug 2011

@ursula5 my sme boli v Sturove pred stimulaciou..a veru som bola prekvapena, ako moze byt super na slovenskej dovolenke...vacsinou iba k moru chodime...tiez tam bolo vtedy horuco, ale prijemne...akurat do jedneho bazena sa ani nedalo, tam bola tak tepla voda...xixi...

ursula5
28. aug 2011

@jerry23 tak poviem Ti chodili sme len do jedného bazéna (vlnobitie) z dôvodu, že v ostatných sme nevydržalali v takom teple a ešte do teplej vody to by nás už položilo 😀

izzie27
28. aug 2011

@zuzanka7834 ahoj Zuzi,tak ako? Dufam ze je vsetko OK.Velmi ti drzim palce.ET uz si mala alebo mas Zajtra?Drž sa. 😉

jerry23
28. aug 2011

@ursula5 my sme tak isto boli..stale vo vlnobiti...xixi...tam sa vysantili decka...

mimili
28. aug 2011

@ursula5 Ahoj, vitaj späť v realite🙂 Ja som už skončila s Proverou, snáď za nejaké 2-3dni príde mrška. Piť teraz ešte veľa nemusíš, stačí to potom, keď budeš brať FSH injekcie, tak sa zatiaľ šetri s tou vodou 😀 .
@jerry23 Ako dnes v Helíku? Už Ti povedali, kedy ideš "na to"?

jerry23
28. aug 2011

@mimili ahoj ahoj...zajtra ideme, nie dnes....sviatocny pondelok...tak dam isto vediet...

zuzanka7834
28. aug 2011

@jerry23 drzime na zajtra velke palce!!! Nech mas same dobre spravy!

@paaat ja som ostala PN, doky odporuca cca dva tyzdne, hlavne ak mas stresujucu pracu, ale pre mna bola dlhsia PN-ka jednoduchsim riesenim, vzhladom na castejsie navstevy centra, plus odbery krvi u nas doma a podobne veci - hlavne ked som nechcela nic v praci vysvetlovat 😉 . Zalezi aj od toho aku mas pracu.

@michala99 to je super, ze ziadost je schvalena, uz sa len na to vrhnut 🙂 drzim palce, toto bude prvy pokus?

@buba30 moja mrcha meskala poriadne, dosla az na 38DC a trvala iba nejake dva dni, co sa mi nikdy predtym nestalo. Ale potom mi to telo vynahradilo pri pichani Gonalu, stacilo mi 9 dni pichania slabych davok na to, aby vajka dozreli, tak drzim palce aby si bola taky pripad 😉

@ursula5 vitaaaaaj!!!! Ak ste boli skapati z tepla, tak oddnes sa ochladilo, takze si mozete aj s chalanmi vydychnut 😉 Skusali ste aj aqua zorbing? Ja som bola v sturove vlani, na jeden den, ale v tych loptach sme sa vyblaznili ako male deti 😀 Inak 4 litre sa piju striktne az pri FSH, hoci ani pri decapeptyle urcite viac tekutin neublizi. Ja som si kazde deci pisala do diaru, aby som si to vedela odsledovat 🙂

@izzie27 aj ostatne babulky, takze my sme dnes mali den D, v brusku mam jedneho drobceka, takze uz sa len opatrovat a nejako tie 2 tyzdne vydrzat 😉 Ostal nam jeden mrazacik a zajtra si mame zavolat, ci nam nenarastol nejaky aj z dalsich embrijok, tie boli trosku lenivejsie, ale verim, ze do zajtra sa este co to podeli 🙂

zuzanka7834
28. aug 2011

@mimili tfuj tfuj, nech mrska pride cim skor 😉

izzie27
28. aug 2011

@zuzanka7834 tak gratulujem a dufam ze sa to podari.Nedostala si to náhodou od dokiho prikazom? 😀 Ja ano ale som neposluchla 😠
@jerry23 na zajtra drzim palce.

tinara23
28. aug 2011

@zuzanka7834 ahoj zuzanka, vidím, že bojuješ ďalej, iba ťa chcem povzbudiť a povedať, že veľmi držím palce 🙂 oddychuj a hladkaj bruško 🙂

zuzanka7834
28. aug 2011

@izzie27 myslis tehu? Nie, ale odprevadzal ma zo saly s tym, ze si mam uzivat tehotenstvo 😉 A dostali sme aj foto, ale sa aj bojim na nu pozriet, uz by som chcela fotku so srdieckom 😕 ♥

@tinara23 dakujem 🙂 Ty tento tyzden testujes, ze? Aj ja budem drzat velke palce 🙂

zuzanka7834
28. aug 2011

Bambulky idem spinkat, dnes bol dlhy den... dobru nocku a pekne snicky 😵

jerry23
29. aug 2011

ahojte kocky...tak uz som aj doma...a vyzera, ze znova v stredu, takze sa picham dalej...kokso..kazda navsteva 100 EUR...xixi..mimo nafty....zakazdym mi da injekcie na 3 dni...xixi...ale vraj sa mu to velmi velmi paci...ze uz mam folikuly ukazkove..zatial mala som 9 folikul...z toho par 12mm a 10 mm...takze som akurat po odbere krvi a znova sa tam mam ukazat...tak uvidime...ale uz ma potesil...