icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ...ahaa to som nevedela...tak urcite ja sa tiez tesim ze existuje aj takato moznost...ja som uz zufala ked sa stale nedari...ja som raz uz otehotnela ale zial som potratila...tak preto dufam ze by sa to mohlo aj takto podarit...moj mm ma zlu morfologiu a v tom pripade neprejde spermia cez obal vajicka tak preto tato moznost...pozeram ze ty uz mas jedno dieta...aspon ze mas hmm?

makovicka53
5. jan 2011

@majda27 ...no chvalabohu 😀 ...nechcela by som nieco vynechat alebo to poliest

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ..noo musim zajst do lekarne...a to surozne ci je len jedna myslim v mg davkovanie

santana2
5. jan 2011

@majda27 ahoj majda ano dnes som si dala prvu tabletku provery zatial nič nepozorujem a ti čo ako si trošku popredu ako sa citiš?davaš si ich v 12 hodinových intervaloch

majda27
5. jan 2011

@ivankakov ten Femibion800, beriem aj ja Už cca 2-3 mesiace. 🙂

danielkabn
5. jan 2011

čaute babule 😀 ale ste toho dnes popísali,že nestíham čítať 😝
Ja tiež užívam kyselinu listovú čistú aj vitamín E,už mesiac,a kým pôjdeme na samotné umelé,tak bude asi aj marec,takže to je akurát tak 3 mesiace,dúfam,že to pomôže 😉
@ivankakov,mne tiež odstránili obidva vajíčkovody a brala som to dosť ťažko,pretože ešte som nikdy nebola ani tehotná a už mi to zobrali..a s mužíkom sa pokúšame už dva a pol roka a nič... ☹ takže už len čakáme na Helios

majda27
5. jan 2011

@santana2 ano dávam si ich presne v 12 hod intervaloch. Nepozorujem zatial nic, mam trosku nadchu tak snad mi to zmizne aj same. Len dufam, ze mi to teraz cele nepokazi. rano bolo horsie, a teraz uz je ovela lepsie.

majda27
5. jan 2011

@danielkabn a an čo je dobre E? Ja ešte beriem zinok - na posilnenie imunity.
Tiez pozeram, že nejak ste sa tu rozpisali ani nestiham čítat.

danielkabn
5. jan 2011

vitamín E je dobrý nato,aby sa ti bábatko nenarodilo s rážštepom,a je zodpovedný za rast a vývin svalov 😉

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 je toho dosť veľa v lekárni, existuje čistá kyselina listová, potom calibrum babyplan, alebo ten femibion 800. Ja som zvolila poslednú možnosť kvôli tomu, že femibion obsahuje metafolin a ten sa podieľa na úplnom vstrebábaní kyseliny listovej, pretože viac ako polovina žien nie je schopná kyselinu listovú spracovať a vylúčí ju z organizmu bez účinku.

ivankakov
5. jan 2011

@majda27 ale je drahý, že? ja som zjedla už dve krabičky a jedna stála 13 eur.

ivankakov
5. jan 2011

@danielkabn mne ich nezobrali naraz, ale po mimomaternicových tehotenstvách, aspoň mám teraz istotu, že už to nebude mimo.

danielkabn
5. jan 2011

@ivankakov,mne ich zobrali naraz..ja som mávala strašné bolesti,mám aj PCO,užívam metformín,a najprv mi robili hsg,kde sa potvrdil jeden nepriechodný,o mesiac lapara,kde keď ma môj gyndoš otvoril,tak povedal,že už sa nedalo nič robiť,že som to mala ako betón obidva a pri tom hsg to cez ten jeden išlo pod tlakom 😒
a tiež,aby som nemala mimomaternicové s jedným,lebo vraj by mi to hrozilo 😖

ivankakov
5. jan 2011

@danielkabn takže máš iba možnosť IVF ako ja, Uvidím, čo to so mnou dorobí, toľko hormónov naraz.Ty ideš na 1. konzultáciu a ku komu?

danielkabn
5. jan 2011

Keby ja vedela..včera som volala do Heliosu a pýtala si dr.Krajkoviča na konzultáciu,tá pani,čo so mnou volala povedala dobre a objednala nás na 13.1 na 8.30..mne že budú brať krv a vyšetrovať a mužíkovi budú robiť spg 😒
Môj gyndoš mi odporučil práve dr. Krajkoviča,lebo je to jeho dobrý kamarát 😉 tak uvidíme

ivankakov
5. jan 2011

aj ja chodím k nemu, bola som na prvej konzultácii sama, zobrali mi krv, že vraj na zistenie chlamýdií, urobili mi sono. Potom som musela prísť ešte na 28 deň cyklu, brali mi krv na hormonálny profil, znova sono, potom si dal manžel urobiť spermiogram.Potom druhá konzultácia u dr. , kde nám povedal všetky výsledky a podpísala som žiadosť. Trvalo nám to približne 1,5 mesiaca. Dr. Krajkovič je v pohode doktor, berie veci hrozne prirodzene, na prvý pohľad by sa zdalo, že má taký ľahostajnejší prístup, ale je to len prvý dojem. Snaží sa ľudí nevystrašiť, hľadá riešenia.

danielkabn
5. jan 2011

@ivankakov,ja prídem na 25 DC,dúfam,že mi nepovedia,že mám prísť o tri dni,lebo to bude nedeľa 😒
A ten mesiac a pol trval aj so schválením žiadosti,alebo to ste čakali ďalší mesiac?lebo nejako dlho to trvá sakra....ja to chcem stihnúť ešte tento rok 😀

ivankakov
5. jan 2011

@danielkabn chcela som ti povedať, že je potrebné, aby si dr. doniesla záznamy z tých operácií, on si to všetko prefocoval a doložil ku žiadosti o IVF. Ja som tie správy bola pýtať od svojej gynekologičky.

danielkabn
5. jan 2011

@ivankakov,ja už všetko mám prefotené,mi to môj gyndoš nachystal 🙂

ivankakov
5. jan 2011

@danielkabn tento rok to určite stihneš, ale nepoteším ťa 1,5 mesiaca všetky vyšetrenia aj s komplet výsledkami, 26.11 podpísaná žiadosť a ešte schválenie neprišlo do Heliosu, ale dnes som volala do poisťovne, že už to mám schválené.

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ..moznoze si aj ja zvolim ten femibion...ale su dva 400 a 800...tak uvidim 🙂

danielkabn
5. jan 2011

práve na toto ma upozornila kamoška,že v Heliose to dlho trvá,že v Iscare je to rýchlejšie,myslím výsledky spg aj krvné testy...preto stále neviem,či nepôjdeme radšej tam..lebo ja chcem tento rok ešte rodiť.. 🙂

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 400 je pre tehotné od 13. týždňa, už aby to bolo!

ivankakov
5. jan 2011

@danielkabn no to je na tebe komu sa zveríš. Neviem ako rýchlo je to v Iscare, ale tie obštrukcie s poisťovňou neurýchli ani jedno CAR.

danielkabn
5. jan 2011

ivankakov@to mi je jasné,že poisťovňu neovplyvní žiadne CAR,ale ja som písala o výsledkoch z krvi a spg..tá kamoška má prvú skúsenosť z Heliosu a druhú z Iscare,preto to vedela porovnať..mňa gyndoš poslal za Krajkovičom,vraj urobím dobre..tak uvidíme,ak to bude trvať ale dlhšie,ako si napísala..tak zmeníme

ivankakov
5. jan 2011

@danielkabn podľa mňa by všetko išlo aj rýchlejšie, ale asi to bude omnoho drahšia záležitosť, beztak je to drahé.

danielkabn
5. jan 2011

práveže neviem..Helios nemá cenník na internete a neviem to porovnať..teda koľko stojí už samotný zákrok,PK,alebo ICSI..ale spg mi povedala včera tá pani,že v Helíku stojí 17 eur,čo je oproti Iscare drahšie..no neviem,určite všetko bude závisieť od financií..pretože fakt je to drahé a peniažky netlačíme doma na tlačiarni 😖 😖

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ..vidis dobre vediet..takze je to jasne.... 😉

makovicka53
5. jan 2011

@danielkabn ..iscare je o nieco lacnejsie

majda27
5. jan 2011

@ivankakov Je síce drahy, ale mne bol tiež odporučený hlavne kvoli tomu, čo si tu už písala.
@danielkabn Nám práve urolog odporučil helios Martin alebo PN, ale PN už skončili, tak sme potom prešli do Heliosu, a sme nadmieru spokojní. A neboj ak sa do toho teraz pustíš, stihneš to do konca tohto roka. Keď by sme neišli cez poistovnu tak by to bolo všetko asi raz tak drahe. Ja mám cenník, tak som si to porovnala.
Ale ste sa nejak rozpísali, nestíham ani čítať.