icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

majda27
7. jan 2011

@santana2 ahojky ja uzivam femibion800, zinok, E, a teraz aj bion3 . to su probiotika + vitamíny, mala som mensie prechladnutie a uz je to snad prec, a budem fit. + este nieco si kupim na posilnenie imunity. Ja s injekciami začínam 10. Tak dám ti vedieť. Tá bolesť môže byť aj s provery, mňa občas tiež boli, ale to moze byt aj nedostatkom spanku a pocasím. Obcas sa to aj na mne odrazí.

ivankakov
7. jan 2011

@izzie27 to je jasnačka, by sme sa skúsili teraz niečoho ľaknúť!

ivankakov
7. jan 2011

@santana2 ja žívam femibion 800, manžel Spektrum - multivitamín. Podľa mňa to netreba preháňať s tými umelinami.

ivankakov
7. jan 2011

@majda27 septonex si teda kúpim aj ja, ale zaujíma ma či v tom pere je toho prípravku na viac injekcií, alebo je to jednorazovka?

majda27
7. jan 2011

@ivankakov v tom jednom pere je dávka na viacero pouzití. Podla toho kolko jednotiek sa denne bude pichat.

ivankakov
7. jan 2011

@majda27 Ďakujem za info. Idem už relaxovať pri TV, ahoj.

makovicka53
8. jan 2011

@ivankakov ...no to by som bola najradsej ...cim skor tym lepsie... 🙂 ...uz aby to bolo a ty s ako citis?

makovicka53
8. jan 2011

@izzie27 ..este neviem pretoze zajtra by mala dorazit mrcha tak podla toho urcim 😉 ....uz ma bolia vajecniky druhy den tak tipujem ze zajtra asi dorazi

majda27
8. jan 2011

@makovicka53 ahojky do konca buduce tyzdna to už určite budeš mat schválene, a další týždeň pojdeš ku koordinátorke. Tak by ti to mohlo vyst začať brat na 16dc.

makovicka53
8. jan 2011

@majda27 ..ahoj...naozaj by som bola rada...a ta koordinatorka hovori len o priebehu a priprave na ivf ci aj nieco ohladne nasho problemu...ci tam zavolat aj chlapa ci ako 🙂

kefalinek
8. jan 2011

@makovicka53 ona aj tak bude potrebovat tvojho chlapa ona ti povie kedy ma prist

majda27
8. jan 2011

@makovicka53. Ked nám volali ze máme príst na konzultáciu ku koordinátorke tak hned povedali, že manželovi budu robit este nejaký trial test. Je to niečo podobné ako spg. Takze tam isiel aj on so mnou. Myslim, ze by bolo dobre ked by tam isiel aj tvoj manzel. U nás je problem u manzela, má tazsku azospermiu. Ja som zatial ok a dufam ze to aj tak zostane.

izzie27
8. jan 2011

Ahojte kočky,
@majda27 takže chlapovi budú hneď robiť ten test alebo až neskôr?

majda27
8. jan 2011

@izzie27 u nas mu ho robili hned, a potom za cca 1 hodinu sme isli ku koordinátorke. Vysledok toho testu este nevieme, ratam ze nam ho povedia ked prideme na dalsiu navstevu

izzie27
8. jan 2011

@majda27 aj ste hneď platili tých 50eur?My sme objednaní na 11,00. Vy ste prišli na tú hodinu, ktorú vám povedali alebo ste prisli skôr?

mrnous1
8. jan 2011

@ivankakov Ahoj no nám sa už aj ozvali 4.1.2011 a 17.1.2011 mám ísť na stretnutie s koordinátorkou, takže uvidíme čo a ako. 🙂

majda27
8. jan 2011

@izzie27 ahoj. My sme tam prisli cca 1/2 hod skorsie. Nič sme neplatili

majda27
8. jan 2011

@mrnous1 dalsia do poradia... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mrnous1
8. jan 2011

@majda27 Ahojky akurát tu čítam o tom injekčnom pere a rozmýšľam, lebo ja som doktorke povedala, že klasické injekcie z ampuliek, vraj sa to aplikuje ako pri pregnyle. No čo je ešte zaujímavejšie tá provera sú tabletky, alebo injekcie? Lebo čo sa týka liekov tak mne sa doktorka zmienila len o tej provere, ale ako tu čítam, každá z Vás tu okrem provery berie aj niečo iné. Tak neviem, začínam mať z toho dobrý guľáš. No snáď uvidím čo povie tá koordinátorka toho 17.1.. A ty majda ako pokračuješ? 🙂

ame
8. jan 2011

@mrnous1 tak vitaj medzi nami 🙂 ked pojdes na stretnutie s koordinatorkou, tak manzelovi urobia trial wash test...to je na zisteni priechodnosti spermii, ci su alebo nie su samy schopne oplodnit vajicko, za ten sa lati 50 eur, aj ked si myslim, ze je to zduplovane robeny obycajny spermiogram, kt. nam robili uz pred tromi mesiacmi, snad je len podrobnejsi.
Na 16 DC sa berie Provera (tabletky...maju vyvolat mrchu, je tam podobne zlozenie ako napr. Duphaston), ta sa berie 10 dni po sebe, na 23. den uzivas sucasne tabletky Provera plus pichas injekcie....su dva typy....decapeptyl a diphereline....koordinatorka ti na takom papieri zakruzkuje, ktore z tychto dvoch typov budes pichat. Potom cakas na mrchu, ta by sa mala dostavit cca 30 az 32 den cyklu.....vtedy ides na krv a sono a este ten den ti zavolaju, kedy a aku davku druchych injekcii budes pichat....tie su silnejsie. Ja ma napr. ako @majda27 Gonal v pere. Sucasne s Gonalom sa picha aj prvy typ injekcii, v mojom pripade Decapeptyl.

@makovicka53 na pohovore sa vravi len o priebehu IVF, o konkr. probleme sa asi treba bavit s dr.
@majda27 uz len jeden dnik a decapeptyl 1. davku mas za sebou🙂

ame
8. jan 2011

@majda27 my asi od seba "odpisujeme" 😉 ....citala som celu diskusiu a asi mame vsetko skoro rovnake....my sme podpisovali tiez ziadost 4.11., 22. 12. sme boli u koordinatorky a tiez mame rovnaky protokol 😉

majda27
8. jan 2011

@mrnous1 prve sa berie provera, potom ja mam decapeptyl a lebo moze byt Diphereline potom ja beriem gonal, ale moze byt bud puregon, Fostimon,, Menopur, alebo Merional. Toto vsetko mam napisane na papieri, co som dostala u koordinátorka. Tak snad som to spravne napisala.

majda27
8. jan 2011

@ame tak tak, snad mi to nic nespravi.

majda27
8. jan 2011

@ame a kedy si zacala brat proveru? Ja som zacala teraz od pondelka. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ame
8. jan 2011

@majda27 Proveru zacinam az buduci utorok, ja som premeskala mrchu, bol to 23 DC, ked som bola u koordinatorky

majda27
8. jan 2011

@ame tak to si tretia v poradi co zacinas s proverou. teraz 5. začala @santana2 dufam ze som si su nepomylila s nikym druhym.... 😉 😉 😉 😉

ame
8. jan 2011

@majda27 asi tak, Provera je moja velmi dobra kamoska 😎 , uz som ju raz uzivala cca 8 mesiacov, silnu davku, 500 mg/den, toto je len 5 mg/den.....ale to bolo v ramci ineho liecenia

majda27
8. jan 2011

@ame tak aspon vies, ako to bude mat na teba vplyv...

ame
8. jan 2011

@majda27 😀 😀 😝 ani ta konska davka nemala na mna nejaky ucinny vplyv, ziadne priznaky som nepocitovala, to bolo len v ramci prevencie, tak asi preto....inak ta provera, studovala som na nete, je gestagen, kt. obsahuje hormon progesteron, je to na vyvolanie menzesu.....nieco ako Duphaston, si myslim, pisala som uz o tom vyssie...takze ja ju 100 % potrebujem, kedze samovolne menzes nedostanem, vzdy musim mat lieky

majda27
8. jan 2011

@ame, ved uvidim ake to bude mat na mne ucinky, ale raz v jeden den ma boleli prsia a pichali vajecniky, ale to nemuselo byt proverou sposobene.....