icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lubica1979
13. nov 2012

@kostickabonnie ahoj, gratulujem a prajem Ti, aby ste to dotiahli do šťastného konca. Dávaj na seba pozor. Chcela som sa opýtať ku komu si chodila v centre a kto Ti robil vklad? Ja sa chystám na 2 IVF, prvé nám nevyšlo, ani ET sa nekonal. ďakujem a držkaj sa.

jane04
13. nov 2012

@kostickabonnie gratulujéééém a držím palec, aby sa malé riadne "zakuslo" na 9 mesiacov 🙂

magica78
13. nov 2012

ahojte tak je to v ..... ☹ odber ani neviem ze som mala ziadne bolesti,vklad taktiez ale vcera som zacala krvacat a dnes co ide so mna to je hnus ☹ uz jedina nadej je v nasim mrazacikoch

tinkatinulka
13. nov 2012

@magica78 KOlko dni si od vkladu?Berieš dáke lieky popri utogestane???

magica78
13. nov 2012

@tinkatinulka 11dni iba ustros

tinkatinulka
13. nov 2012

@magica78 To mi je luto,dufala som že ti to dopadne dobre..anopyrin,prednison alebo daco podobne si neriesila či nepotrebujes?

magica78
13. nov 2012

@tinkatinulka dr.mi take nic nepredpisal uvidim co mi povedia v pondelok v heliku a v piatok pojdem ku gatovej tak s nou hodim rec. clovek mieni a pan Boh meni ☹ ani plakat uz nevladzem ale zas rozum mi hovori ved to bola iba 40% sanca na uspech ....

tinkatinulka
13. nov 2012

@magica78 Chodis ku gatovej iba na kolzultacie alebo si zmenila gynekologa?Ved ako ale strašne vela vecí vieme aj sami ovplyvniť možno banálným užívaním liekov..ešte že ti ostali mrazáčiky, my ideme odznova ale až v novom roku 😖
.

magica78
13. nov 2012

@tinkatinulka viem nevyslo ti to ☹ nie ona je moja gyndoska

tinkatinulka
13. nov 2012

@magica78 Tak to maš uiper keby som to nemala odruky tam tam chodim tiež.

kostickabonnie
13. nov 2012

@makovicka53 @lubica1979 OPU aj vklad dr. Culbova 🙂 dakujem

fliacik
13. nov 2012

Ahoj, baby, idem si k Vám - skúsenejším po radu. Máme za sebou konzultáciu aj prvé vyšetrenia v Heliose. Našou jedinou šancou je IVF. Mohli by ste mi poradiť, na čom ste sa Vy počas Vašich návštev Heliosu ponaučili a čo sa Vám osobne osvedčilo? Ktoré úkony sa oplatí si doplatiť a čo sa Vám ukázalo ako zbytočné? Na čo si máme dať pozor a čomu sa vyhnúť? Vopred Vám ďakujem za rady...

tinkatinulka
13. nov 2012

@fliacik Prečo jedinou šancou IVF?

kostickabonnie
13. nov 2012

@magica78 moja, posielam silne objatie 😢 😢 😢 ani si neskusala predtym testovat? ci uz bolo uchytene alebo je tam nejaky problem so zahniezdenim .....tazko povedat, daj nam urcite vediet, co ti povedia v Heliku 😖 som z toho smutna, myslela som, ze sa to konecne rozbehne....poplac si, ale netrap sa velmi a mysli na mrazacikov, urcite je medzi nimi tvoj vianocny darcek 😉

fliacik
13. nov 2012

@tinkatinulka MM dvakrát potvrdili azoospermiu (nula spermií v ejakuláte), pri poslednom odbere ich tam zopár bolo, ale to by sa musel stať obrovský zázrak, aby z toho niečo vzišlo prirodzene...i keď, nikdy nehovor nikdy...ale nie som už najmladšia, snažíme sa už takmer dva roky...teraz sme sa pohli a navštívili CAR.

kostickabonnie
13. nov 2012

@fliacik ahoj, to zalezi od vysledkov vasich vysetreni.....ak bude nevyhnutne ICSI, tak automaticky davaju aj predlzenu kultivaciu, to su ukony, ktorym sa nevyhnes...ja som viac ani nepodstupila. Na prvom sedeni s koordinatorkou ta nauci pichat injekcie a potom chodis uz len na kontroly, kde ti povedia, ako sa to vyvija a zrazu je tu OPU a vklad. Mne sa osvedcila sukna alebo dlhy sveter, lebo sa mi nepaci ta zasterka v kabinke 😀

cikyta
13. nov 2012

@fliacik Dva krát v akom časovom rozložení mu to potvrdili ? 😕

magica78
13. nov 2012

@kostickabonnie no potebujem sa vyrevat a zjest tonu cokolady ale apon ze sa to tebe podarilo 🙂

cikyta
13. nov 2012

@fliacik No a k otázke:
Hlavne sa všetko dr.pýtaj pýtaj pýtaj ... 😉

kostickabonnie
13. nov 2012

@magica78 keby som mohla, tak ti poslem tolko cokolaldy, kolko zvladnes ...ach jaj....
ja mam dnes od rana svetlohnedy vytok cely den, dost vela, nepaci sa mi to, ale zatial nestresujem, kym to nie je krv....mozno to bude tym fraxikom, ktory si od vcera picham a zriedil krv a nejake cievky teraz prepustaju alebo ja neviem, pockam do zajtra - pozajtra, ci sa to ukludni 😒

magica78
13. nov 2012

@kostickabonnie to by bola paletova zasielka 😀 ti si pichas fraxik? to ti prisli na hemo?

kostickabonnie
13. nov 2012

@magica78 nie, to mi vcera predpisala dr. Culbova, ani neviem, preco, ale podla mna mi to nerobi dobre.....asi kvoli tej tekutine v bruchu mi to predpisala ...hematku som mala v poriadku.

magica78
13. nov 2012

@kostickabonnie ja som myslela ze je to iba na riedenie krvicky. a kukala si vedlajsie ucinky na letaciku?

ivka1404
13. nov 2012

@kostickabonnie mne tiež predpisali fraxiparin pri druhom pokuse vraj to predpisuju kedprvý pokus nevynde.a to špinenie môže byť z uhniezdovania pretože ja som z neho nešpinila takže pokiaľ nemáš krv je to ešte v poho.držím palce nech je všetko dobre 😉

fliacik
13. nov 2012

@cikyta Prvýkrát marec, druhýkrát október, teraz papká Profertil a veríme na zázrak. Doktora sa pýtam, skôr ma ale zaujímali skúsenosti báb, ktoré zákrok podstúpili, tak sa skôr pripravím na to, čo ma čaká. Ja som už raz tehotná bola, presne pred rokom, ale nedopadlo to dobre, preto sme sa teraz zverili do rúk odborníkov. Budúci piatok ideme odkonzultovať posledné výsledky vyšetrení a dohodneme sa, čo ďalej. Lekár nám veľké šance na prirodzené tehu nedal...ale aj tak každý mesiac tesne pred MS dúfam...

cikyta
13. nov 2012

@fliacik liekmi sa daju ovplivniť spermie pokial ide o ich množstvo 😉
a tým pýtaním som ti len dala odpoved k tomu, čo máš robiť v care...........kedže nepoznám váš zdrav.záznam a každý pár je naozaj individálny, tak mi iná odpoved ani nenapadla 😉
ťažko ti budem písať,že "vieš čo, nedávaj si ICSI",ked vám ho treba pri vašom počte spermií, či tvare ako sol.
alebo "nedávaj si PK (predlženu kultiváciu)", ked budete mať napr.vela embrijok a tým pádom sa určite zíde 😉

A čo sa všeobecnosti počas stimulácie pred odberom (OPU) týka, ja odporúčam preventívne papať chilly papričky. Pôsobia dobre na výstelku maternice-prekrvuju ju. Ale toto mi dr. nepovedali. Prečítala som si to tu a počas druhého IVF (uspešneho) som to urobila a pripisujem tomu náš // uspech 🙂

fliacik
13. nov 2012

@cikyta Nooo, ďakujem za radu...vidíš, toto sú rady, ktoré od lekárov nikdy nedostaneš, ale môžu sa zísť 🙂

cikyta
13. nov 2012

@fliacik Ale papaj ich len po OPU-ET. Potom už nie 😉 Kým nebudeš mať bábätko v brušku 🙂

tinkatinulka
13. nov 2012

@cikyta
@fliacik
Inak na toto iste funguje aj cervene vínko, 2 dcl každý večer od OPU po ET..sliznica sa poteší

cikyta
13. nov 2012

@tinkatinulka hm, môže byť 😉 (len ja červ.víno 😝 )
a tieto papričky su všeobecne dobre na prekrvenie vnutorných orgánov.....ked som toto hovorila jednej známej, myslela som, že ma vysmeje, že len vela čítam............no ona zvážnela a že:
- vieš že na tom niečo bude ? Mám suseda na ulici,ktorý si vyliečil rakovinu žaludka s chilly...a tiež o tom len počul a skúsil 😉