icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

katika125
11. nov 2012

@vafinka ahoj zatiaľ je to OK nikto nič nehovorí o mojom prepustení, tak hádam to tak aj ostane,

katika125
11. nov 2012

@radka1704 ahoj ja som maródovala mesiac a pol, lebo som otehotnela, ale napokon sme o malinké prišli 😒

vafinka
11. nov 2012

@katika125 no tak zatial super, aspon ze toto 🙂

katika125
11. nov 2012

@vafinka no veď to aspoň v práci je to zatiaľ v poriadku.

vafinka
11. nov 2012

@katika125 🙂 🙂 🙂 🙂

miminkova
11. nov 2012

Aj my tam ideme 1krat, viete mi trosku opisat co nas caka? Uz ani neverim ze budem mamickou

olivia31
11. nov 2012

@miminkova Ahoj nebojsa občas sa aj zázraky udejú ........najskôr sa objednáš na konzultáciu a potom ti dokt. povie čo je pre vás to najlepšie .....neviem čo vás čaká ideš na IVF alebo IUI???

mirellka
11. nov 2012

Ahojte aj ja sa k vám pridávam.Po 1,5 roka snaženia sme sa rozhodli pre toto centrum 🙂 Netuším v čom je problém no dúfam že sa čoskoro vyrieši a dočkáme sa miminka 🙂 Nikde som nenašla či sa platí aj za konzultáciu,viem že za lieky a zákroky kt.nepreplatí poisťovňa no o konzultácii som sa nikde nič nedočítala,platili ste niekto ? 🙂 či dáva sa do obálky alebo ako to prosím funguje 😕 🙂

magica78
11. nov 2012

@mirellka ahoj ze do obalky 😀 to si ma pobavila
za stanovenie diagnozy sa nic neplati iba za krv a spermiogram ktore ti budu robit

mirellka
12. nov 2012

@magica78 aaaaaa tak sa radšej pýtam ako prísť do trapasu i keď nie som zástancom obálok ale mám pocit že v zdravotníctve to už bez toho nefunguje 😅 no budem rada ak sa mýlim 😀 Trošku som čítala túto tému no radšej som presatala lebo keď vidím ako niekto 5-6 krát neúspešne tak mi je smutno 😖
Takže krv aj spg spravia hneď pri konzultácii? by som bola rada lebo pôjdeme z LC a predsa je to kus cesty tak zabiť 2 muchy jednou ranou by bolo fajn 🙂

miminkova
12. nov 2012

@olivia31 Idem 1krat, neviem asi nam budu robit neake testy,ale netusim co bude potom, ake su moznosti,ake su sance, proste ja uz sama neviem ci to ma vobec zmysel

marecek1
12. nov 2012

@miminkova
@mirellka aj my s manželom sme boli v októbri na 1. konzultácii - len sme s lekárkou prebrali môj a manželov zdravotný stav (ja som so sebou mala svoju zdravotnú kartu), mne zobrali krv na rôzne vyšetrenia + ultrazvuk, manžel SPG. platili sme za odber krvi + SPG - spolu niečo cez 20 eur.

určite žiadne obálky nemám v pláne, myslím, že tam všetci necháme dosť peňazí na liekoch, vyšetreniach - veď jedno IUI 100 eur, o IVF ani nehovorím....

miminkova
12. nov 2012

@marecek1 a vysledky ste mali dobre,potom je ake pokracovanie po tej prvej navsteve ? fuu odber krvi a zase asi odpadnem, no nevadi 🙂)

marecek1
12. nov 2012

@miminkova výsledky máme obaja dobré, manžel SPG na jednotku, ja hormonálny profil ok, tiež nevytváram protilátky proti jeho spermiám, ani placente, štítna žľaza v poriadku.... všetko ok.

ďalší postup: minulý týždeň som bola opätovne u svojho gynekológa na krv - kvôli poovulačnej hladine progesteronu a E2, s týmito výsledkami pôjdem po menštruácii do Martina, a uvidíme, na akom postupe sa dohodneme ďalej - ja by som bola za to, aby sa mi najskôr ešte skontrolovala priechodnosť vajcovodov, lekárka skôr rozprávala už o IUI - no všetko sa uvidí po MS na 2. konzultácii.

a ešte som zabudla: počas tejto MS mám nasadený clostilbegyt - je to postup, ktorý sa používa buď pred IUI alebo pred plánovaným pohlavným stykom (toto už mám za sebou u svojho gynekológa, folikulometria, clostil, a plánovaný sexík, takže toto už pomocou centra absolvovať nechcem, už sa chcem pohnúť zasa ďalej).

a koľko sa snažíte vy, keď idete do centra? je to vaše prvé dieťatko, alebo už nejaké máte?

miminkova
12. nov 2012

@marecek1 No praveze ideme tam zajtra 1krat a tiez uz nechcem na nic cakat folikulometriu mi robi stale doktor, ale nic viac a uz ma to nebavi, je mi to viac menej jedno, vsak sme este mladi mi povedal a uz ma to vazne s nim nebavi, niekde predsa musi byt problem ,ked 2 zdraví ludia nemozu rok otehotniet,no nie. takze potom ma poslu k mojmu doktorovi aby mi robil neake testy ?

sisulik82
12. nov 2012

@miminkova ahoj, rozhodla si sa správne, mne návšteva Heliosu pomohla hlavne psychicky. Tiež stále u doktorky to isté, že žiadny problém nevidí, ale keď sa nedarí viac ako rok, už človeku z toho začína pekne šibať. My sme boli v MA prvý krát v septembri, rovno som objednala mm na spg + úvodnú konzultáciu + mne zobrali krv. Predbežné výsledky spg boli ešte v ten deň, ale tie podrobnejšie za 10 dní. Mne ešte kázali urobiť u svojej doktorky odber krvi na 3DC (aby som nemusela kvôli tomu cestovať) a potom tie výsledky som niesla na druhú návštevu. Druhá návšteva v októbri - kontrolný spg + z výsledkov sa zistila príčina nedarenia sa, tak ako som predpokladala, problém u mňa, čo sa mi veľmi uľavilo, lebo pre mňa je horšie, keby mi povedali, že veď všetko je o.k a skúšajte ďalej a predsa to nefunguje, takto viem, že niekde ten problém je a dá sa s tým niečo robiť. Navrhli nám IUI, tak sme vyskúšali, čakáme, že ako to dopadne, ak by nevyšlo, určite ideme do druhého kola, príp. IVF. Už je tam aspoň tá nádej a teším sa, že sa to niekam posunulo, lebo sme stáli dlhé mesiace na mieste, psychicky ma to každomesačné dúfanie ubíjalo a ja som vnútorne tušila, že niečo nebude v poriadku, keď sa tak dlho nedarí, len okolie sa ma snažilo presvedčiť, že to preto, lebo na to vkuse myslím...iné tiež na to myslia a zadarí sa im aj na prvý krát 😠 Som rada, že tam chodíme, som oveľa kľudnejšia a verím, že s ich pomocou sa nám to konečne raz podarí 😀 Tak aj tebe budem držať palčiaky 😉 neboj, všetci sú tam milí a uľaví sa ti, keď sa veci pohnú🙂

miminkova
12. nov 2012

@sisulik82 jeej tak to si ma velmi potesila, a aky problem bol u teba, vazny taky na vyliecenie ?

sisulik82
12. nov 2012

@miminkova napísala som ti IP 🙂

janamartina
12. nov 2012

@kostickabonnie Ahoj no ako si dneska dopadla? Ja dúfam že veľmi dobre a si tehuľka 🙂 🙂 🙂 Podeľ sa o radosť aj s nami.

marecek1
12. nov 2012

@miminkova k tvojmu lekárovi ťa ani posielať nemusia, závisí od toho, ako ďaleko od centra bývaš -
lebo oni ti potrebujú ešte zobrať krv v určitý deň cyklu, a to sa s nimi dohodneš, či prídeš do centra, alebo si ju dáš zobrať u svojho gynekológa a len donesieš výsledky.

kostickabonnie
12. nov 2012

čaute kočky, tak aj do tejto temy vlozim peknu spravicku, snad vas trochu povzbudim, poniektore odhodite smutok a pustite sa do dalsieho uspesneho boja
Sice s obrovskym mnozstvom tekutiny v brusnej dutine, ale HCG 1534 (15.den po vklade, t.j. 38. dc a 21.dni od oplodnenia) a posielam fotecku gestacneho vacku 🙂
Dakujem vam vsetkym za podporu a zelam vsetkym snazilkam, aby to dotiahli do uspesneho konca

magica78
12. nov 2012

@kostickabonnie super gratulujem 🙂

marecek1
12. nov 2012

@kostickabonnie gratulujem moc - moc 🙂

hunka
12. nov 2012

@kostickabonnie gratulujem! je to uzasne povzbudenie 🙂 a silno drzim palceky, nech sa drobcovi u Teba dobre byva najblizsich niekolko mesiacov 😀

katika125
12. nov 2012

@kostickabonnie blahoželám, konečne jedna z nás je tehulka, dávno tu nebola písaná takáto krásna správička. Nech sa vám obom darí 🙂

tinkatinulka
12. nov 2012

@kostickabonnie Gratulujem moooooooooc a strašne sa teším že to vyšlo, len pekne oddychuj aby tam ostalo ešte aspon 32 týždňov, HCG je úúúžasnééééé juj až slzičky tlačia aka som z teba rada. 😝

kostickabonnie
12. nov 2012

@tinkatinulka
@katika125
@hunka
@marecek1
@magica78 je to len začiatok, ale zároveň nový nepoznaný pocit. A ja ďakujem Pánu Bohu že mi umožní prežiť tehotenstvo a využiť aj našich mrázáčikov 😉
A tie čo si tým neprešli, nikdy nepochopía...

katika125
12. nov 2012

@kostickabonnie moje slová, kto nezažil, nepochopí, ešte raz blahoželám a prajem ti, nech takto pekne pokračujete až do 9.mesiaca 😉

radka1704
12. nov 2012

@kostickabonnie superrrrrrrrrrrr blahozelam davaj na seba pozor 🙂

makovicka53
13. nov 2012

@kostickabonnie ahojky gratulujem ti zo srdca a drzim palce...mozem sa opytat kto ti robil vklad?