Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Aj my tam ideme 1krat, viete mi trosku opisat co nas caka? Uz ani neverim ze budem mamickou
Ahojte aj ja sa k vám pridávam.Po 1,5 roka snaženia sme sa rozhodli pre toto centrum 🙂 Netuším v čom je problém no dúfam že sa čoskoro vyrieši a dočkáme sa miminka 🙂 Nikde som nenašla či sa platí aj za konzultáciu,viem že za lieky a zákroky kt.nepreplatí poisťovňa no o konzultácii som sa nikde nič nedočítala,platili ste niekto ? 🙂 či dáva sa do obálky alebo ako to prosím funguje 😕 🙂
@magica78 aaaaaa tak sa radšej pýtam ako prísť do trapasu i keď nie som zástancom obálok ale mám pocit že v zdravotníctve to už bez toho nefunguje 😅 no budem rada ak sa mýlim 😀 Trošku som čítala túto tému no radšej som presatala lebo keď vidím ako niekto 5-6 krát neúspešne tak mi je smutno 😖
Takže krv aj spg spravia hneď pri konzultácii? by som bola rada lebo pôjdeme z LC a predsa je to kus cesty tak zabiť 2 muchy jednou ranou by bolo fajn 🙂
@miminkova
@mirellka aj my s manželom sme boli v októbri na 1. konzultácii - len sme s lekárkou prebrali môj a manželov zdravotný stav (ja som so sebou mala svoju zdravotnú kartu), mne zobrali krv na rôzne vyšetrenia + ultrazvuk, manžel SPG. platili sme za odber krvi + SPG - spolu niečo cez 20 eur.
určite žiadne obálky nemám v pláne, myslím, že tam všetci necháme dosť peňazí na liekoch, vyšetreniach - veď jedno IUI 100 eur, o IVF ani nehovorím....
@miminkova výsledky máme obaja dobré, manžel SPG na jednotku, ja hormonálny profil ok, tiež nevytváram protilátky proti jeho spermiám, ani placente, štítna žľaza v poriadku.... všetko ok.
ďalší postup: minulý týždeň som bola opätovne u svojho gynekológa na krv - kvôli poovulačnej hladine progesteronu a E2, s týmito výsledkami pôjdem po menštruácii do Martina, a uvidíme, na akom postupe sa dohodneme ďalej - ja by som bola za to, aby sa mi najskôr ešte skontrolovala priechodnosť vajcovodov, lekárka skôr rozprávala už o IUI - no všetko sa uvidí po MS na 2. konzultácii.
a ešte som zabudla: počas tejto MS mám nasadený clostilbegyt - je to postup, ktorý sa používa buď pred IUI alebo pred plánovaným pohlavným stykom (toto už mám za sebou u svojho gynekológa, folikulometria, clostil, a plánovaný sexík, takže toto už pomocou centra absolvovať nechcem, už sa chcem pohnúť zasa ďalej).
a koľko sa snažíte vy, keď idete do centra? je to vaše prvé dieťatko, alebo už nejaké máte?
@marecek1 No praveze ideme tam zajtra 1krat a tiez uz nechcem na nic cakat folikulometriu mi robi stale doktor, ale nic viac a uz ma to nebavi, je mi to viac menej jedno, vsak sme este mladi mi povedal a uz ma to vazne s nim nebavi, niekde predsa musi byt problem ,ked 2 zdraví ludia nemozu rok otehotniet,no nie. takze potom ma poslu k mojmu doktorovi aby mi robil neake testy ?
@miminkova ahoj, rozhodla si sa správne, mne návšteva Heliosu pomohla hlavne psychicky. Tiež stále u doktorky to isté, že žiadny problém nevidí, ale keď sa nedarí viac ako rok, už človeku z toho začína pekne šibať. My sme boli v MA prvý krát v septembri, rovno som objednala mm na spg + úvodnú konzultáciu + mne zobrali krv. Predbežné výsledky spg boli ešte v ten deň, ale tie podrobnejšie za 10 dní. Mne ešte kázali urobiť u svojej doktorky odber krvi na 3DC (aby som nemusela kvôli tomu cestovať) a potom tie výsledky som niesla na druhú návštevu. Druhá návšteva v októbri - kontrolný spg + z výsledkov sa zistila príčina nedarenia sa, tak ako som predpokladala, problém u mňa, čo sa mi veľmi uľavilo, lebo pre mňa je horšie, keby mi povedali, že veď všetko je o.k a skúšajte ďalej a predsa to nefunguje, takto viem, že niekde ten problém je a dá sa s tým niečo robiť. Navrhli nám IUI, tak sme vyskúšali, čakáme, že ako to dopadne, ak by nevyšlo, určite ideme do druhého kola, príp. IVF. Už je tam aspoň tá nádej a teším sa, že sa to niekam posunulo, lebo sme stáli dlhé mesiace na mieste, psychicky ma to každomesačné dúfanie ubíjalo a ja som vnútorne tušila, že niečo nebude v poriadku, keď sa tak dlho nedarí, len okolie sa ma snažilo presvedčiť, že to preto, lebo na to vkuse myslím...iné tiež na to myslia a zadarí sa im aj na prvý krát 😠 Som rada, že tam chodíme, som oveľa kľudnejšia a verím, že s ich pomocou sa nám to konečne raz podarí 😀 Tak aj tebe budem držať palčiaky 😉 neboj, všetci sú tam milí a uľaví sa ti, keď sa veci pohnú🙂
@kostickabonnie Ahoj no ako si dneska dopadla? Ja dúfam že veľmi dobre a si tehuľka 🙂 🙂 🙂 Podeľ sa o radosť aj s nami.
čaute kočky, tak aj do tejto temy vlozim peknu spravicku, snad vas trochu povzbudim, poniektore odhodite smutok a pustite sa do dalsieho uspesneho boja
Sice s obrovskym mnozstvom tekutiny v brusnej dutine, ale HCG 1534 (15.den po vklade, t.j. 38. dc a 21.dni od oplodnenia) a posielam fotecku gestacneho vacku 🙂
Dakujem vam vsetkym za podporu a zelam vsetkym snazilkam, aby to dotiahli do uspesneho konca
@kostickabonnie gratulujem! je to uzasne povzbudenie 🙂 a silno drzim palceky, nech sa drobcovi u Teba dobre byva najblizsich niekolko mesiacov 😀
@kostickabonnie blahoželám, konečne jedna z nás je tehulka, dávno tu nebola písaná takáto krásna správička. Nech sa vám obom darí 🙂
@kostickabonnie Gratulujem moooooooooc a strašne sa teším že to vyšlo, len pekne oddychuj aby tam ostalo ešte aspon 32 týždňov, HCG je úúúžasnééééé juj až slzičky tlačia aka som z teba rada. 😝
@tinkatinulka
@katika125
@hunka
@marecek1
@magica78 je to len začiatok, ale zároveň nový nepoznaný pocit. A ja ďakujem Pánu Bohu že mi umožní prežiť tehotenstvo a využiť aj našich mrázáčikov 😉
A tie čo si tým neprešli, nikdy nepochopía...
@kostickabonnie moje slová, kto nezažil, nepochopí, ešte raz blahoželám a prajem ti, nech takto pekne pokračujete až do 9.mesiaca 😉
@kostickabonnie ahojky gratulujem ti zo srdca a drzim palce...mozem sa opytat kto ti robil vklad?

@vafinka ahoj zatiaľ je to OK nikto nič nehovorí o mojom prepustení, tak hádam to tak aj ostane,