icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

natalia80
8. jan 2011

@majda27 ja nastastie v praci stres nemam 🙂 on skor narazal na to aby som si nerobila stresy z toho co sem niektore baby pisu co im nevyslo ivf.ale to urcite nebude nas pripad ze?? 😀 😀 😀 😀 😀

izzie27
8. jan 2011

@majda27 a koľko dní pred testom by sme nemali snažilkovať? 🙂

majda27
8. jan 2011

@natalia80 presne tak....mne to to aj v praci povedali, ze aby som sa na to moc neupla lebo ze to nemusi vyjst. Ale ja viem ze to vyjde...

majda27
8. jan 2011

@izzie27 cca 3 dni

natalia80
8. jan 2011

@majda27 musime verit 😉 ty si niekedy rozmyslala nad tym ake znamenie by si nechcela?ci vobec ta nieco take nenapadlo pri planovani? 🙂

majda27
8. jan 2011

@natalia80 nie, nad takym niečím som vobec nerozmýšľala 😀 😀 😀 😀 😀 😀

makovicka53
8. jan 2011

@kefalinek ...ved ja ho zavolam somnou nech vidi co vsetko budem do seba davat 🙂

natalia80
8. jan 2011

@majda27 sa zamyslam ako keby som uz bola tehotna 😀 a to este ani lieky nemam 😀

makovicka53
8. jan 2011

@ame ..😉 ...dakujem...ja len tak ze co nas caka...

majda27
8. jan 2011

@natalia80 to to asi viaceriiiii 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

makovicka53
8. jan 2011

@ivankakov ...chvala bohu.. 🙂 ...aspon to bude mat hladsi priebeh 😉

ame
9. jan 2011

@izzie27 podla mna: ak nie su spermie ok (maly pocet, znizena pohyblivost, zla morfologia - tvar), tak sa vajicko oplodni metodou ICSI - injekcne vstreknutie spermie pramo do vajicka.
Ak je horsi pripad, ze je len male percento spermii a aj tie su zle, tak sa robi metoda MESA/TESE....to je mini chirurgicky zakrok, ked za beru spermie priamo zo semennika/nadsemennika.
No a najhorsi pripad, ked by uz naozaj nebolo mozne, aby spermia oplodnila vajicko, je pouzit darcovske spermie.

majda27
9. jan 2011

@ame prečo darcovské spermie je to najhorsie? Ved o tom nikto nemusí vediet, ved to bude vase a ho strasne velmi lubiť. Budme radi, že je ešte aj takáto možnosť. Vedˇoni vyberú také čo budu mat podobnú genetiku ako vy...

ame
9. jan 2011

@majda27 si ma zle pochopila, alebo som to ja zle napisala.....najhorsie som myslela, ze ked budu sperme manzela na tom najhorsie.....nie ze je najhorsie to, ze ti DAJU darcovske spermie...jasne, ze to je v poriadku 😉

majda27
9. jan 2011

@ame OK. TROSKU SOM TO ZLE POCHOPILA, ved aj ked by boli darcovske predsa nikto iny o tom nemusi vediet. Ja len dufam, ze v našom prípade ich nebude treba.

izzie27
9. jan 2011

@ame veď aj keby boli darcovské budeme ich lubiť tak,či tak. Ale aj tak si každá prajeme, aby to nebol ten náš prípad.

mrnous1
9. jan 2011

@ame babenky ďakujem za odpovede aspoň viem na čo sa mám pripraviť: A ja som si mylsela, že to bude len o provere, lebo len tú mi spomínala doktorka. Ten trial wash test asi manželovi už robiť nebudú, lebo ho robili pri uskaldnení a zamrazení spermií. To si zisťovala aj doktorka v labáku, lebo tam volala, že či ho robili. No uvidím, určite vám napíšem ako som dopadla toho 17.1. na pohovore s koorinátorkou. Ozaj a ana tú PN-ku sa kedy odporúča ísť? 🙂

majda27
9. jan 2011

Ahojky @mrnous1 ja pojdem na pn ked si budem pichať gonal ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ to mi doporučila aj koordinátorka, vtedy treba byt v klude, nestresovat sa, odppočívať, a vypiť denne cca 4 l vody. Mám sa na čo tešiť. Ako dlho budem na pn tak to ešte ani srnka netuší. 😀 😀 😀

ivankakov
9. jan 2011

@mrnous1 sorry za otázku, nemusíš odpovedať, ale vy ste zmrazovali spermie? Môj manžel chodí na turnusy a rozmýšľam nad tým, čo ked skrátka nepríde domov ked bude treba ísť na OPu. Existuje táto možnosť oplodnenia odobratých vajíčok rozmrazenými spermiami?Alebo je to blbosť?

majda27
9. jan 2011

@ivankakov aj my máme už nejaké zamrazené. áno dá sa oplodniť aj tými zamrazenými, ale je vždy lepšie mať čerstvé. Takto myslím nám to povedaj aj doktor.

ivankakov
9. jan 2011

@majda27 ježiš to je super, lebo ja už 3 dni pozerám do diára a stresujem že ak dostanem ms skôr som v háji. To ale pre mna znamená, že na stretnutí s koordinátorkou musíme o to požiadať? Bude môj manžel podstupovať ten trial test, to každý musí absolvovať?

majda27
9. jan 2011

@ivankakov . Ahoj neviem či ho budete podstupovat aj vy. Ale asi ano. Nám ich ešte zmrazovali v pn. Ale myslím, že by nemal byť problém v tom keď ich o to požiadate. Treba si tam zavolať, a spýtať sa na to. Alebo sa opýtať priamo keď budete s koordinátorkou.

ivankakov
9. jan 2011

dakujem. Manžel po spg. nedostal žiadnu diagnózu, tak uvidíme, či bude treba ten test.

helenka12
9. jan 2011

ahojte baby zajtra idem prvý krát ku koordinerke do Helika tak sa trochu obavam ja ainekcie 😀
no uvidime,dufam,že si zapamatam všetko alebo aspon to podstatné.Džte palce 🙂 🙂

majda27
9. jan 2011

@helenka12 Ahojky nemas sa coho obavat. Koordinátorka ti to pekne všetko ukáže a pekne a vysvetli. Je velmi mila....Ked si nieco nezapamatas tak sa klude pytaj a my ti tu radi poradíme....

santana2
9. jan 2011

@helenka12 ahoj neboj všetko si zapametaš aj ked je vela informacii budeš to mat aj napisané aj ja sa bojim injekci a začinam si pichat v stredu

ivankakov
9. jan 2011

@helenka12 držím palce zajtra, ja už by som tiež chcela vedieť termín stretnutia s koordinátorkou. Asi zajtra znova zavolám do poisťovne, či tú moju schválenú žiadosť už poslali do Martina.

majda27
9. jan 2011

@santana2 a ja zacinam pichať už zajtra ráno 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

santana2
9. jan 2011

@majda27 ahoj tak to držim palce ja nebudem pred tým celu noc určite spat bude my to chodit celu noc po rozume ☹

natalia80
9. jan 2011

@majda27 drzim ti maliiiiiiicky 🙂 neboj vsetko super zvladnes 😉