Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@ame štípali teda ozaj riadne, ešte že bol doma manžel. Ja mam cca od nasledujúceho pondelka očakávať mrchu, a potom sa začne pichať gonal...jaj to sa bojim. Ja idem v piatok na krv - ohladne toho predoperačného. Ale som trošku v rozpakoch, či na EKG mi spraví obvodák, alebo ma pošle na interné. Ale to neviem či na interné sa pojde s výsledkami z krvi, alebo môžem ísť aj bez nich. A ešte ma zarazilo ten rengen hrudníka v indikovaných prípadoch - to netusím čo znamemá, vie mi to niekto vysveetliť?
ahojte kocky, mozem sa pridat? tiez chodim do heliku, picham decapepetyl a od zajtra gonal.
ame -podla tych vysledkov ti urcia den, odkedy pichat FSH a v akej davke.
Inak drzim palce vsetkym pichajucim i nepichajucim snazilkam, snad vsetky tie stipance a vcelicky budu mat konecny pozitivny efekt, na ktory vsetky cakame 😉
mam este otazocku - pred pichanim si vopred vyberiete injekciu z chladnicky, aby mala izbovu teplotu? alebo pichate taku studenu priamo z chladnicky?
@majda ahoj, tusim mam pred vami par dni naskok...ja si radsej vzdy vecer vcielku vytiahnem a rano pichnem. trosku to stipe, ale da sa to zniest. studenu z chladnicky som neskusala, ale moze v tom byt rozdiel. videla som to, ked mi pichali pregnyl.priamo v heliku vytiahli z chladnicky, pichli a zadocek som si necitila hadam aj stvrt hodiny. raz som si mala dat pichnut vecer na pohotovosti, tak sa mi zdalo zbytocne davat ho na tu chvilu do chladnicky a ten rozdiel pri vpichu bol citit.nic ma nestipalo, pohodova injekcijka..preto si davam aj decap. izbovej teploty. neviem, ci je to opodstatnene, alebo iba nejaky moc subjektivny pocit.
@ame budem si to musieť riadne zvážiť, neviem či väčší stres nebudem mať z toho ked budem zavretá doma na PN, ja som veľmi spoločenský typ. V lete som bola 6 týždňov na PN, ale počas vychádzky som chodila pozrieť do roboty a občas som aj klienta vyšetrila, ked baby nestíhali. Takže rozhodnutie bude na mne, do akej miery budem pokúšať osud, že?
@majda27 ano, myslela som byt PN od zaciatku pichania Gonalu, tak odporucili, ze je po nom clovek malatny, rychlo sa zadycha, unaveny.....a ako pise @sylvestra, tiez som pocula, ze je lepsie nechat inkejciu chvilu postat v izbovej teplote a az potom aplikovat.....skus....mozno bude menej stipat....lenze ked si ich davas rano, bud si musis prisvstat, alebo si ju vytiahni von z chladnicky este vecer...ja budem pichat vecer
Ja si davam rozbor krvi u mojho gynekologa a EKG na internom, vysledky krvi nemusim mat vtedy so sebou...aspon u nas...cize robi sa to nezavisle od seba, RTG mi pred operaciami nikdy nerobili....
@ivankakov to ano, zavisi od teba, amo budes pokusat osud.....ja mam rada samotu, takze mne to prekazat byt doma nebude
@ivankakov ahojky...dnes som prisla domov neskoro tak som nestihala uvidim ako zajtra ale snad sa dovolam 🙂a dovolala si sa nakoniec?
@ivankakov ...no pekne...ale aspon to mas uz schvalene...mozno kopia ziadosti a posielaju to potom naraz...ale do toho 24. to musia stihnut...ja som vcera dostala cize ja tiez mam 24.1. 16 DC tak dufam ze to poslu aj moje...aaach jaaaj...trva to hrozne 😒
@ame tak to si ma nepotešila, lebo ja budem mať výsledky z krvy až budúci týždeň, Idem na nu až v piatok, u nás doktor je len v pondelok,, stredu, a v piatok.. v stredu maju toho strasne vela. tak som zvedavá. Chcela som počas pichania gonau byť pekne v klude doma, a nebehať po doktoroch. Ale vidím, že budem musieť asi behať. TO ste ma nepotešili.
@ivankakov ahoj takže odpoveď na tvoju otázku znie áno, existuje taká možnosť. Môžeš dať oplodniť vajíčka zmrazenými spermiami, len samozrejme sa tým šance na tehu znižujú. 🙂 Babenky nemáte niektorá prosím Vás skúsenosti s braním tabletiek Lutenyl. Lebo doteraz som brala Duphaston, kvôli tomu aby mrcha prišla a vždy na 6. deň po jeho dobratí mi prišla mrška. Lenže teraz mi doktorka predpísala Lutenyl a dnes som 5. deň po jeho dobratí a mrška nikde. Tak neviem a tehu nie som, bohužiaľ. ☹
@sylvestra ahojky tak dnes som vyskúšala pichnúť si injekciu pri izbovej teplote. Moj manžel stáva skôr, tak mi ju vytiahol z chladničky. Je to lepšie ako keď sa pichá rovno z chladničky. Trošku to len štípalo. Som zvedavá ako štípe gonal, či bude viac alebo menej. ☹ ☹ ☹ . A chcem sa ťa opýtať, že ked si dostala mrchu to si volala do heliosu v ten den ako si ju dostala, alebo ešte skor? Toto neviem, resp. neviem ako sa mám zariadiť, mrchu mám dostať na začiatku budúceho týždňa.
ja tiež nemám injekcie v chladničke, je to zbytočné, a keď sú studené štípi, treba si preštudovať leták, ja som si tiež všimla, že do 25 stupňov skladovať 🙂

@ame to más na mysli v mojom prípade ked budem pichat gonal, tu PN?