icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

marin.frist
24. jan 2013

@kathrin17 netusim, ja som prehanky nemala vobec :-/ vsak rano jej zavolaj, za to nic nedas a budes kludnejsia, ak Ti povie, ze to nic nie je 😉

olivia31
24. jan 2013

@marecek1 no na toto sa maródka nedáva ale ak sa nebudeš cítiť dobre tak ti stačí dva dni dovolenka a držím palce nemusíš sa obávať bude to v pohode 🙂

deinad
24. jan 2013

@kathrin17 drzim palce 🙂

kvietok1605
24. jan 2013

ahojte dnes mi v Heliose pichli pregnyl a mala som len 15 mm folikul môže byť aj pri takom malom folikule ovulácia? lebo keď som chodila ku svojmu gynekologovi vždy počkal až na 19 -20 mm folikul nerozumiem tomu prečo som injekciu dostala tak skoro

deinad
24. jan 2013

@kvietok1605 pregnyl sa podava aj na urychlenie dozrievania a uvolnenie vajicka, kedy mas OPU? Pozajtra? Zvycajne je to tak o 2 dni po pichnuti pregnylu..hadam lekari vedia co robia..

vafinka
24. jan 2013

@kathrin17 aj mna prehanalo, to je z liekov, je to v letakoch. ale koordinatorka ti povie, ze to nic nie je a ani z liekov, daj si radsej endinex a nepi teplu vodu.

kvietok1605
24. jan 2013

@deinad ale tak určite vedia čo robia len už tomu nerozumiem doktorka povedala že mám na vaječníku 3 cm cystu a 15 mm dominantný folikul a vraj môže tá cysta prasknúť pod vplyvom pregnylu plus nám naordinovala snaženie na zajtra pozajtra aj ma trochu vystrašila že ľavý vajeťník mám menší a nejako sa jej nevidel že je prázdnejší

kathrin17
24. jan 2013

@vafinka ja pijem len ochuteny rajec, alebo caje...teplu vodu urcite nie....ale teraz som si dala este jogurt a uz je dobre.....doktorka mi kazala vela pit a k tomu si davat bielkoviny, tak poslucham, dufam, ze to bude ok...odkedy som spravu napisala uz je ako tak dobre....dufam,ze sa to uz nebude opakovat

kathrin17
24. jan 2013

@deinad dakujem moc moja...aj aj vam silno drzim palce...citala som, cim vsetkym si si presla....si velka bojovnicka a raz sa urcite dockas 🙂 verim tomu moja zlata...zo srdca ti to prajem

vafinka
24. jan 2013

@kathrin17 toto mi moze narobit sarapaty, hlavne sa odvodnit. mne sa to stalo aj pri prvom ivfku a aj pri druhom, a vzdy v rovnake dni 😒

deinad
24. jan 2013

@kvietok1605 len sa dopredu neboj, to ti urcite neprospeje. ja som tu uz citala aj take prispevky, ze v CAR videli krasne foliky ale jej gyndos ju len zbytocne vystrasil, ze je ich menej. Ono to zalezi aj ako precitne to na UZ sleduje.
A to ze cysta praskne je len dobre, naco Ti tam ma zavadzat, ja tiez mavam cysty cca uprostred cyklu, ale zvyknu sami prasknut po mrske. Takze sa neboj, vsetko bude ako ma byt 😉

deinad
24. jan 2013

@kathrin17 dakujem, krasne si to napisala...Tiez si musim dodavat vela odvahy, ale este stale mi nejaka ta sila ostala v zalohe, tak bojujeme. Aj ja ti prajem, nech sa Ti to podari idealne hned 🙂, kazda, co sme tu si to zasluzime.

kvietok1605
24. jan 2013

@deinad ja tiež môj problém sú cysty z folikulu proste nevie prasknúť folikul bez pregnylu boli sme v Heliose prvý krát ja som dosť človek čo stresuje dopredu aj doktorka mi dohovárala že to takto nesmiem , bola veľmi milá to o tom vaječníku mi povedala dnes že sa jej nevidí ale robili mi predtým aj laparku teda ešte predtým ako som išla do CAR a nič nevraveli že by bol nejaký horší tak ja už neviem

deinad
24. jan 2013

@kvietok1605 tazko mi je to posudzovat, kazdy cyklus je iny, treba sa len odsledovat. Ja som absolvovala pred par rokmi tiez laparku, lenze vies oni ti nevidia do brusnej dutiny kazdy mesiac, co ani nie je mozne, takze tie zmeny sa v tele urcite deju, u niekoho menej u niekoho viac. Hormonalny profil mas v poriadku? Ak sa ti nieco nezda, treba sa pytat, a pytat sa stale dokola. Lekarom sa nechce vysvetlovat, ale uz ked sa pytas, ved je to tvoje zdravie, tak v Heliku su vzdy ochotni 🙂

kvietok1605
24. jan 2013

@deinad ja som bola dnes prvý krát aj na krv takže výsledky neviem a vraj jej táto krv veľa nepovie musím prísť na 3DC z toho vraj bude vedieť oveľa viac , veď to že sa všetko v tele tak rýchlo mení

deinad
24. jan 2013

@kvietok1605 tak teda ziadne obavy, lekari ti povedia viac, ked budu mudrejsi, neboj sa. Prvykrat som tiez bola z toho trochu v strese, nevedela som co ma caka, ale teraz viem, ze netreba mat obavy, treba vela pozitivnej energie a myslenia a vsetko bude dobre. Ked budes chciet poradit, alebo si len pokecat, tak som tu 🙂

kvietok1605
24. jan 2013

@deinad si milá ďakujem ak sa nemýlim máš za sebou 4 IVF držím palce nech sa už konečne zadarí 🙂 potom si zase poplačem vždy mi až slzy vyhrknu od radosti keď sa dočítam keď sa niekomu konečne podarí bábo 🙂 mm mi hovoril že dnes v CAR prišla nejaká pani na recepciu a povedala že majú dvojíčky vraj sa tam všetci tešili celý bol z toho hotový ako to prežívajú 🙂

kostickabonnie
24. jan 2013

@kathrin17 urcite to nesuvisi s OHSS...asi si chytila nejaku hnusnu virozu, je toho vo vzduchu neskutocne. Inak, aj ja som sa predchvilou totalne precistila 😠

alika36
24. jan 2013

@kathrin17 ahoj, ono to znie velmi vzrusujuco!! ja mam stale take motyliky v zaludku od kedy sa zacalo toto diat.
V stredu som bola na kontrole a vraj mam 7 vajicok na kazdej strane + 3-4 drobnych, Doktor to vidi velmi slubne, tak pokracujem s injekciami a Gonal mi zvysili na 225. Zrejme sa mi pomaly zvysuju hodnoty, neviem. Nechavam to na nich. V nedelu je dalsia kontorla a asi potom na dlsie 3 dni uz bude vyber. Viac budem vediet potom. ozvem sa. Asi nam to vyjde dost rovnako, ked pises posledna kontrola. Drzim velmi palce.

alika36
24. jan 2013

@kostickabonnie Dakujemm velmi pekne za tvoje rady, urcite budem nato pamatat. vody pijem snad dost, lebo urcite to nieje sranda ako pises. Idem sa este napit 😉 dakujeem este raz. Drz sa.

kathrin17
25. jan 2013

@kostickabonnie ajaaaaaaj velmi neprijemne ☹ ale ja uz som od vcera chvala bohu v pohode.....bolo to len tych par krat a odvtedy dobre....dufam, ze sa to uz nebude opakovat, asi mi fakt chybali bielkoviny, lebo akonahle som zjedla jogurt, tak vsetko ok a mna vacsinou prave z jogurtu precisti 😀

kathrin17
25. jan 2013

@alika36 jeeeeej to vazne?Tak sa tam asi v nedelu stretneme 😀 my ideme tiez v nedelu 😀 ja som mala davky 125 a teraz mi to zvysili na 150, ja reagujem az moc, tak mi nechceli davat nejak vela 😀 mozno pojdeme aj spolu na vyber 😀

alika36
25. jan 2013

@kathrin17 ahoj, to znie super, tak sa spozname aspon. medzi 7-9 rano tam mame byt. Nosim okuliare, cerveny ram, ak ma zbadas oslov ma prosim. paaa

kathrin17
25. jan 2013

@alika36 oki ak ta zbadam, tak sa ozvem 😀 nam povedali medzi 8-9, tak teraz neviem 😀 koki teraz na vikend mi pridu braskove babulky na prazdniny.....stvor a dvoj rocna tak som ako na ihlach, lebo s nimi je to vzdy o zivot....ak budes vidiet brutalne nevyspatu osobu, tak to budem ja 😀 su to take moje dva krasne privesky 😀

deinad
25. jan 2013

@kvietok1605 veru je to tak, tiez to tu prezivam ako mala, ked si citam stastne konce, mam toho za sebou dost, ja som si povedala ze budem bojovat, az kym to stastie nesadne aj na mna, tusim vsetky kocky od kedy tu chodim a pisem si s nimi uz maju bejby alebo uz cakaju, takze verim, ze rad je teraz aj na mne a samozrejme aj na kockach, co na tom usilovne pracuju 😉.

lajdacka
25. jan 2013

Ahojte dievčata. No je tu toho hodne neviem kde mam začat čitat lebo všetko je zaujimave a nove. Chcela by som sa podelit zo skusenostami. Bola som na inseminacii ktora bola neuspešna potom sme išli na umele oplodnenie ale mala som len 3vajička z ktoreho bolo potom dobre len jedno a aj to bolo trošku slabe ale sme vložili a bohužial sa neujalo. Tak sme si dali rok pauzu a teraz akurat sa chystame na druhe umele oplodnenie akurat uživam proveru dva krat dene jednu tabletu a od nedele idem pichat decapeptyl a potom po konzultacii puregon. Bola som aj na laparoskopii koly vajcovodu mala som ho upchaty tak mi to urobyli ale doktor Krajkovič ktory je mimochodom super človek mi povedal že ma trošku obavy aby sa zase neuchal tak uvidime ako bude dalej. Chcela som sa vas opytat že to počujem prvy krat že sa maju jest bielkoviny a pit vela vody? to by som mala teraz ? alebo až potom. Dakujem vam za odpoved ak sa niekto najde kdo mi poradi. Všetkym vam držim moc palce ahojky

lajdacka
25. jan 2013

A ešte by som sa chcela opytat robym na 12hodinove smeny soboty nedele nočne tak že či by som mala byt už doma ked začmen pichat lebo mam dost naročnu pracu hlavne fyzicky

magica78
25. jan 2013

@lajdacka ja som zacala tolko pit hned ako som zacala s decapeptylom a znasala som to super ak mas zlu pracu radsej chod na PNku drzim palce 🙂

kostickabonnie
25. jan 2013

@kathrin17 @alika36 kočky, držím vám palce, aby ste mali krásne zrelé vajká a aby sa všetky oplodnili a pekne delili 😉 Idete aj ICSovať?

dorotka66
25. jan 2013

Ahoje kočky, chcem zmeniť CAR a zaujímalo by ma, či a tiež, ako si môžem z toho predchádzajúceho preniesť mrazáčikov (Ke SPLN) a tiež, či si môžete v MT vybrať lekára? Vopred ďakujem za info.