icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

santana2
12. jan 2011

@speranza1 ahoj ano do bruška

santana2
12. jan 2011

@speranza1 ja nemam strach z injekcií ale dnes som mala problem si to sama pichnut musel manžel aj ked bol s toho viac zlaknutí ako ja 😀

majda27
12. jan 2011

@santana2 super 😀 😀 😀 😀 . Ja som si radšej sama. 😉 😉 môj manžel je veľmi aktívny a dosť mi pomáha... dnes som tiež pichala pri izbovej teplote a to tak neštípalo... . Máme dohodu, že pokiaľ ja si to nebudem vládať pichať tak bude on...ale to sa snád nestane... ja to striedam jeden den jedna strana a druhy den na druhu stranu si to picham... nech to nie je na tej jednej strane... Len vpichi sú trošku vidieť...ale to mi nevadí.

speranza1
12. jan 2011

@santana2 ani ja sa nebojim injekcii a nebojim sa ani bolesti..ale je to zvlastne pichat sebe samej injekcie..ale zrejme vsetko je vec zvyku... 🙂

speranza1
12. jan 2011

@majda27 a tie injekcie sa pichaju len pod kozu? alebo?
my ideme na pohovor zajtra ku koordinatorke, takze aj my sa uz doszvieme ake budeme mat lieky a pod.

majda27
12. jan 2011

@speranza1 tak ja to picham pod kozu. Tak zasa chudačik macko, zasa bude dopichany... Tak sa potom teším do Martina. Tam dostaneš všetko, inštrukcie, naučí ťa ako si máš pichať, dá papiere ktoré treba doniesť podpísané,a ešte papier čo si máš v rámci predoperačného dať spraviť... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 U mna to bolo tažké si pichnúť ten prvý deň, ale mám s tým problém každy den. Ale si poviem musíť to zvládnuť a ked to zvládnem budeme mať krásne babetko resp. bábetká 😀 😀 😀

speranza1
12. jan 2011

@majda27 no tam sa dozviem asi vsetko... ake budem mat lieky atd.... ja neviem existuje v MT kratky a dlhy protokol? alebo nie?

majda27
12. jan 2011

@speranza1 tak to som chcela vedieť aj ja. Ale oni majú nejaký Sedney protokol a ten na slovensku nikto nemá....ale asi ako tak rátam je to nieco ako dlhý protokol... ja som zacala brat lieky 3.1.- s odber mi vychádza na koniec januára 28-3.2. a potom bude vklad... celé to trva cca asi zhruba mesiac... 😀 😀 😀

majda27
12. jan 2011

@speranza1 prosím ta ked tam zajtra ides nespýtala by si sa na to ako je to s tým že sa máme zdržiavať cca 25 km od martina, len neviem či to plati pri Odbere vajíčok, alebo vklade. Pretože toto som si prečítala v tých papieroch až ked sme boli doma.. Dakujem Inak koordinátorka je super a je veľmi milá a všetko pekne vysvetlí, len ja nie som ten typ čo by sa na všetko pýtal, ja len sklopím hlavu a som ticho... a potom sa radšej pýtam na tomto fóre.

speranza1
12. jan 2011

@majda27 jasne ze sa opytam... my ...ak budeme zacinat tak ako ty v ten 16ty DC...tak to nam vychadza vsetko na februar.... a vklad na zaciatok marca.... asi.. neviem ...uvidime🙂

speranza1
12. jan 2011

@majda27 ach keby si vedela aka som nachladena.... nos upchaty, hrdlo ma boli.. este ma bolia aj zuby, usi, ach ..jaja to je ako na potvoru..ze som teraz ochorela..ale tak davam sa dokopy paralenom a podobnymi vecami... dufam, ze nebudu nutne ANTB....tie by sa asi najmenej mesiac pred narkozou nemali vobec brat...a ty sa ako citis po tych injekciach..mas nejake bolesti.a.elbo citis nieco ine zvlastne???

majda27
12. jan 2011

@speranza1 dakujem. Asi to budeš začínať tak ako ja na 16 dc. Zatiaľ čo sem holky chodia tak tak isto začínajú... 😀 😀 😀

majda27
12. jan 2011

@speranza1 ahojky ja som tiež tak bola nachladnuta minulý týžden, a dnes zasa kašlem(ale to je asi tým že včera večer ked som chcela vyvetrať tak mi do izby išiel len smrach čo niekto niečo palil resp. asi z drevom kuril) ale trošku mi to začína prechádzať. Ja som si dávala coldrex, a na nos je dobry vybrocil... mne pomohol a môžu ho aj tehotne. Tak ten si striekam do nosa každy den... a treba stale pit teply caj... Len dufam ze to nebude mat cele vplyv na IVF. Robim preto všetko.

speranza1
12. jan 2011

@majda27 ja pijem caje, davam si kvapky a paracetamol...ale v sobotu ideme plesat, tak neviem ci sa tam nedorazim 😒 ..ale co uz..

santana2
12. jan 2011

@speranza1 no tak to by zaujimalo aj mna ja som od Martina tiež viac ako 25 km

speranza1
12. jan 2011

@santana2 no my sme vzdialeni "len" 300 km 😲 😀 ... ale uz to volajako zvladneme ...

santana2
12. jan 2011

@speranza1 tak to nie je bohviečo? to ked sa maš dostavit rano na krv to kedy idete z domu ?

speranza1
12. jan 2011

@santana2 ked boli lepsie cesty tak sme vyrazai uz o pol stvrtej.... teraz tam budeme musiet niekde poblizku si zohnat ubytko ... ja ked si budem pichtat uz injekcie tak planujem byt na PN a s mm sme si povedali ze tam poblizku si najdeme nejaky pekny wellness pobyt....takze spojime pekne s uzitocnym 🙂 😉

sylvestra
12. jan 2011

ahojte babenky, pekny dnicek prajem vsetkym vam
@majda27 neboj, ten gonal je fakt pohodicka, uz mam v sebe druhy. na jednu stranu bruska si picham dekac a na druhu gonal. citim sa zatial ok, len mam pocit, ze ma castejsie berie na spanok. ja som dostala ms v nedelu, v pondelok som bola v heliku na krv a sono - cez brusko mi ho robili.
Babulky inak je to fakt zvlastne, pichat si sama sebe, este ze mame ochotnych muzickov, ktori su schopni nam pomoct. Ale my sme bojovnicky, prekoname sa a zvladneme to aj same.Vytvorime si z toho ritual a nemame problem. Ja si picham rano pri rozsvietenom vianocnom stromceku, kvoli pritmiu, aby som na to poriadne nevidela. Manzel mi povedal, ze si mam nechat stromcek ozdobeny dokedy chcem, ked mi to tak vyhovuje 😀
Inak tych 25 km v tych papieroch je ozaj uvedenych. Ale je tam tiez, ze mame byt zastihnutelne na telefone a pod dozorom dospelej zodpovednej osoby 😀 , takze nasi chlapi to istia 😀 a nezabudnite si nabit telefony 😀

sylvestra
12. jan 2011

@speranza fuha, tak to mas ozaj daleko. to bude asi lepsie zohnat si nieco v okoli. ale ten penzion hned vedla helika vychadza dost, tusim 50 eciek na dvojlozkovu za noc.to je na penzion dost podla mna.

speranza1
12. jan 2011

@sylvestra ved oni vedia co robia... a ludia, ktori su odkazani len na to aby tam prespali, tak musia vysolit aj tych 50eciek

majda27
12. jan 2011

@speranza1 my sme neviem kolko ale to Martina to máme cca 2-2,5hod, autom po dialnici... 😀 😀 😀 😀

majda27
12. jan 2011

@speranza1 ahojky to asi aj my budeme musiet tak skoro stavat, ratam s tým ze cca okolo 5 hod, aby sme vyrazili. Ved to budu len cca 2-3 návštevy. Takže ja budem pekne doma. ved to budeme cca okolo 11 hod naspat doma. a potom to všetko dospim...

majda27
12. jan 2011

@sylvestra ja viem o tom ze mame byt pod dohladom dospelej rozumnej osoby... čiže moj manžel. A chcem sa ta opytat ja mam ms dostat v pondelok, to mam kedy volat a objednat sa na odbery? Termín kedy by sa mala dostavitl je rozmedzie 17-19.1. tak som na váškach. 😀 😀 😀 😀 Ja cítim prave dnes take slabe brnenie v brusku, asi su to tie moje nezbedne vaječníky. snád to je len dosledok pichania decapeptylu, dnes beriem vecer poslednu proveru. Ja to tiez tak potom spravim, ze na jednu stranu decapeptyl a na druhu gonal. 😀

majda27
12. jan 2011

@speranza1 to radsej budem dochadzat autom,a nebude to take drahe. Inak ja som na nete nasla aj za cca 20€ za 2 osoby ubytko. Teraz bude aj tak drahe lebo je lyziarska sezona.

speranza1
12. jan 2011

@majda27 aj my sme doteraz len dochadzali..pretoze ja sa najlepsie citim doma a nie niekde v hoteli...avsak ak budu zle cesty tak na vyber my Bohuzial nemame...nam trva cesta cca 4 hodiny rychlej jazdy autom za velmi dobrych podmienok na cestach.. takze teraz v zimnom obdobi riskovat asi nebudeme a budeme musiet byt ubytovani aspon v obdobi OPU a ET blizko MT.

majda27
12. jan 2011

@speranza1 tak to potom ano. Cesty su teraz všelijaké. A to vždy ked ideme tŕpneme ako bude pod Strečnom, ale vždy ked sme išli do Martina bola cesta v pohode. Tak dúfam, že to aj tak zostane nadalej. Ale na nete sa dá nájsť aj lacnejšie ubytovanie ako vysoliť za každy den 50E. Ved nestačí ze nás to vyjde už aj tak veľa penazí? Asi v tom penzióne na to neberu vobec ohlad. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

speranza1
12. jan 2011

@majda27 my sme dostali poukaz od svokrovcov na nejaky welness pobyt ..hotel si mozeme byvrat a takisto aj termin..takze tak ako som napisala aspon v tom case OPU a ET budem blizko MT... aj ked vravim ze mne je doma najlepsie... 😝

speranza1
12. jan 2011

dievcata..vy ste uz premyslali kolko embryjok by ste si dali vlozit? viem, ze je to individualne...mna to len tak napadlo...

izzie27
12. jan 2011

@speranza1 ahoj mne doki odporučil 2, že v mojom veku.... 😖