Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@eninka27 ...ahojky skoro dva roky...Helios je dobre centrum...zatial som spokojna 🙂 ale chvalia si aj iscare v MT
@majda27 ahojky, práve som prišla z práce.Manžel nech sa pekne lieči a ty sa drž.
A čo by bolo na tom zle, keby sa ms nedostavila.?Ved potom by si bola vlastne tehu 😅
A moč ti muž nesie obvodnému?Ja už mam vymenný lístok na EKG a idem si pohladať nejakého internistu a objednať sa. Dnes mi zobrali krv.
@izzie27 ahojky. Presne tak ked by sa nedostavila tak by som bola asi tehu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale to by musela ale riadna motyka vystrelit 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Strašne ma dnes boli podbruško, takže asi ju dostanem bud v noci alebo zajtra. To by bolo super. Lebo vo štvrtok hlásia ako na potvoru zle počasie. A to sa nám moc nechce ist do martina.
Ano moc mi zaniesol moj manzel obvodnému. Ale bol ok. Uz mám aj výsledky z krvi, mám aj kartu doma a aj výmenný lístok pre internistu(to mi tiez vybavil on). Toho by som si vybavila do konca tohto týždna. Ešte čakáme na manželove výsledky lebo tie dlhsie trvaju. Myslim ze to posielali asi do blavy.
Ja nechcem este moc vynechavat z prace, ale asi od konca tohto tyzdna zostanem na pn. Alebo sa na nu dám od pondelka.
Neviete ako sa rata pn...? lebo v robote mi veduci hovoril ze maximálna je cca 7 666SKK. Mne sa to ale zdá byt nejaká blbosť...
@majda27 ja zacinam az niekedy zaciatkom februara este len s liekmi a az neskor s injekciami, takze mam zrejme troska casu na to preliecenie.... a som tomu aj rada... len naozja zvlastne je to ze som uz davno chora nebola a prave teraz ked sa mame podujat na tento boj, tak obaja s manzelom ochorieme... 😲 😨 ....... ale verim ze coskoro bude dobre 🙂
RD nie je rodicovska dovolenka? prepacte ze sa miesam 🙂
@izzie27 Ja tej dovolenky moc nemam. Tak pn sa ráta prve 3 dni 25% denného vymeriavacieho základu, a od 3 je to 55% vymeriavacieho základu za predchádzajúci kalendárny rok. Dá sa to aj vypočítať Za daný rok si treba sčítať všetky hrube mzdy a vydeliť ich 366/365 dnami. Takto cistíme denný vymeriavaci základ, z ktorého si vypočítame kolko nám vyde pn... Snad som to dobre napísala, aby ste to všetky pochopili. Tých 7500SKK platilo do roku 2004 od vtedy sa to ráta takto. Max. vymeriavaci základ je 36, aj dáke drobné. Priamo som to našla na soc. poistovni
@majda27 ahoj aj nam vychadza ist do Martina koncom týždna dufam že sa mrcha dostaví čim skor ak by nedorazila mohla by to byt aj hormonalna porucha a to by nebolo moc dobre ja ešte nemam interné lebo to naše zdrtavotníctvo nestojí za nič. ale už mam Pn lebo aj na mna niečo lezie a nechcem aby na mna ešte aj v praci niekto kašlal 😖 tiež len sledujem ako sa to počasie zhoršuje skoro mesiac sme neboli v Martine a teraz ked mame ist sa zase nakiepi snehu
@makovicka53 som zvedavá ako to dopadne,držkám palce.
@santana2 snad nebude snezit. Ja ocakavam mrchu kazdu minutu. Snad to nebude ziadna hormonalna porucha, len nestraš, vždy som ju dostala nacas, a raz do roka sa mi to cele posunie,ale to sa stalo minuly rok. Urcite ju dostanem zajtra. Ked nie ved v martine pridu na pricinu preco mi neprisla.... co ale dufam ze sa nestane.
Ja ešte chodim do prace, na pn pojdem od vtedy ked si budemm pichat gonal, ten zevraj uspava a pod. TO uz budem na pn, v klude v teplucku a co najdalej od roboty 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte babky 🙂 Tak dnes som bola na pohovore s koordinátorkou 🙂 dala mi na začiatok proveru potom dipherline a nakoniec menopur. S proverou začínam 28.1. tak uvidím aké to celé bude. Babky neviete náhodou, lebo koordinátorka mi vypočítala ak všetko dobre pôjde tak mrška by mala prísť 11.-13.2. a to mi vychádza na piatok, sobotu a nedeľu a 1.-2. deň sa má ísť na sono a odber krvi, lenže keby som išla najbližší prac.deň. v pondelok a mrška by prišla v piatok tak by to už nebol 1. - 2. deň cyklu. Ako to vyriešiť? 🙂 Vďaka za radu 🙂 .
@mrnous1 ahojky no skus si zavolat vo stvrtok ze ti ma prist v piatok, ci by si nemohla sa objednat. a niekto tu pisal, ze nevadi ked sa pride na krv na 3 den. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 Ja som tiez myslela ze ju dostanem cez vykend, ja ju mam dostat 17.-19.1. ocakavam ju kazdu chvilu. A nie je koordinatorka chora?
ahoj majda27 tento termin mam dostat aj ja.... ako si na tom so zdravim?
ahojte dievčatá. som tu 1x, do heliosu chodím od októbra. v piatok mám termín s koordinátorkou. držím nám všetkým palce 🙂
vies, ja uz som doma a beriem antb (take 1x 24 hod)mam ich 3.. trochu sa obavam, co mi povedia, ci mozem do dalsej fazy...

@ivankakov ..ved to...uvidim zajtra budem mudrejsia... 🙂 si zlata...drzim palce...boze tak potrebujem tu podporu a tu ju vzdy mam 🙂