icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

158
30. okt 2013
158
30. okt 2013

@158 po odbere sme maly 17,a po vyciteni mame 8 zajtra mam volat ako sme na tom inac,Tuto sob.alebo ned mam vklad,co je super ale su sviatky tak neviem ako pojdem tam a hlavne naspat ale najako to zvladneme.

jaja9891
30. okt 2013

@158 drzim palce,nech to vyjde,mala si endometriozu?

158
30. okt 2013

@jaja9891 prosim ta a co to je eniomerioza?My sme teraz isly do druheho IVF.teraz som brala provena,diphereline,menopur,spolu som si pichla 35 inj.Obaja z manzelom sme maly lepsie vysledky ako mynuly rok.Mynule tiez neboly zle ale drobe sa any na treti pokus neuchitil.Teraz mame ovela lepsie vajicka aj permie,maly z coho vyberat.Nijake vystrenie nam nerobily,my mem vstky vysledky ok,len ten maly nechce ostat vo mne ale teraz sa to podari,a bude to najkrajsi darcek aky moze bit,tak teraz neviem co ti mam odpisat.Teraz beriem utrogestan.Diki aj tebe nech sa podari. 🙂

jaja9891
30. okt 2013

@158 no to je take zle ochorenie,ked mas vystelku maternice aj inde v panve... inak je to nadlho... no ja este len zacinam riesit co dalej...ake centrum,ci do toho ist a tak...

davidkoamirka
30. okt 2013

@jaja9891 ahoj nerozmýšľaj dlho, my sme rozmýšľali 4 roky, kým sme sa rozhodli a teraz banujeme, že sme to nespravili skôr, bolo by to jednoduchšie, lacnejšie.... a hlavne by bola príležitosť aj na ďalších súrodencov, našťastie anjeli stáli pri nás i s bocianom, inak by sme na druhe babätko mohli zabudnúť

debnarova
30. okt 2013

Ahojte.my sme boli na prvej komzultacii 25.10.robili mi ultrazvuk a ten bol v pohode,odber a spermiogram budeme vediet 8.11 na dalsej konzultacii.boli sme velmi prekvapeny ako velmi milo a prijemne vystupovali.snazime sa o babo uz 4 roky a sme zvedavy ako to vsetko dopadne aj ked sa dost bojim....

dorotka66
30. okt 2013

@debnarova ahoj, na prvej konzultácii ti robia aj ultrazvuk? mi chceme zmeniť SPLN za MT, ale myslela som si, že pred IVF máš najprv len konzultáciu a ak sa rozhodneš pokračuješ. Či nie?

debnarova
30. okt 2013

ja som sa rozhodla pokracovat uz na zaciatku.uz nemam co stratit a kedze sme mali dost stare vysledky od mojho doktora tak hned mi robili dalsie v mt a mozno aj preto,ze sme v vychodu

jaja9891
30. okt 2013

@davidkoamirka Ahoj,no ja mam 24 a po liecbe to chcem zacat naplno riesit,najprv chvilu prirodzene a ak to nepojde popritom vysetrenia a ak bude nutne tak IVF,aky je tvoj/vas pribeh?

dorotka66
30. okt 2013

@debnarova aha, my sme to po neúspešnom IVF a KEToch, a toto má byť II IVF, a zdravotne na tom nie som veľmi dobre, takže najprv chceme konzultáciu a trochu uvažujeme aj o Brne. inak aj my to máme ďaleko.

158
30. okt 2013

@debnarova my sme tiez z vychodu tak niekedy sme stihly aj vysetrenie aj pohovor,ale urcite to treba skusat.Zo vsetkych nemocnic je Martin ńajlepsi.V Kosiciach nemaju alebo nerobia vsetky vysetrenia tak ako v Martine.Dvolezite je najme to ake mate obaja vysledky hormony spermie atd.A ako nam povedala v Martine doktorka aj oni su len ludia a robia vsetko preto aby sa to podarilo,je tu este nieco vysie ako oni.My mozeme ist aj do Prahy ak ten drobcek este nechce prist k nam nic z tym neurobime..tak ja tomu verim,a kedze tento je uz na 4 pokus tak sa nam to splni a velmy sa nanho tesime.

leni81
30. okt 2013

ahojte, tak mame to uz potvrdene, som tehotna 🙂 drzim palce kto sa este len chysta, nam sa podarilo na prvy krat ale aj tak sa velmi bojim aby sme to dobojovali do uspesneho konca

debnarova
30. okt 2013

@leni81 blahozelam a drzim palce 🙂

debnarova
30. okt 2013

@dorotka66 jasne chapem a ta dialka da zabrat,ale nevadi.vsetko sa da prekonat 🙂

francesca111
31. okt 2013

baby mali ste daktora po odbere 42 vajicok?

dorotka66
31. okt 2013

@francesca111 preboha ja som mala 20 a z toho OHSS II. to je strašne veľa....

francesca111
31. okt 2013

@dorotka66 aj tebe dli injekcie potom a mne aj odlozili vklad az na mesiac

dorotka66
31. okt 2013

@francesca111 skús ešte raz 🙂

dorotka66
31. okt 2013

nepochopila som celkom tvojej otázke 🙂

francesca111
31. okt 2013

@dorotka66 mne teraz predpisali aj 2 druhy injekcii asi aby sa tomu predoslo,co si mam pichat kazdy den.a pockame na menzes a 19 den po menzese bdem mat vklad.aj ty si to tak mala tie injekcie a vklad?

dorotka66
31. okt 2013

@francesca111 francesca ja som bola posledne na IVF pred 2,5 rokom a v inom centre. teraz mením centrum za Helios, ale neboli sem ešte ani na konzultácii, takže ti neviem povedať, ako budeme postupovať. predpokladám, že o niečo opatrnejšie ako pri prvom IVF. tam ak som chodila to bolo doktorovi jedno, hlavne, že mal zaplatené. a čo si teraz picháš? niečo na riedenie? ja pichám fraxiparín, ale mala som aj clexane ale to z hematologického dôvodu. nie kvôli ohss...

158
31. okt 2013

@leni81 super tak nech mas ukazkove tehotenstvo bez problemou.My idem na vklad tuto sobotu.Mame 17 spuntou a vyzera to velmy slubne co som rada lebo my chceme try deticki.Drzim ti palce.

francesca111
31. okt 2013

no bdem pichat flaxiparin a na pohotovost mi musia pichnut solu-medrol sa to vola

dorotka66
31. okt 2013

@francesca111 tak to som nevedela, že je aj na ochranu pred OHSS. ja som pichala asi 9 mesiacov clexane a teraz po KETku pichám fraxík. dobre som pochopila, že si mala 42 vajíčok?? a mala si teda aj OHSS?

158
31. okt 2013

@dorotka66 urcite sa porad v Martine nas posledny pohovor bol ok odpovede na vsenozne otzky vela sa pitaj,hovor ake si mala mas problemy lebo vela krat sa stane ze zbytocne riesis nemozne.mam kamosku ma 32 a tiez sa im nedari uz 4 roky bola aj na prefuk vajecnikou a nic,on sice ma z prveho manzelstva deti,ale vela je teraz pripadou,ze maju len jedno a to dru nie e nie prist drzim palce 🙂 my si uz ideme po drobca.
🙂 🙂 🙂

dorotka66
31. okt 2013

@158 ďakujem určite sa budem pýtať, už mám kopec skúseností čo všetko sa môže prihodiť....ale ešte sa chystám na krv, tak uvidíme. možno z motyky vystrelí 😀

francesca111
31. okt 2013

@dorotka66 no mam nabeh a radsej povedali ze nech chodim na kontroly a ten fraxipairin je na predchadzanie zrazenin krvnych.hej 42 ich bolo,hned mi pichli aj po odbere daku injekciu

dorotka66
31. okt 2013

@francesca111 tak držím palce nech sa ti OHSS vyhne a to čo má nech sa uchytí 🙂)

dorotka66
31. okt 2013

@francesca111 inak ja som nábeh nemala, a dostala....